Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Honza napsal:
Poznatek pro consists: pozor na hnací vozidla xxxbs.eng. Tím, že nemají definován cab, způsobí pokus o přechod do tohoto vozidla pád s hláškou selhalo vytvoření pohledu z kabiny. Dávám do úvahy Džordžovi, zda by toto nešlo ošetřit: nemáš tam kabinu, tak nepřepnu, ale padat nebudu. Bude to asi problém třeba i u jednotek 451/452, pokud je budeme chtít používat jako pendl, bude asi muset být na obou koncích díl s definovaným cvf.

451/452 budou mít každá pouze jeden cab s příslušným natočením. Cab bude mít i jednotka označená _bs, a to proto, že _bs značí pouze nepřítomnost figurky fíry na stanovišti. Je to proto, aby se dvě spojené jednotky nechaly rozdělit třeba v Pardubicích, s jednou jednotkou objedu Hradce a po návratu do Pardubic je zase spojím a mohu pokračovat směr Kolín. Patch pokud při pokusu o přepnutí do druhého změru nenajde příslušný cab_rv tak nic neudělá a to je vše. A jak psal bob57_cz jednotky a consisty jsou konstruovány jako nedělitelné v rámci soupravy, tak nebude problém s rozopojováním.

Dúležité upozornění pro upravovatele cabů: Je třeba aby jste si uvědomili co je napsáno v licenčních podmínkách o zásazích do souborů modelů 451/452. Pokud si soubor upravíte pro sebe, vem to čert, ale zakazuji jakékoliv zveřejňování upravených souborů modelu. Vše bude po odladění patche a upravených modelů zveřejněno na oficiálních stránkách s modely jako nová verze.

alcapone napsal:
Omlouvám se, mám nainstalovat jenom tenhle poslední patch, nebo i ty předtím. Děkuji

Ty jsi snad úplně nový, ne? :lol: :lol: :lol: :lol: Tak jako vždy, vše co tam bylo doposud odinstalovat a nainstalovat tento patch. Patch je kumulativní a obsahuje všechna předchozí vylepšení.

Já jenom, že mě po odinstalování staršího patche nešel nainstalovat, furt to hlásilo, že tam mám novější. Už to jde. Dík.

Honza napsal:
bob57_cz napsal:
Patchem 1.6 se obsluha jednotek 451/2 podstatně zjednoduší. V con nebude muset být "+100" a přepínat se jde v pohodě.

Bobe, Džordž už sice píše, že to ošetřil, ale přesto musím reagovat. Umíš číst? Psal jsem, že problém ve verzi 1.6 je/byl s vlaky, kde zadní eng byl bs (=bez strojvedoucího), protože v nich jsme neměli definovaná stanoviště, a to se týká i 451/452, a MSTSBin tak nemá co načíst. Nevím, jak to Džordž vymyslel, ale chtěl jsem jen upozornit na to, že u takových souprav musíme zatím řadit i jako zadní vůz řadit eng s kabinou.
Milý mladý příteli, já číst umím ,ale ty asi špatně chápeš.
Proč chceš ošetřovat něco, co nebude vůbec zapotřebí ?!! Prostě engy bez kabiny budou zrušené a tím to hasne. Každý motorák bude jako v reále sám za sebe lokomotivou. Mimo jiné to bs je o tom, jestli vidíš zvenčí v kabině panáka nebo ne. Definice kabiny přišla až později s patchem přenesením z předního vozu přes "consist+100". Kabina byla před patchem jen "imago".

Dodatek: teprve po napsání jsem došel k dalšímu Miranovu příspěvku, který napsal zhruba totéž.

Pokud budete mít na konci vlaku opravdovou loko s engem, tak potáhne a cab jste vyhazovali nevím proč. I když byl zbytečný nezatěžoval MSTS. Pokud chcete získat něco málo na výkonu dejte dozadu loko jako wag, ale já bych do konzistu vagon se 14000 polygony jenom proto, abych ho tahal za sebou nedával. Helpr je helpr, pokud se do něho nechcete přepínat očešte mu třeba zvuky, získáte tím víc než vyhozením cabu. Ale já doufám, že se mi třeba podaří vyřešit problémy s podvozky u fliplých loko na konci a pak odpadnou takové starosti.

Džordži, pořád je tam stále stejný problém se "ztrátou".con.
Džordž napsal:
Vytvořte si jeden testovací konzist a jen přepisujte názvy vozů.
Tak jsem zkusil další testovací varianty. Vyzoušel jsem stejnou manipulaci ve verzi Patch 1.6.091500 a výsledek byl stejný: sestava csd_363074+CD_B-1993int+zssk350015.

1.Popojedu dopředu z 74 a zastavím, "přelezu" do kabiny 15 a nyní řídím z čela na 15, takže 74 původně čelní je nyní na konci. Popojedu, opět zastavím, odpojím 74 na konci vlaku, opět popojedu, zastavím, odpojím vagon a už dál 15ka nejede. Mohu se přepínat mezi kabinami na 15 z P do Z a zpět, kontroler krokuje, napětí na Vmetru je přítomno, ale proudy stále 0. Nepomáhá přebrzdění ani přereverzování, prostě mašina nejede.

Udělal jsem to ještě jednou tak, abych byl vpřed po otočení do stoupání. Taktéž při pomalé jízdě do stoupání, prostě jakmile se loko odpojí od vozu, tak přestane táhnout. Samospádem nacouvám na vagon, spojí se to a loko zase jede.

Zdravim. Chcel som si zahrat novu Tomesovu aktivitu s Bobinou a nainstaloval som si aj MSTS Bin 1.6... Pri nacitani aktivity mi ale vyhodilo chybu, ze "Slehalo vytvoreni pohledy z kabiny". S predchadzajucou verziou MSTS bin som ale s Bobinou nemal ziadne problemy... Vie mi niekto poradit, co s tym mozem urobit???

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Chcel som si zahrat novu Tomesovu aktivitu s Bobinou a nainstaloval som si aj MSTS Bin 1.6... Pri nacitani aktivity mi ale vyhodilo chybu, ze "Slehalo vytvoreni pohledy z kabiny". S predchadzajucou verziou MSTS bin som ale s Bobinou nemal ziadne problemy... Vie mi niekto poradit, co s tym mozem urobit???
Ano, podívat se do návodu pro aktuální patch. Momentálně se však sdílí přes forum jen dílčí testovací aktualizace bez tohoto návodu, který byl u první distribuované verze 1.6. Na autorových stránkách je však info dostatek.

Nazdárek testuji novou aktivitu. Jsem na 163 v klidu si jedu, v Přerově jsem normálně objel soupravu, připojil a jedu, vše tak jak má být, ale u Suchdolu mě napíše zničené spřáhlo. Fajn MSTS se mně vrátí do základní nabídky. Ja nahraju poslední uložení, což bylo před Hranicí n. M. MSTS najede, ale jsem v zadní kabině, fajn, docouvu k nástupišti dám neutrál, zabrzdím soupravu a normálně přejdu do přední kabiny a tady nastává záhrdel, souprava se odbrzdí ja dám kontroler dopředu a rozjedu se a místo abych jel do předu začnu couvat, jedu zpět do Přerova, a světla nesvítí, osvětluju si vagony. Několikrát jsem zkusil přeskakovat do kabin, furt stejné. No nic jedu tedy směr Ostrava za tmy, chci zmáčknout F9 pro kouknutí do vagónu a hurá volám o pomoc. Nebude ještě problém při ukládání a znovu nahráti aktivity kdy jse se oproti začátku přesunuli do druhé kabiny.

alcapone napsal:
Nazdárek testuji novou aktivitu.....do druhé kabiny.
Zkus pokud možno aktivitu ukládat při stojícím vlaku - ne za jízdy. Po load ze savepozice jsi automaticky v default kabině. Odpoj se od vlaku, přejdi do druhé kabiny, popojeď kousek od vlaku a zkontroluj zvenčí světla - směrovost. Je - li to OK, zase na vlak najeď a pokračuj.

Dobře, tak že naspátek před Přerov. A v Hranicích jsem zkoušel jse odpojit poodjet, srovnat se a znovu najet, bohužel vždycky jsem se napojil na soupravu. Příště budu chytřejší a uložím, když budu stát a jak je to s pantografem ten se také mění jako světla nebo zůstává ten samý na hoře, měnil jsem kabinu při schozeném pantogragu, nebude problém v něm.

Pantografy ctí směr jízdy, ale jen pokud jsou nadefinovány oba. Pokud je na modelu nadefinován jen jeden animovanej panto, tak bohužel musíš jezdit na něj. To je zatím moje odpozorování.

Předem se omlouvám adminům

Bobe, milý starý příteli, je mi 42, tak bych prosil bez těch invektiv.

Pro Boba i Mirana: můj příspěvek měl jediný smysl, upozornit méně znalé, že u souprav s loko bs můžou na tento problém narazit, dokud autoři neprovedou příslušné úpravy ... nic jsem nechtěl řešit, nic jsem nechtěl zveřejňovat, jen jsem si dovolil upozornit na možné problémy, tak nevím proč mne hned bijete .........

... a rozdíl mezi loko a loko_bs po letech užívání MSTS poznám i bez nápovědy ...

Narazil jsem při poslední verzi pathu na jden problém s 810 a 010.Použil jsem již sestavený consist pro některou aktivitu,kterou,to snad nehraje roli.Na čele je klasický eng,na postrku eng.bs.A je zajímavé,že u různých sestav jezdí souprava někdy dopředu,někdy dozadu,i když je vždy navolen směr jízdy dopředu.Taky někdy svítí světla správně,někdy nesvítí vůbec a to prosím na defaultní trati,schválně jsem to netestoval na žádné české trati.Jak už psal Honza,je problém s engy_bs,tam se nedá přepnout a tudíž tam máme dát normální eng?Další věc - zkusil jsem odbrzdit v 810 a přejít do zadní kabiny,v tu chvíli se oba brzdiče nastavily to té polohy,kterou mají nadefinovanou v engu.A zvuky nejsou slyšet vůbec,až když se navolí směr jízdy a dá nějaké procento výkonu,pak zvuky najednou naskočí.
Při testu soupravy Manažera s Duhovou energií byl problém se do zadní kabiny vůbec dostat,pořád vyskakovala hláška,ať zabrzdím,ale já se soupravou stál na nádraží!!Teprve po odbrzdění loko brzdy jsem se na zadní stanoviště dostal,ale zpět to dělá obrovké problémy,pokaždé se přepnutí nepodaří,musí se pořád něco zkoušet s brzdami,tak tedy nevím,zdali je špatně nastavený eng či se zase něco pathu nelíbí...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře