Diskusia ohľadom videoklipu

Mulder

Cestující
Od 7.4.2006 je na Mircovej stránke http://www.mireck.ic.cz k dispozícíi na stiahnutie môj v podstate prvý videoklip, venovaný práve MSTS. Ide o taký veľmi hrubý prierez históriou od ČSD až pod nešné železničné spoločnosti na Slovensku i v Čechách. Chystám sa vytvoriť v pravdepodobne blízkej budúcniosti ďaľšie video takéhoto typu, tak hodnoťte, prípadne dávajte návrhy na zlepšenie, prípadne vylepšenie aktuálneho videa.

Naposled editoval moderátor:
Ja by som mal vyhrady voci okoliu, i ked je cielom fps, chcelo by to mat nieco viac nez holu krajinu so stlpami ...

JOHNZ napsal:
Ja by som mal vyhrady voci okoliu, i ked je cielom fps, chcelo by to mat nieco viac nez holu krajinu so stlpami ...

To je pravda. Na jednej strane je to kôli fps, na strane druhej je toto video robené, ako asi mnohí postrehli,na tratiach AZD a ZZO, kde je tej zelene teda skutočne pobiedne. taktiež ma to mohlo skôr napadnúť pridať tam aspoň popri trati trocha zelene.... :?

Už teraz na tom videoklipe vidieť "trhanie" obrazu. Dosť mi to vadí. Keď sa ešte doplní okolie trate o ďaľšie objekty bude to ešte horšie.

ad Kebarko: Priznávam niektoré "seky",ale niektoré boli vytvorené piamo už pri finálnej tvorbe videa,čo som nevedel ovplyvniť.

ad latich: Postup nie je vôbec tajný, len je trochu pracný a niektorí možno budú namietať, že sa to dá aj jednoduchšie. Základom je samozrejme Simulátor a trať ( trate ), na ktorých sa video má robiť.Ja som si zámerne zvolil trate AZD a ZZO pre ich jednoduchosť,málo objektov a možnosti pohľadu 7.Ďalej treba mať program, ktorý dokáže zachytávať video z plochy, resp. z otvoreného okna. Ja som použil program Fraps.Nasleduje vhodný výber scén a záberov. Potom treba už len vytvoriť videosekvencie a tieto si podľa potreby upraviť do použiteľnej podoby.Ja som použil program Arcosft VideoImpresion. Tam som vložil hudbu, videosekvencie a texty, prispôsobil sekvencie hudbe a časovej osi, a dal vyprodukavť konečný film vo formáte *.avi,s rozlíšením 800x600, za použitia Divx 5.0.2. Film mal po vyprodukovaní 100 MB.Tento "veľký" súbor som ešte prehnal cez program WinMpg opäť za použitia Divx 5.0.2 s nezmenením rozlíšením a výsledný produkt má 52 MB.Po zbalení do rar alebo zip to ešte stiahne nejaké 4 max 5 MB.

video

Dík za za tvoji odpověď na tvorbu videa.Jak vyjde časpokusím se něco podobného vytvořit.S pozdravem latich

Pánové, zkušenější kolegové, prosím o radu. Při tvorbě videa z MSTS používám (asi jako většina) "Fraps". Vyprodukované video pak zpracuji v programu "Sony Vegas Pro 8.0" a následně ještě zmenším celkovou velikost výsledného .avi souboru na přijatelnou míru. Dotud vše v pořádku, vše chápu, ve Vegasu už pracuji (rekreačně) nějaký ten rok, takže bez problému.

Můj dotaz a prosba o radu se týká úplného počátku "produkce". Buď jsem blbý a nebo mladý, ale nikde v prográmku "Fraps" jsem nedokázal najít nastavení výstupního videa. Cca minuta záznamu má v mém případě skoro 1GB, což mi přijde "brutální". A taky to má asi za příčinu to, že nahrávané video se "rozkouskuje" na jednotlivé video sekvence o velikosti cca 2GB/2min.

Jak tedy, a zda-li vůbec, mohu nastavit menší velikost výstupního videa (a zřejmě tím i docílit nahrávání delších úseků videa)??

Předem děkuji za každou radu.

a co zkusit Bandicam ve Free verzi nahrává sice jen 10.min, ale jde to vysledovat a zareagovat a spustit nahrávání znovu

On totiž Fraps ukládá nezkomprimované video, tedy jakoby proud BMP obrázků :-)
Problém je v tom, že kdyby Fraps komprimoval video, tak by si užral dost velkou část výkonu procesoru a zase by nestíhal MSTS.

Ok, díky.

1) ad Mnouka: Vyzkouším, uvidím. Těch 10 min. délky "sekvence" mi bohatě stačí. Já si totiž tvořím z aktivit jakési "reprezentativní" spoty.

2) ad Mikulda: Takže nejsem blbý, to jsem na jednu stranu rád. Jestli to tedy chňápu dobře, tak třeba p. Šemora, když tvoří video z nových úseků, tak "surové" video z Frapsu může mít i třeba 60 - 120 GB (délka 1 - 2 hod.).

Díky za tipy a objasnění.

Já mám pocit, že Zbyněk to točí na videokameru.

a přitom již zmiňovaný Bandicam umožňuje ke snímání obrazovky i nahrávání komentáře z Mic

Já jsem Fraps zkoušel a hned jsem jej dal pryč. Jednak FPS ve hře mi spadlo na polovinu a hra se občas na několik sekund sekala v pravidelných intervalech. Za další to nešlo načíst v Pinacle studiu. Možná jsem dělal něco špatně, ale i tak to nesplnilo očekávání. Jako info mi připadá dostačují videokamera v HD rozlišení. Má to výhodu, že nemusím snímat celou obrazovku, ale mohu dělat výřezy, například při práci v editoru nebo pro formát 16:9

Pěkný den,
doporučuji se zeptat hráčů Let's play/Gameplay na YT nebo internetových diskuzích jaké používají fígle. Píšu na PC-help fórum, tam jsou schopní lidé.

E499_2002: Pro mne byly naprosto dostačující první dvě odpovědi. Díky všem, již mám jasno. Vyzkouším Bandicam a přejdu buď na něj, anebo zůstanu u Frapse.

Back
Nahoře