Vhodný notebook pro práci s MSTS

Na této sestavě bude největší brzda hardisk s nízkými otáčkami. MSTS je právě hodně závislé na rychlosti pevného disku. Zkusil už někdo v notebooku vyměnit klasický disk za SSD ?
Sice největší je kolem 160 giga, ale já mám v notebooku také 160tku a zdaleka dostačuje. Někde bylo i video, jak u dvou stejných notebooků, kdy jeden měl SSD disk, se porovnávala rychlost startu Windows. Nevýhoda je jen vysoká cena těchto disků.

Pak FPS u MSTS určitě poletí raketově nahoru. Já mám procesor a grafiku podobných hodnot. V Tišnově je to slabší, kolem 30, ale v Praze na hlavním mám kolem 20, občas to zakolísá nahoru i dolů. Disk mám klasický na 7200 otáček.

No přímo za SSD jsem disk v notebooku nevyměnil, ale mám tam hybrid - 750 GB na 7200 otáčkách + 8 GB SSD (před tím byl jen HDD 500 GB rovněž na 7200 otáčkách) - překlopeno z WXPP SP3 na Win 7 64-bit, RAM 8 GB (těch 500 CZK za další 4 GB RAM navíc není potřeba litovat). Po překlopení systému a všech aplikací, nutných pro svou práci (vývojové prostředí, MS SQL server, Apache, MySQL + nějaké ty grafické programy), tak Win 7 startují cca 30 vteřin, z toho cca 10 vteřin mi zabere přihlášení. Běžná práce a odezvy i na graficky či výpočetně náročných aplikacích mne dost překvapily.

Je fakt, že se tam změnilo hodně věcí - OS, disk i RAM, takže nelze říct, co mělo na to větší vliv ( zda RAM nebo onen hybrid)

Jinak onen hybrid jsem koupil bratru za cca 3500 CZK včetně DPH (Seagate Momentus XT 750GB). Edie mi pak posílal tipa na notebook, kde bylo 500 GB na 5400 otáčkách + 32 GB SSD.

Momentálně byla i na CZC akce - 120 GB SSD 2,5" za cca 2500 CZK včetně daně, čili i s tou cenou je to o poznání lepší

Co to udělá s MSTS bych chtěl vyzkoušet v nejbližší době - sám jsem na výsledek zvědavý.

P.S: Jinak notebook byl standardní HP 6550b, CPU Intel Core i5 na 450 nm 2,66 MHz a grafika ATI Mobility Radeon 540v s vlastní 512 MB RAM - cca 3 letý "staříček".

P.P.S.: Nějaká srovnávací videa (o vypovídací hodnotě a validitě nechť si každý udělá obrázek sám), ale do těch škatulek jsem se vlezl.... http://www.alza.cz/seagate-momentus-xt-500gb-d181410.htm#video

Dobry den, chcel by som si kupit NB ale mam problem s grafickou kartou pretoze je tam GeForce 630M a bojim sa ze mi na nej pojde zle simulator. Pretoze ked som kupil do stoloveho pocitaca GF GTX 460 tak bol problem pretoze hra neisla spravne. Po vymene za ati radeon HD 7750 problem vyrieseny. preto by som sa chcel spytat aku mate skusenost s grafickymi kartami v notebookch a so simulatorom. Dakujem

Díky za odpovědi... A nevíte, jestli by mohl být řešení i nějaký přenosný disk zapojený přes HDMI nebo dokonce flaska? Nemám vůbec tušení o přenosových rychlostech pevných disků. Otáček mám málo(5400). Kdybych na hlaváku měl přes 20 FPS, tak bych snad zbytek her v PC mohl smazat:twisted:

Jednoduchý dotaz pro pc odborníky ;) Dostal se mi do ruky za velice výhodný peníz Notebook Sony Vaio s touto specifikací. No a doma mám PC se starším dvoujádem od AMD, 4GB a grafikou Ati Radeon 2600 Pro (256), HDD standard (7200). Otázka zní zda z domu poslat PC, nebo Notebook. Předpokladem je, že MSTS zahraju občas a gMax stejně poběží na obou. Jen se trochu bojim přechodu na menší obraz z velkého monitoru.

Pokud pojedu MSTS na tomto notebooku, tak v MSTS nebude větší rozlišení než 1024x768. Ale podporuje připojení externího monitoru 16:10. Možná MSTS na tom chodit bude relativně dobře, ale vše bude degradovat pomalý pevný disk. Takže se to bude víc škubat. Na hry stolní počítač je stolní počítač. Notebook je zatím vždy jen přechodné řešení, kde si náročnější hru nikdy nemohu pořádně vychutnat. Kolikrát ani relativně nadupaný stolní počítač nedovolí u současných her je hrát na plné detaily.

Dobrý den,
přemýšlím nad nákupem notebooku Lenovo s těmito parametry.

Dvoujádrový procesor Intel Core i3-2328M (2.2GHz, podpora HyperThreading); 15.6" HD (1366x768 bodů) displej s LED podsvícením; grafika NVIDIA GeForce GT 630M; 4GB RAM DDR3; 1TB pevný disk; DVD±RW/RAM mechanika; rozhraní: Wi-Fi, kamera, 4x USB (2x 3.0); operační systém Windows 7 Home Premium.

Bude to na MSTS stačit?

Děkuji za odpověď,Bobby

Zdravíčko pánové,
Mohl by mi prosím někdo říci, jaký NTB je vhodný v dnešní době pro msts ? Jsem do něho ochotný investovat od 15 000,- do 20 000,-. Díky

zbynda napsal:
... jaký NTB je vhodný v dnešní době pro msts ...

Celkom určite tento bude viac než vyhovujúci: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-black-6885-73g-d462355.htm :D

Naposled editoval moderátor:
Taxi,
No řeknu ti, že mi připadá celkem nadupaný. Ale pokud by jsi mi tu hodil něco o trošičku méně vykonného ale aspoň o 2 000,- levnějšího, nezlobil bych se :D

zbynda napsal:
... připadá celkem nadupaný ...

Tu nejde o nadupanosť, ale o kvalitu. Ony sú dostať podobne nadupané acery, asusy, ale aj lenovo ideapad, hp pavilion či toshiba satellite, ale to nie sú moc dobré noťase - sú to hračky pre deti, pre babičky na občasné chatovanie, spotrebná elektronika.

Tu máš podobný s i5: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-e531-black-6885-29g-d435248.htm ten presahuje tvoju cenovú hranicu len o nejaké 3 stovky.

Ale kto chce kam, pomôžme mu tam, aušusov a acérov sú plné hypermarkety :D

Ja by som pod túto úroveň, než ponúka Lenovo Think Pad alebo HP ProBook b-čkovej série nikdy nezliezol a viem, prečo to hovorím.

Ináč kupoval som pre jedného študenta TP Edge s štvojadrovým AMD + dedikovanou VGA Radeon - neviem už aký - ale na i3 ani i5 s grafikou na procesore to zďaleka nemá :D

Nekupoval bych NTB s GeForce na MSTS. Nektere maji problem, ktery jsem popisoval v topicu Nizke FPS na novem NTB.

Taxi, taky jsem slyšel o tom, že Acery, Asusy apod. kvalitou nejsou bůhvi jak dobře. Proto jsem tady napsal, a jsem rád, že jsi mi to vysvětlil, proč zrovna Lenova. Ten Lenovo 6885-29G je už za přijatelnou cenu. Navíc si to napíšu na firmu, takže mám to bez daně.
Takže jsem asi rozhodnutý čemu dám přednost. Doufám, že mi můj zaměstnavatel dá nějaké ty vánoční odměny až je za co koupit :D

Vitas napsal:
Nekupoval bych NTB s GeForce ...

Vitas napsal:
... Před třemi měsíci jsem si koupil novej notebook, kvůli studiu na VŠ. Je to Lenovo G580 ...

Ty si si nekúpil notebook, ale LOW-COST hračku z hypermarketu. Tak sa nediv. To, že je to Lenovo ešte nič neznamená. Tak ako má/mala škoda sračku typu Fabia Junior 1.0, tak aj výrobcovia PC majú v ponuke podobné "skvosty" - jednak kvôli cene, jednak kvôli uspokojeniu nenáročného trhu - písal som to vyššie: babičky na občasné chatovanie, kuknutie internetu, 1x do roka napísanie nejakej žiadosti či životopisu a sem tam si zahrať karty a kuknúť nejaké to video. Pracovať s tým, alebo v MSTS pariť nejakú X-hodinovú brutálnu aktivitu, to ani nechcem vidieť. Iste budeš namietať, že sa to s tým dá - áno, aj fabiou junior sa dá cestovať - ale choď s tým deň čo deň dlhú trasu a budeš jej mať po krk už za dva týždne

Tax napsal:
Vitas napsal:
... Před třemi měsíci jsem si koupil novej notebook, kvůli studiu na VŠ. Je to Lenovo G580 ...

Ty si si nekúpil notebook, ale LOW-COST hračku z hypermarketu.
Souhlas, stejný jsem koupil dceři ohledně studia na vysoké škole,a v druhém ročníku se kupoval další, protože ten původní nějak nezvládal vysokoškolské programy. :)
Mirek

Všem "IT odborníkům" bych chtěl vzkázat, že za 18000,- to určitě nebyla hračka z Hypermarketu, nehledě na to, že vše krom MSTS je v naprostém pořádku. Rád bych věděl co považujete za dobrý NTB, nechám se překvapit.

Vitas napsal:
Všem "IT odborníkům" bych chtěl vzkázat, že za 18000,- to určitě nebyla hračka z Hypermarketu, nehledě na to, že vše krom MSTS je v naprostém pořádku. Rád bych věděl co považujete za dobrý NTB, nechám se překvapit.
Lenovo IP G580 je presne to, čo som napísal - hračka z hypermarketu, určená na domáce používanie, s obmedzenou trvanlivosťou a bez regulérneho servisu. To že stála 18.000 neznamená, že sa jedná o kvalitný a dobrý PC, furt hovoríme o spotrebnej elektronike pre domácnosť. Dobrý notebook vyzerá nejako takto alebo takto alebo aj takto pokračovanie smeruje k cenovej relácii nad 45.000 CZK.
Ešte raz: "notebooky" Lenovo IdeaPad, HP Pavilion, Toshiba Satellite, Dell Inspiron a Fujitsu Lifebook AH to sú Low Cost výrobky zaradené do kategórie spotrebná elektronika. Acer, Asus, Msi či MicroBook radšej vôbec nekomentujem.
Ešte k tomu servisu: Keď si kúpim kvalitný notebook a nedajbože sa pokazí, v prípade Toshiby, Lenova, HP alebo Fujitsu mám kamenný záručný servis, kam ho môžem zaniesť a za pár dní mi ho opravia a dostanem späť svoj notebook so svojimi dátami a SW na HDD. V prípade Dell, ale aj carepackov u HP a Lenova mi príde servisný technik a opraví mi ho na druhý deň v mieste, kde práve som. Ale LowCost noťas môžem akurát tak zabaliť, poslať kamsi nejakou prepravnou službou, alebo odniesť do predajne kde som ho kúpil a 30 dní čakať, čo s ním bude, poprípade sa naťahovať o vrátenie peňazí, ak nestihnú do 30 dní moju reklamáciu vybaviť, čo sa nie raz stalo. Takýto notebook putuje na zberné stredisko kdesi v Poľsku a môžete hádať, čo sa tam s ním stane :D
Ale ako som napísal: kto chce kam, pomôžme mu tam. Niekomu je auto aj fabia junior či dacia sandero, niekto si kúpi niečo väčšie, kvalitnejšie a spokojne a najmä pohodlne jazdí. Podobne je to aj s notebookmi a vôbec so všetkou elektronikou.

Jsou to prostě věci mimo moji cenovou relaci, i když určitě budou kvalitní. Nehledě na to, že si nemyslím, že přirovnání k Fabii junior je nějak vhodný. Řekl bych že je to spíš Fabia Junior s motorem 1.8 TFSI. A koneckonců, Fabie Junior byla pro studenty dělaná. :D

Miky945: Nevím, co dcera používá na VŠ za programy, protože se všemi běžnými já nemám problém (AutoCAD, ArchiCAD, 3DSMax aj.)

Back
Nahoře