Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ve srovnání s vzorovým eng od Džordže s 363001 mají ty 230 a 240 v rámci světel definovány i záblesky u sběrače.....a to je jediný rozdíl.....

Docela by mě zajímalo,proč se neudělá zimní verze těchto loko,když mají ty záblesky na sběračích,ty se vykytují jen za mrazů,ale v létě jsem je nikde neviděl,to podle mě není realistické.Tak buď je smazat u letní verze a udělat zimní verzi,což by zpestřilo možnosti tvůrců aktivit.Pamatuji se,že svého času byly v zimních texturách 150 a 770,ale kde ty loňské sněhy jsou... :wink:

Petr Novák napsal:
ve srovnání s vzorovým eng od Džordže s 363001 mají ty 230 a 240 v rámci světel definovány i záblesky u sběrače.....a to je jediný rozdíl.....

Docela by mě zajímalo,proč se neudělá zimní verze těchto loko,když mají ty záblesky na sběračích,ty se vykytují jen za mrazů,ale v létě jsem je nikde neviděl,to podle mě není realistické.Tak buď je smazat u letní verze a udělat zimní verzi,což by zpestřilo možnosti tvůrců aktivit.Pamatuji se,že svého času byly v zimních texturách 150 a 770,ale kde ty loňské sněhy jsou... :wink:
Petře, být mnou, tak ty záblesky zruším úplně....protože je zcela nelogické, aby se mi blýskalo od lyžiny sběrače, který je stažený a loko ještě navíc stojí :-(

To bych spíš ty záblesky udělal jenom pro traffic režim a jenom v zimě....

Je to chybus vidět záblesk při staženém sběrači, pokud to půjde nějak vykoumat tak jedině dobře. Vlastně on to tu napsal Martens .... . Přimlouvám se, aby to bylo alespoň pro trafic celoročně bo i v létě je vidět "sváření".

Petr Novák napsal:
Docela by mě zajímalo,proč se neudělá zimní verze těchto loko

Mezi námi: ty zimní skiny byly jen výkřikem do tmy, ale zároveň pěkným nesmyslem. Zasněžené vozidlo vypadá jinak, stačí se podívat do nějaké fotogalerie. Krom toho to vypadá jinak na stojícím vozidle, jedoucím, odstaveném, nastartovaném, atd.

Jacku,máš pravdu,ale přece jen zasněžené vozidlo přidá v zimě hodně na realitě.Všechno je o kompromisech,tak proč se nedohodnout,že by se udělal zimní skin,vystavit ho na stránky a nechat běžet diskuzi?Možná,že by se z toho něco vyvrbilo.

Martensi - máš taky pravdu,nedají se ty záblesky nějak ošetřit,aby se neblýskalo při staženém sběrači?Pak by se to dalo použít,když by to také nefungovalo při stojící loko.Jen nevím,jest-li je toto vůbec reálné nějak nastavit v *eng.

Petr Novák napsal:
Martensi - máš taky pravdu,nedají se ty záblesky nějak ošetřit,aby se neblýskalo při staženém sběrači?Pak by se to dalo použít,když by to také nefungovalo při stojící loko.Jen nevím,jest-li je toto vůbec reálné nějak nastavit v *eng.
Bohužel....zatím to nejde, tedy pokud by nevymyslel Džordž nějakou skulinku nebo novou podmínku....ty záblesky jsou totiž obyčejné nadefinované světla s podmínkami, které lze na světlech uplatnit.....tedy žádné pantografy nebo rychlost soupravy tam není

O víkendu jsem zprovoznil úsek Choceň - Týniště - Hradec Králové zastávka. Už zbývá umístit návěstidla a některé perony Hradec Králové - Rosice. Pak už se bude moci pracovat na budoucích aktivitách. Chci i poděkovat Romanovi Š. za pěkný originální most do Rosic. Tento typ opravdu chyběl nejen v mé trati. Do aktualizace tato trať bude pouze se srovnaným terénem s některými budovami, ostatní bude příště. Já bych chtěl ještě stihnout některé dodělávky na zahraničních větvích tratě , kde přispívá modelář Nebulus s originálními nádražími, děkuji a také něco udělat s krajinou Kolín - Pardubice.
Jelikož se zvýší potřeba ruských návěstidel s indikátory ve staré návěstní soustavě, chtěl bych jen potvrdit, jestli to někdo ví jistě co tam kde svítí.
V Kolíně P/O, v Rosicích dle starých plánků P/H, v Třebovicích tam dle plánků svítilo O/P, ale nezdá se mi v tom logika . Že by Olomouc/Prostějov? Určitě to bude vědět Bob57, který tam pravidelně jezdil, prosím o vyjádření.

Jsem rád, že jsem ponechal starou Choceň, protože návěstidla do Hradce jsem osadil dle mých tehdy natočených 8mm filmů, včetně řešení vyhýbek v HK. Tak se nedivte, že na hláskách Petrovice a Blešno jsou ještě mechanická návěstidla (drátovody tam jsou dodnes) To samé týnišťské zhlaví v Borohrádku. Čermná je na mechanických návěstidlech i současně. Perony jsem použil od Nebuluse, díky jemu za rozšíření nabídky. Až se to zde v budoucnu zalesní, bude to pěkný úsek trati. Když jsem jezdíval na 451, tak na poklidný a pěkný úsek Týniště - Choceň jsem se i těšil. Ale při dokumentování s kamerou, nikde to nikomu nevadilo, ale na úplnem konci světa, kde lišky dávaly dobrou noc (Újezd u Chocně), jeden soudruh mne tam zpucoval, že jsem si dovolil vyfotit nádraží. Výpravčí byl ale rychlejší a ujeli jsme mu.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak se nedivte, že na hláskách Petrovice a Blešno jsou ještě mechanická návěstidla (drátovody tam jsou dodnes) To samé týnišťské zhlaví v Borohrádku. Čermná je na mechanických návěstidlech i současně.
Pre mňa je to príjemná zmena.Keď budem chcieť koridor, sadnem na vlak napr. z Brna do Břeclavi a keď dostanem chuť na trať v štýle doby dávno minulej mám tu možnosť.A to sa mi páči.Takže Vám dávam palec (smerom hore :lol: ) ...

Naposled editoval moderátor:
A já se těším tak, že už se ani víc těšit nemůžu. A jestli tam bude i krajina z Kolína do Pardubic, tak to se budu těšit ještě víc! :lol: :lol: :lol:

Vcera jsem si projizdel nejakou testovaci aktivitu s zabotlamem a kdyz jsem stal v Praze-Klanovicich (smerem na Bechovice), vsim jsem si (teda ja ne, ale manzelka :-)), ze je peron dost daleko od vlaku. Asi metr. To se musi dost spatne nastupovat, zvlast duchodcum... :-) Da se s tim neco udelat, nebo je to by design?

Pro důchodce to nebude asi nikde. V editoru to moc vidět není, ale z vlaku se ten peron mnohde nejen zdá moc daleko. No co už včil. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
Pro důchodce to nebude asi nikde. V editoru to moc vidět není, ale z vlaku se ten peron mnohde nejen zdá moc daleko. No co už včil. :cry:
Niekde je zas moc blízko a mašina sa "zarezáva" do perónu.Hovorím o 1.nástupišti vo Vranoviciach.

navestidla a jazda do odbocky

1) hostejn, predzvest vjazdu od krasikova: opakovac zobrazuje volno, na navestidle je ocakavaj 40 (vsade inde v tomto pripade svieti vystraha na opakovaci, viem ze tento usek je uz prestavany ale keby nahodou ostalo)
2) aktivita R223 Vihorlat (tu som to zas mohutne pocitil ked som v krasikove prechadzal z 2. na 1. na vjazde) --- je pekne, ze pri vjazdoch opacnym smerom su umiestnene skryte navestidla aby som mohol naozaj zrychlovat az opustim vyhybky ale celkom to prave chyba ak clovek krizuje na vjazdovom zhlavi a potom sa musi celu (niekedy dost dlhu) stanicu vliect 40 :( (tj. nedaju sa dat niekam do polky nastupista alebo tak?)

BP

Zbyněk Šemora napsal:
Tak se nedivte, že na hláskách Petrovice a Blešno jsou ještě mechanická návěstidla (drátovody tam jsou dodnes) To samé týnišťské zhlaví v Borohrádku.

Nedalo mi to a zjistil jsem si informace ohledně mechanik.
V Petrovicích je to ok.
V Blešně to nevím přesně,ale jsou tam minimálně 13 let světelná návěstidla.
V Borohrádku.Mechaniky na choceňském zhlaví jsou minulostí od roku 1980,o dva roky později tedy v roce 1982 byla mechanická návěstidla nahrazena světelnými i na zhlaví v týništském.Jediné co přežilo dodnes je jednoramenné krycí návěstidlo(+předvěst) kryjící vlečku ŽPSV(trvale v poloze volno)od Chocně.Taktéž závory,které byly mechanické jsou od 90 let minulostí......

Re: BP

T napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak se nedivte, že na hláskách Petrovice a Blešno jsou ještě mechanická návěstidla (drátovody tam jsou dodnes) To samé týnišťské zhlaví v Borohrádku.

Nedalo mi to a zjistil jsem si informace ohledně mechanik.
V Petrovicích je to ok.
V Blešně to nevím přesně,ale jsou tam minimálně 13 let světelná návěstidla.
V Borohrádku.Mechaniky na choceňském zhlaví jsou minulostí od roku 1980,o dva roky později tedy v roce 1982 byla mechanická návěstidla nahrazena světelnými i na zhlaví v týništském.Jediné co přežilo dodnes je jednoramenné krycí návěstidlo(+předvěst) kryjící vlečku ŽPSV(trvale v poloze volno)od Chocně.Taktéž závory,které byly mechanické jsou od 90 let minulostí......
Já vycházel ze svých vlastnoručně nafilmovaných materiálů právě z let 1980. Tenkrát byla v Borohrádku na jednom zhlaví světla AŽD a Týnišťské zhlaví mechaniky. Stále se volá po tratích Old, tak nevidím důvod proč to někde nezachovat. Žádná Hypernova ani Tesco poblíž nestojí, tak nevidím problém. Na druhou stranu, mechanická návěstidla se na této trati vyskytují dodnes, tak ani u přímých vlaků jezdících na koridoru od ČT do Hradce to nemůže vypadat divně. Jakou verzi zachovat je mnohdy těžké dilema. V Hradci Králové jsou současně návěstidla na 50km/h, já tam mám klasiku na 40 AŽD dle 80.let. Na rychlosti dopravy to nikdo nepozná. Odbočka Plačice byla tenkrát mechanika, ale nyní jsou tam světla a jezdí se 80 do odbočky (zde mám materiály pouze nové). V Praskačce zase zrušili jednu kolej. Ale to se nedá vše sledovat. Já stavím z materiálů, které mám k dispozici a snažím se v rámci možností zachovat původní verze. Z pohledu hry v MSTS není nad to projet si staré úseky s mechanikami, ale i provětrat se na úsecích rozestavěného koridoru. Jet všude 160 nuda, jet všude max 100 také nuda.

Mechaniky

Ale to je Zbyňku v pohodě.Mne to jen trochu překvapilo a proto jsem zapátral v historii.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře