Vysílačka?

neotryx

Skladník
Náhodou nevíte někdo zda existuje trať free čí payware kde funguje vysílačka,např. jedu a slyším jak se baví fírové mezi sebou nebo s dispečerma a posunovačema..???

Neměl by někdo možnost nahrát v lokomotivě nějaký záznam z vysílačky,nebo kdo vlastní radio scanner tak některé se dají naladit i dráhy tak by se mohlo něco nahrát.Byl bych moc vděčný! :D

neotryx napsal:
Náhodou nevíte někdo zda existuje trať free čí payware kde funguje vysílačka,např. jedu a slyším jak se baví fírové mezi sebou nebo s dispečerma a posunovačema..???

Neměl by někdo možnost nahrát v lokomotivě nějaký záznam z vysílačky,nebo kdo vlastní radio scanner tak některé se dají naladit i dráhy tak by se mohlo něco nahrát.Byl bych moc vděčný! :D
Něco bylo na http://www.trainsim.ru .....komunikace mezi strojvedoucími a dispečery, ale je to v ruštině...

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
neotryx napsal:

Ty starší v pásmu 150MHz si na severním tahu můžeš bez větších problémů odposlouchat sám . Spíše je to o štěstí zachytit relaci. Ty novější v pásmu 460 si už sám těžko sejmeš, ikdyř provoz není zakodovaný. Více a mnohem více ví určitě Karel (ok1dnh).

to by mě zajímalo jak ?? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Ja som už nad tým uvažoval, nahrať viem len hlásenia s KAPSCHa, čo u nás funguje medzi Blavou a Žilinou (a ďalej). Bude to len ako spestrenie jazdy (komunikácia medzi výpravcom a vodičom iného vlaku) a malo by to byť ako súčasť zvukov lokomotívy, konkrétnejšie ako Random_Trigger. Lenže by to hučalo všade, aj tam, kde to nefunguje.

No Bobe57_cz, asi si to těžko odposlechne sám, když nemá žádný scanner či přijímač pro poslech provozu (myšleno v pásmu 150MHz). Něco jiného je komunikace na Trunkové síti, tam je v háji.
Karel

Toto povídání v kabině je třeba v add-onu Amtrak Pacific Surfliner, Roger's Pass, Niagara Corridor... Amíci tohle hodně používají ve svých add-onech.

wow tak to je super! :lol: Daly by se ty tratě ještě někde koupit?Ten odkaz AMTRAK PACIFIC SURFLINER co máš na stránkách Lorde už nefunguje..

ok1dnh napsal:
No Bobe57_cz, asi si to těžko odposlechne sám, když nemá žádný scanner či přijímač pro poslech provozu (myšleno v pásmu 150MHz). Něco jiného je komunikace na Trunkové síti, tam je v háji.
Karel

jestli se můžu zeptat jak to v dnešní době vypadá na "C"éčku ? v dřívějších dobách sem pod OK1OHK jezdil na závody a dost se rádiúm věnoval. Tenkrát jako nezletilej sem měl posluchačskou značku už si ale nepamatuju jakou a dokonce mi přišlo několik QSL lístků z toho sem byl hrozně šťastnej :) ale céčko už sem hafo let neslyšel v autě mám síbíčko a tam je krom kamionů dost mrtvo .. tenkrát sem si chtěl dělat A i C ale nějak sem se k tomu nedopracoval morse mi moc nešla ... sorry za odbočení od tématu

no nejlepší by bylo kdo má diktafon nebo mp3 přehrávač s diktafonem a měl přístup do lokomotivy tak by se nahrál nějaký záznam
nebo druhá možnost radio scanner tak nahrát a třetí je někde na nádraží si se domluvit s povolanějšímy osoby vypravčí apod... kteři mají vysílačku na pracovišti a něco by se taky nahrálo..
Pokusím se také něco sehnat ale pokud by někdo měl takovou možnost něco nahrát byl bych moccc a moccc vděčný :D

neotryx napsal:
no nejlepší by bylo kdo má diktafon nebo mp3 přehrávač s diktafonem a měl přístup do lokomotivy tak by se nahrál nějaký záznam
nebo druhá možnost radio scanner tak nahrát a třetí je někde na nádraží si se domluvit s povolanějšímy osoby vypravčí apod... kteři mají vysílačku na pracovišti a něco by se taky nahrálo..
Pokusím se také něco sehnat ale pokud by někdo měl takovou možnost něco nahrát byl bych moccc a moccc vděčný :D

Pokud jde o různé hlášky z vysílačky, nahrávání je nesmysl. V pozadí bude vždycky zvuk mašiny nebo jiné ruchy. To co bude zrovna řečeno se taky zpravidla hodit nebude. Jediná možnost je prostě namluvit to co je potřeba, nejlépe několika lidmi a na začátek a konec hlášky přidat takové to škvrčení, aby to znělo jako vysílačka.
Krom komunikace při posunu (signalista-vl. četa-strojvedoucí) příp. výpravčí - strojvedoucí, mě ale nic jiného nenapadá (v rámci mé profese). Navíc v AE přehrání zvuku nejde aktivovat (ale je to tam)

no to mě taky trklo že když to bude z mašiny tak to bude obohaceno o ty dalši zvuky :( ale kdyby to bylo přimo odněkud třeba z nějaké kanceláře nebo podobně tak by to bylo super!
To jsem ani nemyslel aby to bylo aktuální ty zvuky mě jde o to jenom že při startu aktivity si pustim ještě tu nahrávku a jedu klidně můžu poslouchat nějaký posun nebo tak nějak mě jde o to aby to bylo trochu jak real

neotryx napsal:
no to mě taky trklo že když to bude z mašiny tak to bude obohaceno o ty dalši zvuky :( ale kdyby to bylo přimo odněkud třeba z nějaké kanceláře nebo podobně tak by to bylo super!
To jsem ani nemyslel aby to bylo aktuální ty zvuky mě jde o to jenom že při startu aktivity si pustim ještě tu nahrávku a jedu klidně můžu poslouchat nějaký posun nebo tak nějak mě jde o to aby to bylo trochu jak real
No právě jde o to co by bylo reál. Vysílačky, které mají vl. čety, signalisti, výpravčí, mají dosah tak akorát po stanici. Navíc (aspoň u nás) liché vlaky jsou na 1. kanále, sudé na 2., aby se to nepletlo
Posun ze sousední stanice už slyšet není, krom vysílačky z mašiny - ty mají větší dosah. No a pak je TRS, ale s tím do styku nepřijdu.
No a taky poslouchat v MSTS hlášky o posunu, když ten posun nikde není vidět.
No v každém případě jestli nahraju autentický záznam z pracoviště, nebo to namluvím do mikrofonu a pak si s tím pohraju, rozdíl bude minimální, nehledě na nízkou kvalitu formátu zvuku do MSTS

no to by bylo super,mě jde o tom abych si jako jenom zapnul v lokomotivě vysílačku a slyšel nějaké rozhovory je jedno jaké.. :D

jinak do MSTS bych nic nedával pustil bych si to normálně např přes Media Player a jel bych..

Tak jsem upravil video , když jsme byl na 162 snad se to bude líbit , prosim předchozí vzkaz smazat děkuji,

http://www.youtube.com/watch?v=c--Aw_U7HOA

Hezký večer,
líbí se mi, jak hezky hlásí ty metry. Na VZD se jezdí stylem: tři dlouhé, dva dlouhé, jeden dlouhý, najíždíš, pomalu a doraz, stůj! :D Někteří nehlásí ani toto. Ovšem né vždy je to pravidlem, aby se zase neřeklo :)

E499_2002 napsal:
Hezký večer,
líbí se mi, jak hezky hlásí ty metry. Na VZD se jezdí stylem: tři dlouhé, dva dlouhé, jeden dlouhý, najíždíš, pomalu a doraz, stůj! :D Někteří nehlásí ani toto. Ovšem né vždy je to pravidlem, aby se zase neřeklo :)

Já v práci asi před měsícem slyšel z vysílačky: "Fíro, na dvanáctou obsazenou na vůz suneme! Čtyři vozy, tři vozy, dva vozy, na vůz, 10 metrů, 5 metrů, na 2 metry, metr, najíždíme, teď nám to ujelo, na pět metrů, .... :D

Back
Nahoře