Tvrzení ČD v případě nehody na Olomoucku

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martensi to byla jen má reakce na některé **** kteří zkoumají vinu ČD na smrti toho 5letého cestujícího.
Jo to jsem pochopil taky, jenom jsem to chtěl přenést i do dalších oblastí.....takže v podstatě vlastní život je nebezpečný :-)
Takže závěr plyne, bezpečno je pouze v hermeticky uzavřené vypolštářované místnosti, to si všichni musíme uvědomit.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže závěr plyne, bezpečno je pouze v hermeticky uzavřené vypolštářované místnosti, to si všichni musíme uvědomit.

teoreticky...
Začně hořet, dojde kyslík, zapomenou a nedonesou jídlo a pití, umře ve vlastních exkrementech...

To je úplně jedno, každou sekundu hrozí, že nás smete nějaký zbloudilý šutr z hlubin vesmíru, co je jedna nehoda v porovnáním s nekonečností vesmíru (a i to není jisté)...
Nebo sem přiletí na svačinku mimozemšťané...

Naposled editoval moderátor:
Případem se už začala zabývat i drážní inspekce. Policie uvalila přísné informační embargo, neboť vznikla řada spekulací a polopravd. Aleš Ondrůj se už tak moc zamotával do svých lží a výmluv, že to nechal udělat takto. Chytrý krok, že??? :mad:

Martens napsal:
Stále existuje něco jako svéprávnost lidí, takže opravdu za spoustu průserů si fakt můžou lidi sami.......a bojím se toho, až opravdu budeme jako v Americe a první češka vysoudí peníze za to, že jí umřela kočka, protože jí sušila v myškrovlnce......nebylo to v návodu zakázáno.....
Pokud uz narazite na tu Ameriku, tak neco pro vas mam.

Opět byli vyhlašováni vítězové každoroční Ceny Stelly.

Cena je pojmenována podle 81ti leté Stelly Liebeck, která se kdysi polila kávou a úspěšně za to nechala odsoudit McDonalda. Tento případ inspiroval ke každoročnímu vyhodnocení nejkurioznějších a nejúspěšnějších soudních případů v USA.

Bohužel se do loňského hodnocení nedostala současná kampaň teenagerů, kteří nyní houfně žalují McDonaldy, že po jídle u nich ztloustli.

5. místo (dělené)
Kathleen Robertsonová z Austinu, Texas, vysoudila $780,000 za zlomený kotník v nábytkářském obchodě, kde zakopla „…o pobíhajícího spratka“.
Majitelé obchodu byli rozsudkem dosti překvapeni, protože ten předmětný spratek byl syn paní Robertsonové.

5. místo (dělené)
19ti letý Carl Truman z Los Angeles, Kalifornie, získal $74,000 + léčebné výlohy, když mu jeho soused přejel ruku vozidlem Honda Accord.
Pan Truman si zřejmě nevšiml, že někdo sedí za volantem právě toho vozu, ze kterého kradl poklice.

5. místo (dělené)
Terrence Dickson z Bristolu, Pennsylvanie, opouštěl přes garáž dům, který právě vykradl. Nepodařilo se mu ale otevřít dveře garáže, protože vypovědělo automatické otevírání. Zpátky do domu se taky vrátit nemohl, protože si zaklapl spojovací dveře z garáže do bytu.
Majitelé domu byli na dovolené a tak zůstal p. Dickson uvězněn v garáži 8 dní a přežil jen díky zásobě Pepsi a velkému pytli psích granulí.
Od vlastníka domu pak vysoudil náhradu za duševní újmu ve výši $500,000.

4. místo
Jerry Williams z Little Rocku, Arkansas, získal $14,500 + úhradu nákladů léčení, když byl napaden sousedovým psem beaglem.
Pes byl na řetězu a za plotem – tedy na dvorku svého pána.
Vysouzená náhrada byla poměrně nízká, protože porotě přece jen připadal ten pes poněkud vyprovokován, vzhledem k tomu, že p. Williams lezl přes plot na onen sousedův dvorek a po psovi opakovaně pálil ze vzduchovky.

3. místo
Filadelfská restaurace musela zaplatit panu Amberu Carsonovi z Lancasteru, Pennsylvania, náhradu ve výši $113,500 poté, co v podniku uklouzl na rozlité limonádě a zlomil si kostrč.
Limonáda se na podlahu dostala několik vteřin před popsaným incidentem, kdy ji p. Carson chrstl do obličete svému příteli během poněkud ostřejší výměny názorů.

2. místo
Kara Waltonová z Claymontu, Dealaware, vysoudila na nočním klubu v sousedním městě náhradu za to, že při vylézání z okna záchodu spadla na zem a vyrazila si dva přední zuby.
Stalo se tak proto, že pí. Waltonová se pokušela utéct ze záchodu bez zaplacení poplatku $3.50. Získala náhradu $12,000 + náklady na zubaře.

1. místo
Vítězem letošní soutěže byl p. Merv Grazinski z Oklahomy. Ten si koupil zcela nový obytný vůz Winnebago. Při cestě domů z fotbalového zápasu vjel na dálnici, nastavil automat na 130 km/hod, přelezl ze sedadla řidiče do obytné části a vařil si kávu.
Nebylo pak divu, že vůz opustil dálnici, havaroval a převrátil se. P. Grazinski se tudíž soudil s výrobcem, že v návodu k obsluze vozidla nebylo výslovně uvedeno, že toto se nesmí.
Porota mu přiřkla náhradu $1,750,000 plus zcela nový Winnebago Motor Home.
Výrobce pak skutečně v tomto smyslu upravil návod k ovládání vozidla pro případ, že by se na světě vyskytl ještě další úplný blbec a naneštěstí si opět koupil jejich vůz.

To je opravdu možné jen v Americe…

Jiří napsal:
Protože už z principu jsou ve směs ve vlacích špinavé záchody, nehyginecké a tak je pochopitelné, že rodič má strach o zdraví svého dítěte. Já jsem to měl dobrý, já většinou ve vlacích dělám malou potřebu, ještě nikdy v životě jsem ve vlaku nedělal bobky.

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D Tak to mě totálně dostalo, takhle jsem se už dlouho nezasmál. Pro Jiřího: Všechno je někdy poprvé..... :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Lord napsal:
Jiří napsal:
Protože už z principu jsou ve směs ve vlacích špinavé záchody, nehyginecké a tak je pochopitelné, že rodič má strach o zdraví svého dítěte. Já jsem to měl dobrý, já většinou ve vlacích dělám malou potřebu, ještě nikdy v životě jsem ve vlaku nedělal bobky.

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D Tak to mě totálně dostalo, takhle jsem se už dlouho nezasmál. Pro Jiřího: Všechno je někdy poprvé..... :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:
HaHa. Stačí si zajít dopoledne v pondělí na gulášek od pátku a po té jít na noční. 451 naštěstí záchody má. To byla šichta do Pardubic, zpět do Prahy a kolem půlnoci Kolín, kde se souprava přestavovala na 4. kolej, aby se pokračovalo jako první vlak do Prahy. Do Kolína jsem to zvládl tak tak, ale ten posun už ne. Počurané prkénko se musí obalit novinama a pak už není problém. Tenkrát, jak se posunovalo na zhlaví a zpět ke třetímu peronu, jsem uleželým gulášm přelakoval celý Kolín. Pak jsem si na chvíli odpočinul a ráno jsme vyrazili do Prahy. Fírovi jsem ještě stačil zapnout VZ a už jsem utíkal opět na záchod. Vrátil jsem se až v Běchovicích. Chudák to musel jet jednomužně. Snaha byla přijít i dřív, ale jen co jsem přišel do kabiny, přišlo to znovu. I to jsou vzpomínky na dráhu.
Ale ne všichni byli ochotní si na prkénko sednout. Legendy se vyprávěly o jednom mechanikovi, který v Chocni potřeboval na velkou, do vozu se štítil, tak to udělal za čelo jednotky z druhé strany od peronu. Jelikož v Chocni byly u výpravní budovy stovky cestujících odpolední špičky, strojvedoucího nenapadlo nic vtipnějšího, než opatrně se soupravou couvnout, ať z mechanikovy potřeby cestující něco také mají.

Zbyněk Šemora napsal:
... Tenkrát, jak se posunovalo na zhlaví a zpět ke třetímu peronu, jsem uleželým gulášm přelakoval celý Kolín...

Tak tos byl ty. A já myslel, že ta chemička vedle.

Chlapci tak takhle ne, to fakt nejde. Já budu muset číst obsah Hyde Parku dopoledne, protože po přečtení v noci nemůžu chodit spát kvůli škytání ze smíchu. Dorazil to Michal "Tak tos byl ty......".
Karel

kdo za to může?

v prvé řadě si myslím,že matka.jako bývalý pracovník drah jsem s dětmi jezdil často,ale nikdy jsem je nepustil nikam sám.To.že je u ČD bordel a to ještě píši docela slušně za to může vedení drah snižuje se provozní personál a zvyšuje se administrativa ti nezabezpečí aby byly všechny dveře u vlaku zavřené.Místo zbytečných úředníku by se měla věnovat větší péče o vypravované soupravy a zbyteční lidé v kancelářích by tuto činnost měli zabezpečovat.naše slavné vedení drah snižuje stavy tam kde nemá.Nebo doufají,že každý bude mašinfírou svého vlaku?
S pozdravem latich

Jiří napsal:
Mne když bylo 5 let a cestovali jsme vlakem neexistovalo, aby mamka nebo otec nešli se mnou na záchod.

A už teraz po roku chodíš sám?

Tohle mi příjde jako žertík hodný 2. třídy ... sorry, ale tohle opravdu nebylo na místě

Dráčik napsal:
Jiří napsal:
Mne když bylo 5 let a cestovali jsme vlakem neexistovalo, aby mamka nebo otec nešli se mnou na záchod.

Sorry, ale tohle je nejapný žert nevím, co tím chtěl básník řici ? Mimochodem já jsem Husákovo dítě, ale neřeknu, kolik je mi let. Jen dodám, že jsem se ještě stihl naučit ruštinu a vázat pionýrský šátky a chodit do prvomájového průvodu a pamatuji si Lubomíra Štrougala a jsem poznamenaný Černobílskou tragédii, jelikož mi ten jaderný mrak poškodil štítnou žlázu. Stačí ?

Jiří napsal:
Dráčik napsal:
Jiří napsal:

Sorry, ale tohle je nejapný žert nevím, co tím chtěl básník řici ? Mimochodem já jsem Husákovo dítě, ale neřeknu, kolik je mi let. Jen dodám, že jsem se ještě stihl naučit ruštinu a vázat pionýrský šátky a chodit do prvomájového průvodu a pamatuji si Lubomíra Štrougala a jsem poznamenaný Černobílskou tragédii, jelikož mi ten jaderný mrak poškodil štítnou žlázu. Stačí ?
Jsem dítě Zápotockýho krasny galstug taky umím uvázat ponimajem po rusky.Ale to nemění nic na tom ,že situace u čd je dost špatná.Nákupem Pendolin to nekončí,Větší pozornost by se měla věnovat regionální dopravě.Tu využívá více lidí za cestou do zaměstnání.Nebo nahoře hoře huj dole fuj?Kolik běžných pracujicích využívá Pendolíno?Výkonově by stačily i naše loko a větší pozornost věnovat regionu.ne každý se mnoubude souhlasit,ale o tom toto vlákno je.S pozdravem latich.

Back
Nahoře