10. celoslovenský zraz historických vozidiel Rendez 2008

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Pomaly sa blíži 10. celoslovenský zraz historických vozidiel , známy ako Rendez 2008. Už druhý krát bude netradične v termíne pred prázdninami - 14. a 15. 6. 2008. Nosnou témou zrazu bude 160. rokov železníc na Slovensku. Info o účasti exponátov a o programe včas upresním.

Prvé neoficiálne informácie pre záujemcov z ČR:

13.6. – 15.6.2008 – Jubilejní 5. parní expres „Jaroslav Kocourek“ (Děčín) - Praha – Bratislava a zpět

Predpokladá sa jazda 498.022 + 4x Bc + WR s odjazdom z Prahy 13.6.2008 o 12:00, očakávaný príjazd do BA Východ 14.6.2008 cca o 5:00
Z Děčína by mala ísť Líza 475.179 s priamymi vozmi, v Prahe sa pripojí k albatrosovi, odchod z DC sa predpokladá v ranných hodinách. Viac sa dočítate na propagačných letákoch, zrejme budú na stránke ČD a na plagátoch ... dúfam, že budem mať upresňujúce údaje včas.
Predbežné info mi poslal Zdeněk Itterheim.

Letos by expres měl snad odjíždět z Libně, neboť hlavní v Praze je rozkopané a jeho kapacita je značně omezena. Škoda že mám zkouškové, jinak bych určitě jel. Už podle tohoto videa je jasné, že to musí být prostě paráda. Kam se na to hrabe Lužná :)
Co je pravdy na tom, že letos by to měla být poslední jízda 498.022 na tomto vlaku?

13.6. – 15.6.2008 – Jubilejní 5. parní expres „Jaroslav Kocourek“ (Děčín) - Praha – Bratislava a zpět
Při příležitosti konání oslav k 160.výročí železnic na Slovensku a 10. Celoslovenského srazu historických železničních vozidel v Bratislavě - Rendezi, bude vypraven již 5. zvláštní parní expres „Jaroslav Kocourek“ z Prahy Libně do Bratislavy a zpět. Tentokráte s největší pravděpodobností naposledy vedený parní lokomotivou 498.022.

Docela bych tomu věřil. :cry:

A jaký je důvod, ví někdo? To na příští rok nebudou peníze, nebo bude Albík potřebovat např. nový kotel a nejsou na to prachy?

Tento rok opäť Rendez vypúšťam, okolo toho termínu by mal prísť na svet môj potomok, takže dobre sa tam bavte, možno v septebri na GP vo Zvolene sa uvidíme.

No ja tento rok na Rendez prídem zase z konvojom ktorý sa bude skladať postupne Haniska pri KE, Poprad, Vrútky, ale tento rok si asi na montérky vyšijem nápis PERINAKX aby ma aspoň niekto z vás spoznal. :D

perinakx napsal:
... ale tento rok si asi na montérky vyšijem nápis PERINAKX aby ma aspoň niekto z vás spoznal. :D
Lepšie bude, ak si vyšiješ na blúzu nápis I Love MSTS

PS: To isté platí aj pre Muldera - hlavne ak zas bude ufúľaný od uhlia tak ako vlani

Naposled editoval moderátor:
Nové čerstvé info o zraze nájdete na "červených stránkach" pod titulkom Rendez 2008 http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/002491-Rendez-2008.asp

V stručnosti uvádzam sobotný program + možnosti dopravy do areálu z Hlavnej stanice:

09.00 otvorenie výstaviska, prezentácia modelových koľajísk a záhradnej železnice, začiatok prestavovania prevádzkyschopných vozidiel do východiskových pozícií na prezentáciu
10.15 – 11.00 prezentácia prevádzkyschopných vozidiel v pohybe
11.00 – 12.00 rekonštrukcia prepadu pancierového vlaku z čias druhej svetovej vojny
12.00 – 13.00 koncert C. k. komorného dychového orchestra
12.00 – 17.00 spolujazdy s parným motorovým vozňom „Komárek“, na stanovišti rušňovodiča parného rušňa a na motorovej drezine
12.35 – 14.00 jazda parného vlaku do žst. Podunajské Biskupice a späť
16.35 – 18.10 jazda parného vlaku do žst. Bratislava-Petržalka a späť
Počas celej soboty a v nedeľu doobeda premietanie filmov o železnici v priestoroch trubkárne.

V sobotu 14.6.2008 sa v čase 20.30 – 21.30 uskutoční nočné fotografovanie.

1. Motorové vlaky medzi stanicami Bratislava hl. st. a Bratislava východ (v sobotu M 274.004 + Calm + M 262.007, v nedeľu M 240.0042 + Balm + M 240.0039)

Zo zaujímavých exponátov môžeme očakávať parný voz M124.0 Komárek, rakúsku hrbatú 310.23, z Maďarska príde Vitéz 424 a motorový voz Arpád. Ďalej si môžete zgustnúť na štokrovi, antonovi, šlachtičných, albatrosovi, papouchovi, ušatej, býčkovi či uhranke ... Modrý šíp tiež nebude chýbať ...

Má už niekto plán, kedy sa na tejto akcii stretneme? Zatiaľ mám ibe kusé informácie, kto a kedy tam bude. Ja osobne tam asi budem iba jeden deň, zatiaľ som sa nerozhodol či v sobotu, alebo v nedeľu. Prispôsobím sa podľa zvyšku zúčastnených.

nebulus napsal:
Má už niekto plán, kedy sa na tejto akcii stretneme? Zatiaľ mám ibe kusé informácie, kto a kedy tam bude. Ja osobne tam asi budem iba jeden deň, zatiaľ som sa nerozhodol či v sobotu, alebo v nedeľu. Prispôsobím sa podľa zvyšku zúčastnených.
No predsa v okolí bufetu medzi starou personálnou kuchyňou a trubkárňou, poblíž rozhlasového stanovišťa - rovnako, ako po iné roky :lol:
Ja osobne tam bude po oba dni, ak náhodou nie, tak v sobotu budem celkom určite ...

Tax, miesto stretnutia je snáď isté a takisto mi bolo skoro jasné, že tam Ty budeš po celý čas.Veď už si tam skoro ako exponát :lol: .

Dnes sa po bratislavských spojkách preháňal reklamný zmiešaný parný vlak. Plagát k budúcotýždňovému zrazu museli v pohraničnej stanici Devínska Nová Ves prísne strážiť príslušníci Wehrmachtu:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/rendez2008/vlak.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/rendez2008/reklama7.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/rendez2008/wehrmacht7.jpg

Kameru mám připravenou foťák taky, ještě musím rozmyslet co dobrého s sebou . Na cestu se vydám v pátek expresem "Jaroslav Kocourek" odkud budu provádět monitoring. . Cestou se zastavíme na Velimi :?: :!: :?: :!: Jak jsem řekl kamera a foťák budou v pohotovosti.

No tohto roku bude na Rendézy naozaj husto vidno to už len podľa plánovaných návozov. Inak ja sa budem od Hanisky až po Bratislavu nachádzať v rušni T444.1082 takže viete kde ma hľadať. Cez víkend budem v depe skôr večer ako cez deň tak dúfam že aspoň niekoho stretnem z komunity MSTS nie ako minulý rok.

Back
Nahoře