Elektrická lokomotiva ČD 363 045-6

Jaroslav Skůra

Provozní technik
Model ČD 363 045-6 již k dispozici na http://skura.msts.cz

e1760afed983d071a4e8497c39aa48f4.jpg

Poznámka k modelu:
Mašinka je kompletní, chtěl jsem vymodelovat i pískovací hadice což jsem nakonec udělal, ale na modelu v msts je neuvídíte díky technickým problémům při exportu. Jediné co by vám mohlo udělat radost je kabel pro vytápění vlakové soupravy a poprvé v mém modelu strojvedoucí (Pikku).
Zároveň chci upozornit na opětovné prosvítání interiéru v noci při plném osvětlení, což jsem nedokázal z bůhví jakého důvodu odstranit, pokud se mi to po konzultaci s jinými modeláři povede, vydám update.

Na stránce si zájemci mohou stáhnout opět nějaké wallpapery.

Příjemnou zábavu

Naposled editoval moderátor:
Davidus napsal:
Zdravím, když jsem ji chtěl stáhnout...... stránka nenalezena :roll:

Oups, díky, už je vše v pořádku, zkrátka a dobře jak jsem už psal, malí mohou dvakrát :idea: Zadal jsem do odkazu špatný název souboru ...

Mal by som pripomienku. Model je fantastický, nemám tomu čo dodať, ale ten archív. Keď som ho rozbalil, skoro mi zle prišlo, celý súbor má približne 28MB !!! A hneď som vedel, kde je hákeľ. Súbor .s nie je skomprimovaný, má 9MB(!), po komprimácii ma 0,4MB, detto ace súbory - majú 3MB a pritom niektoré idú aj pod 2MB. Takže toľko k samotnému balíku.

Robo napsal:
Mal by som pripomienku. Model je fantastický, nemám tomu čo dodať, ale ten archív. Keď som ho rozbalil, skoro mi zle prišlo, celý súbor má približne 28MB !!! A hneď som vedel, kde je hákeľ. Súbor .s nie je skomprimovaný, má 9MB(!), po komprimácii ma 0,4MB, detto ace súbory - majú 3MB a pritom niektoré idú aj pod 2MB. Takže toľko k samotnému balíku.

Beru na vědomí a polepším se !!!!

Nazdar Jardo. Trochu som sklamaný stoho peršinga. Strecha zostala 372-ková. Ešte tie izolátory by sa dalo oželieť, ale pohon zberača umiestnený ako na 372-kách už trochu vadí. Mne osobne tam chýbajú aj prelisy na streche a na klíme,čo je pre 363-ku charakteristické. To ostatné je ale dobré.

No já bych rád věděl proč má terčíkovy smykadla když 363 045 je určitě nemá.A to vím stoprocentně protože jsem jí včéra večer viděl in natura na osobáku u nás v Berouně

Kodl napsal:
No já bych rád věděl proč má terčíkovy smykadla když 363 045 je určitě nemá.A to vím stoprocentně protože jsem jí včéra večer viděl in natura na osobáku u nás v Berouně

Tak to schrňme,

smykadla má jiná, tato se nějak podezřele podobají těm, kterými se pyšní Bastardi ....

střecha ... ta výzbroj nějak neodpovídá skutečnosti, kde je ten zatracený ss a stř vypínač? Takhle přeci ta mašinka vůbec nemůže fungovat no a ten počet a tvar izolátorů a průchodek ....

atd, atd ....

269867ee65e2afd99b08f1c35ded6fcd.jpg eaa0e37735ad9f15e8200734f5386c0c.jpg

Ano máte pravdu, smykadla jsou použita z řady 372, což některé stroje 363 mají (tento ale ne). Můžeme to brát na druhou stranu jako výhodu, při přeskinování na jiné číslo jsou již smetáky přizpůsobeny :D . Střecha to je kapitola sama pro sebe. Je o mě známé, že nešetřím polygony a tím zbytečně zatěžuji hardware, dovedete si představit o kolik by se navýšil již tak dost vysoký počet poly konkrétně u tohoto modelu při reálné elektro-výzbroji na střeše .... já to vím. Ze stávajících 21 500 bychom získali cca. 26 000 poly. Jak to že to vím, to je jednoduché, mám je vymodelované.
Myslíte, že bych věděl jak bude vypadat vypínač na střeše prototypu 380tky?! Ten který tam je, je použitý, a to uhodl jen jediný z vás (pravda je to znalec řady) z řady 372, ale sluší ji, nemyslíte.

Zkrátka a dobře, všichni modeláři se snaží vyrobit maximálně možnou kopii originálu, ale mějte slitování, v některých případech to prostě nejde, nebo je to opravdu zbytečné.

Mimochodem, dnes ráno jsem 363 045-6 viděl v čele rychlíku Cheb-Ústí n/L a co by jste neřekli, jeden z pantografů byl vyměněný za nový (komplet bílý !!!). Já mám fotodokumentaci starou tak 1,5 měsíce a tam je vše jinak. Tím chci říct, že všechno je pomíjivé a je jen otázkou času, kdy příde další změna ...

Každopádně si cením vaší kritiky, je potřebná a nutí nás se neustále učit a zdokonalovat !!!

Přeji pěkný víkend

Jardo je vidětže si opravdu frajer a tu kritiku si příjal s obrokou noblesu a jako modeláře si tě tímto nesmírně vážím a hluboce předtebou smekám

Serus Jardo, pred časom bolo v téme "pod pokličkou" v tomto vlákne hlasovanie o chcení-nechcení modelu S 499.2 /263/, nepostrehol som to ako to vlastne dopadlo ? Budeš na tom pracovať ?
P.S. : Mne Tvoja 363 plne vyhovuje, nemám žiadne výhrady.

Mě osobně sa taky 363-045 líbí a jsem s ní spokojenej a chybiček se nikdo nevyvaruje.Co se týče sběračů nedělal bych z toho žádný problém,protože stačí malá nehoda,stržená trolej utržený sběrač,který se musí vyměnit a pak můžeš potkat mašiny s jedním sběračem orig.a druhým co má 363-045.Za měsíc může jezdit s timi co má vymodelované.Jardo hodně elánu.Šnek

duuso napsal:
Serus Jardo, pred časom bolo v téme "pod pokličkou" v tomto vlákne hlasovanie o chcení-nechcení modelu S 499.2 /263/, nepostrehol som to ako to vlastne dopadlo ? Budeš na tom pracovať ?

Čusík Duuso,
udělat variantu 263 není zas tak velký problém, jen mám dojem, že bych někomu mohl lézt do zelí a to bych nerad. Dovedu si představit, že pracuju na nějakém modelu a někdo jiný ho vydá přede mnou, to je opravdu k vzteku!!! Tak tomu dejme trochu více času a pokud nikdo model 263ky nevydá tak se na to mrknu, ju?!?

Jaroslav Skůra napsal:
duuso napsal:

Čusík Duuso,
udělat variantu 263 není zas tak velký problém, jen mám dojem, že bych někomu mohl lézt do zelí a to bych nerad. Dovedu si představit, že pracuju na nějakém modelu a někdo jiný ho vidá přede mnou, to je opravdu k vzteku!!! Tak tomu dejme trochu více času a pokud nikdo model 263ky nevydá tak se na to mrknu, ju?!?
Pokud se nepletu, tak na novém modelu 263 pracoval Dem.....jak to tam vypadá?

Stále sa na nej pracuje. Jardo určite mi nepolezieš do kapusty. Kludne ju sprav, nakoniec mám pre teba komplet foto podklady skoro každého detailu.
Takže by som sa prikláňal skôr k spolupráci. Časom sa vydá potom aj druhá, ktorá bude aj tak iná.Takže asi tak.

Back
Nahoře