Úzkorozchodné trate všeobecne

E499_2002 napsal:
To je skvělé. Myslím, že by byla škoda toho nevyužít a vymodelovat. Na internetu jsem našel nějaké typové výkresy i parametry pro tvorbu eng. Jediný problém je, zda-li se tedy najde modelář. Časově na tom taky nejsem moc dobře, ale mám něco volného času a jsem ochoten tu trať postavit.
Jestli mohu, raději nejprve něco postavit a pak polemizovat, jestli by nějaký modelář..... Stavění tratí, byť nějaké malé je opravdu velmi trpělivá a zdlouhavá práce a mohu ujistit. že čas prázdnin na to nestačí. Nehledě k tomu, že jsou krásnější způsoby prožití prázdnin.
Omlouvám se, ale tak trochu mám alergii na podobné úvahy o stavění tratí :D

Zbyňku, to je svätá pravda. Na druhej strane ak vylúčime Mladějovskú dráhu, tak tieto banské trate majú zopár sto metrov na povrchu a zopár km v podzemí. Samozrejme sú aj rozsiahlejšie systémy, ale to asi nemá význam nejako podrobne modelovať. Takže sa nejedná o nejaký mega projekt.

Ano, a já to vím. Máte pravdu pane Šemora, to samé mi říkal i Jiřík. Jen nechci, aby to dopadlo, že se dráha postaví a nebude na ní s čím jezdit. Pár modelů sice je, ale za moc nestojí. Jezdit potom na ní s TU47 si moc nedovedu představit:D Postaví se něco pod zemí, něco na povrchu a potom se to rozvětví na přetahy atp.

E499_2002 napsal:
... Jen nechci, aby to dopadlo, že se dráha postaví a nebude na ní s čím jezdit. Pár modelů sice je, ale za moc nestojí. ...

Plačeš trocha priskoro.
Ukáž najprv slušný kus trate, ktorý zaujme a potom budú aj modely. Tých pár modelov čo je, i keď podľa teba za moc nestoja sa na tvojej dráhe ešte nepreviezlo, pretože zatiaľ nemajú na akej - okrem úvah si ešte nič nepostavil.

Ukáž funkčné demo, aspoň 1/3 z uvažovaného rozsahu a potom môže byť reči aj o modeloch.

To by som aj ja mohol povedať, že načo modelovať, keď neni po čom jazdiť:D. V princípe by mi to ale až tak nevadilo, lebo sám by som sa chcel do niečoho takého pustiť. Akurát, že to plánujem už X rokov.

Naposled editoval moderátor:
Asi jsme se nepochopili. Nemyslel jsem všechny, které existují. Modelovat neumím, a proto jsem vděčný za každý model a neukazuju hned na chyby, že tam chybí stupačka a tam ten pruh měl být o 2cm výše.:mad: Na mém webu už je nějaký čas pár obrázků z tratě, jen je to na placce. Proto začínám odznova na novém předpřipraveném terénu. Nemám ve zvyku nejdřív mluvit a pak skutek utek. Jen jsme polemizovali trochu dopředu. Raději už nebudu říkat nic. Spoustu toho napíšu, aniž bych něco podstatného vyjádřil a pak se to stejně zvrhne v něco jiného.:salut:

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Zbyňku, to je svätá pravda. Na druhej strane ak vylúčime Mladějovskú dráhu, tak tieto banské trate majú zopár sto metrov na povrchu a zopár km v podzemí. Samozrejme sú aj rozsiahlejšie systémy, ale to asi nemá význam nejako podrobne modelovať. Takže sa nejedná o nejaký mega projekt.
Jasně. Ale já měl jen strach, že by jsi pak neměl čas vymodelovat ty tunely a perony v Bratislavě :D

Zbyňku, momentálne vzhľadom na počasie a iné aktivity nerobím do MSTS skoro nič. Aj ten pohľad z cabu 230 v Palárikove vznikal snáď dva týždne, pritom je to robota tak na hodinku. A v BA mám restov veľa, musím dokončiť Predmestie, priemyselný areál pri 5 koľajke za depom atď. O tých tuneloch a perónoch ani nehovoriac. Obávam sa, že to tak skoro nebude.

Tak to je průšvih. Už mne napadlo provizorium, dát dva původní portály vedle sebe. Pravý by byl levý a levý pravý a zbytek by byl utopený v kopci. Díru tam nechat nemohu a něčím to zaplácnout musím. Perony budou horší. Ale zatím neřeším, naděje umírá poslední.

Trochu vám naruším debatu o důlní dráze a přihodím moji připravovanou lesní dráhu v Žarnovnici. Už zbývá dotvořit jen poslední odbočka. Je to moje prvotina, koukněte na sreeny http://www.komarek.websnadno.cz/Lesni-draha-Zarnovnica-Brod.html

komarek napsal:
Trochu vám naruším debatu o důlní dráze a přihodím moji připravovanou lesní dráhu v Žarnovnici. Už zbývá dotvořit jen poslední odbočka. Je to moje prvotina, koukněte na sreeny http://www.komarek.websnadno.cz/Lesni-draha-Zarnovnica-Brod.html
Taky bych chtěl výtvor pochválit, podle těch screenů to vypadá pěkně, i když mě to nadchlo už o nějaký ten čas dříve, když jsi mi nějaké screeny posílal.

Ideální pro všechny milovníky úzkokolejek ! Vypadá to dle screenů výborně - BRAVO !
..... škoda, že je trať neveřejná ....... :-(

Ahoj.
Taky se přidávám, vypadá to moc pěkně a úzkokolejky a lesní železnice, to můžu.;)
Dan

pepeQ-2 napsal:
Ideální pro všechny milovníky úzkokolejek ! Vypadá to dle screenů výborně - BRAVO !
..... škoda, že je trať neveřejná ....... :-(

Co se strachuješ ještě není hotovo, až bude půjde trať ven.

Back
Nahoře