Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já nestavím trať v souladu s dnešním datem, to už jsem zde psal mnohokrát. Ono je šílené jen takovou trať nějakým způsobem postavit, ale nemožné vše sladit k určitému datu. Pro mne je ideální, dostat trať do stavu, když jsem na dráze sloužíval, ale podklady již neexistují, tak stavím z materiálů, které mám k dispozici. Finál je takový, že některá nádraží jsou staršího data, některá současná. V těch Běchovících uvedená návěstidla byla od počátku AŽD? Depo v Praze Masarykovo už dnes také neexistuje a jak jsem rád, že jej mám alespoň v MSTS.
Postavit čistě historickou trať je za současných podmínek nemožné, proto nabízím tento kompromis.

Zbyněk Šemora napsal:
Já nestavím trať v souladu s dnešním datem, to už jsem zde psal mnohokrát. Ono je šílené jen takovou trať nějakým způsobem postavit, ale nemožné vše sladit k určitému datu. Pro mne je ideální, dostat trať do stavu, když jsem na dráze sloužíval, ale podklady již neexistují, tak stavím z materiálů, které mám k dispozici. Finál je takový, že některá nádraží jsou staršího data, některá současná. V těch Běchovících uvedená návěstidla byla od počátku AŽD? Depo v Praze Masarykovo už dnes také neexistuje a jak jsem rád, že jej mám alespoň v MSTS.
Postavit čistě historickou trať je za současných podmínek nemožné, proto nabízím tento kompromis.
Toto naprosto chapu, jiz mnohokrat bylo omilano v souvislosti s Chocni. Na tuto drobnou "chybicku" prubezne upozornuji uz kdyz jste do Prahy dorazil. AZD tam jsou co pamatuji, tj. nekolik let zpet. Loni prosla nakladova cast Bechovic pomerne vyraznou rekonstrukci a v pristich letech se to tam zmeni k nepoznani. Postihnout i tyto zmeny v trati v zadnem pripade nechci, to je nesmysl. Jen jsem predpokladal, ze prehodit typ navestidla je otazka nekolika malo okamziku a trat by tak byla opet o krucek bliz dokonalosti ;-)

Díval jsem se na nové screeny z tratě 321 (dotaženo do Zábřehu) a jak to vypadá je stavěna dle současného reálu, samý koridor, 160, jak podle lajny. Tak by možná bylo na místě nechat pana Šemoru stavět podle sebe a svých dobových materiálů, ta možnost srovnání staré a nové trati pak bude mnohem rozmanitější...

Nick napsal:
Loni prosla nakladova cast Bechovic pomerne vyraznou rekonstrukci a v pristich letech se to tam zmeni k nepoznani.
Letos v srpnu by měla začít modernizace úseku Liběň - Běchovice, neboť DÚ jíž vydal stavební povolení. V Běchovich se zkrátí nástupiště (napřimování oblouku na libeňském zhlaví), odstraní se přístřešky nad nástupišti a rekonstruovaná nástupiště budou zastřešena jen nad výlezy z podchodu (něco jako nové 1. nástupiště v Libni). Celý úsek bude nově trojkolejný ve stylu koridor. V Kyjích bude po dobu stavby výhybna pro lepší propustnost zjednokolejněné tratě. Další zajímavostí jsou viadukty v Kyjích - v současnosti době tu jsou dva s mezerou mezi nimi, kde jeden je připraven na osazení třetí koleje. Aby ale byla dodržena stejná osová vzdálenost kolejí, bude mostovka zbourána a postavena nová pro všechny tři koleje - tudíž žádná díra nebude.
Takže jedině dobře, že se tento pro mě domácí úsek trati dochová v MSTS ve staré podobě.

tak jsem zkoumal tu viditelnost a zjistil jsem že při normálním dením světle to dělá tu mlhu,ale jakmile vychází slunce nebo zapadá slunce tak je krásně vidět bez toho bíla..
U tratí deufald jsem tu mlhu neviděl ať svítalo či normálně během dne....zajímavé

neotryx: Tak zober adresár ENVFILES z nejakej defaultnej trate a vraz ho do BP (samozrejme, pamataj na zalohy) ... a potom posud ...

takže jsem zkopušel a závěr je že jakmile jsem to přehodil z deufald tratě na BP tak při startu tratě to vyhodilo nějakou chybovou hlášku,tak jsem to vrátil zpěz nechám to být.

Mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu.

1. Aktualizaci mám připravenu a otestovánu, zítra ji nakopíruji na web.
2. Aktualizace má pouhých 133 MB

Zbyněk Šemora napsal:
Mám jednu dobrou a jednu špatnou zprávu.

1. Aktualizaci mám připravenu a otestovánu, zítra ji nakopíruji na web.
2. Aktualizace má pouhých 133 MB

Ahoj Zbyňku,

podle mne obě zprávy patří do kategorie "dobrých"

MSF

neotryx napsal:
takže jsem zkopušel a závěr je že jakmile jsem to přehodil z deufald tratě na BP tak při startu tratě to vyhodilo nějakou chybovou hlášku,tak jsem to vrátil zpěz nechám to být.

Tak tu chybovou hlášku dej sem, možná se s tím nechá něco dělat.

Už to tam pomalu teče. Včetně balíku 24 aktivit. Jen malé upozornění, po nainstalování aktivit trvá start MSTS asi 20 minut.
V instalačce na DVD je už zapracován MSTS BIN a myslím, že tímto je tato instalace bezproblémová i pro laiky. Při instalalaci nemusíte vyhledávat adresář....

....a je to tam, kdo je nedočkavý už může stahovat. Oficiálně na své stránky to dám až večer, kvůli přetížení. (jak serveru, tak mě samotného)Ještě download kopíruji ke Karlovi.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/71bptrat.exe
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/aktivity.exe
Aktivity dodané od Poisona, Karlece, J Švece, další od MT a L. Maxy jsem opravoval sám.

Pro Pendolino si ještě stáhněte kabinu s opakovačem a už upravenu pro MSTS BIN. (pro aktivitu od Karlece)
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.cab/cab680.rar

Aktivity nejsou provozně testovány, (jen test pro bezchybné čtení v MSTS), ale eventuelně opraveny s kompatibilitou aktuálního Trainsetu BP.
Je vyřazena složka mav_Pack, doplněno cd_122, 123, odebrány všechny noční engy.

Naposled editoval moderátor:
Jsou tam ne jedna ale rovnou dvě zprávy špatné.Kdyby se to Zbyňkovi podařilo už dnes tak vzhledem k dnešnímu datu by nám aktualizace kapali na net 40 dní v kuse. :lol:

Takže balík aktivít, ktorý je uvedení na mojom webe bude dostupný v piatok večer, prípadne behom soboty.Postupne sa budú dodávať daľšie opravené aktivity, ale myslím že na teraz ich je dosť.Na dowload bude tiež aj aktualizovaní Trainset.xls

:D :D :D Ahoj Zbyňku, párkrát jsi tu psal, že když někdo chce, abys stavěl trať určitým směrem, že má dodat objekty. Takže, já jsem vymodeloval lampu z nádraží ve Vladivostoku, tak doufám, že je to pro tebe dostatečná motivace a že v příští aktualizaci konečně uplatním svou šestidenní aktivitu Praha - Blava - Vladivostok. Inspirace viz. screenshot. :D :D

c85803678ff8cd16288c4dcafbf0248f.jpg

Tak už jsem měl tu čest projet si úsek z Pardubic přes HK do Chocně
a musím smeknout. Je to opravdu paráda. Taková trať v MSTS chyběla. To budou aktivity. Předpokládám Zbyňku, že do budoucna uvažujete o vytvoření nějaké retro aktivity, kde zavzpomínáte na staré časy, kdy jste jezdil s panťákem Hradec.
Jenom malou poznámku - trošku mě překvapilo, že mechanické závory nemají sloupek na stejné straně silnice.
Pardubice - Kolín, to je teď taky jiná podívaná.
Podle mě jeden z nejzajímavějších koridorových úseků.
Radost mi udělala vegetace v ose zrušené části tratě v Kojicích.
Děkuju všem, co se na aktualizaci podíleli!

Zbyněk Šemora napsal:
Už to tam pomalu teče. Včetně balíku 24 aktivit. Jen malé upozornění, po nainstalování aktivit trvá start MSTS asi 20 minut.
V instalačce na DVD je už zapracován MSTS BIN a myslím, že tímto je tato instalace bezproblémová i pro laiky. Při instalalaci nemusíte vyhledávat adresář....

....a je to tam, kdo je nedočkavý už může stahovat. Oficiálně na své stránky to dám až večer, kvůli přetížení. (jak serveru, tak mě samotného)Ještě download kopíruji ke Karlovi.

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/71bptrat.exe
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/aktivity.exe
Aktivity dodané od Poisona, Karlece, J Švece, další od MT a L. Maxy jsem opravoval sám.

Pro Pendolino si ještě stáhněte kabinu s opakovačem a už upravenu pro MSTS BIN. (pro aktivitu od Karlece)
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.cab/cab680.rar

Aktivity nejsou provozně testovány, (jen test pro bezchybné čtení v MSTS), ale eventuelně opraveny s kompatibilitou aktuálního Trainsetu BP.
Je vyřazena složka mav_Pack, doplněno cd_122, 123, odebrány všechny noční engy.

Cože 20 minut ? To si snad děláte legraci ? Ani náhodou, doufám, že instalačka k aktivitám bude samostatně, že to nebude součástí klasického update. Já totiž nemám žádné aktivity a MSTS se mi spustí svižně a teď mít v adresáři nějakých 250 paths ?! ani náhodou, to se radši o ty aktivity nechám ochudit. Nejlepší je mít v počítači tak maximálně tři aktivity a nic víc a nebo je po čase mazat a nahrazovat je jinými, ale mít v adresáři několik desítek aktivit, které pak zahltí složku Path, tak to ani náhodou.

Už se těším na novou aktualizaci, jdu stahovat. Jinak už jsem si stáhnul ten MSTS BIN, ale vůbec nevím jak mám měni noční a denní kabinu ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře