Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Martens

Strojvedoucí
Správce
Naposled editoval moderátor:
Abych uzavřel kapitolu o DVD mediích.
DVD s tratí vypaluji výhradně na DVD Verbatim-R dříve 8x, nyní 16x
S koupí první vypalovačky jsem ve spindlu sehnal pouze 25ks Multidisk EXIMPO a 50ks IMATION. Tedy žádná, jak tvrdil p. Novák nejlevnější NoName.
Reklamaci jsem měl pouze na jednu Imation, Multidisky byly všechny OK.
U Verbatim jsem měl 3 reklamace, které se mi vrátili, ale mě se bez problémů načetly a nainstalovaly ve dvou různých mechanikách na jiných PC než byly vypáleny. V jednom případě byl uživatel svědkem, že v DVD problém není. Takže žádné své vadné DVD se mi do rukou ještě nedostalo.
Proto doporučuji, jak zde někdo psal, pokud je problém při instalaci povypínat nainstalovaná firewall nebo DVD vyzkoušet na jiné mechanice.

PS. Pro pana Nováka: Právě jsem otestoval čtení jednoho starého DVD Multidisku EXIMPO 4x, který mi poslal pan Starý v dobách, kdy byl ještě do modelování v MSTS aktivní (necelé 3 roky). Komplet DVD jsem zkopíroval bez nejmenších problémů. A vlastně Mirec tohle také potvrdil, trať má na Multidisku EXIMPO a dodnes mu instalace funguje bez problémů.
Takže chybu bych hledal někde jinde. Možná je to proto, že máte na Multidisky alergii a to medium to nějak vycítilo.

Okolnosti, které nastaly, způsobily, že jsem začal pokládat koleje na jedné pěkné trati odbočující někde z koridoru. Takže nejen Bratislava a Hohenau, kde se staví, ale ještě něco dalšího s překvapením. Ale jak rychle to bude, to bude záviset na okolnostech, jak do mne budete zde bušit, že vydělávám na prodeji DVD a vypaluji na nějaká NoName.
Zatím prozradím, že aktualizační soubor má současně něco přes 40MB.

prazsky hlavak

zdravim! neviem ci sa to uz riesilo, ale:
a) planuje sa opravit vitkovsky tunel (predsa len, stlpy tv napol pohltene stenou tunela nie su to prave)
b) preco je preboha vjazd na hlavak 20 km/h?! (a ani som si nevsimol predzvesti - ale to uz moze byt chyba vo mne) v sucasnosti su tam irl osadene rychlostniky 35 (ale vyzera ze pomerne novo).
zdravim!

Re: prazsky hlavak

jeffer napsal:
zdravim! neviem ci sa to uz riesilo, ale:
a) planuje sa opravit vitkovsky tunel (predsa len, stlpy tv napol pohltene stenou tunela nie su to prave)
b) preco je preboha vjazd na hlavak 20 km/h?! (a ani som si nevsimol predzvesti - ale to uz moze byt chyba vo mne) v sucasnosti su tam irl osadene rychlostniky 35 (ale vyzera ze pomerne novo).
zdravim!
20tka tam kdysi byla, když tak to opravím, ale jaksi nestíhám. Kdyby nebylo rejpalů a nemusely se řešit ptákoviny, tak už tohle bylo dávno hotové a nejen to.

borohradek.JPG
Tak jsem položil dalších 22km nových kolejí. Honza Švec mi poslal modely nádražích této trati, tak bylo nutné položit koleje, aby mohl na míru dosadit perony. Bude to krásná jednokolejka. Chci také poděkovat dobrým lidem, kteří mi poslali materiály. Když mám kilometrickou polohu každého oblouku, poloměr a všechny sklony, to se jinak staví.
Sice po aktualizaci se znefunkční aktivita od Švece Končila mi šichta, ale autor ji určitě rád protáhne z Týniště, nebo z HK, pokud se zadaří.

Zbyněk Šemora napsal:
... ale autor ji určitě rád protáhne z Týniště, nebo z HK, pokud se zadaří.
Takže chápem správne že sa stavia z Chocne smer Tyníšte nad Orlicí ??? :lol:

Týniště už vidím, zbývá něco přes 1 km. Ale až uvidíte to nádherné zdejší nádraží, co Honza vymodeloval, takové jste ještě neviděli. Já poznávám i to kafe, které jsem si tam v kiosku kdysi kupoval. To by byl hřích tuto trať nepostavit, když jsou vymodelované takové nádherné objekty. Každá zastávka, i některá stavení kolem trati. Kdo byl na slezině, Honza tam už tenkrát něco prezentoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Týniště už vidím, zbývá něco přes 1 km. Ale až uvidíte to nádherné zdejší nádraží, co Honza vymodeloval, takové jste ještě neviděli. Já poznávám i to kafe, které jsem si tam v kiosku kdysi kupoval. To by byl hřích tuto trať nepostavit, když jsou vymodelované takové nádherné objekty. Každá zastávka, i některá stavení kolem trati. Kdo byl na slezině, Honza tam už tenkrát něco prezentoval.

Wow

Zbyněk Šemora napsal:
No tak to už teraz slintám ... :lol:

tyniste.JPG
..a už se dá dojet až do Týniště nad Orlicí.
Jdu spát, za víkend toho bylo dost.

Zbyněk Šemora napsal:
... a už se dá dojet až do Týniště nad Orlicí.
"Pane Šemoro, vi mne zničíte ..." :lol: Zas musím prerobiť mapu ... :lol:

Čo sa týka aktivít - tie ktoré nemali chybné paths sú pripravené na export.Počkám na najbližšiu aktualizáciu a vydám kompletný balík.Tie ktoré sú uverejnené na mojom webe budem uverejňovať priebežne ako mi budú doručené ich opravené verzie.Pán Šemora písal že ešte trochu potrvá kým vyjde najbližší update, preto prosím o chvíľu strpenia ...

Však klídek, ono to jen tak hotové nebude.
Narazil jsem na jiný problém. Začal jsem osazovat domy, podjezdy atd do trati Hohenau - Břeclav, ale ono tam není co dát. Použít většinu Českých objektů, to bych mohl také Rakušáky urazit. Proč?
Tam nenajdete jedinou posprejovanou zeď, žádné Grafiti, ale všude čistota a pořádek. Osobně jsem to před týdnem kontroloval. Mosty, podchody, zdi domů, vše OK. Úplně jsem se styděl, že jsem Čech. Tady to máme vše tak poničené, počmárané, že už nám to ani nepříjde.

Zbyněk Šemora napsal:
... žádné Grafiti, ale všude čistota a pořádek. Úplně jsem se styděl, že jsem Čech. Tady to máme vše tak poničené, počmárané, že už nám to ani nepříjde.
A detto to isté u nás na Slovensku.Ešte mám v živej pamäti cesty na dovolenku do Rakúska a potom ďalej do Talianska - akonáhle sme prešli do Marcheggu bolo to ako z iného sveta - všetko čisté, domy ako nové ... Proste :eek: :eek: :eek:

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... žádné Grafiti, ale všude čistota a pořádek. Úplně jsem se styděl, že jsem Čech. Tady to máme vše tak poničené, počmárané, že už nám to ani nepříjde.
A detto to isté u nás na Slovensku.Ešte mám v živej pamäti cesty na dovolenku do Rakúska a potom ďalej do Talianska - akonáhle sme prešli do Marcheggu bolo to ako z iného sveta - všetko čisté, domy ako nové ... Proste :eek: :eek: :eek:

Jo jo, to znám taky. Předloni o prázdninách jsme jeli z kamošema na okružní výlet do Rakouska. Pro jednoho z kámošů do byla první cesta do zahraničí ( dopusud znal pouze podhůří Beskyd okolo Jablunkova, kde bydlí ) a hned jakmile jsme zajeli kousek za Břeclav jsme neustále slyšeli: "Ty vo*e takový krasný traktor ( jiný než Zetor co zná z domova )a všude samé fára." Taky nemohl uvěřit že skoro u všech domků je na zahradě bazén. A jakmile jsme přijeli do Vidně a při pohledu na velký Dunaj a na čisté nadráží Südbf si málem stříkl do textilu :D :D :D . Prostě jiný kraj jiný mrav :cry: :cry: . F*CK OFF SSSR

Ako kde, by ste neverili, ale aj v tom Rakúsku sa nájde dosť veľa miest, kde to vyzerá možno ešte horšie (a aj do BA dosť často chodí jedna komplet posprejovaná súprava schlierenov ...)

Dnes jsem zjistil,že na trati BP zase řádili zloději.Těsně za předvěstí do stanice Záboří n. L. ( km 339.0 ) někdo ukradl celé zabezpečení přejezdu a zůstal tam pouze nechráněný přejezd.Tak pozor houkat!!!

Mám dotaz: Jak mají fungovat ty pískáčky na trati Ústí n.O. - Letohrad, (který soubor to má na svědomí)?
Aktualizace mi nechybí, ale nehoukám a nic se neděje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře