Budou jezdit pendolina z Bohumína ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
zarkow napsal:
djneon napsal:
Omlouvám se za off topic, ale řekl bych, že 2. největší město ČR je Brno, nikoliv Ostrava...
Počtem obyvatel je Ostrava na 3 místě za Brnem, ale rozlohou na druhém před ním.....Takže jste meli pravdu oba dva :) Ale je fakt, že jako primarní se používá počet obyvatel.

No jo,ale co psi,kočky a jiné domácí zvířectvo ... ???
Omlouvám se "J",že mu lezu do řemesla.Jsem dnes holt v dobrém rozmaru. :D
Ale abych se držel tématu,mohu k otázce nasazení Pendolina v úseku Bohumín-Praha už asi jen dodat,že minulý týden se zamítla žádost města Opavy /a to už je oproti Bohumínu pořádné "City"/ o to,aby Pendolino bylo nasazeno v trase Opava-Praha.Takže jak to tak vypadá,až bude trať z Ostravy-Svinova do Opavy v. elektrifikována,svezou se zde cestující "jen" jednotkami ř.471,které budou zajíždět až do Českého Těšína.Ovšem i za to díky.Ale to už jsem zase někde jinde.
Pendolino v trase Bohumín-Praha tedy v dohledné době určitě jezdit nebude. :wink:

Zdraví
David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
zarkow napsal:
djneon napsal:
Omlouvám se za off topic, ale řekl bych, že 2. největší město ČR je Brno, nikoliv Ostrava...
Počtem obyvatel je Ostrava na 3 místě za Brnem, ale rozlohou na druhém před ním.....Takže jste meli pravdu oba dva :) Ale je fakt, že jako primarní se používá počet obyvatel.

No jo,ale co psi,kočky a jiné domácí zvířectvo ... ???
Omlouvám se "J",že mu lezu do řemesla.Jsem dnes holt v dobrém rozmaru. :D
Ale abych se držel tématu,mohu k otázce nasazení Pendolina v úseku Bohumín-Praha už asi jen dodat,že minulý týden se zamítla žádost města Opavy /a to už je oproti Bohumínu pořádné "City"/ o to,aby Pendolino bylo nasazeno v trase Opava-Praha.Takže jak to tak vypadá,až bude trať z Ostravy-Svinova do Opavy v. elektrifikována,svezou se zde cestující "jen" jednotkami ř.471,které budou zajíždět až do Českého Těšína.Ovšem i za to díky.Ale to už jsem zase někde jinde.
Pendolino v trase Bohumín-Praha tedy v dohledné době určitě jezdit nebude. :wink:

Zdraví
David

Wow, odkdy bude jezdit řada 471 do Českého Těšína ? Pokud vím, tak tato řada jezdi jenom ve středních Čechách a nic nevím o tom, že by tato řada jezdila až do Těšína. Dokud neuvidím, neuvěřím.

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:

Zdraví
David

Ono by bylo lepší,kdyby to Pendolino nejezdilo vůbec, kdo si může dovolit takovou cestu za 500,- Kč ? To už je lepší jezdit IC,EC protože ty budou stejně v té Praze stejně rychle jako to Pendolino. Navíc co je to za luxus rychlost 160 km/h, kdyby byla rychlost 250 až 300 km/h jako ve Francii či v Japonsku, tak těch 500,- Kč klidně obětuji, ale v dnešní době a ke kupní síle je možnost cestovat pendolinem drahý špás.

A ještě levněji než ČD nabízejí spojení z Ostravy do Prahy firma Student Agency, jenže není to rychlé spojení, ale je stejně pohodlné jako to pendolino.

Back
Nahoře