Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Chtěl bych se zeptat na ty upravené kabiny pro MSTS Bin.Stáhnul jsem si pár kabin označené MSTS Bin a v některých není složka Night,např u cabu 1014,1016,140,141,169,181.Tyto caby budou v noci funkční či ne?Stahoval jsem je z http://msts.sinus.cz/ .U p.Šemory je to trošku jinak,tak tedy nevím,co vlastně platí.

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Chtěl bych se zeptat na ty upravené kabiny pro MSTS Bin.Stáhnul jsem si pár kabin označené MSTS Bin a v některých není složka Night,např u cabu 1014,1016,140,141,169,181.Tyto caby budou v noci funkční či ne?Stahoval jsem je z http://msts.sinus.cz/ .U p.Šemory je to trošku jinak,tak tedy nevím,co vlastně platí.

Budou funkční. MSTS Bin při přepínání hledá adresář Night s nočníni texturami a pokud ho nenajde použije ty denní.

Petr Novák napsal:
Jen pro info, kdo tohle ještě nezaregistrovali. MSTS.SINUS je zrcadlo Trainsetu aktuálního DVD a aktualizuji jej stejně jako downloady z mých stránek. Všechny kabiny nemají noční verzi, pokud ale existuje, tak prosím napište sem do diskuze a dejte rovnou odkaz, rád doplním. Pokud neexistuje, tak myslím za stejný čas, co se zde hádáte kvůli Jiřímu a Vlastíkovi by jsme měli noční kabiny vytvořené komplet. Nechtějte po mě, abych dělal úplně vše. Pokud je nějaká nesrovnalost mezi MSTS.SINUS a mými stránky, pište konkrétně, abych to mohl opravit, doplnit. Ale že je to trošku jinak mi nic konkrétního neřekne.

ad Miran - díky za vysvětlení,je mi to už jasné.
p.Šemora - napsal jsem jen ty,které jsem už stáhnul a kde nebyla noční složka na webu sinus - 1014,1016,140,141,169 a 181.Víc jsem jich včera nestihnul stáhnout a překontrolovat.Mohu překontrolovat další složky na sinus až si je stáhnu,pak bych napsal další případně chybějící.

Nechci zakládat nové vlákno,tak to píšu sem,týká se to také tohoto programu,mám jej v MSTS nainstalovaný.Když si v EngMexx otevřu nějaký *eng či *wag a dám si přepsat cestu ke zvukům či kabinám,tak cesta se mi do souboru neuloží,ale vytvoří se přímo složka se zvukem či kabinou přímo v adresáři té loko či vagonu,které právě edituji.A je zajímavé,že se tohle chování neobjevuje na 100% u všech loko či vagonů a nepřišel jsem na to,co to může dělat.Pokud cesty nejsou v uvozovkách,nelze soubor v EngMexx otevřít,na počtu lomítek nezáleží.Setkal s tímto už někdo a ví,co je toho příčinou?

To Petr Novák: ve vší úctě, nemáš pravdu. Na stránkách msts.sinus.cz je uložený soubor cab_1016 opravdu 20.6.
Datum v názvu "cab1016 MSTS BIN (4503kB - 20.6.2006)" je shodně s velikostí souboru generovaný automaticky v okamžiku zařazení do databáze MySQL. Když tam pošlu něco 10.7. a 1.8. to protáhnu přes MySQL, bude v názvu datum 1.8.
Karel

Asi jsem to napsal blbě,stahoval jsem to skutečně 11.7. pozdě večer,chvíli před půlnocí.No a protože mi chvílemi padalo spojení (přetížená síť,v noci se stahuje nejvíce filmů),tak jsem si začal stažené soubory rozbalovat a v té 1016 skutečně Night nebyl.Toto datum nemá nic společného s nahráním na server či něco podobného,jen to byla chvíle,kdy jsem to stahoval.Asi tak.
Po přečtení už uloženého příspěvku jsem si uvědomil,že oba mluvíme o jiné věci.Ten soubor 1016.rar tam 11.7. byl,ale my se s p.Šemorou dohadujeme o tom,jest-li tam byl uvnitř 1016.rar soubor Night.On tam skutečně nebyl,přestože je 1016.rar označena jako MSTS Bin.P.Šemora uznal,že v 1016.rar adresář Night není a že mám možnost ho udělat.To nemá vůbec nic společného s tím,kdy byl tento soubor na server nahrán.Takže se omlouvám za nepřesné vyjádření.

Oba mluvíme o stejné věci. Od 20.6. je soubor cab_1016 na webu msts.sinus.cz a od 20.6. obsahuje adresář NIGHT.

A pokud vím, tak Zbyněk napsal, že ten cab_1016 má noční kabinu:

"1016 noční cab má, ale u ostatních by jej někdo teprve musel vytvořit. Prosím, máte příležitost."

Karel

Martens tu raz spomínal, že klávesa *V* je využívana na "vypínanie" LVZ na nekódovaních tratiach. A kedže sa zapýnanie ventilátorov "véčkom" asi neuskutoční, pýtam sa, či by nebolo reálnejšie vypínať LVZ pri posune (ako je tomu aj v reále), aby sa nemusel vôbec stláčať živák.
Zažil som jazdu na manipuláku (770 :lol: ), trať nekódovaná, počas jazdy bol samozrejme LVZ zapnutý, počas posunu ( mi :lol: ) ho majster vypol.

Robo napsal:
Martens tu raz spomínal, že klávesa *V* je využívana na "vypínanie" LVZ na nekódovaních tratiach. A kedže sa zapýnanie ventilátorov "véčkom" asi neuskutoční, pýtam sa, či by nebolo reálnejšie vypínať LVZ pri posune (ako je tomu aj v reále), aby sa nemusel vôbec stláčať živák.
Zažil som jazdu na manipuláku (770 :lol: ), trať nekódovaná, počas jazdy bol samozrejme LVZ zapnutý, počas posunu ( mi :lol: ) ho majster vypol.
Robo, otázečku.....jak chceš rozlišit, že jde o posun nebo jízdu vlakové lokomovity.....?

Muselo by něco být, co v simulátoru úplně živák vypne, resp. MSTS by musel zřejmě bokem kontinuálně sledovat, zda jedu v režimu posunu, či nikoliv.....

Stejně tak dneska neošetříš to, aby si s el. loko nevjel na úsek bez troleje nebo se st loko na ss trakční šoustavu

Z toho, co se už upravilo mi spíš vadí jiná věc a to ta, že od verze 1.5.7. už nelze vybavit živák pohybem kontroleru, ale jenom "živákem" a ničím jiným.....

Martens napsal:
Robo napsal:
Robo, otázečku.....jak chceš rozlišit, že jde o posun nebo jízdu vlakové lokomovity.....?

Muselo by něco být, co v simulátoru úplně živák vypne, resp. MSTS by musel zřejmě bokem kontinuálně sledovat, zda jedu v režimu posunu, či nikoliv.....

Z toho, co se už upravilo mi spíš vadí jiná věc a to ta, že od verze 1.5.7. už nelze vybavit živák pohybem kontroleru, ale jenom "živákem" a ničím jiným.....

Však preboha rozoznám, čo je posun a jazda na šíru trať :lol: .
To niečo, čo živák vypne by šlo teoreticky zapracovať do MSTS Bin, keď rorozná návesť voľno a neaktivuje sa.
Inak tiež mi to vadí a nielen to. Vadí mi aj to, že bol odblokovaný pohľad v tunely. Predsa to len vyzerá blbo, keď mašinu + súpravu v tunely vidíš, akokeby bola niekde na trati pod slnkom ...

Robo napsal:
Však preboha rozoznám, čo je posun a jazda na šíru trať :lol: .
To niečo, čo živák vypne by šlo teoreticky zapracovať do MSTS Bin, keď rorozná návesť voľno a neaktivuje sa.
Inak tiež mi to vadí a nielen to. Vadí mi aj to, že bol odblokovaný pohľad v tunely. Predsa to len vyzerá blbo, keď mašinu + súpravu v tunely vidíš, akokeby bola niekde na trati pod slnkom ...
To chápu, že ty rozeznáš, co je posun a co jízda na širou trať..:-D , ale pozná to i MSTS, když neumí rozeznat vlakovou a posunovou cestu?

Čím ho chceš vypnout? A rozlišit jízdu na nekodované trati, kde LVZ obsluhuješ a jízdu na posunu, kde LVZ neobsluhuješ.....?

To je totiž ten problém -.....ne jestli to rozeznáš jako hráč, ale jestli je vůbec cesta, jak LVZ vypnout bez toho, aby si musel aktivitu přerušovat ....

Ešte raz, je lepšie ponechať dve verzie cvf - s prenosom a bez prenosu (no už len koľkokrát si to počas hrania prepneš ? ...), pričom pri obidvoch by sa "v-čkom" vypínal LVZ.

Robo

Definice živáku je součástí ENG souboru. A je nastavená natvrdo tj. nelze ji měnit z pohledu hráče.

Živák sice lze ve volbách MSTS za/vypnout ale to je nutné před spuštěním úkolu. Jakmile totiž nahráváš úkol z uložené pozice tak pro MSTS je směrodatné nastavení v okamžiku uložení a nebere se ohled na změny v nastavení MSTS ohledně toho živáku. Čili pokud začneš úkol se živákem tak ho musíš obsluhovat až do konce úkolu krom stání pokud je správně nadefinován v ENG souboru.

Na to, aby se dal živák vypínat v průběhu, by se muselo zasáhnout do exe souboru. A mám dojem že jsou podstatnější problémy než je obsluha živáku. Viz mech. přenos výkonu a couvání a pod.

mno bezny posun by som definoval pevne postavenym rychlostnym limitom 40km/h. ak by ho chcel clovek s vz v rezime posun prekrocit tak brzda aj na sirej trati - to znie imo rozumne.

dal by sa potom ale "v" prepinac prerobit na tri-state? tj: posun (do 40, nekodovane), vyluka (do 100 (abo 120?), nekodovane), cinnost (kodovane, na volno sa nemacka zivak atd...)

jeffer napsal:
mno bezny posun by som definoval pevne postavenym rychlostnym limitom 40km/h. ak by ho chcel clovek s vz v rezime posun prekrocit tak brzda aj na sirej trati - to znie imo rozumne.

dal by sa potom ale "v" prepinac prerobit na tri-state? tj: posun (do 40, nekodovane), vyluka (do 100 (abo 120?), nekodovane), cinnost (kodovane, na volno sa nemacka zivak atd...)

A uvědomujete si, že ten MSTS Bin nepoužívají jenom Češi a Slováci, ale i jiné země.

Další nevýhody vázání na rychlost :

1) Zabrždění při překročení rychlostního limitu 40 km/H v režimu posun - to snad ani u dráhy neexistuje, nebo snad ano?

2) Tri state - podstatné je to, že VZ se zapíná a vypíná v nastavení MSTS v Options a pokud se to nezlomí, tak si o tom můžem nechat jenom zdát. Jinak Tri_State jsme už po Džoržovi chtěli pro kontroler, aby se dal už opravdu animovat reálně.....zatím bez úspěchu.

Řešení jízdy s přenosem nebo bez přenosu by chtělo asi řešit jinak a to spíš na straně návěstních scriptů - pokud by se podařilo přidat ještě jeden bit.....a taky hlavně ho umět zpracovat...

Takže momentálně vypínání VZ pro posun není řešitelné, pokud Džordž nedokáže upravit MSTS tak,aby se VZ zapínal a vypínal bez toho, abych musel ukončit aktivitu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře