Stahování sběračů, houkání, troubení, atd.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
pánové, nechci nic říkat, a možná je to i blbý příspěvek ale takový je můj názor. Přišlo mi, jako by si ten motorkář chtěl zkusit jestli je rychlejší on a nebo vlak. Asi se mi to zdálo, ale vypadalo to, jako by se před tím přejezdem ještě rozjížděl.

Edie napsal:
pánové, nechci nic říkat, a možná je to i blbý příspěvek ale takový je můj názor. Přišlo mi, jako by si ten motorkář chtěl zkusit jestli je rychlejší on a nebo vlak. Asi se mi to zdálo, ale vypadalo to, jako by se před tím přejezdem ještě rozjížděl.

To nevím, ale stejně je to blázen, když vezmeme valivý odpor vlaku a hmotnost vlaku a motorky

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
Edie napsal:

To nevím, ale stejně je to blázen, když vezmeme valivý odpor vlaku a hmotnost vlaku a motorky
Přesně, já nechápu lidi, co říkaj, "já to stihnu....ten vlak je daleko..."

Naposled editoval moderátor:
Matýsek napsal:
Už jsem toto video viděl a v komentáři psali ,že ten motorkář odjel.

Jo, motorkář dojel, ale co ten fíra, musel být přinejmenším pěkně ''nasraný'', ty testy na psychiku musí být fakt husý.

RE:

Bob napsal:
Rudoltice v Čechách, déšť, odjezd z koleje 3. na 2. TK směr Č.T, stahovačka svítí, za zadkem 1700 tun a šestikolo.... Dle citu na mez adheze, cca 20m před spojkou mezi 2. a 1. TK zkrokovat, stáhnout, ...
Že to zase vytahuju ... jak se to řeší u řady 15x a 35x? Při představě, že mám kontrolérem "nakvedláno" třeba 30 a najednou stahovačka ... než tam nakvedlám zpátky nulu, tak jsem dávno v pr... I když u té stahovačky, kde je 400m předem varovná návěst, tak by to většinou stihnout šlo, ale u vypni proud, což je zjevně bez toho varování, to nemám šanci stihnout ... nebo je na to nějaká finta (jiná než seznání)?

Za prve máš poznání trati, takže o umístění stahovaček a vypínaček bys měl vědět, a když nestihneš sjet z výkonu, tak jednoduše shodíš mašinu hlavním vypinačem a do nuly si dokrokuješ bez napětí :-)no a co se týká těch rozsvěcovaných tak většina kolegů co znám to shazuje prventivně i před těmi.

RE:

Javim napsal:
Bob napsal:
Rudoltice v Čechách, déšť, odjezd z koleje 3. na 2. TK směr Č.T, stahovačka svítí, za zadkem 1700 tun a šestikolo.... Dle citu na mez adheze, cca 20m před spojkou mezi 2. a 1. TK zkrokovat, stáhnout, ...
Že to zase vytahuju ... jak se to řeší u řady 15x a 35x? Při představě, že mám kontrolérem "nakvedláno" třeba 30 a najednou stahovačka ... než tam nakvedlám zpátky nulu, tak jsem dávno v pr... I když u té stahovačky, kde je 400m předem varovná návěst, tak by to většinou stihnout šlo, ale u vypni proud, což je zjevně bez toho varování, to nemám šanci stihnout ... nebo je na to nějaká finta (jiná než seznání)?
Takže pro Vás všechny co takto nestíháte a říkáte, že to není možné stihnout.
Strojvedoucího nemůže dělat například uklízečka jen se základním vzděláním, ale musí to být studovaný inteligentní člověk, který prošel psychotesty. I ten, pokud jezdí na nějakém úseku jen občas nebo tato trať je těžší na zapamatování, tak si hold namaluje tahák.
Tohle mi kdysi půjčil jeden fíra, který si vše pro sichr namaloval.
Třeba to dotyčným pomůže, protože se jedná o úseky v BP
tahák
Jen doplním, původní náčrtek je z dob, kdy ještě nebyl Praha - Kolín Koridor a přes stanice se jezdilo 100, v Čáslavi je 60 místo současné 80, do Vlkanče je 60, atd. Tak se nedivte. Ale sklonové poměry se nezměnily, stahovačky také ne, tak věřím, že Vám to mnohým při jízdě z Brna do Prahy pomůže. Brno - Třebová už koridorová je.

Neviem ako v Čechách, ale u nás sa zaviedla návesť pripravte na sa na vypnutie prúdu, takže je rušňovodič dopredu upozornený aj na vypínačku. Inak platí to čo písal Zbyňek. Musíte byť spôsobilý na vykonávanie funkcie rušňovodiča. A keď sa nezadarí a predsa len k tej vypínačke prídete s plným knedlíkom tak nezostáva nič iné ako tu už spomínal jeden kolega vyššie. Ale majte na pamäti (aj v MSTS), že pri rozopnutí HV pod výkonom to riadne škubne s celou súpravou :)

Tak je to dobré ... už jsem se bál, že mi uniká nějaký detail ... tedy seznání je základ a buďme rádi, že v MSTS netřeba stahovat :)
Jinak k tomu HV ... ten v MSTS také není, leda stáhnout smeták, což pod výkonem zdaleka nebude to pravé ořechové ... nebo mi přeci jen ještě něco uniklo?
Tak jako tak dík za vysvětlení ...

Javim napsal:
Tak je to dobré ... už jsem se bál, že mi uniká nějaký detail ... tedy seznání je základ a buďme rádi, že v MSTS netřeba stahovat :)
Jinak k tomu HV ... ten v MSTS také není, leda stáhnout smeták, což pod výkonem zdaleka nebude to pravé ořechové ... nebo mi přeci jen ještě něco uniklo?
Tak jako tak dík za vysvětlení ...

No ono keď chceš simulovať realitu tak je vlastne jedno ci buchneš po stopke, alebo pod výkonom stiahneš zberač, lebo v reále keď pod výkonom stiahneš zberač tak ti rozopne HV aj tak.

Tedy pokud dám stáhnout sběrač, tak se hned z kraje rozepne i HV, aby nedošlo k vytažení oblouku? Tak to by šlo ... a je fakt, že v MSTS to stejně pořád bude o kompromisech ...

Zaleží na akej mašinke. Na takej laminátke by to možno celkom pekne opálilo zberač/trolej. Rozpne HV - áno, ale až dôsledkom podpäťovej ochrany, keď zhasne krásny natiahnutý oblúk...

Přesně, jak která mašina ...
U ř. 372 při sjíždění ze stupňů můžeš stáhnout smeták a vše je v poho. Loko si automaticky sjede z výkonu a HV drží.

Back
Nahoře