Aktivity POISON

Obrázek nemám, ale myslím že to je někde vpravo dole (na Poisonově obrázku) v okolí výhybek. Buďto ještě před nimi mi to napíše že jsem přetrhnul spřáhlo, nebo až za nimi na úrovni návěstidla že jsem vykolejil. No a tam právě už jsem v tom štěrku, který jede zároveň se mnou. Udělám obrázek, ale dneska to nebude.
Proti tomuhle návěstidlu jedu na TAB. Možná bych ještě měl podotknout, že na příjezdu jsem o něco opožděný, ale odjíždím podle jízdního řádu.

Naposled editoval moderátor:
Ale co se přetrhlo, můžeš jít vagon po vagonu a koukat se co je ve wagu či engu, pokud je tam něco jiného než Break ( 1.1e8N 5e8N ), tak si našel problém. Zřejmě ma Poison a ostatní tuhle upravu a proto nemaj problém.

Poisne, to muže dělat i trafik, spřáhlo se přetrhne kdekoliv a nesouvísí to s hráčem a stejnak skončíš. Schválně bych se podíval na ty poláky a na ty lože. Něco tam krom hráče jede, tak na tu soupravu se kouknout.

Otec neustále žadonil o nějakou aktivitu, tak jsem mu na noťas nahrál tuto a v Kolíně to také přerval. BP i trainset vše aktuální.

Jen pro info. V aktualizaci 85.03 je komplet přepracovaná kolej, viz vláček na obrázku mapy aktivity. Takže tato kolej je vpořádku. Jenomže tu hlášku může způsobit libovolný vlak v tu chvíli jedoucí někde po place. Těžko se to dohledává.

Když se podíváš na obrázek stojí tam souprava traffic a po levé koleji vedle hráče projede traffic vlak do Kolína. Taktéž souprava složená z vozů z TBP. Jinak jsou na scéně pouze kolejová pole, která stojí jako traffic na první a druhé traťové.
Mmch Zbyňku jak to vypadá s DB 180?

To vím, to mě netrápí, netrápilo. Zodpovědný člověk se našel a oprava byla jednoduchá. Díky Hrochovi můžete stahovat opravený archiv s aktivitou a upravenými engy. Chyba byla v řádku TrainBrakesControllerMinSystemPressure kde má žsr (3) a má být (0). Kdo nechce kopčit opravený engy nechť si to přepíše sám. Hrochu díky.
Pro všechny co mají potíže s aktivitou R 1503 jsem ji na BP 85.3 poladil. Všem traffic v Kolíně jsem prodloužil dobu na vyčkávacím bodě, neb se doslýchám, že ten jízdní řád nestíháte a může být problém s pohybem kolejových polí či jiného traffic, tak to zkuste. Upravená verze úlohy je na webu.

Poisone neraduj se. Stahnul jsem si ten R1503 a problém je zase kde jinde než v Kolíně.
Jedu a najednou křáp! Hromada štěrku.

Problém je v nastavení spřáhel. Modely vozidel nemají v .sd souboru nadefinované "vyhrnuté sukně" a tak "zakopávají" o model štěrkového lože. Kdybys ho kousek posunul. Bylo by po problému. No ale jak píšu. Problém je v nastavení vozidel. Viz obr.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t530819_ER.jpg[/URL]
Poplach! Poplach! Sukně jsou vyhrnuty, opakuji, sukně jsou vyhrnuty!!!

Řádek ESD boulding box je nastaven správně, ale MSTS nějak nezohledňuje to vyhrnutí sukní (zkoumáno přes "ctrl"+"+"). Podivné.

No vida, ta trasa by měla vést jinudy, ale ji divné, že já to normálně projel. Opravím path hráče a uvidíme.

Takže trasa zůstala, jen jsem zkrátil o dvě pole consist, který zasahoval do výhybky a hráč jej zjevně rozházel, viz. Čoudův obrázek. Inkriminované místo jsem projel v testovací aktivitě a žádný problém. Oprava je na webu.

V místě na Čoudově fotce jsem já byl úplně ve štěrku, ležel na té koleji po které jsem jel a končil až někde úplně v dáli. Jel jsem prostě po štěrku.

Taky proto jsem ten consist se štěrkem o dva čtverce zkrátil, původně bylo asi delší nádraží nebo byl celý štěrkový consist víc do Kolína. V testu jsem projel až do Starýho Kolína, tak snad už to bude OK.

Já jenom ještě podotknu, že by to chtělo projíždět aktivity nováčků před zveřejněním. Důležité jsou LC a nějaké rozumné řazení vlaků + rozumné hlášky. Kdo by měl zájem, můžu mu aktivity takto zrevidovat. Pochopitelně se to netýká poisona, ale některé aktivity u něho na webu by revizi potřebovaly. Od věci by také nebyl tzv. centrální server, kde by byly umístěny všechny aktivity. Pokus o tuto už tu byl viz simtrains.eu, ale nějak to krachlo. Bylo by třeba člověka, který by se o to staral. Mám typ. Nevím ale, co by na to řekl.

Ano, jak je vidět, tak oprava aktivit na BP 85 ostatní uživatele netrápí, takže postupně zmizí i z mého webu, nebo spíše neobjeví se na připravovaném new webu. Jsem ochoten opravovat aktivity jiných tvůrců, které neobsahují vozidla mimo TBP. U Pelikánovo Sp 1906, který jsem upravoval vždy, mám problém, tato aktivita nejde otevřít po BP 85 v AE, u mě prostě pád do woken. O zbytku aktivit rozhodne autor sám, pokud bude chtít úlohu opravit. Jedinné o co bych se chtěl po výměně PC pokusit je opravit nejúspěšnější aktivitu na BP z mého webu, kterou je Skrebiho R 874. K tomu potřebuju verzi trati BP 81 funkční v jednom PC a v druhém opravit. Zda se to podaří nevím, říkám, že se pokusím. O zbytku aktivit lze polemizovat, většina začátečníků dost používá LC, což jsem z počátku neřešil, ale dnes již takovouto úlohu nezveřejňuju. No a na třetí stranu.... je tam něco novýho
No vida a hned nová strana.

poison napsal:
Ano, jak je vidět, tak oprava aktivit na BP 85 ostatní uživatele netrápí, takže postupně zmizí i z mého webu, nebo spíše neobjeví se na připravovaném new webu. Jsem ochoten opravovat aktivity jiných tvůrců, které neobsahují vozidla mimo TBP. U Pelikánovo Sp 1906, který jsem upravoval vždy, mám problém, tato aktivita nejde otevřít po BP 85 v AE, u mě prostě pád do woken. O zbytku aktivit rozhodne autor sám, pokud bude chtít úlohu opravit. Jedinné o co bych se chtěl po výměně PC pokusit je opravit nejúspěšnější aktivitu na BP z mého webu, kterou je Skrebiho R 874. K tomu potřebuju verzi trati BP 81 funkční v jednom PC a v druhém opravit. Zda se to podaří nevím, říkám, že se pokusím. O zbytku aktivit lze polemizovat, většina začátečníků dost používá LC, což jsem z počátku neřešil, ale dnes již takovouto úlohu nezveřejňuju. No a na třetí stranu.... je tam něco novýho
No vida a hned nová strana.
Ahoj
Otevři si novou aktivitu, udělej si název nového trafiku a vněm oprav trasy aktivity včetně hráče a pak přímo otevři aktivitu, kterou chceš.

Back
Nahoře