Aktivity POISON

NEx 47274

Tak se dnes povedlo zveřejnit první část čtyřdílné aktivity NEx 47274.
Námět na aktivitu mi poslal David Hájek a původně šlo pouze o úlohu pro 151.019 s logem společnosti ČEZ,která v neděli 13.5.2007 dostala neobvyklý výkon .
Dnes je tato část aktivity s touto připravovanou loko dle článku v časopise DRÁHA až třetí v řadě.
Suma sumárum.První část je venku a snad všem vyšla jak byla tvořena.Druhá část Maloměřice - Č.Třebová je hotova z 20%,třetí pokračování v úseku Č.Třebová - Praha Sedlec již s reklamní 151.019 na 90% a čtvrtá část se začne tvořit.

Tak jsem si zajel aktivitu NEx 47274. Musím říct že mně jako příznivce nákladních vlaků potěšila a můžu všem doporučit.Ale během jízdy jsem narazil na jeden problém který trochu pokazil celkový dojem.Bylo to v Lanžhotě kde jsem měl na příjezdu stůj a poté co mně to konečně pustilo do stanice začaly na mně skákat hlášky co mám dělat při výměně lokomotiv takovým tempem že jsem jezdil jako šílenec a stejně nestíhal ( o nějakém stahování sběračů a podobně se vůbec nedalo uvažovat ). Tak tak jsem stihl zapojit s laminátkou vlak a už na mně výpravčí volal že mám jet.Ale toto byl jediný problém na celé aktivitě.Už se těším na pokračování.

Tak jak je vidět jen Tommy66 měl problém s první částí aktivity NEx 47274 a to je dobře.
Aspoň vím,že své výtvory tvořím na 120% a tím pádem je vše jak má být.
Abyste se nenudili a měli tak trochu rozptýlení nabízím dvě málo kvalitní videa umístěná u mě na webu.Jde o videa nahraná z mobilu dne 29.11.07 v ČB.
R 206
Ex 101 Jóže Plečnik

Naposled editoval moderátor:
Já si to na doporučení Tommyho66 projel taky a měl naprosto stejný problém. Jen jsem to sem nestihl napsat, neboť tenhle týden je nějaký moc akční a nestíhám.

Lanžhot potvrzuji, stejný problém. Jinak aktivita dobrá, využil jsem ji k testování právě laděné 230, kopec k Lamači slušné trápení......
V Devínské bych odpojení postrku vázal na povinné zastavení. Taktéž bych v Majlontu doporučil povinné zastavení na konci koleje a následné ukončení aktivity, když mě někdo "vykopne" za jízdy, tak to bolí....

Chtěl bych se zeptat proč je u řady 230 neanimovaný kontroler.Docela mě tímto odrazuje hrát tuto aktivitu když ani nevím na kolik procent je výkon.

poison napsal:
Tak jak je vidět jen Tommy66 měl problém s první částí aktivity NEx 47274 a to je dobře.

Zdravím,
tak to já chlapi dojel do Lanžhota,postál si i u vjezdu,posléze naskakující hlášky /viz. výše Tommy66,Kank a Bob/ jsem si také pročetl,ale při posunu jsem se nemohl dostat za odj. návěstidlo na kúteckém zhlaví.Pořád stůj a po deseti minutách jsem to vzdal.Pravdou ale je,že z Bratislavy jsem to i s postrkem za Lamač nemohl rozjet na více jak 25 km/h a tak bude zádrhel asi zde.Prostě jsem se loudal. :) Jezdím na Binu 1.7.00819.
Aktivita je ale podle mě alespoň po Lanžhot parádní.Z výše uvedených důvodů další úsek bohužel hodnotit nemohu.
Co se týče absence animovaného kontroleru - řídil jsem se prostě ampermetry.Chce si to jen trošku procvičit.

David

Problém s neanimovaným kontrolerem u loko BRKS 230.065 lze snadno opravit.

Od tuším 5.update (tady si nejsem jistý) byla na Arwyho cab 240 udělána verze 230.cvf, ale výše uvedená loko odkazuje na 240.cvf.

Takže provizorně stačí přehodit si odkaz na cvf z 240.cf na 230.cvf v engu pro BKRS 230065 u sebe v kompu a pokud je to součástí trainsetu, tak to zařadit do aktualizuace.

Tak procenta úspěšnosti se mi snížla na minimum.
Aktvitu NEx 47274 1.část jsem tvořil a testoval na Bin 1.7.1022.
Můžete mi někdo potvrdit svou jízdu na tomto Bin?
Díky.
Davide:
Dle mých záznamů z tvorby.
Lanžhot příjezd 8:09:30.Začátek posunu 8:10:30
Odjezd ze stanice Lanžhot 8:22 a to pro všechny.

Tommy66 napsal:
Bin používáme stejný - 1.7.102222
Tento bych zatím pro provoz v aktivitách nedoporučoval kvůli nulování stanovené rychlosti za reverzními body. Tímto se dostanete do pasti a už normálně neodjedete.

Zbyněk Šemora napsal:
Tento bych zatím pro provoz v aktivitách nedoporučoval kvůli nulování stanovené rychlosti za reverzními body. Tímto se dostanete do pasti a už normálně neodjedete.
U tohoto Bin a v této aktivitě jsem projel celkem 3 reverzní body a nikdy jsem se na nulovou hodnotu nedostal.

Tady nejde o jednu aktivitu, ale o to, že to funguje normálně jen někde. Záleží na vzdálenosti reverzu od návěstidla. V mé aktivitě Topírna noc to všude fungovalo až do Buben, tam jsem po najetí na vlak už neodjel. (po 4 hodinách hry) Proto bych tohle jako standart ještě nepoužíval. Ušetříme se zbytečných dotazů od uživatelů.

Dobrá,otočím téma problému.Kolik z Vás projelo Lanžhot a na jakém Bin v pohodě???
Pište sem nebo do ankety na mém webu.
Díky.

Zbyněk Šemora napsal:
Tommy66 napsal:
Bin používáme stejný - 1.7.102222

Není pravda že vždy naskočí nulová rychlost. Vše je podmíněno tím zda se ve chvíly připojení vlak "zhoupne". Pokud tomu dokážu zabránit pomalým připojením zůstane rychlost normální.

poison napsal:
Dobrá,otočím téma problému.Kolik z Vás projelo Lanžhot a na jakém Bin v pohodě???
Díky.
Poisone pohodová a plně funkční aktivita,hlášky se mi zobrazovaly tak jak měly,postupně.Od tebe se mi ještě nestalo že bych měl nějaký závažnější problém s aktivitou!!! bin 1.7. 1022

poison napsal:
Díky.
V anketě jsem zadal variantu b), ale není to přesná odpověď, na vjezdu jsem stál, ale dojel jsem bez problémů, jen v tom Lanžhotu bylo docela napilno...... Bin 1.7.1022.

Nicméně díky jiné trakční charakteristice testované loko 230 jsem se mohl trochu odchýlit od JŘ, ale to se mi moc nezdá, po Kúty "skáču po Výstraze za dřevákem" a pak už zase hladce.....

Bob.Díky.
Z Malacek bys měl skákat za Os až do Kútů a pak už zase v pohodě.Jen nechápu tu stůj na vjezdu do Lanžhota.Nikde nic nejede a já osobně jsem v testu byl ok.V druhým testu také stůj.AE nevyhazuje žádnou stůj,hráč v AE normálně projede Lanžhot. :roll:
Problém je v tom,že nemám páru jak to opravit. :idea:

poison: Občas se v MSTS dějou věci. Mám rozpracovanou aktivitu, která začíná v Nymburce, pokračuje přes Kolín, kde nějaký posun a dále do Hory Kutné a opět skrz Kolín ku Praze atd..... Dle všech zásad buďto Servis 2 anebo trasa zabraná Trafficem mnohem dříve, než vlastním vlakem hráče a přesto se nedaří. Buďto zůstanu viset v Kolíně anebo v Hoře já či Traffic, trasu jsem již několikrát měnil jak u sebe či Trafficu a přesto si MSTS dělá víceméně co chce..... Tak jsem se na to zatím "vyprd" a raději se věnuji ladění.

poison:
Nedalo mi to a aktivitu Nex jsem si také projel. Mám stejný problém v Lanžhotě (bin 1.7.00819). Na vjezdu Stůj, potom naskočí 40 a hned následuje hláška o posunu na břeclavské zhlaví. Tím Stůj vznikne ten časový skluz. Zkoušel jsem TAB, ale nepustí mě to (jako by tam byl servis). Když potom hodně ošidím šibování, tak z Lanžhota odjíždím včas. Jinak aktivita pěkná.

Back
Nahoře