Vypalovaná CD a DVD - vše o nich

Moje zkušenost je taková, že se nevaplatí ušetřit stovku. Kolem Vánoc jsem si taky konečně pořídil DVD vypalovačku. Natrefil jsem na LG 41..
Později jsem se dočetl v testu Chipu že byla vyhodnocena v r 2005 jako mechanika s nejmenšími problémy a největší kompatibilitou. Nemám s ní problémy, zatímco na jiné mechanice jsem měl problém přečíst i Tvoje DVD Zbyňku! Pořizovací cena ~ 1500,- je přiměřená cena za kvalitu.

Džordž napsal:
, zatímco na jiné mechanice jsem měl problém přečíst i Tvoje DVD Zbyňku! .
Která mechanika mé DVD nepřečetla? Možná by to měli vědět ostatní.
Já vypaluji na LG 4160, později na 66. Reklamovaná DVD mi bez problémů čte i Toshiba combo v notebooku.

Tady bych se přiklonil k názoru Boba57_cz. Ono to může být o tom, že se ten zatr. exáč načítá poměrně dlouho, a spousta uživatelů si myslí, že je DVD poškozené.
Doporučení pro Zbyňka:
Nedělej tam autorun a doporuč DVD nakopírovat na HDD. Pokud se obsah DVD nakopíruje na HDD, tak start instalace je podstatně rychlejší, a pokud kopírování na HDD projde bez problému, tak je jasné, že DVD za problém nemůže.

Miran napsal:
Tady bych se přiklonil k názoru Boba57_cz. Ono to může být o tom, že se ten zatr. exáč načítá poměrně dlouho, a spousta uživatelů si myslí, že je DVD poškozené.
Doporučení pro Zbyňka:
Nedělej tam autorun a doporuč DVD nakopírovat na HDD. Pokud se obsah DVD nakopíruje na HDD, tak start instalace je podstatně rychlejší, a pokud kopírování na HDD projde bez problému, tak je jasné, že DVD za problém nemůže.
DVD načítá pro 99,9% uživatelů normálně, tady se řeší problém pro 0,01 %. Nechtěj proto po mě, abych teď vymýšlel jiný instalátor, to bych musel zastavit práce na stavbě trati.
Jinak instalace jak z HD, tak z DVD mi připadá stejně rychlá. Ale kopírovat na HD složku setup určitě doporučuji.

Instalace z HD je vždy rychlejší,neboť jsou daleko kratší přístupové časy na HD než načítání souborů z DVD,tady záleží na spoustě věcí,hlavně na propustnosti sběrnic a jak už Miran psal,velké soubory z DVD se načítají hodně dlouho.Mechanika běží,nic se neděje,na monitoru pořád stejný obraz a kdo má vědět,zda-li se něco nestalo.Udělal jsem pokus,instaloval jsem XP přímo z HD,tam ten obrázek Setupu naskočil prakticky hned,ale při načítání z mechaniky to trvalo o něco déle a to bylo jen CD.

Když už tady řešíte odkud je rychlejší instalace, tak by mne zajímako toto.
Kolik z těch, co zde píšou, že instalace z HD je rychlejší, do té instalace započítalo i zkopírování toho instalačního souboru z DVD na HD? Tohle k tomu přece také patří :!:
Pokud vemu DVD a na HD z toho ještě nemám ani bajt tak to musím z té placky stejně přečíst. Je sice fakt, že plynulé čtení velkého souboru v kuse je rychlejší, ale je ten rozdíl mezi instalací z DVD a na druhé straně kopírováním z DVD na HD a pak následnou instalací z HD tak velký? Kopírování z DVD má význam pouze při problematickém čtení placky či v případě zálohování jejího obsahu na HD.
Jinak je to debata poněkud mimo MSTS. Že jsou mechaniky lepší a horší je bohužel skutečnost. Které jsou ale jaké se dozví akorát ti, jenž tato technika živí (což Zbyněk není) a projdou jim rukama různé modely. Jedině tak se spolehlivě dostanou k informacím o tom, jak který typ mechaniky funguje. Také mám na domácích počítačích několik mechanik a zrovna tak mám i originální lisované placky, které v určitých mechanikách dělají potíže. Naštěstí pro mne jsem ale měl tu možnost během let zjistit jaké typy/značky procházející mýma rukama fungují a jaké jsou problematické. Takže co nejde na jiných mechanikách se strká ke mně a čte po síti. A totéž platí i o vypalování. A pokud se mi lidi ozvali s tím, že nemohli po mně něco přečíst, tak z nich časem vypadlo to že ty problémy mají i s jinými plackami vypálenými jinde a vesměs bylo po problému vždy po pořízení jiné mechaniky u dotyčné osoby.
Takže bych doporučil všem, kteří mají problém s čitelností vypáleného DVD či CD aby si nejdříve ověřili ne/čitelnost dotyčné placky nejméně na 2 jiných mechanikách.

Back
Nahoře