Jiří napsal:
To víš,to dělají většinou poslanci,kteří ani neví co je to auto, protože na všechno mají své asistenty viz ministr vnitra. V některých bodech je sice ten zákon praštěný na hlavu, ale celkově se mi zdá dobrý. Jenom bych zvedl počet bodů ze 12 na 18 a zpřísnil bych toto :
Jízda za volantem v opilosti, žádná pokuta, ale rovnou odejmutí řidičáku na 5 let a zároveň bych to stíhal jako trestný čin.
Jízda za volantem bez řidičského oprávněný, opět by to mělo být posuzováno jako trestný čin
Špatné parkování, pokuta až 10 tisíc korun.
Dále bych zavedl pro cyklisty povinnou výbavu kola včetně pokrývky hlavy. Toto platí třeba v Německu. Ale rozhodně bych vymazal takové stupidity, jako 25 tísíc korun za to, že si na kole rozbijete držku.
Překročení maximálně povolené rychlosti, pokuta 10 tisíc korun, nebo odejmutí řidičáku na 1 rok. Ve Švýcarsku a Rakousku jsou strašně vysoké pokuty a řidiči jezdí opatrně, jenže u nás jsou piráti. Jenom ve Švýcarsku za špatné parkování je pěkná pálka, stejně tak jako za rychlou jízdu.
Jiří :
1) Ministr vnitra není poslanec a nemá asistenty, ale náměstky
2) Ad alkohol za volantem - souhlas s nulovou tolerancí a co nejpřísnější
3) Parkování? Asi jsi nikdy neměl problém někde zaparkovat a nebo nemáš auto - ale jakmile je to Tvůj prostředek obživy, tak by sis dle Tvého musel na parkování vzít leasing nebo předplatné

4) Ad cyklisti - tohle üž v zákoně je
5) Překročení rychlosti - asi jsi nikdy nezažil hlemýždě, který strachy posraný, že jede 51 tam, kde je 50 jede raději 30......dneska jsem viděl, jak lidi zpomalovali i před trojnožkou geometrů

......překročení rychlosti trestat ano, ale s rozmyslem...ano, jsem pro vysoké pokuty, ale ne za to, že pojedu v obci 55, protože chci předjet na rovné přehlední cestě někoho, kdo raději auto tlačí, aby nepřišel o body.....je rozdíl jet 80, tam, kde je 50 (školy a zvlášť nebezpečná místa) a nebo jet 140 tam, kde je rovná
dálnice a je tam 130.....
Jiří, ročně najezdím 35-40 tis. km po všech možných cestách a necestách, takže vím, co píšu.......