Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ach jo, nainstaloval sem si Bp72 ale žádná aktivita na tuto verzi mi nejede, najede mi to na páru a sem u (de)Billa

bob57_cz napsal:
Blešno, Petrovice,...mechanická oddílová návěstidla při jízdě v mém směru ukazují volno a zároveň ukazují volno i pro jízdu proti mně.
To už dostali hradláři padáka a klacky se neobsluhují ? Mechaniky ve stanicích fungují správně. Je to superpohled - zastavit si u vjezdu a G si přehazovat vexli a sledovat,jak je to hezky zvazbené. Móc pěkná práce.
Aktivitu s osobákem zatím asi neuděláme, Blešno vypadlo z osobních zastávek - nezobrazuje se v TM. .
Málem jsi mě vyděsil, že jsem ještě někde chyboval, ale po kontrole je to vpořádku. Klacky v Blešně a Petrovicích jsem omylem neaktivoval v první pracovní aktualizaci před dvěma měsíci, ale ihned jsem to opravil. Právě jsem se díval do editoru aktivit a Blešno je OK, jak v zobrazování stanice (objeví se ve volbě při vytvoření servisu), tak i návěstidla jsou aktivní.
Textury nevím, Měly by to být originály, ale rampa a domek vedle nádraží je z Rosic, zde jsou podobné stavby.

Tak se hlásím,dlouho jsem tu nebyl,je hodně práce,jsou dovolený a 810 vařej,jak závodní kuchyně.
K VĚCI:MSTS už s těmi zvuky funguje,Ale stále je zde nějaká chyba.Stačí,když po projetí stanice a vjetí do stanice prohodím pohled 1-3 a jde to,jsem rád a stačí mi to.teď stahuju aktualizaci,tak to snad půjde.
Přeju hezký zbytek dne

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
tak i návěstidla jsou aktivní.
No právěže jsou aktívní až moc. Když jedu já, tak v protisměru by měly bý na stůj, pokud se obsluhují.
Otevři si editor úkolu. Pokud uvidíš v Blešně červené puntíky (návěstidla) a bude vyznačený peron s nápisem Blesno, tak je vše OK a návěstidla proti při jízdě pak budou v poloze "stůj". Pokud otevřeš starou pracovní aktualizaci, tak v Blešně místo červených puntíků budou jen černá mezikruží a název zastávky tam myslím také ještě nebyl. Právě tohoto nastavení by šlo využít na krycí návěstidla v úseku Borohrádek - Choceň, kde je vždy volno. V MSTS mi to zatím funguje jako oddíl. Nechal jsem to ale raději aktivní, kdyby někdo chtěl do aktivity dát posun z vlečky (na vlečku) spojenou s křižováním vlaku hráče.

tak si představte,že to po nainstalování aktualizace jde úplně bez problému.Ta 020 s 030(031) je výborná a to hlášení v Hradci je suprový.
Takže se pomalu těším na další aktualizaci s aktivitami pro tento úsek. :lol:

Mám problém, nainstaloval sem aktualizaci BP72 a spustil Mirecovi upravené aktivity, přehodil sem Global a Sound u tratě 321 a BP, Spustím aktivitu, naběhne úvodní obrázek(3x pára) a najednou mě to kopne k Billovi

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
tak i návěstidla jsou aktivní.
No právěže jsou aktívní až moc. Když jedu já, tak v protisměru by měly bý na stůj, pokud se obsluhují.
Otevři si editor úkolu. Pokud uvidíš v Blešně červené puntíky (návěstidla) a bude vyznačený peron s nápisem Blesno, tak je vše OK a návěstidla proti při jízdě pak budou v poloze "stůj". Pokud otevřeš starou pracovní aktualizaci, tak v Blešně místo červených puntíků budou jen černá mezikruží a název zastávky tam myslím také ještě nebyl. Právě tohoto nastavení by šlo využít na krycí návěstidla v úseku Borohrádek - Choceň, kde je vždy volno. V MSTS mi to zatím funguje jako oddíl. Nechal jsem to ale raději aktivní, kdyby někdo chtěl do aktivity dát posun z vlečky (na vlečku) spojenou s křižováním vlaku hráče.
Ale já žádnou pracovní verzi nemám, stáhnul jsem jen tu veřejnou !!! A stav je takový, jak jsem popsal. Z sk to stáhnout nešlo, tak jsem stáhnul z druhého kanálu ama. Třeba jsi dal tam tu druhou ?
Teď se mi povedlo stáhnout i z sk a jsou to stejné archivy. Jdu na ten editor.

Zbyněk Šemora napsal:
U mňa je to OK.Hneď pri zastávke dve návestidlá, kúsok od nich nefunkčné (iba šedý kruh bez červenej výplne).

Znovu jsem se pokusil o nové projetí a výsledky byly drobet odlišné.
Postavil jsem v Pardubicích svou oblíbenou testovací soupravu 74+5B směr Choceň, odpojil vozy, objel soupravu, zapojil na přední spřáhlo, udělal zkoušku brzdy a vyrazil na Hradec. Průběžná brzda funguje, EDB funguje, zatím paráda. Projel jsem Hradcem u 1.nástupiště a hledal minulé chyby.
Blešno se už jako osobní nástupiště ukázalo, předvěst i hlavní klacek na volno, hlavní v opačném směru na stůj, ale jeho předvěst na volno !
Petrovice stejný stav jako v Blešně.
Dorážím až do Čermné, tady odpojuji soupravu pro objetí a zjišťuji, že mám jen vozy 5,4,3 a chybí 2,1. Objedu, připojím na zadní kupli a po JZB se vydávám stejnou cestou zpět pátrat po ztracených vozech.
Opět Petrovice i Blešno mají postaveno na volno, hlavní v opačném směru na stůj, ale opačné předvěsti mají volno. Tady je asi nějaká chybička.
Do Hradce vjíždím a nestačím se divit, postaveno je do ranžíru! Proč,když jsem opačně projížděl po prvním peronu? Žeby tam stály ty ztracené vozy? Koukám, nejsou tam. Takže couvnout za výhybku pro vjezd na požadovanou kolej , přehodit a projet...
Bum! Stačilo, že jsem otočil první výhybku, která mne měla navést místo do ranžíru do osobního a byl konec. Tuhý PC, dlouhé váhání, volání Bilíkovi za velkou louži. Totální kolaps.
Ještěže jsem si po cestě ukládal, tak startnu z uložené pozice.
Úmysl zůstal jen přáním. Nelze načíst žádnou uloženou pozici, každá kolabuje bez blíže určeného hlášení příčiny.
Ten Hradec je zakletý. Nedělá to ten rozhlasový sloup?

Bobe, pokud jsi jel jen "průzkumnou" jízdu, tak ty předvěsti na volno v protisměru jsou OK. Když míjíš oddílová návěstidla, máš před sebou volno a za sebou obsazeno, znak na oddílových návěstidlech je správný a v danou chvíli i na předvěstech. Jenže MSTS je jedno, kam jedeš, takže když uvolníš oddíl za sebou, oddílové v nesprávném směru se postaví na volno a s ním i jeho předvěst, kterou ty míjíš.
Jinak mně Hradec zatím nepadá ....

Po dalším pokusu o otevření z uložené pozice už to jelo OK a dokonce se dalo projet Hradcem i s volbou kolejí bez pádu. Nastavil jsem cestu tak, aby jel stejnou cestou. Před Opatovicema jsem to napálil do těch ztracených vozů.
Tak podruhé už opatrně a vozy připojit.
Pár pokusů jsem ale s připojováním na přední spřáhlo musel udělat, než jsem přišel na to, co zajistit a dodržet, aby fungovala průběžná brzda i EDB.
Nejprve odpojit vozy, které jsou již připojené na zadním spřáhle.
Popojet k vozům u předního spřáhla, ale nespojovat.
Přejít do zadní kabiny ( nutný patch bin ) a odtud na vozy nacouvat ( najetím z přední kabiny se to korektně nepovede spojit na průběžnou brzdu ). Zkontrolovat připojení - připojil se pouze jeden vůz, druhý zůstal odpojený, udělet zkoušku brzdy a opět nacouvat i na druhý vagon, opět zkoušku brzdy.
Vyzkoušet krátkým popojetím, jestli je souprava volná. OK.
Nyní dojet zpět k odpojeným "zadním" vozům a opět nepřipojovat.
Přejít do přední kabiny, vidím čelo připojeného vozu, na zadní vozy zase nacouvat, provést zkoušku brzdy, zkoušku volnosti a je to.
Oběma směry funguje EDB ( pokud ji loko má definovanou pro oba směry ) i průběžná vlaková brzda .
Závěr: spojení k vozům z pohledového čela se sice povede, ale nezprovozní se brzda korektně, je tedy opravdu nutné na vozy nacouvávat, ikdyž je to proti předpisům.
Obrázky jsem naskenoval, ale asi budou zbytečné.

bob57_cz napsal:
Oběma směry funguje EDB ( pokud ji loko má definovanou pro oba směry ) i průběžná vlaková brzda .

Akým spôsobom sa definuje EDB pre oba smery?
Ktorá lokomotíva to tak má nadefinované? (aby som si to pozrel)

Bobe, bacha na přední spřáhlo. MSTS se pak chová nevyzpytatelně a všechny Tvé problémy s tím souvisí.
Dělám aktivitu Tour de BP a v Pardubicích bude nutné objet soupravu. Nejprve Consists s otočenou mašinou na přední spřáhlo.
380 OK, ale kmitání v soupravě. Po save mi některé load posílaly k Billovi.
362 při rychlosti kolem 100km/h začaly zpívat trakčáky jako při skluzu a za chvíli Bill. U 350 mi zase zmizel terén. U obou sáhnutí na EDB znamenalo okamžité přimrznutí ke kolejím. Rozjet se už nelze. Michal zkusil 350 na zadní spřáhlo a souprava se mu chovala korektne i po objetí v Pardubicích na přední spřáhlo, dojel až do Prahy.
Tak jsem to zkusil a opravdu, po odšibování v Pardubicích jsem bez problémů najel na přední spřáhlo a bez rázů ve vlaku jsem jel až do Velimi. Tam jsem z neznámých příčin spadl. Asi za to mohly otevřené dveře:
vrata.jpg
Pak jsem měl problém s load, vždy Bill, ale když jsem nechal MSTS uležet, tak se mi load podařil. Po dalším najetí na vozy v Pardubicích už dveře jídelního vozu byly OK a zatím jedu, tak jsem zvědav, jak daleko.
Jinak při najíždění na přední spřáhlo asi raději nekoukat ven z kabiny a zůstat na stanovišti

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, bacha na přední spřáhlo. ....
Zbyňku, přečti si pomalu a pozorně, jak jsem napsal postup na připojování na přední spřáhlo. Když to dodržíš, problémy nejsou.
Musíš nacouvat zadkem a udělat JZB. Teď to jdu zkusit ještě s testovací 350015, ale ta nemá EDB na obě strany, tak to buď přeenguji, nebo v opačném směru nebude EDB.

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Peta napsal:
Ano, rád, a je ten rozhlas slyšet i při aktivitách?
Je tam zvukový sloup, který je slyšet nejen v aktivitách, ale i v editoru tratě.
Môžem sa opýtať ako ten zvukový stĺp v RE vypadá?
Mirku, Zvukový sloup vypadá ehmm....jako sloup, ale s jeho definicí je potřeba provést několik kroků a to :

1) V souboru ssource.dat si nadefinovat jednotlivé sms soubory. sms soubory jsou pak umístěny v adresáři sound dané trati

2) V RE je pak najdeš v RE v sekci zdroje zvuku (v CZ překladu)

Ale bacha, ty sloupy přehrávají daný sms stále dokola.

Peta napsal:
Tak jsem to rozšlapal a je to výborná práce, akorát že nebyl v Hradci syšet rozhlas
Zkontroluj, jak máš nastavený v simulátoru zvuky okolí. Já je dal naplno a pak jsem hlášení v Hradci slyšel. Ale je pak slyšet také cinkáni přejezdu na stanoviště lokomotivy a to i při stošedesátce, což není to pravé ořechové. Není to poslední chyba jen u mě? Co na to ostatní? Díky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře