Tratě na východočesku

David Kodet

Pokladník
Vím,že tsem nepatř,ale chci se zeptat,zda existuje nějaká tra% do MSTS z východních čech.Bratislava-Praha mít nemůžu,protože se mně to trhá,ale když tak by mi stačil úsek Pardubice-CHcoceň pře Hradecv K.JInak se ptám na tu trat 032,026 atd.JInak by mi ten úsek 031 a 020 mohl někdo pslat ne mail,tak mu budu vděčný

David Kodet napsal:
Vím,že tsem nepatř,ale chci se zeptat,zda existuje nějaká tra% do MSTS z východních čech.Bratislava-Praha mít nemůžu,protože se mně to trhá,ale když tak by mi stačil úsek Pardubice-CHcoceň pře Hradecv K.JInak se ptám na tu trat 032,026 atd.JInak by mi ten úsek 031 a 020 mohl někdo pslat ne mail,tak mu budu vděčný
KDysi běžel projekt Východočesko, ale kde je jí konec, to nevím....

Aha mně se rovnou vytvořila taková sekce.No jinak ,kdyby někdo něco měl a mohl by mi to poslat nebo něco ,tak to beru.Ale mohl by se někdo pustit třeba do 020,040,041,032,026 atd.Nabylo by to vůbec špatné

A já asi stavím co???
Připadám si jak kdyby tu někdo neuměl číst. Na mých stránkách je mapa.
Pro info Choceň - Týniště - Hradec - Praskačka a Pardubice - Hradec - (Jaroměř v další fázi stavby) Vše s originál objekty od J Švece. Pokud někomu nestíhá počítač, tak má smůlu a nepomůže mu ani solo tato trať.
Pak doporučuji postavit si sám takovou trať bez objektů, jen koleje a návěstidla.
A poslat trať emailem (to beru jako dobrý vtip) Ale pokud někdo má schránku 2 Giga a někdo bude ochoten dva dny takový email odesílat.

Nezlobte se, ale člověk se snaží něco postavit, tráví konkrétně na východočeských tratích už celé měsíce a to i modelář J Švec, který tuto trať objíždí autem, aby nafotil a vymodeloval všechna nádraží a nyní čtu takový s prominutím přihloupý dotaz.

David Kodet napsal:
Aha mně se rovnou vytvořila taková sekce.No jinak ,kdyby někdo něco měl a mohl by mi to poslat nebo něco ,tak to beru.Ale mohl by se někdo pustit třeba do 020,040,041,032,026 atd.Nabylo by to vůbec špatné
Sekci jsem vytvořil já a přesunul jsem to, protože požadavkem na další tratě by se to už vymykalo jenom trati Bratislava-Praha....

Navíc Zbyňku, David tam jasně zmiňuje, že Tvoje trať je pro něj nepoužitelná, protože na ni nemá HW, takže i Tvoje reakce byla trošku s nálepkou Explosive.....
Pravda, dostane k tomu dalších 380 km tratí, které na jeho kompu udělají z této trati jenom odpad.....

Napiš to tedy obráceně, jaká trať je pro tohoto člověka použitelná?
Pak je jednoduché řešení. V zobrazení ať si nastaví počet objektů místo 10 jeden a má to bez práce. Sice uvidí jen koleje, ale pojede to i na slabé šunce. Ikdyby někdo současně stavěl solo trať, tak pochybuji, že to bude na úrovni USA 1 i s jejich návěstidly.
V každém případě dojde ke společnému jmenovateli, bude si muset koupil adekvátní PC nebo MSTS nehrát.
A vůbec, co se budu rozčilovat. Nebylo by mi lépe někde u vody? Ne, do celé trati 02 a 031 jsem dosypal štěrk a jdu na osazování návěstních upozorňovadel. Aby tu nekdo nebrečel, že nikdo nestaví tratě okolo Hradce.

Tak podivejte se.Můj kamarád mě prosil o to,abych se mu na to zeptal.Jestli jde tra´t posílat mailem to nevím,protože jsem to nikdy nezkoušel.Já MSTS nehraju,protože jezdit ve zkutečnosti mi stačí.Jinak vaše tra´t je úplně SUPER,podle obrázků.A ten jeho počítač:Copak, trať by mu šla,ale MSTS mu najíždí hrozně dlouho a ještě k tomu ,když jede s vlakem tak se trať cuká,seká se to a není to na nic.Když to tak čtu,tak si myslím ,že Vás pane Šemora štve,že asi chce tra´t získat bez placení,ale houby.on tu tra´t si objednal .nainstaloval ,ale se vztekem ji někomu daroval k Vánocům a byl naštvanej na svůj komp,že mu mu to na něm nejde.
Nevím,ale myslím,že říkáte nesmysl:když mu to pozdě najíždí,tak kdyby měla ta tra´t menší kapacitu,tak by to asi bylo jinak.Ale ještě mu jde o tra´t 024.O tom,že tady někdo brečí kvůli tratím tu nepadlo ani jedno slovo,jde mu jen o tratě do Tu,protože od tam tud pochází.
Nebudeme se rozčilovat,zkrátka jsem jen plnil slib,zeptat se.

Navíc Zbyňku, David tam jasně zmiňuje, že Tvoje trať je pro něj nepoužitelná, protože na ni nemá HW, takže i Tvoje reakce byla trošku s nálepkou Explosive.....

za tohle vám moc děkuju,že ste se mě zastal.

David Kodet napsal:
Tak podivejte se.Můj kamarád mě prosil o to,abych se mu na to zeptal.Jestli jde tra´t posílat mailem to nevím,protože jsem to nikdy nezkoušel.Já MSTS nehraju,protože jezdit ve zkutečnosti mi stačí.Jinak vaše tra´t je úplně SUPER,podle obrázků.A ten jeho počítač:Copak, trať by mu šla,ale MSTS mu najíždí hrozně dlouho a ještě k tomu ,když jede s vlakem tak se trať cuká,seká se to a není to na nic.Když to tak čtu,tak si myslím ,že Vás pane Šemora štve,že asi chce tra´t získat bez placení,ale houby.on tu tra´t si objednal .nainstaloval ,ale se vztekem ji někomu daroval k Vánocům a byl naštvanej na svůj komp,že mu mu to na něm nejde.
Nevím,ale myslím,že říkáte nesmysl:když mu to pozdě najíždí,tak kdyby měla ta tra´t menší kapacitu,tak by to asi bylo jinak.Ale ještě mu jde o tra´t 024.O tom,že tady někdo brečí kvůli tratím tu nepadlo ani jedno slovo,jde mu jen o tratě do Tu,protože od tam tud pochází.
Nebudeme se rozčilovat,zkrátka jsem jen plnil slib,zeptat se.

"Trať se načítá dlouho" Tohle je problém každého, kdo si pořídí novou věc a nečte návod. Stačí odebrat aktivity a ponechat jen jednu nebo spouštět přes Trainstore a tím je start bleskový. ( vše je na DVD) Pro klid vaší duše, to že si někdo okopíruje mou trať bez placení mne nechává absolutně chladným, pokud takto nečiní veřejně.
Problém cukání se zatím nedá vyřešit ani nejvýkonnějším počítačem, ale dá se tímto omezit.

Ale abych tohle téma uzavřel, pokud by někdo chtěl na přání postavit trať, aby byla odladěna tak, aby šlapala na méně výkonných počítačích, tak to vidím na hlavní pracovní poměr, nevím kolik bere programátor, ale rozhodně koupě nejvýkonnějšího počítače bude proti této investici háléřovou položkou.

bob57_cz napsal:
David Kodet napsal:
.... Ale ještě mu jde o tra´t 024.O tom,že tady někdo brečí kvůli tratím tu nepadlo ani jedno slovo,jde mu jen o tratě do Tu,protože od tam tud pochází.
Samostatnou 024 - Letohrad vydal, tuším, Pavel Vaníček a byla jednu dobu stažitelná z netu případně zasílaná na 1CD.
Neviem či bola na nete, ale na CD určite, nakoľko ju mám.Teda mal som.Z CD sa už nedá čítať, asi sa niekde poškriabalo.Ale ak mám pravdu povedať, zachránil to p.Šemora takže nieje čo riešiť ... :wink:

Zbyněk: Tiež by si mohol prestať naháňať kilometre a pouvažovať napríklad nad optimalizáciou aspoň kľúčových úsekov trate (rozumej tých najopadavejších - Třebová, Břeclav, Brno, Praha) ... treba ponastavovať zobrazovanie tak aby sa jednotlivé stavby zobrazovali podľa nevyhnutnosti v jednotlivých úrovniach. Takisto na niektorých úsekoch treba zredukovať vegetáciu (holt Trundove stromky sú síce pekné, len ich nesmie byť moc) a niekde snáď zredukovať aj koľajisko (Majlont, nevyzývam na odklon od reality, ale načo komu bude, že je tam skoro kompletný ranžír, keď sa vďaka nemu v tom úseku poriadne nedá ani jazdiť). Inak bude tvoja trať pre väčšinu ľudí nepoužiteľná, aj keď budú mať TrainStore a moderné železo ...

JOHNZ napsal:
Zbyněk: Tiež by si mohol prestať naháňať kilometre a ...

Opravdu obdivuji modeláře, kteří s MSTS už přestali a tím mají klid od takových příspěvků. Už jsem zde jednou napsal, každý kdo zde měl nějaké podobné připomínky, tak jsou to byly jen prázdné řeči bez toho, aby se snažili nějak problémy rozumně vyřešit. Tudy cesta nevede. Ale naštěstí jsou i tací, kteří zde nekritizují a rovnou mi pošlou opravu a takové spolupráce si cením.
Johnzi, proč nezarazíš Martina?, aby dál na Slovensko nestavěl, protože už má kilometrů jako já. To ne, protože Ti staví kolem baráku. (Martine stav v klidu dál, držím palce, to byl jen příklad) Stejné řeči jste měli, když jsem koleje dostavěl do České Třebové. Dál už nestav, to MSTS neutáhne. Pak jsem trať dotáhl do Pardubic a abych dokázal, že není problém, vytvořil jsem aktivitu Náročná služba, která se dala jet bez pádu. Vyjímka byla Brno, kde byla chyba v míjejícím traffic, který jsem nechal jet v neúnosném počtu zbytečně až ke Svitavám.
Já mám pocit, že někteří vůbec nechápete proč někdo modeluje vozidla nebo staví tratě. Já nenaháním kilometry, ale stavím tam, kde mi to říkalo Pane nebo jsem tudy často jezdíval, jsou to mé vzpomínky. To je tak těžké pochopit?
Pokud máš nápad, jak nastavit objekty dle stupnice 1 až 10, tak to se řeší SZ. Já na to nemám čas a Ty to zřejmě nastavovat také nebudeš. Klidně udělej LOD do stromů, atd. Ale nikdy sem nepište, co by měl dělat ten druhý. Pro tohle nastavení se mi už jeden člověk příhlásil. Takže měj trpělivost.
Já si myslím, že řečí už bylo dost. Kromě stavění tratí jsem byl nucen upravit Trainset pro MSTS BIN, opravoval jsem aktivity, vydal balík, který nebyl čas otestovat. Je tam spousta chyb, ale nikoho nenapadne každou aktivitu odladit, najít chybu a poslat zpět opravenou verzi. Opět tato práce čeká na mě. Ale stejně vše časově nezvládnu. Mě by stačilo, kdyby někdo dal certifikát. "tato aktivita je testována a plně funkční bez pádů a chyb a kompatibilní s BP" A samozřejmě je na jisté úrovni, nejedná se jen o vlak hráče. A tohle vše dát do balíku aktivit.
Nebo, že by MSTS už nikdo nehrál?

Já si myslím že je to spíš výzva pro modeláře než pro stavitele tratě. Jedním z důvodů proč jízda po trati cuká, při aktivitách, kde jsou LS padá je to, že modeláři dělají objekty s velkým počtem polygonů. Například modeláři by mohli vyrobit tzv. nizkopolygonove modely určené výhradně pro aktivity jako LS ( tyto modely by nebyly určeny pro hráče, kteří by si takto sestavili vlak a jezdili by s ním, ale byly by určeny buď jako traffic nebo LS ). Včera když jsem si prohlížel toto fórum tak tam někdo říkal, že u jednoho modelu snížil počet polygonů z 10 tisíc na minimum a takto mohl vytvořit i 30 modelů které obsahovali 10 tisíc polygonů je rozdíl když jeden model má 10 tisíc polygonů, než kdyby 30 modelů tedy skoro celá souprava obsahovala 10 tisíc polygonů.
Taktéž objekty v trati, všechno snížit nikoliv počet objektů, ale počet polygonů, a nebo udělat kulisy,Stavitelé ať staví veselé dál. Kdyby modeláři snížili počet polygonů, tak můžeme jezdit nejen do Vladivostoku be trhání, cukání, ale rovnou od pobřeží atlantiku až k pobřeží pacifiku. ( to je samozřejmě myšleno jako nadsázka ), ale právě nejvyšší počet polygonů ovlivňuje cukání, trhání, padání, atd.

Sice budeme mít graficky v horším stavu modely, objekty, ale budeme jezdit bez cukání. Ale rozhodně neházejme vinu na stavitele tratí.

Nedávno jsem si stáhnul z internetu zahraniční trať a musím říci, že z 99 % byla posázena nízkopolygonovými objekty, byla víc vybavenější než Zbyňkova trať skoro a jízda v noci byla paráda. Všechno svítilo, vyhybky, peróny, člověk vlastně nemusel ani v lokomotivě zapínat dálková světla. Taktéž jízda ve dnech, třeba krásné lípy, většinou to byly hromady kulis, ale pokud člověk se díval na krajinu z pozice strojvedoucího, tak ty kulisy nevnímal. ( ano je to trať Kiev- Fastov ). U této trati jsem skoro vůbec nezaznamenal cukání, stanice, zastávky byly doslova vyšperkované různými objekty a přitom FPS bylo kolem 30. Aktivity jsem nezkoušel, ale samotná jízda byla super.

Jiří napsal:
Já si myslím že je to spíš výzva pro modeláře než pro stavitele tratě. Jedním z důvodů proč jízda po trati cuká, při aktivitách, kde jsou LS padá je to, že modeláři dělají objekty s velkým počtem polygonů. Například modeláři by mohli vyrobit tzv. nizkopolygonove modely určené výhradně pro aktivity jako LS ( tyto modely by nebyly určeny pro hráče, kteří by si takto sestavili vlak a jezdili by s ním, ale byly by určeny buď jako traffic nebo LS ). Včera když jsem si prohlížel toto fórum tak tam někdo říkal, že u jednoho modelu snížil počet polygonů z 10 tisíc na minimum a takto mohl vytvořit i 30 modelů které obsahovali 10 tisíc polygonů je rozdíl když jeden model má 10 tisíc polygonů, než kdyby 30 modelů tedy skoro celá souprava obsahovala 10 tisíc polygonů.
Taktéž objekty v trati, všechno snížit nikoliv počet objektů, ale počet polygonů, a nebo udělat kulisy,Stavitelé ať staví veselé dál. Kdyby modeláři snížili počet polygonů, tak můžeme jezdit nejen do Vladivostoku be trhání, cukání, ale rovnou od pobřeží atlantiku až k pobřeží pacifiku. ( to je samozřejmě myšleno jako nadsázka ), ale právě nejvyšší počet polygonů ovlivňuje cukání, trhání, padání, atd.

Sice budeme mít graficky v horším stavu modely, objekty, ale budeme jezdit bez cukání. Ale rozhodně neházejme vinu na stavitele tratí.

Nedávno jsem si stáhnul z internetu zahraniční trať a musím říci, že z 99 % byla posázena nízkopolygonovými objekty, byla víc vybavenější než Zbyňkova trať skoro a jízda v noci byla paráda. Všechno svítilo, vyhybky, peróny, člověk vlastně nemusel ani v lokomotivě zapínat dálková světla. Taktéž jízda ve dnech, třeba krásné lípy, většinou to byly hromady kulis, ale pokud člověk se díval na krajinu z pozice strojvedoucího, tak ty kulisy nevnímal. ( ano je to trať Kiev- Fastov ). U této trati jsem skoro vůbec nezaznamenal cukání, stanice, zastávky byly doslova vyšperkované různými objekty a přitom FPS bylo kolem 30. Aktivity jsem nezkoušel, ale samotná jízda byla super.

Trošku fousatý objev....tuším už od března 2006 udělal low polys set Kebarko a dem taky dělá na low polys vozech.....

No a pak se to samozřejmě týká i Tebe, jakož to autora aktivit, abys tyto lowpolys modely v aktivitách používal....

Martens napsal:
Jiří napsal:

Trošku fousatý objev....tuším už od března 2006 udělal low polys set Kebarko a dem taky dělá na low polys vozech.....

No a pak se to samozřejmě týká i Tebe, jakož to autora aktivit, abys tyto lowpolys modely v aktivitách používal....

Nyní dělám už druhou část aktivity, první už mám za sebou, a nyní se vrhám na úsek Žilina- Poprad. Chtěl bych do této aktivity použít ty nízskopolyg. vozy, ale nevím kde je mám stáhnout, což je velká škoda.

Jiří napsal:
Martens napsal:
Jiří napsal:

Nyní dělám už druhou část aktivity, první už mám za sebou, a nyní se vrhám na úsek Žilina- Poprad. Chtěl bych do této aktivity použít ty nízskopolyg. vozy, ale nevím kde je mám stáhnout, což je velká škoda.

Tady http://mireck.ic.cz/Kebarko_Low-poly.zip - odkaz jsem dodělal i do burzy

Naposled editoval moderátor:
Díky Martensi, už jsem si je stáhnul, je to fakt paráda, škoda, že kromě nákladních nejsou k dispozici osobny vozy.

Jiří, Jiří....
co třeba ty IC a EC packy MÁV vozů s označením LP neboli Low Poly?
A nebo třeba ZSSK Bh... z obrázků to jde poznat.

Back
Nahoře