Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Abychom se vrátili k tématu trati, tak mám dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou.
Ta dobrá je, že zmizelo fuj zhlaví v Pardubicích a už je to tam dle reálu, koleje zatím jen po první vyhýbku v Rosicích, víc jsem včera nezvládl.
Ta špatná je, že se budou muset opravit všechny Paths. Ale jsem ochoten autorům aktivit dát odkazy na pracovní aktualizace, aby mohli své aktivity opravovat nebo respektive připravovat aktivity nové. Ale zatím je na to čas, ještě není hotovo. Nejprve musím propojit Pardubice s Hradcem. Dál jsem zvědav jak se projeví tímto vzniklá obrovská smyčka Choceň - Týniště - Hradec - Pardubice - Moravany - Choceň.
Ale ještě jedna dobrá zpráva, Jirka Polák vyrobil a dodal návěstidla OBB pro úsek Břeclav - Hohenau. Také se k nim dostanu až dnes večer po práci. Model vznikl z fotek, které jsme se Sponkou nafotili. Aby si někdo nemyslel, že jsme je použili z Protrainu.

Smyčka se asi nijak neprojeví, je dost velká - podobně jako na Martinově trati 321 smyčka Č. Těšín - Havířov - Ostrava-Svinov - Ostrava hl.n. - Bohumín - Karviná

TAKY OFF TOPIC

Petr Novák napsal:
U Vás je zase lovosická chemička (prozměnu)!
Pokud vím,tak tam se vyrábějí dusíkatá hnojiva a ten reaktor na čpavek sešrotovali.Že by dusíkatá hnojiva byla nějak náchylná k expolozi,to mi není zcela jasné.

Tak to se mýlíš, pokud si uvědomíš že stačí namíchat do dusíkatého hnojiva (dusičnan anommý) cca 7 procent motorové nafty nebo jedlého oleje a dostaneš DAP. Trohcu obtížně detonuje, potřebuješ k tomu trochu C4 a rozbušku, ale výsledek vidíš každou chvíli v televizi. Ná nevýhodu, že navlhá a nedá se tudíž skladovat ale čerstvě připravíš v podstatě libovolné množství a na namíchání ti stačí lopata. Ono od dusíatého hnojiva k průmyslové trhavině jménem Amonal není daleko.

Naposled editoval moderátor:
Já jsem myslel v čistém stavu,tak jak se expedují z fabriky,to,že se z hnojiva dá udělat průmyslová výbušnina,to vím.Mě šlo jen o to,že v Lovochemii nemůže dojít k výbuchu jako v Expolozii,pokud by tomu někto takhle nepomohl.Jinak máš pravdu,výbušniny nemám rád a ani jako kluk jsem s tím neexperimentoval,tohle nebyl můj koníček,to taková pára,to bylo jiné kafe..

Zbyněk Šemora napsal:
Dál jsem zvědav jak se projeví tímto vzniklá obrovská smyčka Choceň - Týniště - Hradec - Pardubice - Moravany - Choceň.
Smyčka nehrozí , v Chocni od Boro. i Pardubicích od HK se při jízdě po rovné dostaneš vždy do šturcu a nenapojíš na "koridor".
Stejně tak nebude problém se spojením od Plačic na Jaroměř v HK a Spojky ve VO mají taky odbočku se šturcem ( v lese výhybna a ve stanici výtažná k.) To je ještě daleká budoucnost, dříve snad budeš mít to ONJ.

Však to funguje, Honza Švec vymodeloval baráky z Hradce do Chocně a koleje jsou položeny. Když Roman vymodeluje své rodné ONJ, co jiného mi zbude....Nemám rád práce do šuflíku.
Ohledně ONJ asi bych postavil panťákovou a pendolinovou halu. Dál to nemá smysl, jinak by nám to asi zadřelo počítače. :lol:

Tak dnes jsem si poprvé projel štreku Praha-Kolín!
Tak trochu kritiky a hodnocení :) >

Bylo velmi příjemné, když jsem poznával stanice ze simulátoru a ani se mi nechtělo věřit, že podél celé trati je opravdu v podstatě jen křoví....
Možná proto, bych očekával, že přecejenom by mohli být lépe zpracované stanice, když už na nich toho je tak málo, a okolní vesničky by asi nebylo marné stvárnit jendoduchou reálnou kulisou...
No a ten Horní ostrov a elektrárnu na Laby v Kolíně...ty to kazí nejvíc...

Každopádně celkový dojem je docela dost dobrý...ale kdyby jste si odskočil na pár hodinek směrem ku Praze prospělo by to...
Já vám naoplátku při další jízdě můžu nafotit třeba ty kulisy na okolní vesničky :wink:
Lovu zdar!....(mašinkám taky)...

P.S.: potřbeoval jsem s evylejt, tak mě neukamenujte:-)...

Hawk napsal:
Každopádně celkový dojem je docela dost dobrý...ale kdyby jste si odskočil na pár hodinek směrem ku Praze prospělo by to...
Já vám naoplátku při další jízdě můžu nafotit třeba ty kulisy na okolní vesničky :wink:
Lovu zdar!....(mašinkám taky)...

P.S.: potřbeoval jsem s evylejt, tak mě neukamenujte:-)...

Kamenovat tě tady nebudu, i když by sis to někdy zasloužil, ale jak tady přede mnou píše JOHNZ: vem foťák a na některé stanici vystup. Obejdi ji a vyfoť. Dále potřebuješ notes, kam si nakreslíš přibližný půdorys stanice. Rozměry stačí odkrokovat. No a potom si sedni k Gmaxu (pokud ho nemáš stačí napsat SZ a já ti ho obratem pošlu), trochu se naučit jak dělat jednoduché objeky jako kvádr, válec atd. no a když to dobře půjde tak za chvíli máme dalšího modeláře, který místo plkání tady na fóru něco dokáže.

S těma kulisama to je dobrá úvaha. 100m od kolejí nemá fíra už co dělat. Ale není to použitelné všude bohužel. Bylo by to na úkor perspektivy a vlastně by celá trať jela v jakémsi korytu.
Voláme po zjednodušení a odstranění přebytečných objektú, co zatěžují systém a na druhé straně se objevují přízpěvky s kritikou, že támhle chybí ptačí hnízdo a támthle zase poklop od kanálu.

bob57_cz napsal:
S těma kulisama to je dobrá úvaha. 100m od kolejí nemá fíra už co dělat. Ale není to použitelné všude bohužel. Bylo by to na úkor perspektivy a vlastně by celá trať jela v jakémsi korytu.
Voláme po zjednodušení a odstranění přebytečných objektú, co zatěžují systém a na druhé straně se objevují přízpěvky s kritikou, že támhle chybí ptačí hnízdo a támthle zase poklop od kanálu.
Tie kulisy sú velice dobrý nápad, ale trocha modifikácie nezaškodí ... totižto dobré sú 3d kulisy s alfakanálom ... na takom niečom už pracujem, ale čo sa mi maximálne nechce, to je lov fotomateriálu. No a za pováženie stojí aj clump domov, ako som zosmolil tie bytovky ... 10 domov + stromy = 1 objekt, zaberá to len 1 pozíciu na štvorci. Samozrejme že to chce pestrý výber skupín domov, nielen tých 5, ktoré som na skúšku poskladal...

Snad jste neobjevili ameriku chlapy :D . Skupinové objekty začal používat Tygy na své trati již dříve. A dokonce se i o tom ve foru zmiňoval.

Zdeněk Itterheim napsal:
Snad jste neobjevili ameriku chlapy :D . Skupinové objekty začal používat Tygy na své trati již dříve. A dokonce se i o tom ve foru zmiňoval.
Ameriku neobjavili, toto hustím už vyše roka ... ale poznáš - keď neurobíš ty, tak nikto ... asi rok či dva roky dozadu som takéto čosi stiahol z dánskeho webu, zapáčilo sa mi to, ale od nápadu k realizácii je ďaleko. Ono to dánske je skupinový objekt, takisto aj Tygyho či moje objekty, ale ja som tu hovoril hlavne o 3D kulisách ... a to je dosť podstatný rozdiel. 3D kulisy môžu mať podstatne väčšie rozmery, než skupinový objekt a dajú sa ďalej od trate ... ono to je rozumné kombinovať, podľa toho, ako je dohľad z mašiny.

Kdo zrušil Gbely zastávku, že v jízdním řádu je a v MSTS není. Děkuji za odpověď.

alcapone napsal:
Kdo zrušil Gbely zastávku, že v jízdním řádu je a v MSTS není. Děkuji za odpověď.
No kdo jiný by ji asi tak mohl zrušit než já. Koleje po rekonstrukci Kútů vedou jinudy a celá trať je propojena provizorně až do Hodonína. Jaksi den má pouze 24 hodin a nemohu tvořit všude. Nejsou lidi. Na dráze mají také hlavní tahy přednost před lokálkami.
Nejprve dopokládám koleje na Hradecku, pak dodělám Hohenau - Břeclav, kde zbývá jen část krajiny a hurá opět na Bratislavskou stranu. Také mám dluh Kolín - Pardubice. Pak by konečně mělo dojít na ty lokálky od Zaječí do Kútů. A mezi tím se narodí práce na Hradcích při tvorbě krajiny....do penze je co dělat.

@ Zbyněk

A sakra,
a to jsi víceméně pořád jenom v Česku, dát Ti den o 36 hodinách, tak Ti nestačí celá EU. :P :P :P
Doufám, že v mém, podstaně (díky bohu) bližším důchodu, se mi podaří alespoň jednout projet všechny koleje Tvoje i všech ostatních CZ a SK virtuálních drah, čímž tímto všem CZ a SK "Routebuilderům" vyhlašuji moje osobní veřejné poděkování. :eek: :eek:

Už by *Pajavlaky* měl začít pomalu budovat virtuální železniční firmu, něco jako "SEMORAIL EUROPEAN CARGO EXPRES SERVIS - SECES" (viz jiné virtuální dráhy na NETu.). :P :P :P
Vzhledem k mému téměř důchodu se předem hlásím jako denní či noční hlídač :lol: :lol:

Pavel aka "Geront"

@ADMIN: Není nutno řešit pořád jen nedostatky, ne? Ale klidně to smaž, pokud to nesedí do threadu.

Hurá, podařilo se do MSTS načrtnout trať Choceň - Týniště - HK - Opatovice - Pardubice. Na Xtý pokus jsem se konečně strefil, aby to správně kilometricky vycházelo. Nejhorší bylo, když jsem musel znovu pod jiným uhlem pokládat koleje z Týniště do Hradce Králového, abych se dostal o 3 km vpravo a trať Pardubice - Hradec měla reálné kilometry. Mám i triangl s odbočkou Plačice a kolej zatím protáhnu do Práskačky, aby se dalo logicky jezdit. Oblouky jsou všude, kde mají být, jen nepatrné zkreslení, které pozná jen traťák je v esíčku mezi Stéblovou a Rosicemi, kde jsem spojoval koleje od Hradce a od Pardubic. To je jediné místo, kde se daly srovnat rozdíly.
Jen pro info, když jsme kdysi s Bobinou vozívali rychlík 252 Bohemia, tak před odbočkou Plačice jsme přejeli chlapa sebevraha, jen to křuplo. Nebyl to dobrý pocit. Z Hradce do Opatovic jsme u půlnočního vlaku vezli na střeše černého pasažéra, který cestou začal hořet až zčernal. To byl tenkrát doslova noční horor. Tohle vše se člověku vybavuje, když se na tato místa vracím současně v MSTS. I nehody, ke kterým chybělo málo. Ve Stéblové nás málem pustili do šestikoláka, kdy si vyhýbkář popletl vyhýbky. V Petrovicích, tenkrát tam byla mechanická návěstidla. Krátce po půlnoci bába zapomněla zavřít za nákladem, který jel před námi a zůstal stát u vjezdu do Týniště. A my to hnali o 106 soupravově, abychom byli co nejdříve v Borohrádku a alespoň na chvíli mohli zalehnout.
Těsně u zastávky se volno změnilo na stůj. Bába se probudila a došlo jí to, že zapomněla. Jinak bychom moc šancí neměli.
Tenkrát výpravčí v Týništi to omlouval, že nemá lidi, ta bába v Petrovicích se sice občas zapomene, ale je rád, že má kým obsadit směnu.

Dnes jsem se nějak předávkoval MSTS editorem, jdu na pivo. Myslel jsem že začnu od Chocně dodělávat kolejiště stanic, ale ze stanice jsem se nedostal. Bylo potřeba předělat zadní nákladní koleje ústící na Týniště. Zásahy jsou i v koleji vedoucí na Prahu. Ale stejně rekonstruované Pardubice rozbijí vše, co tudy prochází. Paths se budu snažit opravit.
Choceň už vypadá mnohem lépe. (Stará Choceň, do nové by se mi ani nechtělo) Dle dobových záznamů na trati do Týniště a dál dosadím, tam, kde byla mechanická a ruská světelná návěstidla.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře