Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tady ještě někdo nezná D1? Jak chcete jezdit do Hohenau? Tam na Vás vybafnou znaky v kombinacích o jakých se Vám nikdy nezdálo. Ale je tam i samostatná zelená a červená. Alespoň něco máme stejné.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady ještě někdo nezná D1? Jak chcete jezdit do Hohenau? Tam na Vás vybafnou znaky v kombinacích o jakých se Vám nikdy nezdálo. Ale je tam i samostatná zelená a červená. Alespoň něco máme stejné.

Pro rakouská návěstidla mohui doporučit předpis ČD D181, ve kterém je vše popsáno česky.

djneon napsal:
Děkuji, teď už mi stačí jen naštudovat do morku kostí návěstidla, zaím to mám tak z 50%
Uvidíš, že je v tom logika..... a dá se to pochopit velice rychle....

Zbyněk Šemora napsal:
Presne ... Ja si už nejaký čas v práci študujem spomínaní predpis D 181, aby som nespadol zo stoličky pri šichte do Hohenau.

Logika v tom je dobrá, jenže se je musím našprtat tak, abych na ně mohl ihned reagovat a ne nad nimi 1/2 minuty přemýšlet.... :P

djneon napsal:
Logika v tom je dobrá, jenže se je musím našprtat tak, abych na ně mohl ihned reagovat a ne nad nimi 1/2 minuty přemýšlet.... :P
Nešprtej se je.....pochop tu logiku a pak už to půjde samo....

Logiku chápu dobře, musím ještě cvičit a pak se naučit návěstní soustavu těch Rakušáků.... tam mi to mimochodem moc logické nepřipadá :lol:

Po kratší odmlce jsem zpět.Ohledně návěstní soustavy ÖBB musím říci že tady opravdu logika není žádná,jde hlavně o to se to opravdu nabiflovat natvrdo i když podívejme se kolikrát na návěsti našich návěstidel.Osobně mám D181 přečtenu několikrát ale zatím stále nepatrně tápu.Ona je jedna věc se to naučit a druhá pak sedět za kontrolerem a podle toho jet.

Naposled editoval moderátor:
Ano, je to o pochopení logiky věci.

Pokud někdo vyroste třeba na návěstní logice ČD, tak bude v pohodě i na Slovensku, v Polsku a ve východním Německu. Zase pokud bude jezdit v západním Německu, bude mu logikou blízké i Rakousko.
A protože já vyrostl jako fíra v Čechách a v Německu mám za poslední tři roky taky několik desítek tisíc kilometrů a to jak na východě, tak na západě, tak mi nevadí se přepínat v návěstních soustavách.
Vraždil bych pouze za ranžírky.
V Čechách a v Rakousku při jízdě vlaku ranžírky zakazují, v západním Německu povolují.
V Německu zakazují 2 červené vedle sebe, v Rakousku dvě bílé vedle sebe.
A přijedu ze Schirndingu do Chebu a pravidelně se lekám u první modré ranžírky.

Už aby byla ta aktualizace, to stavění je na zblbnutí. Stále objevuji nějaké chyby nebo updatuji objekty za novější v některých stanicích a tím stojím na místě. Ale vždy je to ku prospěchu věci.
Chci poděkovat Jirkovi Polákovi za nové modely návěstidel s indikátory. Vymodeloval i AŽD s písmeny ve stínítku a vypadá to velmi dobře.
Včera jsem konečně dokončil krajinu z Hohenau do Břeclavi, ještě bych chtěl něco dodělat na Slovensku, uvidíme.

chtěl jsem se zeptat zda by nešla nějak zvětšit viditelnost,v nastavení MSTS ji mám naplno a všechny další nastavení taky ,protože všude kam už není vidět je to takové bílé a není to moc reálné :( , u defauld tratí si myslím že to bylo OK,díky
Docela dobře to je vidět na tomhle screenu

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.masiny.wz.cz/akt/img/r672e.jpg

Vzádu za halou už je vidět ta jakoby mlha.

PS: Zbyňku prosimtě četl si ten můj mail ohledně toho videa?[/img]

neotryx: Dalej ako 2000m to naozaj nejde, nemoze byt totiz vidiet naraz cez 3 stvorce. To by MsTS nedokazal. Ale podla mna to este uplne na maxime nemas ... si si isty ze mas nahodene vsetko na maxime a k tomu 32 bitov. Ak to je takto tu musi to byt tak isto aj na default tratiach.

jestli to nastavení bereš podle toho screenu tak to není z mého PC..
jinak rozlišení používam 1280x1024x32
v Detailech to vypadá takhle:

Videtelnost: 2000

Tolerované chyby povrchu terénu: 0

Množství objektu v terénu: 10

Kvalita objektu v terénu: 3

Kvalita textur v objektu v terénu: 3

Kvalita zobrazení vlaku: 3

Kvalita zobrazení textur vlaku: 3

Jinak vše mam zaškrtlé.Je to škoda že není vidět dál,nebo aspoň aby tam nebylo tak bílo :?

djneon napsal:
Mirane nezlob se, ale s tímhle nomohu souhlasit, nikoho tímto nepohoršuji ani nepomlouvám, je to jen mé ,,krédo"... :wink:

No nic proti, nikoho neurážíš ani nepomlouváš.....víš vůbec co to je za zkratku KSČM, když už ji tady používáš? Vzhledem k Tvému věku mi to příjde, že to bereš jako vhodný módní doplněk ve snaze být in.....

A pokud bych mohl poprosit, opravdu si z toho podpisu smaž.....nebo piš jenom do hydeparku.......

Jinak k Tvému problému....podle screenu bych si tipnul, že to je někde v Praze.....je to problém všech větších stanic, protože MSTS umí rozsvítit pouze 128 světel na čtverec.....tzn., že některá návěstidla se při určitých konstalacích budou bohužel tvářit jako zhaslá.....

Martens napsal:
Jinak k Tvému problému....podle screenu bych si tipnul, že to je někde v Praze.....je to problém všech větších stanic, protože MSTS umí rozsvítit pouze 128 světel na čtverec.....tzn., že některá návěstidla se při určitých konstalacích budou bohužel tvářit jako zhaslá.....
To je Výh. Vítkov, smer Praha hl.n..A presne to vystihol Martin - 128 svetiel na štvorec a ostatné majú proste smolu.Tu platí to isté ako pre kritickú rovnobežku - SAVE/LOAD. :wink:

neotryx napsal:
chtěl jsem se zeptat zda by nešla nějak zvětšit viditelnost,v nastavení MSTS ji mám naplno a všechny další nastavení taky ,protože všude kam už není vidět je to takové bílé a není to moc reálné , u defauld tratí si myslím že to bylo OK,díky
Docela dobře to je vidět na tomhle screenu
Natom screene nevidím žiadnu anomáliu.Tá "hmla" je pre MSTS úplne normálna.Ale môžme to overiť a to tak že môžem aktivitu spustiť ja, odfotím screen a porovnáme to.Takže o akú aktivitu ide? Poprosím meno autora a link na download.

Do aktualizace jsem ještě zvládl dokončit krajinu mezi Kolínem a Pardubicemi, ale zatím bez zástavby obcí. Na Slovensku Malacky - Zohor. Padlo tam mimo jiné několik tun štěrku, až mne rozbolela ruka od myši. Z Brna do České Třebové jsem dokončil osazení kulatých a pendolinových rychlostníků včetně výměny starých za nové. Při té příležitosti bude do engu Pendolina dosazen omezovač rychlosti, který dovolí překročení maximální rychlosti o 40km/h. Jirka Polák ještě před uzávěrkou vyrobil a poslal mimo jiné pěkný samostatný skupinový indikátor směru do stanic Ústí nad Orlicí kde bude svítit L a T a do Třebovic, kde bude svítit O/P. Už zbývá dodělat pár drobností a k zítřejšímu datu by mohla být aktualizace. K downloadu bude nejpozději v pátek. Přece jen těch 100MB než se nakopíruje... Co se týká vozidel, zde si každý z engů manuelně vyřadí noční varianty a změny v common.cab postupně také nakopíruji. Aktivit se mi sešlo několik desítek, ale ještě musí projít výstupní kontrolou.
PS. co se týká politiky, jestli do MSTS patří/nepatří. Jsme lidi a někdy je potřeba svůj názor ventilovat a to mezi svými, s tím nikdo nic nenadělá. Ale od toho je tu Hydepark (Koho volit). Takže další námitky pište prosím tam.

Zbyněk Šemora napsal:
Do aktualizace jsem ještě zvládl dokončit krajinu mezi Kolínem a Pardubicemi, ale zatím bez zástavby obcí. Na Slovensku Malacky - Zohor. Padlo tam mimo jiné několik tun štěrku, až mne rozbolela ruka od myši. Z Brna do České Třebové jsem dokončil osazení kulatých a pendolinových rychlostníků včetně výměny starých za nové. Při té příležitosti bude do engu Pendolina dosazen omezovač rychlosti, který dovolí překročení maximální rychlosti o 40km/h. Jirka Polák ještě před uzávěrkou vyrobil a poslal mimo jiné pěkný samostatný skupinový indikátor směru do stanic Ústí nad Orlicí kde bude svítit L a T a do Třebovic, kde bude svítit O/P. Už zbývá dodělat pár drobností a k zítřejšímu datu by mohla být aktualizace. K downloadu bude nejpozději v pátek. Přece jen těch 100MB než se nakopíruje... Co se týká vozidel, zde si každý z engů manuelně vyřadí noční varianty a změny v common.cab postupně také nakopíruji. Aktivit se mi sešlo několik desítek, ale ještě musí projít výstupní kontrolou.
PS. co se týká politiky, jestli do MSTS patří/nepatří. Jsme lidi a někdy je potřeba svůj názor ventilovat a to mezi svými, s tím nikdo nic nenadělá. Ale od toho je tu Hydepark (Koho volit). Takže další námitky pište prosím tam.
Dobry den, je jiz aktualizace zabalena, nebo se jeste doladuji posledni detaily? Chtel jsem jen pripomenout vymenu SSSR navestidel za AZD v Bechovicich, konkretne: S, S0, S1 a S3. Pokud jsou jiz v aktualizaci zahrnuta, omlouvam se za zbytecny post a Martens ho muze smazat :eek: :wink:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře