Aktualizace trainsetu BP č.7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Edie

Průvodčí
Chtěl bych se omluvit za omylem smazané téma o této aktualizaci. Stalo se to mojí nepozorností. Všem se touto cestou omlouvám, a pokud by někdo věděl, jak to obnovit ať se mi přihlásí pomocí SZ.
Děkuji a omlouvám se.

P.S.:Naposledy se zde řešil problém se smetákama na 363.
Konkrétně toto:
Edie:Ahoj, mám problém. Aktualizace mi zatím šlape, ale objevila se u mě taková chyba. Pokud na mašině (konkrétně 363.019-1) zmáčknu 3x klávesu "P" je nahoře přední smeták a již nejde stáhnout. Nefunguje ani opětovné zmáčknutí P a ani shift + P.
Díky za pomoc...

Zbyněk Šemora: Zkus do něj strčit koštětem, třeba spadne dolů. :D Jsou na světě horší věci mezi nebem a zemí.
Edie: No, klidně to udělám, ale nejdřív mi slibte, že mi pak po zákroku koupíte nové LCD .
Jenom že, problém je i v tom, že pak zamrzne celý ovládání smetáků, takže je pak nutný se přepnout na 2. stanoviště zase z5 a pak to zas jde (ale zase pak ten přední smetak zůstane nahoře).

Edie napsal:
Chtěl bych se omluvit za omylem smazané téma o této aktualizaci. Stalo se to mojí nepozorností. Všem se touto cestou omlouvám, a pokud by někdo věděl, jak to obnovit ať se mi přihlásí pomocí SZ.
Děkuji a omlouvám se.

P.S.:Naposledy se zde řešil problém se smetákama na 363.
Konkrétně toto:
Edie:Ahoj, mám problém. Aktualizace mi zatím šlape, ale objevila se u mě taková chyba. Pokud na mašině (konkrétně 363.019-1) zmáčknu 3x klávesu "P" je nahoře přední smeták a již nejde stáhnout. Nefunguje ani opětovné zmáčknutí P a ani shift + P.
Díky za pomoc...

Zbyněk Šemora: Zkus do něj strčit koštětem, třeba spadne dolů. :D Jsou na světě horší věci mezi nebem a zemí.
Edie: No, klidně to udělám, ale nejdřív mi slibte, že mi pak po zákroku koupíte nové LCD .
Jenom že, problém je i v tom, že pak zamrzne celý ovládání smetáků, takže je pak nutný se přepnout na 2. stanoviště zase z5 a pak to zas jde (ale zase pak ten přední smetak zůstane nahoře).
Tak ho zkus shodit myší.

Tak po změně BINu:
1xP - zadní nahoru
2xP - přední přední
3xP - zadní dolu
4xP - nic
1xshift P - zadní nahoru
2xhhift P - přední dolu
3xshift P - zadní dolu
Verze BINu je : 1.7.051922

Edie napsal:
Tak tu jsem nesehnal.
Je v trati BP ve složce Activities, myslím že ve složce doporučeno nainstalovat, jinak já používám bin 1.7.1022 ten je ke stažení u Džorže, ale je tam ta chyba s tou nulovou rychlostí.

Trať BP nemám v PC, a ani netuším, kde mám DVD. Jinak tuto chybu mu to dělalo pod tímto BINem 1.7.1022.

Edie napsal:
Trať BP nemám v PC, a ani netuším, kde mám DVD. Jinak tuto chybu mu to dělalo pod tímto BINem 1.7.1022.
Ten doporučovaný bin je i v aktualizuaci aktivit pro BP81 ze dne 1.4.2008

Mám taký malý dotaz: prečo sa prispôsobuje trainset nestabilnej pracovnej verzii MSTS Bin namiesto toho, aby používal poslednú stabilnú verziu 1.7.051922 ? Pracovná verzia by mala byť len pre zdatných užívateľov, nie pre širokú verejnosť.

Ani se nedivím, že ta 363 někomu zlobí.
Pan updater opomněl, že vše souvisí se vším.
V 7.upd TBP je sice upravený .eng pro 2 smetáky, ale kabina už ne. Poslední verze volaného .cvf je v 6.1upd TBP a ten není pro 2P-bin.
Aby to korektně fungovalo, musel by v .cvf být ovladač
MultiState (
Type ( PANTOGRAPHS_4C TRI_STATE )
ale je tam
TwoState (
Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE )
Pro 4polohový vratný cyklický v této kabině zatím není potřebná textura.

Můžeme ale prozatímně zkusit nouzovou nápravu, jestli se to chytí
( sám to nemám narychlo na čem udělat, čumím sem z jiného systému, ale mělo by to fungovat ):

1. uložit někam do zálohy pro případ neúspěchu soubor
\Train Simulator\TRAINS\Trainset\common.cab\cab362\363.cvf

2.editovat soubor 363.cvf ( ne Wordem ! )

3. najít řádek
CabViewControls ( 28
...... a přepsat 28 na 29

4. najít ovladač sběračů a za jeho odstavcem

TwoState (
Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE )
Position ( 121 328 70 70 )
Graphic ( ..//..//common.cab//cab362//sberac.ace )
NumFrames ( 2 2 1 )
Style ( ONOFF )
MouseControl ( 1 )
)

vložit nový odstavec z kabiny 350

MultiState (
Type ( PANTOGRAPHS_4C TRI_STATE )
Position ( 157 368 38 36 )
Graphic ( "..//..//common.cab//cab350//350006_sberace4.ace" )
NumFrames ( 4 4 1 )
Style ( NONE )
MouseControl ( 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
)

směrování nechat nezměněné do kabiny 350, ale opravit v tomto odstavci umístění na
Position ( 155 364 38 36 )
Dělám to odhadem z hlavy, tak to asi bude o nějaký pixel uhnuté, ty textury nejsou stejně veliké.
Je to ale jen nouzovka na vyzkoušení a pod novým knoflíkem bude stejně vyčuhovat původní.
Odebrat původní by znamenalo zase odebrání i druhé animované části - přepínač systému. Ten tam necháme vespod.

Druhá možnost nouzové nápravy je podobná, ale namísto vložení odstavce z cab350 vložíme kopii původního 2polohového ovladače sběračů z cab362, který jsme původně našli výše v souboru 363.cvf
Zde upravíme označení Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE ) na Type ( PANTOGRAPH2 TWO_STATE ).
Takto budou na sobě ležet dva stejné ovladače - každý pro jeden smeták nezávisle. Takto to nepůjde ovládat myší, ta bude ovládat vždy ten "horní" a proto se musíme spolehnout na ovládání klávesnicí, kde je pro zadní smeták P a pro přední shift+P
( v mém ovládacím schématu to mám jako P a O ).
Při použití této druhé verze nouzové opravy je ještě potřeba odstranit nebo zakomentovat v souboru 363019.eng řádek
PantographsToggle_4 ( 0 1 0 )
takto
comment ( PantographsToggle_4 ( 0 1 0 ) ) .... !!ohlídat závorky!!

A teď jsem zvědav, kdo bude experimentovat a s jakým výsledkem. :D

Tax napsal:
Mám taký malý dotaz: prečo sa prispôsobuje trainset nestabilnej pracovnej verzii MSTS Bin namiesto toho, aby používal poslednú stabilnú verziu 1.7.051922 ? Pracovná verzia by mala byť len pre zdatných užívateľov, nie pre širokú verejnosť.
Problém je jen v tom, že stabilní verze je opravdu nestabilní, Džordže jsem na chyby upozorňoval. (černá obrazovka při oznámeních nebo spojování vozidel a to nepravidelně a nevyzpytatelně) V době kdy jsem testoval killer aktivitu Topírna noc, tak obstála jen verze, kterou doporučuji. Na problémy jsem Džordže tenkrát upozorňoval způsobem, že jsem mu poslal uložené pozice aktivity, aby názorně viděl, jak to zlobí a vše je vyřešeno. Tato verze má jen jedno mínus. Někdy, asi po 5 až osmi hodinách hry se nenačtou objekty a je nutné hru uložit a loadnout. Někdy se takto nestane ani po 12 hodinách. Další vada na kráse je, že při spojení několika lokomotivy všechny táhnou, ikdyž mají smetáky dole.

Bob57: To co popisuješ, je pravda, ale marně jsem signalizoval, jestli někdo neví, jak na to. Protože před půlrokem byla vydána reklamní 363039 a vůbec nikomu nevadilo, že pakeťák na ovládání sběračů na to není přizpůsoben. Jinak to funguje úplně stejně jako ty, které jsem v engu rozhýbal.

Na tento problém jsem Zbyňka upozorňoval před vydáním aktualizace. U mne to funguje jen na jednu stranu (0-Z-PZ-P a zpět). Hned jsem psal Dejvovi o povolení, jestli můžu jeho kabinu upravit pro ovládání obou smetáků. Zatím nemám odpověď, tak vydržte.

Michal napsal:
Na tento problém jsem Zbyňka upozorňoval před vydáním aktualizace. U mne to funguje jen na jednu stranu (0-Z-PZ-P a zpět). Hned jsem psal Dejvovi o povolení, jestli můžu jeho kabinu upravit pro ovládání obou smetáků. Zatím nemám odpověď, tak vydržte.
Jenomže tohle není původní problém. Ten je, že Ediemu nejdou stáhnout sběrače Shift-P vůbec, ani když do nich ďobal koštětem. Bob57 pak odpověděl, že příčina je právě v pakeťáku na stanovišti :D. Jenomže to jsou jen dvě nezávisle na sobě věci. Sběrače nahoru a dolů myslím všem normálně fungují, jen prostředí na stanovišti včetně zvuků je trochu mimo. Počkáme na Michala aby udělal úpravu. nemá smysl, aby si to na koleně doma každý sám opravoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Počkáme na Michala aby udělal úpravu. nemá smysl, aby si to na koleně doma každý sám opravoval.
Jo, počkáme na Michala. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Proč jsou v update trainsetu vykopávky cvf pro cab 750+753 - opět tam neznasíná modrá na opakovači a nelze zhasnout celý opakovač. Tohle čouda dělal už docela dávno a pokud se nepletu, tak to nabízel i do trainsetu BP.

Docela by mne zajímalo, kde všude se tahle historie zase vrátila zpět.

Martens napsal:
Proč jsou v update trainsetu vykopávky cvf pro cab 750+753 - opět tam neznasíná modrá na opakovači a nelze zhasnout celý opakovač. Tohle čouda dělal už docela dávno a pokud se nepletu, tak to nabízel i do trainsetu BP.

Konečně mi někdo vynadal, už mi to chybělo. Po vytrvalé práci je třeba dotyčného po zásluze "odměnit".

Co se týká doplňků na opakovači, já o ničem nevím, to je příklad nespolupráce. Jestli mi Čouda něco posílal a já to neakceptoval, tak se omlouvám, ale opravdu o ničem nevím. Ale muzeum jsem ven nedal. Račte si všimnout, že už je konečně synchronizace s laděním od ŽSR. Musím se tedy pochválit sám :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:

Konečně mi někdo vynadal, už mi to chybělo. Po vytrvalé práci je třeba dotyčného po zásluze "odměnit".

Co se týká doplňků na opakovači, já o ničem nevím, to je příklad nespolupráce. Jestli mi Čouda něco posílal a já to neakceptoval, tak se omlouvám, ale opravdu o ničem nevím. Ale muzeum jsem ven nedal. Račte si všimnout, že už je konečně synchronizace s laděním od ŽSR. Musím se tedy pochválit sám :lol:

Zbyňku soráč, že jsem se zeptal. Příště raději držet hubu a slepě instalovat nebo raději jenom chválit. Že startuješ jako čertík z krabičky není můj problém.

Jenom jsem chtěl upozornit na chybu v aktualizaci, ale asi to není vítáno. Bohužel se projevila dřív, než jsem dokončil instalaci a vůbec se svézt.

Z uvedeného cabu v rámci kompatibility zmizel i animovaný otáčkoměr, tak se nedivte, že tam můžete mít kromě špatně fungujícího opakovače slepý otáčkoměr.

Takže prosím o zařazení změn do dalšího update - domluv se s Čoudou nebo spíš Čouda s Tebou.

Back
Nahoře