Hlučnost souprav - diskuse z CD 321

jeffer

Pokladník
chodenie po trati

tak napriklad okolo hostejna tiez po mne ani pes nestekol, ale to som tam bol na velkonocny pondelok a stretol som asi 4-5 robotnikov.

to na stavbe pha. uhrineves - hostivar do mna nejaky veduci celkom rypal (a este niesol na ramene mohutnu sekeru ;) nieco ako "kto nam tu chodi po plani?"

povedal by som, ze je to zbytocne. po ceste predsa ludia mozu chodit a imo vlak pocut ovela skor ako priemerne auto (naviac je to podstatne nepohodlnejsie na tych prazcoch ako na asfalte).

Jeffa, ani si nechci predstaviť ako sa mýliš...tri roky som chodil po trati Obišovce-Ličartovce....dennodenne...za priaťeľkou...vieš koľko krát ma vlak prekvapil? Ak k tebe vlak ide čelne, nemáš šancu ho počuť....myslím napr. vlak o zostave 163.xxx+Bt+Bt+Bt+Bt...a také u nás chodia celkom bežne...Nezačuješ ho,až keď je neďaleko teba.....

riesil by som to inde, ale ako: erik mno neviem, ale aj na koridore ktory huci "menej" rozhodne pocujem vlak aspon zakrutu pred/za mnou (ono tie kolaje a TV krasne vedu vibracie)

Áno Jeffer,má pravdu, poprosím Martensa, aby túto debatu presmeroval do Hyde Parku...

jeffer,musím s tebou nesúhlasiť. Trať Obišovce zast.- Ličartovca výhybňa má 3 zákruty...Dalo by sa povedať že vlak by si počul prichádzať ak je v zákrute,pretože ide určitý čas akoby bokom od teba.Lenže neberieš do úvahy prekážky terénu ako je napr.lán poľa ktorý je na svahu a spodnú časť svahu tá trať kopíruje. Ďalšia vec je, bujná vegetácia, zvuky okolia...
Ak toto všetko vezmeš do úvahy, prídeš na to, že taký kysacký postrkový rušeň 183 začuješ v poslednej chvíly...Tak ako som vravel, 163 plus pár vagónov, musíš uznať že to sú veľmi tiché súpravy, ktoré pri malých rýchlostiach začuješ len veľmi ťažko.Ak stojíš na trati, vlak ide k tebe čelne. Ver mi, mám sluch kategórie 1, a z trojročnej skúsenosti ti poviem, je to veľmi ťažké začuť ho. Ak neveríš, v rámci prechádzky a diskusie, som ochotný ťa do Obišoviec pozvať a dokázať ti to....
Mnoho krát sa mi stalo že 20 metrov predomnou zatrúbila už spomínaná 183, tak že sa mi zježili vlasy, alebo keď vybehol Peršing zo zákruty, prebehol mi život pred očami...Inak ak by som ti teraz písal nezmysly, musím ťa upozorniť že na tejto trati sa stalo mnoho nehôd s mnoho obeťami....

Back
Nahoře