Úzkorozchodné trate všeobecne

JiříkTK napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím, tak mi to nedalo a dnes ráno jsem si tu trať stáhnul. Trať samotná nic moc, (tarinset super) spíš na mne působí kýčovitým dojmem, ale je fakt, že je to zajímavé spestření. Nicméně je to tím, že jsem rozmlsaný maďarskýma úzkorozchodkama. Jedna u Lorda: http://lord-msts.own.cz/laev.php a jedny taky moc pěkná tu: http://george33.tripladuplave.hu/ Myslím, že by taky mohly pomoct k další inspiraci u Dvoukolejky.
S přáním hezkého dne Dan.
Úzkorozchodek není nikdy dost.
Díky za odkaz, o té "george33" jsem nevěděl, o Láev ano, ale ta je na rozchodu 1000 mm.
A kruci a já se na ni proháněl s vozy 760 mm. A vůbec jsem si toho nevšimnul. :eek: :eek: Dan

Naposled editoval moderátor:
Honza napsal:
Ahoj Pikku, na skiny z tvých stránek se podívám a spřáhla vyladím a pošlu. O vozidlech od F.H. se domluvíme mailem. H.

Děkuju moc, ještě ti musím poslat nově vytvořené vozy na podvalnících a túčko, abys to nějak zkontroloval. Ale ty už by snad měly fungovat korektně Více pořešíme mailem.

Chtěl bych tímto poprosit všechny fandy mé trati, kteří mají na svém disku nějaké zajímavé fotky z úzkorozchodek, jestli by byli tak hodní a neposlali by mi něco zajímavého či neobvyklého k inspiraci. Na jižní Moravě žádná úzkorozchodla (kromě pár set metrů ve Zbýšově) není, a takto bychom se jednak více přiblížili realitě a zvětšila by se rozmanitost úseků tratě, které má k dnešnímu dni 28 km.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/shoty/sv_dan.jpg

JiříkTK napsal:
Chtěl bych tímto poprosit všechny fandy mé trati, kteří mají na svém disku nějaké zajímavé fotky z úzkorozchodek, jestli by byli tak hodní a neposlali by mi něco zajímavého či neobvyklého k inspiraci. Na jižní Moravě žádná úzkorozchodla (kromě pár set metrů ve Zbýšově) není, a takto bychom se jednak více přiblížili realitě a zvětšila by se rozmanitost úseků tratě, které má k dnešnímu dni 28 km.
Pokud by Ti stačilo video JH - Nová Bystřice, tak mi přes SZ pošli adresu - mailem to asi neprotlačím.....

Také jsem propadl kouzlu úzké, a už se těším na českou trať.Zatím jsem si zajezdil na maďarských, amerických i na německých tratích, ale stále to není ono.Všude schází ten typický český ráz krajiny.S vozidly, to je také problém,snad si nějaké přeskinovat.Píšete ,že je problém se spřáhly,ale bohužel i s brzdou.V trainsetu z LAEV se mi stalo,že jsem zabrzdil a po odbrzdění jsem se již nerozjel.

F1 napsal:
Také jsem propadl kouzlu úzké, a už se těším na českou trať.Zatím jsem si zajezdil na maďarských, amerických i na německých tratích, ale stále to není ono.Všude schází ten typický český ráz krajiny.S vozidly, to je také problém,snad si nějaké přeskinovat.Píšete ,že je problém se spřáhly,ale bohužel i s brzdou.V trainsetu z LAEV se mi stalo,že jsem zabrzdil a po odbrzdění jsem se již nerozjel.
Česká úzkorozchodka Ondrášov - Dvorce, která je již ale zrušena, je součástí nejnovější verze trati 310 Opava - Olomouc. A co se týká vozidel, pracuje se na tom na více stranách, časem budou.

JiříkTK napsal:
A vzhledem k tomu, že o úzkokolejky v českém či slovenském image začal být docela zájem, rodí se mi v hlavě další projekt cca 25 km úzkokolejky o rozchodu 760 mm. Zatím si stavím jednotlivé stanice a depa v Holztrack, ale na podzim to převedu do Xtrack.
http://jirik-msts.wz.cz/obr/novyprojekt.jpg Máte se na co těšit.
Předpokládaný termín vydání 1.4.2009 .

bob57_cz napsal:
No Bobe, i když to tak vypadá, tak to není "apríl". Tom mne již dohecoval k tomu, že jsem přes všechna přesvědčení MSTS opět nainstaloval.

JiříkTK napsal:
bob57_cz napsal:
No Bobe, i když to tak vypadá, tak to není "apríl". Tom mne již dohecoval k tomu, že jsem přes všechna přesvědčení MSTS opět nainstaloval.
A vzhledem k tomu, jaký jsi přihodil obrázek, snad ani nic jiného vyvodit z oznamu nelze. :D

JiříkTK napsal:
... A "hlásím", že trať byla odeslána testrům.
Tak to je skvělé! Teprve nedávno jsem si stáhnul Vaši Dvoukolejku a jsem přímo nadšen! Takže na JZD se strašně moc těším a přeju hodně štěstí ;)

JiříkTK napsal:
A něco pro aktivitáře: Servisní vozidlo "tráva na kolejích"
Samozřejmě má pouze letní texturu a je to ta tmavší tráva přímo před námi.
Je to vtip nebo to myslíš vážně ?
Po zarostlé koleji mohu normálně jezdit, ale servisním vozidlem asi neprojedu nebo jej budu hrnout před sebou ?

bob57_cz napsal:
Je to vtip nebo to myslíš vážně ?
Po zarostlé koleji mohu normálně jezdit, ale servisním vozidlem asi neprojedu nebo jej budu hrnout před sebou ?
Jasně Bobe, ale takové servisní vozidlo se nebude používat na trase hráče, ale třeba na kusých kolejích (jako na tom screenu), které aktivitář nechá zarůst. Eventuelně budou zaváté sněhem, zatímco trasa bude prohrnuta. Takže to není vtip, stejně jako trať JZD není vtip, byť se Ti to tak nedávno jevilo.

To pak můžeš takových pitominek udělat stovku včetně mrtvoly na kolejích, ale jsou to omezovače a v podstatě k ničemu.Na všem asi vykolejím, když si to zkusím projet. Fakt mne nenapadá praktický důvod takového servisu, co mne jen obere o kus koleje.

Back
Nahoře