Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
jeste dotaz

tedy doufam, ze zaslouzene pivo chutnalo :)

mate v planu spojit Tyniste s Letohradem? nemusi to byt vylozene aktualni plan, ale treba ze by se Vam ta myslenka tak jako obecne zamlouvala :)

ja tam odtud nejsem, ale kdyby se nekdo nasel, tak ta trat je fantasticka. nejezdili jste tamtudy taky tou Bohemii?

Zbyněk Šemora napsal:
Ale stejně rekonstruované Pardubice rozbijí vše, co tudy prochází. Paths se budu snažit opravit.
No ja som ešte veľa aktivít na opravu neodoslal, takže by som navrhol autorom aby počkali na bp71 a potom opravili poškodené paths v oblasti Pardubíc a Chocne.
To p.Šemora - Len tak ďalej ... :wink:

Tyniste - Kysperk

Zbyněk Šemora napsal:
Týniště - Letohrad je zajímavá myšlenka, ale v životě jsem tudy nejel. To by někdo musel natočit video z lokomotivy a sehnat od traťovky sklonové poměry, jinak to nemá smysl o tomto propojení uvažovat.

ja sam tam odtud nejsem, ale pokusim se neco nasbirat, pripadne sam dodat. pokud jste tam vubec nikdy nejel, tak jeste varuju, ze to je mistama krajinarsky pomerne narocna trat. mapu s trati a planky stanic mate?

jinak jeste otazka: existuje nejake omezeni rozsahu trate v MSTS, nebo do ni je mozne takto donekonecna neco pridavat?

HK-Praha

PetrSv napsal:
Týniště - lidi neblázněte! To si za chvíli někdo vymyslí, že chce propojit HK s Prahou přes Chlumec. A to už s tou tratí nepůjde vůbec pracovat...

Proto jsem se ptal, zda je mozne trate jen tak pridavat. Myslim si, ze (s vyjimkou pripadnych komplikaci pri stavbe) to mozne je, protoze omezeni MSTS se vztahuje jen na aktualne zobrazovanou vysec modelu. Tuto hypotezu ale musi potvrdit nejaky stavitel.

Praha-HK nikdo tlacit nebude, je to trapna nuda. To uz radsi dolu do Zdirce a dale zpet na BP do Svitav ;) . Ale uplne nejlepsi je sever a vychod od Letohradu!

Jedno obmedzenie tu predsalen je ... kto okúsil tvorbu aktivít na BP vie, aké ... s tak prepchatým AE sa neprcuje zrovna najlepšie ...

JOHNZ napsal:
Jedno obmedzenie tu predsalen je ... kto okúsil tvorbu aktivít na BP vie, aké ... s tak prepchatým AE sa neprcuje zrovna najlepšie ...
Môžem potvrdiť ... Ale naštastie už sú tu utility ako Acitivity Mover a Train Store.AM je rýchlejší, ale keď autori používajú zdieľané con, srv a nebodaj ešte aj pat súbory tak koniec ... Potom už ostáva len ručne mazať a pritom sa to môže ešte viac po... A to sú potom hodiny a hodiny pri PC.A tiež si myslím že nových úsekov je dosť, treba začať dávať dokopy rozostavané.

Naposled editoval moderátor:
No zrovna o to mi nešlo ... išlo mi o tú extrémnu plynulosť práce s activity editorom na BP ... mám dosť silnú mašinu, trúfam si povedať čistú (napr. defrag minulý týždeň, bez spyware, ...) a ide to tam jak slimák s obrnou ...

JOHNZ napsal:
No zrovna o to mi nešlo ... išlo mi o tú extrémnu plynulosť práce s activity editorom na BP ... mám dosť silnú mašinu, trúfam si povedať čistú (napr. defrag minulý týždeň, bez spyware, ...) a ide to tam jak slimák s obrnou ...
Ty si myslel rýchlosť nabiehania čistej trate ... Meral som čas na svojom PC (bez defrag.) a čas bol 36 a pol sekundy.Celkom slušný čas na tak rozsiahlu trať a na stav PC.

Já jsem taky kdysi používal Train Store, ale pak mi nějak začlo blbnout MSTS (hlavně nechtěl naběhnout Activity Editor), tak sem MSTS přeinstaloval, od té doby Train Store nepoužívám a trať mi naběhne ani ne za minutku. (Dříve bez používání Train Store asi 20 minut...). A s tim pracováním v AE to taky není hrozný, stačí si vypnout zobrazování návěstidel a bude chodit krásně plynule. (BTW počítač mám 733 MHz, takže docela zastaralý.)

djneon napsal:
Jak tady už Mirec nakousl ,,je lepší opravovat ty úseky starší", tak jsem se chtěl zeptat, jestli bude p. Šemora reagovat na nové spojení v Praze a otevření všech tunelů u Hoštejna. Jenom by mě to zajímalo...
Vždyť jsem to už napsal pár odstavců výše včera, že nic modernizovat nebudu, protože to není v silách jednoho člověka. A také mám spíše vztah k trati jaká byla před modernizací. Současný stav, kdy je chvíli koridor a chvíli stará trať se mi zdá zajímavější.
Koho baví Nové spojení, kdy v Praze nasadí 160 a pojede tak až do Ostravy, prosím, postavte si takovou trať, ale mohu říci předem, že to bude pěkná nuda. To už zábavnější je trať na Chlumec. (Z Práskačky je rovina jak když střelí až do Nového Města).
Johnz, ty tvoříš aktivity? Jinak pokud chceš aby šlo dělat trasy, tak si povypínej hlavně kilometrovníky, ostatní si nechej dle potřeby.

djneon napsal:
Jak tady už Mirec nakousl ,,je lepší opravovat ty úseky starší"...
Trošku zle pochopené.Ja som nemyslel opravovanie už postavených úsekov, ale najmä dokončenie krajiny v postavených úsekoch.Načo mi bude trať z Letohradu do Tyníšťa keď z Pardubíc do Kolína (a nielen tam) je krajina (alebo lepšie povedané žiadna krajina) v žalostnom stave.Po dokončení by som určite uvítal stavbu novch úsekov.Ale nateraz by som sa prihováral za dokončenie úsekov rozostavaných.Napríklad rekonštrukciu Břeclavi už ČD (a ŽelPage) avizovali dávno, a ja som už vtedy vedel že Břeclav ostane v strarom prevedení, lebo mne by sa to prerábať nechcelo.A p.Šemora má určite podobný názor ... :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Johnz, ty tvoříš aktivity? Jinak pokud chceš aby šlo dělat trasy, tak si povypínej hlavně kilometrovníky, ostatní si nechej dle potřeby.
Aj toto trošku zle pochopené.Johz mal na mysli to že od okamihu kedy potvrdím názov novej aktivity po nabehnutie čistej trate (jemu) ubehne kopa času.Samozrejme že čím viac položiek z ponuky "Zobrazit" je aktívnych, tým pomalšie sa AE hýbe.

Mirec, ty koleje na Hradcích pokládám hlavně z důvodu, že Jan Švec postavil sérii všech nádražích na této trati. Ale než tam bude dodělaná krajina, to bude ještě hodně dlouho trvat.
Současně mám komplet všechna nádraží z Chocně do HK Slezské Předměstí. Nejhorší byl Borohrádek a Týniště. Tam je tolik manipulačních a vlečkových kolejí, že to nemělo konce. Zítra dodělám HK a stanice do Pardubic.
Pak si představ tu výlukovou aktivitu. EC a z CHocně pojedeš odklonem přes Týniště. Do Pardubic přijedeš obráceně, tak budeš muset objet soupravu.

Ale pracuje se i jinde. J. Polák vyrobil dodal návěstidla OBB a já je osadil z Bernhadrsthal do Hohenau. Od Michala máme originál popisky zastávek, ještě chybí rychlostníky.
Nebulus postavil haly VW v Devínské Nové Vsi a připravuje další baráčky.
Další aktualizace bude opět veliká. Ale do zveřejnění bude ještě hodně práce.

PetrSv napsal:
K tý Chocni - ano, bylo by to hezčí a reálnější. Ale vlaky v MSTS zatím zpoždění kvůli tomu nemaj, tak nechme p. Šemoru pracovat tam, kde je ot potřeba.
Týniště - lidi neblázněte! To si za chvíli někdo vymyslí, že chce propojit HK s Prahou přes Chlumec. A to už s tou tratí nepůjde vůbec pracovat...
Pokud je mi známo, tak Zbyněk má vztah právě k hradeckým tratím, kde odjezdil na panťácích a Bohemce dlouhá léta, takže se určitě nevyhne trati Jar, HK, Chl/C, VO, Nbk, Pha. Je jen otázkou času, kdy se dostane až tak daleko ve své tvorbě.

problem s aktualizaci

Lidi mam na vas dotaz? Jelikoz se mi zasekla BP tak jsem ji chtel preinstalovat, k memu uzasu jsem zjistil ze mam jen CD s trati koncici nekde u Blanska tj. Aktualizace 2. chtel jsem to zkusit obnovit z netu, ale narazil jsem na problem. Aktualizace 19 a 30 nejdou stahnout z netu a proto ma prosba zni jestli by s tim slo neco udelat a nebo me to zaslat emailem , ale u tohoto zpusobu si nejsem tak moc jist jestli to pujde.
Diky za odpoved
Martin

Re: problem s aktualizaci

mmouka napsal:
Lidi mam na vas dotaz? Jelikoz se mi zasekla BP tak jsem ji chtel preinstalovat, k memu uzasu jsem zjistil ze mam jen CD s trati koncici nekde u Blanska tj. Aktualizace 2. chtel jsem to zkusit obnovit z netu, ale narazil jsem na problem. Aktualizace 19 a 30 nejdou stahnout z netu a proto ma prosba zni jestli by s tim slo neco udelat a nebo me to zaslat emailem , ale u tohoto zpusobu si nejsem tak moc jist jestli to pujde.
Diky za odpoved
Martin

Díly byly smzány díky Pampalinymu. Napiš autorovi, a pokud máš CD přímo od něj tak ti poskytne link na ty updaty.

aktualizace 19 a 30

to Miran: jo diky za info.
Vcera jsem se s tim stval az do pulnoci, ale u tehle dvou jsem zkolaboval a nehnul jsem se dal.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, ty koleje na Hradcích pokládám hlavně z důvodu, že Jan Švec postavil sérii všech nádražích na této trati.
Fajn, to beriem.Keď si už niekto dá námahu a postaví modely staníc, bola by to škoda nepostaviť už aj príslušný úsek trate.Ja som narážal na názory postaviť úsek Tyníšte - Letohrad a na "modernizáciu" Chocne ...

Otázka pre stavitelov tratí

Všimol som si, že niektoré traťové úseky (napr. A1t1000r10d.s, ...) sa nachádzajú v adresári Global.
Iné traťové úseky (napr. A1t10mtex_b.s, ...) sa nachádzajú v adresári Routes/Breclav - Praha/Shapes.
Prečo sú modely traťových úsekov aj v jednom aj v druhom adresári? Prečo nemôžu byť všetky v adresári Global. Aký je dôvod, že to je tak ako to je?

Pozn.: Nerýpem, len sa pýtam. :)

Re: Otázka pre stavitelov tratí

Kebarko napsal:
Všimol som si, že niektoré traťové úseky (napr. A1t1000r10d.s, ...) sa nachádzajú v adresári Global.
Iné traťové úseky (napr. A1t10mtex_b.s, ...) sa nachádzajú v adresári Routes/Breclav - Praha/Shapes.
Prečo sú modely traťových úsekov aj v jednom aj v druhom adresári? Prečo nemôžu byť všetky v adresári Global. Aký je dôvod, že to je tak ako to je?

Pozn.: Nerýpem, len sa pýtam. :)
Mám dojem, že simulátor nejdříve hledá vyjmenované objekty na přednastavených místech v konkrétní trati ( je zapsáno pouze jméno bez cesty ), nejsou-li tam nalezeny, prohledává GLOBAL.
Je možno určit i "pevné" umístění s jinou cestou, která musí být zapsána celá ( TRACK_B ) v definici. Ne vše však lze natvrdo přesměrovat do pevného umístění a odbourat tak GLOBAL - asi dynamické koleje by měly mít místo předurčené. Co lze přesměrovat a co ne, asi ví Zbyněk a ostatní stavitelé tratí.

Kebarko:

To, co je v adresáři tratě nebude podle mě kolejivo, ale nějaká "maskovací textura".

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře