Mirec
Signalista
Jiří napsal:Zkus mi to říci trošku do hloubky a polopatě, jinak je to paradox, ale já mám koncový bod právě na druhé koleji a směrem na Poprad za vyhybkami mám právě reverzní bod, takže tam, kde mašina zůstane stát je koncový bod, ale stejně při vjezdu na nástupišti mám na návěstidle červenou. Jedná se o to poslední nástupiště v Žilině ve směru na Poprad a na levo od ní je nákladní kolejiště.
Jinak zítra dodám screeny.
Je zajímavé, že LS mi nedělají v aktivitě problém,ale traffic, asi jsem to nepočítal, ale jenom cesta do Bohumína do Žiliny mi to do windows spadlo cca 10x a tam kde mi to spadlo jsem po znovu načtení dál projel a vždycky to souviselo s aktivací trafficu.
Jiří,
otvor si okno Událost jako úloha (Hl.panel Okna a potom Úkolové okno).Tam budeš mať jednu položku a tu zmaž.Pravým tlačítkom a potom zvoľ položku zmazat.Tento event ti zabezpečí to, že po zastavení v poslednej stanici kde je definovaní pobyt sa automaticky ukončí aktivita.A je jedno či tam máš pobyt napr. 10 min., jednoducho po príchode ti budú cestujúci nastupovať/vystupovať iba 30s. tak po 30s sa ti úloha ukončí.Takže keď tento event zmažeš, zrušíš toto ukončenie.Ale treba vytvoriť nové ukončenie, aby sa aktivita dala vôbec úspešne dokončiť.A to môžeš ošetriť napr. pozičným bodom, ktorý bude mať ako výsledok akcie definované úspešné ukončenie aktivity.Takže po prejdení tohoto bodu sa aktivita ukončí.Tento bod si môžeš umiestniť kde chceš a vôbec nieje závislí na koncovom bode.Ten môžeš mať aj v Poprade.Ešte k tým výhybkám - presne to vystihol Kebarko.Musíš mať od výhybky dostatočnú vzdialenosť, lebo nakoľko ak na tej výhybke stojíš asi sa neprehodí.To dá rozum, nie???
A ešte k tým LC (Loose consist - Mrtvý consist) - mám taký dojem že si nepochopil očo ide.Neviem aké sú tvoje znalosti o PC, o jeho štruktúre.PC má k dispozícii určité systémové prostriedky a keď sa tieto prostriedy vyčerpajú, počítač (operačný systém) sa stáva značne nestabilným.Preto treba (aspoň v rámci možností) zaistiť to, aby mal PC vždy dostatok SP na svoj chod.Zjednodušene povedané, treba pomôcť počítaču a on potom pomôže nám.Konkétne hra MSTS má doslova nenažrané požiadavky na tieto SP a dnešné požiadavky na reálnosť (a iné veci) aktivít sú dnes vysoké a preto treba pri tvorbe hľadať komprosmisy - tzv.vyvažovať, tj. vytvárať vyváženú aktivitu. A už toľko spomínané LC sú najväčším žrútom SP (a takmer vždy aj úplne zbytočným) a preto spôsobujú že PC a MSTS sú často v nestabilnom stave a sú náchylné na zamrznutie, prípadne pád do Windows.
Možno je PC pre teba len plechová skriňa, pár káblov a PVC čo len bľačí, je stále zadrbaní (pardon za výraz) prachom a podobne.Skús sa preto na chvíľu zamyslieť aj nadtým že je to síce len stroj, ale nie na 100% dokonalí, preto mu treba občas aj pomôcť, postarať sa oň, aby sa on mohol zas postarať o naše potreby ...