Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě dám ven opravený archiv 122, ale nejprve musím dovybavit jedno kolo na prodej, půl hoďky.
Ve volbách nekandiduji :lol: , ale rozhodl jsem se, pokud volby nevyhraje KSČSSD, jinými slovy, kdo nemusí ODS bude volit Lidovce nebo Zelené, aby pravice zvítězila nad levicí, vydám aktualizaci hned po volbách.
V případě výhry Paroubkovců vyhlašuji národní smutek a na aktualizaci nebude dočasně nálada. Už se mne dotkla minimální daň od socanů. Loni byl špatný rok, hodně kol zůstalo skladem, které jsem musel zaplatit a v daňovém přiznání jsem tímto zůstal v mínusu (kola se objednávají půl roku předem přímo do výroby).
V případě platnosti přihlouplého zákona o registračních pokladnách je to dalších vyhozených vstupních 50000 plus dalších plateb za servis plus práce navíc s dvojím účtováním.
Proto volím ODS.
To byla jen odpověď na otázku, koho máte volit, abych měl klid k další práci. Další diskuze na volební téma přesuňte do Hydeparku.

Právě cestuji EC Vindobona. S Honzou Švecem jsme byli dokumentovat úsek Pardubice - Jaroměř. Tak jsem se modlil, aby bylo volné okénko na zadní plošině a mohl jsem filmovat. A dopadlo to úplně jinak. Pardubice - Hradec náhradní autobusová doprava. To je pech. Honza měl naštěstí auto a další vlak jel alespoň ze Stéblové. Takže se zadařilo Stéblová - Jaroměř a zpět. Počasí se na dobu filmování ustálilo. Sice při křižování v Předměřicích padaly i kroupy ale po průjezdu rychlíku pršet přestalo.
Jinak mne překvapilo, kolik lokomotiv řady 150 zajíždí do Jaroměře.
Materiály by měly být kvalitní, zadní okénka všech souprav jsem pečlivě vyleštil.

Zbyněk Šemora napsal:
Právě cestuji EC Vindobona. S Honzou Švecem jsme byli dokumentovat úsek Pardubice - Jaroměř. Tak jsem se modlil, aby bylo volné okénko na zadní plošině a mohl jsem filmovat. A dopadlo to úplně jinak. Pardubice - Hradec náhradní autobusová doprava. To je pech. Honza měl naštěstí auto a další vlak jel alespoň ze Stéblové. Takže se zadařilo Stéblová - Jaroměř a zpět. Počasí se na dobu filmování ustálilo. Sice při křižování v Předměřicích padaly i kroupy ale po průjezdu rychlíku pršet přestalo.
Jinak mne překvapilo, kolik lokomotiv řady 150 zajíždí do Jaroměře.
Materiály by měly být kvalitní, zadní okénka všech souprav jsem pečlivě vyleštil.
Nemohli by ste do fóra hodiť pár fotiek? Ako z výletu na Hohenau? Vopred ďakujem.

djneon napsal:
Další aktualizace bude ve vozidlech, kde je vše předěláno pro přepínání kabin den/noc.

To bude podle MSTS Bin?
Jasně, MSTS Bin, ale zatím jen přepínání den/noc. Přepínání kabin bude další samostatné update, jak jsem psal dříve.
Mirec, fotky co mám nejsou ničím zajímavé. Prioritní bylo video a fotil jsem jen některé koleje v Jaroměři.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirec, fotky co mám nejsou ničím zajímavé. Prioritní bylo video a fotil jsem jen některé koleje v Jaroměři.
Aha ... Myslel som že ste pofotili aj tú "hŕbu banánov" a nakoľko sú mojou srdcovkou, tak som si dovolil dať návrh ...

řada 150, obvykle nasazovaná na jí nehodné výkony rychlíků Praha - Hradec Králové, nebo ještě hůře jako náhrady za řadu 451 v Praze. 150 + 5xBmto + 163 (nebo 162).
Na regulérním výkonu, tj. na těžkých rychlících (typu Vsacan, Bečva) jsou vidět už jenom málo.

Řada 150 současně může max. 120 km/h, proto se dostala na podřadnější výkony (nákladní vlaky nejsou vyjímkou). V Praze na trati 221 je k vidění na Os vlacích i rychlá 151.016, která má ale kvůli prasklému čelnímu sklu (už pěkně dlouho) omezenou maximální rychlost. Od příštího GVD mají být snad soupravy 150(163)+5*Bmto+150(163) nasazovány na Benešov pravidelně.

Zdeněk Itterheim napsal:
Kank napsal:
Řada 150 současně může max. 120 km/h, proto .....

Nemá řada 150 Náhodou max. pov. v=140 km/h :?: :!: :?: Bo je občas vídám v Dc namísto 162.

Nema, bo tusim zabezpeceni (odbornici doplni ci vyvrati). Pochopitelne by touto rychlosti jezdit mohla, ale predpisy jsou predpisy. Na ten Decin ale jezdivaji celkem dost. Kolik vlastne stala rekonstrukce 150 na 151 a kolik by stalo uschopneni 150 na 140 km/h (per kus) ?

Zdeněk Itterheim napsal:
Kank napsal:

Nemá řada 150 Náhodou max. pov. v=140 km/h :?: :!: :?: Bo je občas vídám v Dc namísto 162.
Nemali náhodou niečo s LS 90? Sa mi niečo marí, že konštrukčne sú schopné na 140 km/h ale kvôli LS im vmax zredukovali na 120 km/h.A tuším aj preto lietajú do Benešova a Hradca Králové, nakoľko tam trate na viac ako 120 niesú.A 140-kové 162-ky behajú miesto nich po koridore.

Mirec napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Kank napsal:

Nemali náhodou niečo s LS 90? Sa mi niečo marí, že konštrukčne sú schopné na 140 km/h ale kvôli LS im vmax zredukovali na 120 km/h.A tuším aj preto lietajú do Benešova a Hradca Králové, nakoľko tam trate na viac ako 120 niesú.A 140-kové 162-ky behajú miesto nich po koridore.
Vše najdete zde http://www.atlaslokomotiv.cz/index.php?id=150
Ad Mirec:
nějaké fotky 150 z hradecka mám, ale tady by zabíraly zbytečně místo. Pokud budeš mít zájem tak ti je pošlu.

No tady v HK to jezdí docela dost ty 150-tky,no vím o R251,960,961,750,751,752,753,756,757,Ex560 a 561 no prostě hodně :D

Mirec napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Kank napsal:

Lokomotivy "druhé a třetí generace" trpí jedním malým nedostatkem : při dosažení konstrukční Vmax je na kotvách tak veliké indukované napětí, že dost často dochází k přeskokům na roubíkách a dochází k jevu zvaném rundfire ( kruhový oheň na komutátoru ) - je překročena maximální povolená hodnota mezilamelového napětí 40V. Proto se stavěly s převodem na rychlost zhruba o 20 km/h větší, než byla jejich předpokládaná provozní rychlost. 150ky byly tedy konstrukčně na 140 s "doporučenou provozní rychlostí 120", v té době to byla stejně maximálka u ČSD na ss soustavě a 163/363 konstrukčně na 120 s předpokládanými výkony o rychlosti 100. 350 byly zpřevodované na 160, protože v té době se začínalo zkoušet na trati Brno-Břeclav-Devínská pro 130 a 140 km/h. Pozdější zadrátování dalších tratí a nasazování lokomotiv na vyšší výkony přinutilo opět výrobce vyrobit další serie s rychlejším převodem a dočasný nedostatek dvousystémovek ještě nouzově vzájemné přezutí podvozků mezi řadami 162 a 363 s přeznačením na 163 a 362 ( odlišení v číslování 200 ).

bob57_cz napsal:
Mirec napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Kank napsal:

Lokomotivy "druhé a třetí generace" trpí jedním malým nedostatkem : při dosažení konstrukční Vmax je na kotvách tak veliké indukované napětí, že dost často dochází k přeskokům na roubíkách a dochází k jevu zvaném rundfire ( kruhový oheň na komutátoru ) - je překročena maximální povolená hodnota mezilamelového napětí 40V. Proto se stavěly s převodem na rychlost zhruba o 20 km/h větší, než byla jejich předpokládaná provozní rychlost. 150ky byly tedy konstrukčně na 140 s "doporučenou provozní rychlostí 120", v té době to byla stejně maximálka u ČSD na ss soustavě a 163/363 konstrukčně na 120 s předpokládanými výkony o rychlosti 100. 350 byly zpřevodované na 160, protože v té době se začínalo zkoušet na trati Brno-Břeclav-Devínská pro 130 a 140 km/h. Pozdější zadrátování dalších tratí a nasazování lokomotiv na vyšší výkony přinutilo opět výrobce vyrobit další serie s rychlejším převodem a dočasný nedostatek dvousystémovek ještě nouzově vzájemné přezutí podvozků mezi řadami 162 a 363 s přeznačením na 163 a 362 ( odlišení v číslování 200 ).

Ale ale, to se pak divim, ze se mi jeste nepostestilo na k.o. masiny pri jizde max. rychlosti. Dalsi otazkou by pak byla poradna "prda" spojenim dvou polu timto horicim obloukem na komutatoru. Takze si dovolim nesouhlasit s timto tvrzenim.

fastTomi napsal:
Ale ale, to se pak divim, ze se mi jeste nepostestilo na k.o. masiny pri jizde max. rychlosti. Dalsi otazkou by pak byla poradna "prda" spojenim dvou polu timto horicim obloukem na komutatoru. Takze si dovolim nesouhlasit s timto tvrzenim.
Já si ty přeskoky zažil nepočítaně ! Naštěstí to nebylo nikdy tak natvrdo, aby mne museli odtáhnout. Stačilo vybavit ochrany a jelo se většinou dál. Jednu dobu (okolo roku 80 ) práskaly 150 i v rychlosti 120, měly tehdy nekvalitní uhlíky. Z Košic se tahaly zpátky dost často lehlé.

bob57_cz napsal:
fastTomi napsal:
Já si ty přeskoky zažil nepočítaně ! Naštěstí to nebylo nikdy tak natvrdo, aby mne museli odtáhnout. Stačilo vybavit ochrany a jelo se většinou dál. Jednu dobu (okolo roku 80 ) práskaly 150 i v rychlosti 120, měly tehdy nekvalitní uhlíky. Z Košic se tahaly zpátky dost často lehlé.

Okolo roku 80 jsem jezdit jeste nemoh, ale od rekneme 88, kdy si jiz mohu pamatovat sve cesty, jsem chcipnuti masiny nezazil ( a to mam stale v zive pameti banana v cele se Vsacanem z Phy do Prerova, s lichym i dokonce z Chomutova do Phy ).
Zde ale zavisi vse na geometricke kvalite komutatoru a chem. slozeni uhliku. Jestli se vlivem slozeni uhliky abnormalne rychle ztraci a prach z nich se usazuje na mezilamelove izolaci, pak to neni konstrukcni problem motoru, ale celkovy pristup k udrzbe.
Proto diky bohu za asynchronni motor, tyto problemy jsou fuc a esus je rovnou uvazovan na plnych 140 z konstrukce, bez nejakych rezervnich km/h...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře