Návěstní předpisy D1 - komentáře, dotazy, vysvětlení

Každý majster má poznanie trate a vie, kde sú vypínačky. Stalo sa mi, že som sa pozabudol na 240 a kým skrokuje dole, už som nestíhal. Pomohlo "STOP" tlačítko.

Jo, jo. Sundat sběrač je možné nejdříve na šestém stupni. To už vychází. A jinak si ho schodí podpěťovka :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Bob57_c: Petr to myslel dobre. To čo vravíš Ty je tiež pravda, ale podstata je v tom, že každá mašinka je iná a každá sa zachová inak. Napr. na 263 ak sa vo výkone ničoho nechytím a prebehnem cez neutrál, nestane sa nič a po obnove napätia bude dokonca ťahať. Ale jak varvím, každá je iná.

nevíte někdo kde se dá stahnout Slovenská obdoba českého předpisu D1? Projel sem se z Šuran do Zvolena a nevim co znamenají některé návěsti. Děkuju

Problém se nachází na screenu zcela vpravo - ta bílá tabulka se třema černejma pruhama a nějakým číslem nebo co to je. Je to u každýho přejezdu

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://stakolej.wz.cz/navest.JPG

Couda znacka oznamujuca, ze sa blizi priecestie /nad tabulkou s pruhmi je kilometricka poloha priecestia/ tiez som na to cumel jak tela na nove vrata ked som to videl prvy krat, ale holt slovaci musia byt just ini a vymysliet si Ž1, co je nahrada D1. neviem ale, ci sa niekde na nete nachadza :(

To čo myslí mixer je "Priecestné upozorňovadlo" a osadzuje sa 60m pred priecestím. Ak som vyrozumený "Op rozkazom", tak 10km/h musím mať od neho, až po samotné priecestie. Je to nový predpis...

Když přejede lokomotiva s 3. přechodností hranatý rychlostník, může už zrychlit na rychlost danou minulým hranatým rychlostníkem (a po projetí celé soupravy upravit rychlost na hodnotu uvedenou na právě projetém hranatém rychlostníku), uvažujeme-li, že byl nad ním umístěn kulatý s nižší rychlostí, nebo musí projet celá souprava a zrovna se řídit nynějším hranatým rychlostníkem.

I když je to relativně složitě podané, doufám, že to rozlousknete.

Takto: Ak je v súprave radené vozidlo s trojkou prechodnosťou, platí guľatý rýchlostník až do doby, keď posledné vozidlo s trojkou prechodnosťou prejde za onen rýchlostník. Teda ak má dôjsť k zvýšeniu rýchlosti možno s ním začať najskôr po prechode posledného vozidla týmto rýchlostníkom. Teda ak je napr. čmeliak na postrku tak holt až po prejdení celej súpravy ...

Dráčik napsal:
http://mirkoo.host.sk/pzp.html

Zkoušel jsem ji ztáhnout, ale hodilo mi to chybu. zkoušel jsem download jak v Opeře, exploreru tak ve firefoxu a nic. ztahne se pouze 181kb a potom se záhadně stahování ukončí. nemáte to náhodou někdo doma? Pokud je to možné pošlete mi to prosím na mail (ten co mám zde uvedený blbne, tak je možnost ještě na 750346@seznam.cz)

Naposled editoval moderátor:
Čouda: Už som sa zlakol, že je to nejako chránené, ale stiahol som to bez problémov, máš to v pošte aj so zmenou.

Kebarko: Ak myslíš starý neplatný predpis D1, tak v elektronickej forme ťažko.

Dráčik napsal:
Čouda: Už som sa zlakol, že je to nejako chránené, ale stiahol som to bez problémov, máš to v pošte aj so zmenou.

Děkuji moc. už du študavat :study:

Všiml jsem si jedné novinky. Na předvěstníku je číslice udávající desetinu rychlosti následujícího rychlostníku snižujícího rychlost. Pokud byl rychlostník např. 65, 75, 85, je na předvěstníku 6, 7, 8. Na opravené trati Praha Běchovice - Praha Malešice, kde se rychlost zvýšila až na 80 km/h. Je oblouk s rychlostí 75 a na předvěstníku je číslo 7.5 ! Jinak dle dosud platných předpisů je ten předvěstník zbytečný, protože upozorňuje na snížení rychlosti o 5 km/h. Inu nějaké to nóvum....

Back
Nahoře