Elektrická lokomotiva ČD 363 047-2, Orient Express

Kebarko napsal:
To bude nejaká fotomontáž. :D
Celý Oriet expres prešiel okolo návestidla a na ňom stále svieti Rýchlosť 40 km/h a voľno. :D
Alebo je tu ešte možnosť, že množstvo svetliel (semaforov) na štvorec prekročil povolený počet a nedá sa zobraziť návesť Stoj. :D

To víš Kebarko,
"koridor" tu ještě tehdy nebyl.Ber to tak,že fotografie jsou historické se vším všudy. :D

David

bob57_cz napsal:
Kebarko napsal:
To bude nejaká fotomontáž. :D
Celý Oriet expres prešiel okolo návestidla a na ňom stále svieti Rýchlosť 40 km/h a voľno. :D
Alebo je tu ešte možnosť, že množstvo svetliel (semaforov) na štvorec prekročil povolený počet a nedá sa zobraziť návesť Stoj. :D
V Bohumíně je ( nebo v té době byla, nevím, co je tam dnes - asi už releovka ) elektrodynamika ... .

Dnes už toho v Bohumíně po elektrodynamice ze čtyřicátých let minulého století opravdu moc nenajdete. :( Do letošního jara se postupně spouštělo nové zab.zařízení a když bourali posledního elektrodynamického "mohykána" /stavědlo č.8/,nešlo udržet slzy dojetí. :D
Ale co naděláme,technika jde stále vpřed.
Vím,že to zde nepatří,ale když už jsem u toho vzpomínání na bohumínskou "osmičku",proč si nevzpomenout také na svého pradědu,který na ni někdy v roce 1945 zrovna sloužil a jeden z jeho kolegů měl náhodou s sebou fotoaparát ... . /Praděda stojí nalevo/.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/ldt/stavedlo_8_1945.jpg

David

PS : Co kdyby moderátoři založili vlákno pro železniční "melancholiky".

Naposled editoval moderátor:
Tak to jsme se tam museli potkat, protože jsem tam byl taky fotit tak půl hodiny před odjezdem vlaku, udělal jsem pár fotek a nějaká ta krátká videa odjezdu, dovnitř mě samozřejmě nepustili, alespoň jsem natáhl ruku a vyfotil část interiéru ode dveří, moc pěkné. Zahraniční cestující před odjezdem chodili houfně obdivovat a fotit si naší reklamní lokomotivu, protože se asi vzhledově hodně vymykala tomu, co běžně tahá Orient Expres. :D

Back
Nahoře