Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Na Hradcích, až bude hotovo, také si myslím, že to bude příjemná změna. Jsem zvědav, jak bude fungovat křižování. Linkoval jsem, jak to jen šlo. Také je přelinkovaný Kolín. Byly tam nějaké problémy při křižování. A jsou tam konečně správná návěstidla s indikátory. JP nízkou verzi dodal až po uzávěrce, takže dočasně je tam u 5. peronu klacek utopen do země.
Aktivitu samozřejmě časem udělám, ale chtělo by to, aby se dalo z lochnesky plnohodnotně řídit z obou stanoviští. Do té doby ještě položím koleje do Jaroměře.

Cože 20 minut ? To si snad děláte legraci ? Ani náhodou, doufám, že instalačka k aktivitám bude samostatně, že to nebude součástí klasického update. Já totiž nemám žádné aktivity a MSTS se mi spustí svižně a teď mít v adresáři nějakých 250 paths ?! ani náhodou, to se radši o ty aktivity nechám ochudit.
Klídek, ano?

Chci se zeptat Zbyňku aktualizaci jsem si stahnul a nahrál,ale nevím jestli to byl záměr nebo ne tj. koridorové koleje měly textury předtím jiné než teď.Jestli to je u mě nebo úmysl.Jinak co jsem stihnul to jsem projel a moc se mi to líbí.Šnek :D

Zbynku, czy planujesz w przyszlosci dokonczyc usek, ktory zaczales (Breclav - Hodonin) dalej przez Otrokovice do Prerova?

Šnek napsal:
Chci se zeptat Zbyňku aktualizaci jsem si stahnul a nahrál,ale nevím jestli to byl záměr nebo ne tj. koridorové koleje měly textury předtím jiné než teď.Jestli to je u mě nebo úmysl.Jinak co jsem stihnul to jsem projel a moc se mi to líbí.Šnek :D
Koridorové koleje byl úmysl, texturu změnit zpět. Minulá textura se hodila pouze na nové koleje. Ale ježděný koridor, tam se štěrk změní jak u klasické trati. Proto bych kladl důraz na viditelnou změnu v pražcích, nikoli ve štěrku. Pokud se podíváte blíže na koridorové stanice, tak koridorová kolej je jen hlavní a ostatní koleje jsou klasické na šrouby. Předchozí textura moc křičela.
Chtělo by to nějakou databanku textur pražců a aby si každý vybral, co mu vyhovuje.

aktualizacia

aktualizaciu som stiahol, ale len z nahradneho servra, s msts.tyk0kso.sk sa nejako neviem dohodnut (konci to na timeoute), ked to skusam cez download managera tak sa nepripojim. na druhu stranu dobre mi tak, stejnak sa treba ucit na skusky.

Zbyněk Šemora napsal:
Cože 20 minut ? To si snad děláte legraci ? Ani náhodou, doufám, že instalačka k aktivitám bude samostatně, že to nebude součástí klasického update. Já totiž nemám žádné aktivity a MSTS se mi spustí svižně a teď mít v adresáři nějakých 250 paths ?! ani náhodou, to se radši o ty aktivity nechám ochudit.
Klídek, ano?

Jiří Jiří Jiří......když už tady tvrdíš, jak jsi guru přes "rezavou lišku", tak určitě umíš instalaci aktivit udělat do jiného adresáře a pak si tam přehrát jenom ty aktivity, které chceš hrát,....

2) Existují takové udělátory jako je Activity Mover nebo TrainStore . i o nich se tady napsalo celkem dost a jsou i na instalační DVD nebo ke stažení.....zvláště Trainstore je v tomto ohledu velmi účinný

3) Denní a noční kabina - než tady začneš plakat - už jsi četl opravdu skvěle a názortně napsaný Džordžův manuál?

Jiří napsal:
... ani náhodou, to se radši o ty aktivity nechám ochudit. Nejlepší je mít v počítači tak maximálně tři aktivity a nic víc a nebo je po čase mazat a nahrazovat je jinými, ale mít v adresáři několik desítek aktivit, které pak zahltí složku Path, tak to ani náhodou.
Jiří, a to by sa ti chcelo tie aktivity mazať ručne? Mne teda nie.Ale ako hovorí Martin nadomnou, nato máš dva výborné programy a nemusíš čakať tých "ukrutných" 20 min. na štart MSTS a ani ručne mazať súbory.Ale nechápem prečo si tak "vyletel", keby som preskočil tú pasáž s 20 minútami tak by som si myslel že p.Zbyněk nebodaj začal za aktualizácie kasírovať alebo niečo podobné ... :lol:

Zdravím,
jak to tak vypadá,asi jsem zaspal vývoj českého MSTS. :( Nainstaloval jsem si BP 71 a už se na mne sypalo asi patnáct hlášek o chybě při čtení "DB_Bpmz.wag","CSD_E499005.eng","CD_Aint.wag" apod.Přitom jsem měl nainstalovánu pouze aktivitu R 875 /upravenou na BP 71/,která tyto modely nevyžaduje.Problém asi vznikl tou inovací s "MSTS Bin",ale dříve než jsem tady začal "otravovat",snažil jsem se tento program stáhnout u jeho autora.Bohužel se to nepodařilo a stále mi bylo hlášeno,že stránku nelze zobrazit.Je tedy možno "MSTS Bin" sehnat i jinde ?
Díky za případnou radu.

David

Mi to teda odtud stáhnout jde normálně... Mám jen dotaz na pana Šemoru, kdy a kde seženu ty upravené denní/noční kabiny. Děkuji (viz. podpis :-) )

Naposled editoval moderátor:
Mám problém,neví prosím někdo kde bych sehnal vozy DB_Bvmz a DB_Avmz?Koukal jsem,že v BP trainsetu nejsou a po instalaci BP71 mi to hlásí,že tam tyto vozy nejsou.Díky za odpověď.

Matýsek: uvedené vozy v Trainsetu BP jsou, zkus si doplnit downloadový vzoreček, pokud se Ti nechce hledat odkaz na mých stránkách.
Bob57, anglicky neumím, ale i tak bych uvítal, kdyby mi někdo poslal provedené úpravy, pokud je tohle vyřešeno, protože absolutně nestíhám. Ještě například stále nemám aktualizované stránky, abych do světa rozhlásil, že už je aktualizace.
Ale povinnosti stíhám. Všichni, kdo jste měli předplaceno DVD po aktualizaci, dnes odesláno plus nejstarší dobírky. Zbytek rozešlu zítra.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Aktivitu samozřejmě časem udělám, ale chtělo by to, aby se dalo z lochnesky plnohodnotně řídit z obou stanoviští.
Ale to už možné je:
V návštěvní knize u Džordže
http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=t518ivk16mv206pt5x8pn3p7rmb3f4
už je o tom zmínka
http://forums.flightsim.com/ts/dcboard.php?az=show_topic&forum=3&topic_id=160212&mesg_id=160212&page=#160481
musí se zase patřičně upravit engy .
Chtěl bych trošku opravit Boba :
Pro přepínání kabin je potřeba upravit ne engy, ale cvf soubory a ucelených jednotek i consisty - vše je v manuálu k MSTS Bin přehledně popsáno.

Eng se upraví pouze v případě, že chceš upravovat světla i pro jízdu zpět.....ostatně vlákno v diskusi, na které odkazuje Bob57 obsahuje výcuc cvf souboru a ne engu.....

A je to tam dokonce česky.....ale jestli jste všichni jako já a držíte se hesla, že návod čtu až poté, co selžou všechny pokusy......

Tolik jenom na okraj...

Martens napsal:
A je to tam dokonce česky ... ale jestli jste všichni jako já a držíte se hesla, že návod čtu až poté, co selžou všechny pokusy ...
Tak to sme minimálne dvaja Martin ... :lol: A len tak na okraj - zajtra(po 8:30) bude na mojom webe k dispozícii balík 31 opravených aktivít.

Matýsek napsal:
Mám problém,neví prosím někdo kde bych sehnal vozy DB_Bvmz a DB_Avmz?Koukal jsem,že v BP trainsetu nejsou a po instalaci BP71 mi to hlásí,že tam tyto vozy nejsou.Díky za odpověď.
Omlouvám se, tyto vozy skutečně na webu nemám ikdyž na DVD dávno jsou. Zítra je tam dokopíruji. Už ztrácím přehled a občas mi něco vypadne.
Kdyby něco ještě chybělo dejte vědět.
Dnes jsem poslal aktuální DVD i Karlovi Kebertovi, který vytvoří zrcadlo Trainsetu BP, pak to bude jistější.

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Omlouvám se, tyto vozy skutečně na webu nemám ikdyž na DVD dávno jsou. Zítra je tam dokopíruji. Už ztrácím přehled a občas mi něco vypadne.
Kdyby něco ještě chybělo dejte vědět.
Dnes jsem poslal aktuální DVD i Karlovi Kebertovi, který vytvoří zrcadlo Trainsetu BP, pak to bude jistější.
Zbyňku, možná by stačilo, kdyby se dal někde spustit třeba PHP script, který projde adresáře na marianově ftpku a udělá automatický list toho, co tam je....akurát co s těmi komentáři.....odpadlo by Ti pracné upravování html souborů....

Automaticky ne. To není tak jednoduché. Mnohdy tam jsou ještě neveřejné věci nebo archiv starších věcí, které by mohly MSTS po nainstalování zablokovat. Není síly v tom udělat pořádek. Ale časem bude vše.

Tak uz jsem si projel trochu trať po nové aktualizaci. Řeknu vám že Krajina Pardubice-Kolin je suprova, a ještě k tomu ty nové koridorové koleje, myslím že daleko hezčí! :D

Nejspíš by se mělo do fóra zavést i téma "Gratulace a poděkování", protože to co jste dokázal vytvořit bylo do nedávna nemyslitelné.

Musím uznat - vynikající práce Pane Šemora, jen tak dál!!! A určitě nebudu sám, kdo to tu bude teď vychvalovat!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře