Stahování sběračů, houkání, troubení, atd.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
djneon napsal:
sorry boss... (ale ty stahovačky jsou opravdu jenom u stanic)
A co třeba stahovačky u styků trakčních soustav ( ve stanici je pokud vím jenom jediná), u měníren a další .....jak to zdůvodníš?

Naposled editoval moderátor:
stahovacky

Martens napsal:
djneon napsal:
sorry boss... (ale ty stahovačky jsou opravdu jenom u stanic)
A co třeba stahovačky u styků trakčních soustav ( ve stanici je pokud vím jenom jediná), u měníren a další .....jak to zdůvodníš?
s tim si dovolim nesouhlasit samozrejme ze Kutna Hora to je ta 1 a co takhle Nedakonice na 330 ? tam je taky styk nap soustav ve stanici

Cau Martin

Prosba na moderátory: nešlo by přejmenovat toto téma na "Stahování sběračů, houkání atd." ? V současném názvu mi vadí "troubení". Zvukové návěsti se dávají lokomotivní píšťalou či houkačkou, nikoliv trubkou (když je název vlákna v souvislosti se stahováním sběračů, tak předpokládám že jde o návěsti dávané lokomotivou). Pro rejpaly: ano, jsou i návěsti trubkou jako dává například vlakvedoucí a vedoucí pracovní čety na trati.
Karel

ok1dnh napsal:
Pro rejpaly: ano, jsou i návěsti trubkou jako dává například vlakvedoucí a vedoucí pracovní čety na trati.
Karel
Vlakvedoucí už dlouho trubkou nehoukají.Již jen mávají rukou.

Ano, vlk se nažral a koza zůstala celá. Tady nejde o nějaký můj vrtoch. Jmenuje se to "Reálná železnice jako vzor", tak trochu kultury do názvosloví, aby se tady nečetly hlášky typu "semafory", "měniče směru" a podobně.
Karel

bob57_cz napsal:
Matýsek napsal:
ok1dnh napsal:
Pro rejpaly: ano, jsou i návěsti trubkou jako dává například vlakvedoucí a vedoucí pracovní čety na trati.
Karel
Vlakvedoucí už dlouho trubkou nehoukají.Již jen mávají rukou.
To máš sice pravdu, ale tady se nejedná jen a pouze o přítomnost, ale i o minulost ČSD.
To máš pravdu, dneska když se potkám s klukama co ještě jezdí tak všichni říkaj jen jedno, že dráha dnes už není ta dráha co my pamětníci pamatujem.

ok1dnh napsal:
Ano, vlk se nažral a koza zůstala celá. Tady nejde o nějaký můj vrtoch. Jmenuje se to "Reálná železnice jako vzor", tak trochu kultury do názvosloví, aby se tady nečetly hlášky typu "semafory", "měniče směru" a podobně.
Karel
I když jsem nápodobně zastáncem přesného vyjadřování a názvosloví,není přeci jen ta naše čeština bohatá na slova?Píšťala na lokomotivě vychází z trubky a tudíž by mohla i troubit,lokomotiva v reálné železnici mění směr a to právě směrovou pákou...nebo je to jinak,tak proč ne? :?:

A koukám hrubá chyba ode mne, že jsem nespecifikoval co bylo míněno na jednom foru tím "měničem směru" a zde to sklouzlo někam jinam. Takže ten autor termínem "měnič směru" měl na mysli výhybku, což je pro mne kameňák. Podle něj to zařízení mění směr jízdy.
Karel

Mohl by mi někdo objasnit problém týkající se stahování sběračů ? Má se stáhnout sběrač pokud strojvedoucí uvidí "návěst stáhnout sběrač" a místo vodorovného bílého pruhu je na něm černý ?

MSTS napsal:
Mohl by mi někdo objasnit problém týkající se stahování sběračů ? Má se stáhnout sběrač pokud strojvedoucí uvidí "návěst stáhnout sběrač" a místo vodorovného bílého pruhu je na něm černý ?
No sťahovačky máš za

a) Pevné (sťahuje sa vždy)
b) Podmienené (sťahuje sa iba ak svietia, teda ak vidí biely pruh namiesto čierného)

Od 1.9.2006 bude zahájen ověřovací provoz stahovačky pro posun:
D1
255. Návěsti indikátorů se v zásadě umisťují na nepřenosná návěstidla, jejichž návěsti doplňují nebo je možné je umístit i mimo tato návěstidla za podmínky současné viditelnosti obou návěstí.
Indikátor, jehož návěsti nedoplňují nepřenosná návěstidla, nesmí být skupinovým návěstidlem.
Je-li indikátor s návěstí Stáhněte sběrač doplněn označovacím pásem s modrými a bílými pruhy stejné délky, umístěným pod indikátorem nebo vedle indikátoru, platí pouze pro posun. Seznam těchto indikátorů musí být uveden v tabulce 3 TTP a v ZDD. Pokud je strojvedoucí při posunu na záhlaví zpraven o vypnuté části trakčního vedení a návěst indikátoru pro návěst Stáhněte sběrač nesvítí, musí jednat jako u návěsti Stáhněte sběrač. Při zhasnutí indikátoru v ostatních případech jedná strojvedoucí jako v případě, kdy indikátor umístěn není.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img482.imageshack.us/img482/5442/stahoposunhj3.jpg

Můžu vám do těch stahovaček trochu skočit? Vypíná se dálkový reflektor při míjení vlaků při jízdě v noci na dvoukolejné trati? Nejsem z oboru a nevím jak to chodí. Platí nějaké podobné zásady jako ve vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích?

JOHNZ napsal:
Nie, ale každý slušný fíra to robí ...
Tiež si myslím že je to otázkou slušnosti.Kamarát raz išiel s otcom na nočnom rychlíku (tuším úsek Žilina - Púchov) a v mieste kde sa zbiehala cesta s traťou išlo auto a veselo malo "vypečené" diaľkové.Samozrejme fíra stlmil.Tak fíra preblikol (vypol/zapol) reflektorom a pán vodič hneď tlmil ... :lol:

Kontra napsal:
Můžu vám do těch stahovaček trochu skočit? Vypíná se dálkový reflektor při míjení vlaků při jízdě v noci na dvoukolejné trati? Nejsem z oboru a nevím jak to chodí. Platí nějaké podobné zásady jako ve vyhlášce o provozu na pozemních komunikacích?
A robí sa to aj pri vjazde (prejazde) stanicou.

Je to aj teraz v predpise, pri stretávaní sa s protiidúcim vlakom, autom tlmiť, ale vypína sa. Keď mi svieti s autom do xichtu a s peršingom mu zasvietim ja, tak sa spamätá. Cez stanicu príp. vchádzaní na zastávku kvôli cestujúcim, je to v rámci slušnosti, ale keď je úplne tmavá tak bohužial. Niekedy sa stane, že jednoducho zabudnem.

Dráčik napsal:
Je to aj teraz v predpise, pri stretávaní sa s protiidúcim vlakom, autom tlmiť, ale vypína sa. Keď mi svieti s autom do xichtu a s peršingom mu zasvietim ja, tak sa spamätá. Cez stanicu príp. vchádzaní na zastávku kvôli cestujúcim, je to v rámci slušnosti, ale keď je úplne tmavá tak bohužial. Niekedy sa stane, že jednoducho zabudnem.

Ono dostat do oci dalkovyma od auta neni zas tak strasne, ale dostat to same od loko to uz je horsi.

Dráčik napsal:
Keď mi svieti s autom do xichtu a s peršingom mu zasvietim ja, tak sa spamätá. Cez stanicu príp. vchádzaní na zastávku kvôli cestujúcim, je to v rámci slušnosti, ale keď je úplne tmavá tak bohužial. Niekedy sa stane, že jednoducho zabudnem.
No kamarát išiel s otcom na banáne a tiež mu určite stačilo ... :lol: Od fírov som počul tak že pri R sa na zastávkach netlmí, iba na staniciach.Pri Os sa vraj tlmí, prípadne vypína.Ale aj to prípad od prípadu.

S rýchlikom nebudem tlmiť na zastávke, keď tam neni živej duše. S osobákom na zastávke ako je Pusté Uľany, čo má lampy len kvôli viac polygónom, si nechám minimálne tlmený, ale niekedy tam nestačí.

Back
Nahoře