Vhodný notebook pro práci s MSTS

No Bobe, někdy může "zahaprovat" bootování z USB disku a to nemluvím o pomalejším přenosu z USB disku ve srovnání s IDE.
Karel

ok1dnh napsal:
No Bobe, někdy může "zahaprovat" bootování z USB disku a to nemluvím o pomalejším přenosu z USB disku ve srovnání s IDE. Karel
Karle, Karle.. Tady je řeč o USB2, NTB, ext2,5" a v žádném případě o boot z USB - jen a pouze další disk bez systému ale s celým MSTS. A stíhá to. Vyzkoušeno. Dokonce můžeš mít v USB2 další "modul" RAM (ReadyBoost), úzkým kanálem v této konfiguraci pořád zůstává HDD (Flash), USB má pořád navrch.

No nevím Bobe, já reagoval na
Ivan, výmena disku neni až taky problem...a navic se cena HDD s 7200 ot. pohybuje asi o 1000 CZK výše.....
Tak jaké USB2 ? Cifix, nebo musíš mít vždy pravdu ? Řekni to nahlas a já se vzdám jakýchkoliv reakcí.
Karel

ok1dnh napsal:
Ivan, výmena disku neni až taky problem...a navic se cena HDD s 7200 ot. pohybuje asi o 1000 CZK výše.....
Tak jaké USB2 ? Cifix, nebo musíš mít vždy pravdu ? Řekni to nahlas a já se vzdám jakýchkoliv reakcí.Karel
Cifixixfic. Proč to převracíš ? Když reaguješ na Ivana, tak proč oslovuješ mne a ne jeho a proč píšeš o mém výroku a ne o jeho ! Nikdo nejsme dokonalí, tak ani ty nemusíš mít naprostý přehled o všech posledních technologiích. Za to se nestyď ani neschovávej. Pokud USB stíhá obsloužit RAM, tak nemůže být řeči o tom, že by byl brzdou mezi diskem a bortem. Ale abych tě uklidnil, on to neobsluhuje v plném tempu, spíše jen přes USB swapuje. Boot z kolíčku sis ale vyvzpomněl ty, já o ničem takovém ani nevzdechl. Taková pitomost by mne ani nenapadla v souvislosti s MSTS.

Nějak jsem si Bobe57_cz nevšiml, že bych oslovoval tebe
Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.
, nebo se tam někde vidíš ? Brzdi, nejsi centrem vesmíru a ne vše co jest napsané patří tobě. No a pokud se týká hardware počítačů, tak v tomto oboru tě "vyfackuju" kdy si vzpomenu. Fakt Bobe brzdi. Není to žádná má osobní zášť vůči tobě, jen jsem z těch, kteří nemají problém s tím říct těm druhým, co si myslí na "plnou hubu". Jseš dobrej, něco umíš, ale nejsi střed vesmíru.
Karel

ok1dnh napsal:
Nějak jsem si Bobe57_cz nevšiml, že bych oslovoval tebe
Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.
, nebo se tam někde vidíš ? Brzdi, nejsi centrem vesmíru a ne vše co jest napsané patří tobě. No a pokud se týká hardware počítačů, tak v tomto oboru tě "vyfackuju" kdy si vzpomenu. Fakt Bobe brzdi. Není to žádná má osobní zášť vůči tobě, jen jsem z těch, kteří nemají problém s tím říct těm druhým, co si myslí na "plnou hubu". Jseš dobrej, něco umíš, ale nejsi střed vesmíru. Karel
Co to plácáš ?
Si neumíš ani přečíst, co jsi napsal ? :
ok1dnh napsal:
No Bobe, někdy může "zahaprovat" bootování z USB disku a to nemluvím o pomalejším přenosu z USB disku ve srovnání s IDE. Karel
Nebo jsi to nepsal ty ? Tak to se někdo na tebe lognul... Tak brzdovku si dolej do svého vozejku. :lol:
ok1dnh napsal:
Jseš dobrej, něco umíš, ale nejsi střed vesmíru.
Děkuji, nápodobně.

Nebavíš mne. Celé to vzniklo na základě tvé reakce na
ok1dnh napsal:
Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.Karel
Taky se nemusí dělat žádný zásah a druhý disk se připojí externě jen přes USB2. Disky 1,8" a 2,5" nepotřebují vlastní externí zdroj a s napájením přes USB si vystačí.
Nevlastníce NTB jsem vzal na slezinu obyčejný 3,5" disk s futrálem USB a zdrojem a parazitoval vlastním MSTS na NTB svých kolegů a taky to fungovalo.
On se tě někdo prosil o reakci ? Ivan něco napsal, já k tomu také něco a ty jsi zareagoval po svém, mít vždy poslední slovo a vždy pravdu. Nebavíš mne. Jak říkám, něco umíš, něco znáš ale ten zbytek.......
Hele, snad tě ve vztahu k mé osobě poučí můj posudek z LD Vršovice (doslovná citace): "Je na technické úrovni na velmi vysoké výši, umí si poradit i v nejsložitějších situacích, ale tyto kladné vlastnosti si kazí svou neukázněností k nadřízeným".
Ten papír mám pořád schovaný jako kuriozitu a pouze mé vysvětlení tobě co znamenalo to "neukázněností k nadřízeným" - když dojdu k názoru, že je někdo vůl, tak mu to řeknu do očí. Má smůla byla, že ten vůl byl náčelník depa Vršovice. Stačí ti toto k pochopení mé osoby, když ten posudek je z roku 1985, tedy z doby, kdy mnozí připosraní z bolševiků měli strach něco říci ?
Karel

bob57_cz napsal:
ok1dnh napsal:
Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.Karel
Taky se nemusí dělat žádný zásah a druhý disk se připojí externě jen přes USB2. Disky 1,8" a 2,5" nepotřebují vlastní externí zdroj a s napájením přes USB si vystačí.
Nevlastníce NTB jsem vzal na slezinu obyčejný 3,5" disk s futrálem USB a zdrojem a parazitoval vlastním MSTS na NTB svých kolegů a taky to fungovalo.

Bobe s tím napájením USB disků 2,5" to není generální pravda.....máme na firmě stále i nové disky, které potřebují příkrm a bez něho se nehnou...co je limitující?

U starších NTB je max. proudové zatížení USB portu 0,5 A, novější notebooky snesou na vybraném portu i 0,7 A.....

Pro použití HDD na USB je tedy nutné stritkně hledat ty HDD, které mají max. proudový odběr 0,5 A! Jinak je příkrm nutný a to buď z druhého USB portu nebo z PS2 portu - příjde na to, jaký typ krabičky na externí HDD máš.

I já sám jsem si v začátcích naběhnul, když jsem si koupil velký 2,5" disk do external USB boxu a zjstil, že bez příkrmu se ani neroztočí - právě proto, že měl max. 1 A :-(. Jinak na firmě máme cca 60 notebooků a cca u 1/3 provozujeme i tyto externí hračky.

To Karel a Bob : Chlapi, brzděte se, jo? Myslím, že jste krapet odbočili od tématu a tohle asi Ivan.ps nechtěl vědět.....

BTW .... zvláštní povaha .... když dojdou argumenty, nastupují urážky ....

ok1dnh napsal:
Tak jaké USB2 ? Cifix, nebo musíš mít vždy pravdu ? Řekni to nahlas a já se vzdám jakýchkoliv reakcí.
Karel

Karle, prosím Tě, co se Ti nelíbilo na mém příspěvku, že jej cituješ?

Na okraj pro info ceny HDD 2,5":
Hitachi 100 MB/7200 RPM za 2669 CZK bez DPH
Hitachi 100 MB/5400 RPH za cca 1770 CZK bez DPH

To Martens:
Ale já nikde neřekl, že se mi na tvém výroku něco nelíbí. Naopak, já s ním plně souhlasil s dovětkem, že originál HD mám schovaný a kdyby "lehl" NB, tak jej tam vrátím. Takže žádný nesouhlas v tom nebyl.
S tím BTW shodně jak s dotazem, na který právě odpovídám, mi neustále vkládáš do pusy či povahy něco jiného, než řeknu. Nejde o to, že když dojdou argumenty nastupují urážky, to je tvůj výklad. Volem může být někdo i tím, že striktně vyžaduje nosit po depu čepici.
Už dost keců, vraťme se k tématu. Ano, NB nadupat pamětí a rychlejší disk je řešení. Co je platný procesor na 3GHz, když není kam OS a uživatelský program natáhnout, případně když je do paměti soukán pomaleji, než je možné.
Karel

ok1dnh napsal:
To Martens:
Ale já nikde neřekl, že se mi na tvém výroku něco nelíbí. Naopak, já s ním plně souhlasil s dovětkem, že originál HD mám schovaný a kdyby "lehl" NB, tak jej tam vrátím. Takže žádný nesouhlas v tom nebyl.
S tím BTW shodně jak s dotazem, na který právě odpovídám, mi neustále vkládáš do pusy či povahy něco jiného, než řeknu. Nejde o to, že když dojdou argumenty nastupují urážky, to je tvůj výklad. Volem může být někdo i tím, že striktně vyžaduje nosit po depu čepici.
Už dost keců, vraťme se k tématu. Ano, NB nadupat pamětí a rychlejší disk je řešení. Co je platný procesor na 3GHz, když není kam OS a uživatelský program natáhnout, případně když je do paměti soukán pomaleji, než je možné.
Karel
Karle to je v poho, jenom jsem nevěděl, jak si tu citaci vyložit......

BTW s těmi urážkami - nebylo to osobní, jenom jsem měl poslední dobou podobnou zkušenost....nic víc, nic míň.....

No vidim pani, ze sa tu rozputala debata, ktora trosku odbocila od mojej otazky, ale v pohode. Ale odpovedzte mi prosim naposledy na tutu otazku:

Oplati sa mi kupit spominaný noteebok s 5400ot. diskom, ked ho chcem vyuzivat na MSTS??? Dakujem

Ivan.ps napsal:
No vidim pani, ze sa tu rozputala debata, ktora trosku odbocila od mojej otazky, ale v pohode. Ale odpovedzte mi prosim naposledy na tutu otazku:
Oplati sa mi kupit spominaný noteebok s 5400ot. diskom, ked ho chcem vyuzivat na MSTS??? Dakujem
Nemusíš tam ten disk mít v sestavě tak, jak je nabízeno. Můžeš si nechat rovnou při koupi změnit konfiguraci a nechat tam vmontovat odpovědným prodejcem ( jeho servisem ) disk větší a rychlejší a bez nebezpečí ztráty záruky vlastním zásahem.
Martens napsal:
Bobe s tím napájením USB disků 2,5" to není generální pravda.....máme na firmě stále i nové disky, které potřebují příkrm a bez něho se nehnou...co je limitující?
U starších NTB je max. proudové zatížení USB portu 0,5 A, novější notebooky snesou na vybraném portu i 0,7 A......
Martine, já se s tebou nehodlám přít, mi je to známo stejně.
Některé disky si vystačí s jedním portem, jiné si zaberou hned dva a ty žravější si holt žádají příkrm.
O tohle nešlo. Já tím jen chtěl naznačit Ivanovi.ps i jinou alternativu, než rozebírat NTB v amatérských podmínkách a riskovat ztrátu záruky, jak navádí Karel (odborník v IT).
ok1dnh napsal:
.... Brzdi, nejsi centrem vesmíru a ne vše co jest napsané patří tobě. No a pokud se týká hardware počítačů, tak v tomto oboru tě "vyfackuju" kdy si vzpomenu. Fakt Bobe brzdi. Není to žádná má osobní zášť vůči tobě, jen jsem z těch, kteří nemají problém s tím říct těm druhým, co si myslí na "plnou hubu". Jseš dobrej, něco umíš, ale nejsi střed vesmíru. Karel
Kdybys řekl tohle o vysílačkách, tak to beru, určitě mistrně ovládáč datla v telegrafním klíči a lišku v lese chytíš s vysílačkou neomylně, ale u těch počítačů si fandíš nezdravě. Na jiném místě ti to podobně už napsal i Churchill. Trošku skromnosti namísto přehnaného sebevědomí. Osočovat druhé umíš ( Jiřího, Churchila, ...), přizvukování ti taky jde a co jsi pro nás blbce udělal ty ( řečeno otázkou klasika ZŠ ) ? Nějak si nemohu vybavit jedinou opravdu fundovanou radu či pomoc s řešením problému ( mimo poskytnutého webprostoru ).
ok1dnh napsal:
Nebavíš mne. Celé to vzniklo na základě tvé reakce na
ok1dnh napsal:
On se tě někdo prosil o reakci ? Ivan něco napsal, já k tomu také něco a ty jsi zareagoval po svém, mít vždy poslední slovo a vždy pravdu. Nebavíš mne. Jak říkám, něco umíš, něco znáš ale ten zbytek.......
Hele, snad tě ve vztahu k mé osobě poučí můj posudek z LD Vršovice (doslovná citace): "Je na technické úrovni na velmi vysoké výši, umí si poradit i v nejsložitějších situacích, ale tyto kladné vlastnosti si kazí svou neukázněností k nadřízeným".
Ten papír mám pořád schovaný jako kuriozitu a pouze mé vysvětlení tobě co znamenalo to "neukázněností k nadřízeným" - když dojdu k názoru, že je někdo vůl, tak mu to řeknu do očí. Má smůla byla, že ten vůl byl náčelník depa Vršovice. Stačí ti toto k pochopení mé osoby, když ten posudek je z roku 1985, tedy z doby, kdy mnozí připosraní z bolševiků měli strach něco říci ?
Karel
Já ale neodpovídal tobě , viz výše, tvůj výrok jsem pouze citoval. Tvoje reakce byla naprosto neadekvátní a navíc se montujěš do věcí, po kterých ti nic není ( na jiném místě ).
Že máš "papíry na hlavu" je mi šumafuk a ostatním asi taky.

Nemusíš tam ten disk mít v sestavě tak, jak je nabízeno. Můžeš si nechat rovnou při koupi změnit konfiguraci a nechat tam vmontovat odpovědným prodejcem ( jeho servisem ) disk větší a rychlejší a bez nebezpečí ztráty záruky vlastním zásahem.

Tak tohle lze u klasického PC. Ale u notebooku to většinou neplatí. Já si pořizoval AsusXXX a tam nehrozilo cokoli změnit při koupi. Kromě software jsem to musel vzít, jak to výrobce nabízel. První co bylo třeba jsem dokoupil 1giga paměti a ohledně HD o 4200 otáčkách, tam mi bylo řečeno, pokud si jej vyměním za rychlejší, nebudou mi dělat problémy se zárukou. Takže to dopadlo, jak psal Karel. Pomalý skončil jako přenosný, jak jsem měl na slezině a v notebooku mám 5600otáčkový.
Změna hardware je možná jen tam, kde notebooky sestavují. Ale většinou už jsou v zapečetěné krabici (můj případ) a měl jsem volbu beru-neberu.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tohle lze u klasického PC. Ale u notebooku to většinou neplatí. Já si pořizoval AsusXXX a tam nehrozilo cokoli změnit při koupi. Kromě software jsem to musel vzít, jak to výrobce nabízel.
Je prodejce a Prodejce. Záleží u koho kupuješ a jaký poskytuje servis a podmínky.

Zbyněk Šemora napsal:
...Tak tohle lze u klasického PC. Ale u notebooku to většinou neplatí. Já si pořizoval AsusXXX a tam nehrozilo cokoli změnit při koupi. ...
Zbyňku, notebooky ASUS finalizujú až domáci koncoví predajcovia poprípade reseleri, ale bezpečne nechodia zo zámoria hotové. Takže platí to, čo napísal Bob57_cz: je predajca a Predajca.

Pre všetkých členov fóra: nemyslite si, že týmto chcem liezť Bobovi do prdele, to nemám zapotreby, ani nechcem nasrať Zbyňka. Proste som sa len vyjadril k tomu, čo je ASUS a ako sa predáva. ASUS dováža do ČR aj SR bezpočet menších alebo väčších firiem ako rozložené sady a finalizujú sa podľa požiadaviek trhu alebo koncového zákazníka.

Priklad z mailingu pre predajcov IT, ktorý mi svojho času prišiel:
Nadupaná zostava za super cenu:

Kód Popis Cena Pozn.
NBBPSAS96J945PM2.71 Barebone Set Asus S96J 15.4" WXGA, SK, DVD-RW SuperMulti, SATA, GLAN, 1.3Mpx webcam, ATI Radeon X1600 256MB Graphics 17 396 Sk
CPINBX80537T7200 Core™2 Duo T7200, 2 GHz, 667 MHz, 4MB, s.479, BOX 8 823 Sk
HDHIHTS541616J9SA00 160 GB HITACHI TRAVELSTAR 5400RPM, 8 MB cache 2,5", SATA 2 052 Sk
MEKIKVR667D2S5/1G 1GB DDR2 667MHz CL4 SODIMM KINGSTON 3 847 Sk možnosť upgrade na 2GB

NEINWM3945AG Wifi net card Intel® PRO/Wireless 3945ABG PCIe Mini Card 900 Sk
NBBPBTAS96-62 Bluetooth modul pre Asus S96/62 - interný 521 Sk
ZĽAVA 40 USD - akcia Intel -1 200 Sk (1USD=30Sk)

512MB USB kľúč zdarma - akcia Kingston 0 Sk
OS nie je v cene
Total 32 339 Sk bez DPH a rec. poplatkov

Keby ste sa naň náhodou ulakomili, vedzte, že akcia skončila minulý týždeň, preto je zbytočné, aby ste sa ma na tento kus dotazovali :wink:

Dobry den. Tak som sa po JOHNZOVEJ rade nakoniec mrkol na nejaky ten notebook s procesorom Intel a uz mam objednane nieco taketo:

ASUS A6JE-AP015

Procesor Intel Core 2 Duo
Frekvencia (ekvivalentná) 2x 1660 MHz
Uhlopriečka 15.4 “
Rozlíšenie displeja 1280x800 pixelov
Typ displeja WXGA ColorShine
RAM 1024 MB
Typ operačnej pamäte DDR2
Kapacita pevného disku 100 GB
Rýchlosť otáčok pevného disku 5400 RPM
Mechanika DVD±R/RW DL
Grafická karta ATI Mobility Radeon X1450 128MB
...
...
...

Risknem to zatial s tym 5400 otackovym diskom a uvidime ako pojde MSTS na tomto notebooku. Zostava mi len dufat, ze to bude hratelne...

Zdarec chlapy,ja mam HP Pavilion Dv 8000.Core duo T2400 (1.86),NVidia GO 7600,256Mb,2Gb RAM a jede mi to perfektne :D

chcem sa spytat ci na tomto notebooku by mi islo v pohode MSTS Notebook s technológiou AMD PUMA, 15.4" WXGA displej ColorShine.Procesor AMD Athlon II QL60 (Dual core, 1MB L2 cache) pevný disk 320GB 5400rpm, pamäť 4096MB (2G+2G) DDR2 800MHz) chipset AMD M780G (ATI RS780MN+SB700) , grafická karta ATI Radeon HD3200, optická mechanika DVD/RW SuperMulti DL, Gigabit LAN, modem, WiFi 802.11b/g/n , zabudovaná video kamera 1.3M, Bluetooth, 6 článková batéria, čitačka kariet 8-in-1 (MMC/ SD/ Mini-SD /XD, Memory Stick/ MS Pro/MS-Duo/MS-Pro-Duo) 4xUSB 2.0, Express card, audio, ASUS Power4 Gear+, rozmery 36 x 26 x 2.7/3.5 cm, Microsoft Windows Vista Home Premium Sk, váha 2.65 kg, Dodávané s taškou a optickou myšou ...ale windows budem mat XP

Back
Nahoře