ČME 5

No tak abych to tu trošku vrátil na původní rovinu.Nejde tu o to co a pro koho vyrobit,to jistě víme všichni moc dobře,jde tu o model který vzešel z české továrny a vyrobily ho české ruce,sama lokomotiva za tento osud nemůže,stala se pouze obětí režimu ve kterém byla postavena.Kolik se tu "provozuje" prototipů které nikdy nejezdily a nejezdí nikde a byly vyrobeny u nás?Samotný model za tot nemůže,proč ho rovnou odsuzovat?To bychom mohli odsoudit vše co bylo vyrobeno před rokem 89´ A co dnešní výrobky,jsou všechny skvělé a v pořádku????

Tax napsal:
Pikku napsal:
Hehe, viděl jsi na ČME nějaký parní stroj?
Nevidel, ale práve mi napadlo, že by si mohol upraviť pre našich ruských bratov na široký rozchod hektory, nech majú radosť aspoň z ČME2 :wink:

Ty ale víš, že ŠRT hektory už mám i se spřáhlem, visí to nejen na texturách a vpodstatě i na tom, že s tím stejně nebude kde jezdit Jak říká klasik: kdyby se mi chtělo tak jak se mi nechce.

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
... kdyby se mi chtělo tak jak se mi nechce.
Keby sa všetkých chcelo tak, ako sa tebe nechce, tak by sme už mali v MSTS kompletne všetky železničné vozidlá od čias Ferenc Jóžku až do súčasných, vrátane nerealizovaných projektov ako 469.0, 569.0, 476.2 ... aj tej novej šesťnápravovej kapotovanej parnej lokomotívy s podvozkami C'C' poháňanej čermákovým kombustorom podľa projektu ČKD

742.041 napsal:
No tak abych to tu trošku vrátil na původní rovinu.Nejde tu o to co a pro koho vyrobit,to jistě víme všichni moc dobře,jde tu o model který vzešel z české továrny a vyrobily ho české ruce,sama lokomotiva za tento osud nemůže,stala se pouze obětí režimu ve kterém byla postavena.Kolik se tu "provozuje" prototipů které nikdy nejezdily a nejezdí nikde a byly vyrobeny u nás?Samotný model za tot nemůže,proč ho rovnou odsuzovat?To bychom mohli odsoudit vše co bylo vyrobeno před rokem 89´ A co dnešní výrobky,jsou všechny skvělé a v pořádku????

Ne, ta lokomotiva za to opravdu nemůže a dnešní výrobky nejsou zdaleka ideální. Ale poradím ti jednu věc. Spoustu modelářů jsem kdysi otravoval s hektory a rosničkou, s kocourem a pořád nic. O čs. parních lokomotivách nemluvím. Zkus to jako já, sedni za modelovací program a uvidíš, že tě to bude bavit. Mě taky nešlo hned všechno napoprvé, ale směle začni a uvidíš že to je opravdu príma relax. A zrovna ČME5 je kisnovič kisnovitý, to by mohlo jít pěkně. Zpočátku se netrap optimalisací modelu a jen to prostě zkus, třeba s kreslenými texturami. Posměváčků se neboj, ti nikdy nic nedokázali.

Já nikoho neotravuji ani nikomu nic nevnucuji,pouze byl dotaz na to zda již někde neexistuje nebo se na ní nepracuje.Samo že vím co to je sednout za PC k Gmaxu a jímat se práce,jde o samotný model který je tak zatracován a to myslím že neprávem.

742.041 napsal:
Já nikoho neotravuji ani nikomu nic nevnucuji,pouze byl dotaz na to zda již někde neexistuje nebo se na ní nepracuje.Samo že vím co to je sednout za PC k Gmaxu a jímat se práce,jde o samotný model který je tak zatracován a to myslím že neprávem.

No vidíš, a já si myslím, že to byl opravdu bílý slon. Pokud mohu mluvit za sebe, tenhle typ lokomotivy mě vůbec nebere. A nikoho samozřejmě neotravuješ, mluvil jsem o sobě.

Pikku napsal:
742.041 napsal:

No vidíš, a já si myslím, že to byl opravdu bílý slon. Pokud mohu mluvit za sebe, tenhle typ lokomotivy mě vůbec nebere. A nikoho samozřejmě neotravuješ, mluvil jsem o sobě.
Ano byl to Slon své doby a byl vytvořen k obrazu svému,s tím se nedá nic nadělat,ale byla tu a zůstala po ní stopa kterou už nikdo nesmaže.A až se dostanu či seženu Gmax či podobnému tak jistě vyrobím třeba bílého slona z označním ČME 5.Pomník ČKD a jedné epochy výrobního programu. :roll:

742.041 napsal:
Pikku napsal:
742.041 napsal:

Ano byl to Slon své doby a byl vytvořen k obrazu svému,s tím se nedá nic nadělat,ale byla tu a zůstala po ní stopa kterou už nikdo nesmaže.A až se dostanu či seženu Gmax či podobnému tak jistě vyrobím třeba bílého slona z označním ČME 5.Pomník ČKD a jedné epochy výrobního programu. :roll:

Budu se jen těšit ! Jsem rád za každý nový model v MSTS, i když třeba není mě dvakrát blízký nebo mě neosloví.

742.041 napsal:
Pikku napsal:
742.041 napsal:

Chceš-li Gmax, stačí se ozvat na SZ. Registrace je zadarmo a funguje, tak nevidím problém

Tax napsal:
Pikku napsal:
Hehe, viděl jsi na ČME nějaký parní stroj?
Nevidel, ale práve mi napadlo, že by si mohol upraviť pre našich ruských bratov na široký rozchod hektory, nech majú radosť aspoň z ČME2 :wink:

No a ešte keby ruský brat Peter Kirillov trocha "poopravil" mapovanie textúr na jeho ČME 3 - v rámci RVHP, bolo by to veľmi osožné, neviem sa totižto pohnúť s T 669 0506 z firmy Kappa Štúrovo, fototextúry som nafotil dobre, len problém je ten, že na ľavej strane od generátora je veľký nápis "Kappa a.s. Štúrovo", ktorý sa tiahne hádam cez štvoro kapotových dverí, čo pri súčasnom mapovaní nie je možné "nahodiť" na model. Možno by pomohol freightanim a pripojiť s ním z každej strany ku kapote ten samotný nápis.No neviem, modelárom do remesla nefušujem, len tak nahlas premýšľam.

Beatlesák napsal:
Složíme se a koupíme :D
Počítaje 5Kč za 1 kg želea by vzšla na 840 000,-čistá váha.Tak honem volejme na východ než bude pozdě
Pozn. moderátora: keby si radšej nekecal! Kde chceš ten melón vyzbierať, keď sa celé toto fórum nevedelo zložiť p. Starému na štartovací poplatok, nejakých posraných 2.000,- Kč na to, aby mohol začať modelovať šlachtičnú či albatrosa. Tax

Jaroslav Skůra napsal:
Čekání na poslední cestu ...... smutný pohled, když si člověk uvědomí jakou práci tam odvedly a hlavně v jakých podmínkách :!: Československé lokomotivky, klobouk dolů před vaší prací :!:
http://skura.msts.cz/cme5/depon_cme5.jpg

Jak je ta fotka stará?
Pozn. moderátora: Kua fixnámol, v citátoch a odpovediach neduplikujte zbytočne screeny, až tam ten duplicitný obrázok chcete nasilu pchať, stačí použiť holú URL. Komu nestačí vidieť ten obrázok raz, môže si na linku kliknúť. Tax
PS: som zvedavý, koľkí si toto dokážu zobrať k srdcu, ale odhadujem tak max. 0,5%

Jaroslav Skůra napsal:
Čekání na poslední cestu ...... smutný pohled, když si člověk uvědomí jakou práci tam odvedly a hlavně v jakých podmínkách :!: Československé lokomotivky, klobouk dolů před vaší prací :!:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://skura.msts.cz/cme5/depon_cme5.jpg

No, jak se říká všechno dobré jednou skončí, ale mrzí mě to o nic mín než Vás, ale nejen tato lokomotiva...

Tak to mě mrzí, už se to nestane, beru si toho na 110% k srdci.
S tím napomenutím to berete docela z hurta.

Tak pánové, sice odbočuji z daného tématu, ale co říkáte tomuto stroji :eek: Podle mě je to nějaký kříženec mezi naší řadou 742, ČME3 a ČME-5, to jsou věci :!:

31a7f417362a0fb231acb114fa702b60.jpg

Fotografie byla pořízena v roce 1985

Back
Nahoře