Vhodný notebook pro práci s MSTS

3michal napsal:
Zdravím :) Chcel by som poprosiť niekoho kto sa v tomto dobre vyzná o radu. Chystám sa kúpiť si notebook na bežnú kancelársku prácu a samozrejme aby na ňom šlapalo msts plynule. Problém je,že financíí mám málo :( a tak mi vyjde len na notebook s integrovanou grafikou. Má niekto skúsenosti s tým ako behá msts na notebookoch,ktoré majú integrovanú grafiku?
Uvažujem o modeli Lenovo N500 NS75SMC ktorý v testoch jedného časopisu vyšiel najlepšie v pomere cena/výkon.
Konfigurácia:
Intel Pentium Dual Core T3400; 2,16 GHz
4GB RAM
grafika Intel GMA 4500 MHD 1340 MB
HDD 320 GB, 5400 ot./min.
Mohlo by na tom ísť MSTS plynule napriek tej grafike?
Všetkým veľmi pekne ďakujem za odpovede

Skus si kupit cez Orange notebook ASUS F5GL, ja som si ho kupil sice nie cez Orange, ale mam na nom aj MSTS a nemozem sa vobec stazovat. Viem, ze to nie je nic moc , ale nebudes platit moc vela.

Naposled editoval moderátor:
Můžete mi někdo poradit jestli tento notas zvládne msts? http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook/2007/hp-pavilion-dv-6339/ díky

Upřímně, za tu cenu seženeš výkonnější notebooky jiných značek. Jinak ano, zvládne simulátor, ale zázraky od toho nečekej.

alcapone napsal:
Upřímně, za tu cenu seženeš výkonnější notebooky jiných značek. Jinak ano, zvládne simulátor, ale zázraky od toho nečekej.

Díky za názor,už ho mám sice né za tu cenu co tam v recenzi píšou.Tak snad to utáhne.Ještě otázečka:jsou v tom visty home premium a přemýšlím jestli tam dát radši XP Pro.Bude to mít zásadní vliv na msts?

kauli napsal:
jsou v tom visty home premium a přemýšlím jestli tam dát radši XP Pro.Bude to mít zásadní vliv na msts?

Bude.
Ešte otázočka - Budeš pirátčiť alebo si tie XP kúpiš ??? U MS Vista Home nemáš právno využiť downgrade na XP

Tax napsal:
kauli napsal:
jsou v tom visty home premium a přemýšlím jestli tam dát radši XP Pro.Bude to mít zásadní vliv na msts?

Bude.
Ešte otázočka - Budeš pirátčiť alebo si tie XP kúpiš ??? U MS Vista Home nemáš právno využiť downgrade na XP

mám svoje legální xp:roll:
Tax napsal:
kauli napsal:

Bude.

samozřejmě že mám svoje legální xp

kauli napsal:
poradíš nebo hodláš studovat jestli jsem legální
Hehe, v podstate mi je to jedno. Každopádne než začneš do noťasu rýpať, presvedči sa, či máš k nemu všetky potrebné drivery a ak aj ano, to ešte nie je zárukou, že ti to bude na prvý šup fungovať ...

[split] Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zdravím,

Zakoupil jsem si nový notebook, vím že to není žádné dělo, ale přesto se chci zeptat jest-li mi bude trať 321 fungovat s těmito požadavky: procesor 1,73, RAM 512, grafika Intel

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Extenas5220 napsal:
Zdravím,

Zakoupil jsem si nový notebook, vím že to není žádné dělo, ale přesto se chci zeptat jest-li mi bude trať 321 fungovat s těmito požadavky: procesor 1,73, RAM 512, grafika Intel

Pokud tam máš Vistu tak ani náhodou, ten samý book mám v práci, rozšířil jsem RAM o 2GB a je to tak akorát s tim něco dělat, v této sestavě na MSTS zapomeň.

Amazon napsal:
Extenas5220 napsal:
Zdravím,

Pokud tam máš Vistu tak ani náhodou, ten samý book mám v práci, rozšířil jsem RAM o 2GB a je to tak akorát s tim něco dělat, v této sestavě na MSTS zapomeň.
Nee, mám tam Windows XP

Ok, s tim by mohlo jít něco dělat, viz diskuze zde
prosím moderátora o přesunutí do příslušného vlákna, děkuji.

Chtěl bych se zeptat zda lze hrát MSTS i na malém netbooku, například tomto : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65661
Za odpověď a radu dík.

2 Richard:
Vzhledem k procesoru a GK v principu ano, ve skutečnosti asi s potížemi, zejména pokud tam budou Visty a české velké tratě (321, BP atd). Neexistencí optické mechaniky budou malé problémy tam MSTS nacpat, nicméně z USB klíčku by to asi šlo.

Můj NTB Acer extensa 5220, OS Windows - vista home basic, Proc. 2Ghz, 1Gb RAM... MSTS To zvládá v celku dobře, i když není to 100%... Občas se to mírně posekává. :rolleyes:

kauli napsal:
Můžete mi někdo napsat jestli tenhle notas zvládne MSTS:http:http://www.alza.cz/acer-emachines-e627-202g16mi-d139377.htm
Díky za odpoved
Pôjde, ale moc od toho nečakaj, dnes je to doslova na hranici použiteľnosti.
Polopatisticky - za málo peňazí málo muziky. Hlavné mínusy tejto zostavy: pomerne málo výkonný jednojadrový procesor, značka pofidérnej kvality, nevhodné rozlíšenie monitoru ... Pred tým, než si ho kúpiš, zisti si, či má vôbec drivery na Win XP, Vista s tamtým bude zrejme utrpením. Ale v zásade ako tak sa to bude dať s MSTS používať. Na nové 3D hry s tým radšej nepomýšlaj.

Sekání okolní krajiny v MSTS

Zdravím,

Dnes jsem si nainstaloval na můj starší notebook MSTS (notebook na MSTS v phodě stačí) při jízde se vlak jako by "zrychluje" oproti krajině a ta to dohání sekáním :-( chtěl jsem se zeptat jestli na to existuje nějaký opravný patch. Má grafika je Intel Mobile 965, 64MB s nejnovějším ovladačem. Za Vaše reakce díky

RE: Sekání okolní krajiny v MSTS

Opravný patch opravdu existuje. Pořídit si nový notebook nejlépe s dvoujádrem. MSTS je velmi náročné na procesor a paměť. Na starých železech bude fungovat jen původní MSTS s defaultními tratěmi a vozidly.

Back
Nahoře