Stahování sběračů, houkání, troubení, atd.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Pánové zdravím.
Tak jak čtu, tak asi celou dobu co jezdím s MSTS dělá stahování smetáků špatně.:eek: Jestli to tedy správně chápu, tak při jízdě na lokomotivě musím mít před stahovačkou výkon 0% a stáhnout, poté nahodit pantograf a opět najet na výkon? Momentálně jedu s E499.1 do Praha Košice a tam je stahvaček dost a nerad bych ČSD odrovnával lokomotivy.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Na stejnosměrné trakci to máš jednoduché. Pokud stahovačka nesvítí, tak trvalá byla z Prahy do Přerova myslím jen jedna a to v Rostoklatech.

Zbyněk Šemora napsal:
Na stejnosměrné trakci to máš jednoduché. Pokud stahovačka nesvítí, tak trvalá byla z Prahy do Přerova myslím jen jedna a to v Rostoklatech.
Ještě min. na Blatově

Na Blatově bývala podmíněná. Jestli to teď změnili, nevím. Já si jen pamatuji, když jsem měl na vlóžo Praha - Přerov a zpět, tak jsem spadl do jiných tradic, kdy na dálkové dopravě půlku odjezdil mechanik. Byl jsem postaven před hotovou věc, že Přerov - Praha pojedu sám. Jen jsem se zeptal, kde jsou všude stahovačky. Já to znal z Prahy po Pardubice. Ale když nebyli lidi, tak šlo vše. "První a poslední stahovačka je až v Rostoklatech".
Proto si to pamatuji.
Seznání se bohužel dělala i tímto způsobem. Strojmistr Tě vyhnal někam, kde to neznáš a pak jsi to podepsal. Šprajcnout se tenkrát nedalo. To by se každému mohlo vymstít. Byli jsme rádi, že jezdíme v dobrých turnusech.
Ale když si vzpomenu jak jsem poprvé seděl v E499.2 a ještě v noci a na neznámé trati, fíra podřimoval v koutě a já malou baterečkou si svítil do jízdního řádu, abych zjistil, kde jsem a kde mám zastavit, to byl opravdu zážitek. Poštovní rychlík měl max 80, tak jsem si hlídal jen Krasíkov, kde přes most bylo 20 a pak kde mám zastavovat.
Tenkrát ještě nebylo MSTS aby se na to člověk teoreticky připravil :-)))))

Trvalá stahovačka na Blatově je snad jen ve směru od/do Malešic.

Zdeněk Itterheim napsal:
No tak tu stahovačku projedeš, no bože. Když nepojedeš křížem a neurveš dráty tak jsi v poho. Neřeš to.
A když budeš mít na mašině cvičného tak víš kde jseš.....

Zdeněk Itterheim napsal:
Tommy66 napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
No tak tu stahovačku projedeš, no bože. Když nepojedeš křížem a neurveš dráty tak jsi v poho. Neřeš to.
A když budeš mít na mašině cvičného tak víš kde jseš.....

Kdyby byly víš kde ryby .... :-P
Ale taky víš houby odkud kouká...........:D
Sranda musí být........ale bohužel je to i realita

Tomes:
Jak je tam dlouho? Včera jsem se koukal na video z roku 2005 a neviděl jsem ji tam.

Můžete mi někdo poradit jak mám stáhnout oba sběrače, když mačkám klávesu "P" stáhnou/zdvihnout tak pokaždé se mi druhý sběrač zdvihne a po dalším zmáčknutí klávesy ten samý sběrač spadne.Jak mám stáhnout oba?

Jakub.H napsal:
Můžete mi někdo poradit jak mám stáhnout oba sběrače, když mačkám klávesu "P" stáhnou/zdvihnout tak pokaždé se mi druhý sběrač zdvihne a po dalším zmáčknutí klávesy ten samý sběrač spadne.Jak mám stáhnout oba?

Je možné, že daná lokomotiva nemá animované oba sběrače. Ta, která je má, té se po zmáčknutí P zvedne zadní smeták, po opětovném zmáčknutí P přední smeták a dolů se dávají jednotlivě SHIFT + P.

Back
Nahoře