---NEJOBLÍBENĚJŠÍ TRAŤ---

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Anketa o nejlepší reálnou trať pro MSTS v současnosti...

• Bratislava-Praha (Z.Šemora)

Hlasů: 3 33.3%
  • 321 Olomouc-Žilina (Stavitelxx)

Hlasů: 4 44.4%
  • 346 a 341 Luhačovice (Volejník Tomáš)

Hlasů: 1 11.1%
  • 150 Zvolen-Šurany (Jene)

Hlasů: 0 0.0%
  • 310 Opava-Olomouc

• Praha-Děčín - "beta" (Tygy)

Hlasů: 1 11.1%
  • 180 Plzeň-Furth im Wald (Šnek)

• Hlasovalo členů
    9
  • Anketa bude ukončena: .

Hawk

Posunovač
---Anketa o nejoblíbenější reálnou trať Česko-Slovenské výroby současnosti....

Hodnoťte dohromady reálnost, kvalitu, zpracování, chyby případně i zázemí tratě a vše co vás napadne...

Seznam tratí je seřazen náhodně do "TOP SEVEN"...snad jsem na žádnou trať nezapoměl :wink:

Anketa se uzavírá 15.4.

Myslím, že výsledky budou zajímat kde koho a i já se na ně těším...mnoho tratí je teprve ve výstavbě a tak za čas vyhlásíme anketu znovu!
---GL---

Naposled editoval moderátor:
Hawku, to se těžko porovnává.....každá štreka má něco do sebe a každá je úplně jiná....jsi milovník skorohorských jednokolejek? V to případě je pro Tebe 180 nebo 310.....nebo chceš snad Luhačovice?

A co takhle milovníci rychlých koridorů? Pro ně je hit Blava-Praha, Tygyho Děčín nebo Martinova 321..... o Slovenských štrekách platí to samé.....

Je to jako kdyby si chtěl srovnávat Katapult a Moravanku.....

Jo je mi to jasný....jde to srovnávat blbě...ale přeci jen jde....i když blbě :) ....

Ja už mám favorita: ŽSR130 :lol: a ako vravia politici, nie je to preto, že som spoluautor...

mám 321 i BP, obe jsou naprosto perfektni ale jelikoz jsem ostravak, davam hlas enem 321 bo mi chachari jsme vlastenci :wink: :lol:

Nejsem "zatím" z blízkosti ani jedný z tratí,ale všechny mají něco do sebe.Kdysi jsem si objednal PaVovu 024,ještě ji mám na CD,a pro mě to bylo něco neuvěřitelnýho.Jinak jel jsem 024,Vysočinu,BP,321 a furt v lese a všechny se mi móóóc zamlouvají včetně sousedský zssk 150 od Jeneho.Hlasoval jsem pro Martinovu 321,ale před všemi co tvoří hluboce smekám a jsem hodně rád,že mám kde jezdit a tvořit aktivity,díky jejich času a chuti něco podobného dělat.Vám všem díky

Martens napsal:
Hawku, to se těžko porovnává.....každá štreka má něco do sebe a každá je úplně jiná.....

To je fakt, když už, tak by se mohlo hlasovat o nejoblíbenější trať, ale né o nejlepší trať. Každá je dobrá v něčem jiném...
A všichni autoři si zaslouží potlesk

No já nevím, ale asi jsi zapoměl ještě na jednu dokonalou trať, cituji z PRAHA.trk:
"Description ( "Jedná se o raálnou trat Praha-Kolín-Pardubice-Olomouc dle skutecností,a umístení vsech drázních objektu." )".
Karel

ok1dnh napsal:
No já nevím, ale asi jsi zapoměl ještě na jednu dokonalou trať, cituji z PRAHA.trk:
"Description ( "Jedná se o raálnou trat Praha-Kolín-Pardubice-Olomouc dle skutecností,a umístení vsech drázních objektu." )".
Karel
Karle, myslíš Praha alias Ti dva - Frank furt nad Mohanem?:-D

Ale jo Bobe57_cz, rozhodně bych to nedokázal, nicméně přes "velká ústa" se dostává.
Karel

Já si také myslím, že tratě jako takové lze těžko porovnávat. Podmínky ke stavění má každý jiné. Pokud chcete hlasovat o nejlepší trať, je nutné nastavit také nějaká kriteria. Například vybrat nejsložitější stanici a porovnat jak se s kolejištěm autor vyrovnal. Jak pečlivě tvoří krajinu. Zapomenuté poletující objekty, nastavení návěstidel, atd. Ale souběžně bych hodnotil i modeláře objektů PaV počínaje a Nebulusem konče. Zde by se hodnotilo i rozšířenost použití ve všech tratích.
Zatím jste opravdu dávali hlas tratím, které máte nejblíže bydlišti. V tom případě jsem obsadil strategicky nejvýhodnější plochu. Martin mne sice dohání, ale jeho trasa jde směrem, kde je menší hustota uživatelů MSTS. Tomu odpovídá i pořadí, ale je silně zkreslené pro malou hlasovací účast. To není ani jedno procento všech uživatelů MSTS.

Tiež si myslím že tieto trate ide ťažko porovnáváť.Každá je dobrá v niečom inom a všetky sú skvelé.Myslím si že v tejto ankete niet víťazov ani porazeních, lebo všetci čo do MSTS niečo urobili už víťazmi sú ... :wink:

Každá trať má něco jiného a říci,která je z nich nejlepší bych bral jako říci,že ti druzí to tak neumí.Musíme pořád něco přeměřovat a porovnávat?Jako by těch problémů v naší komunitě bylo málo.Naposledy s Pampallinim.Asi Hawk nemá co dělat,tak si vymýšlí nějakou aktivitu.Podle mě jsou všechny trati perfektní,každý staví jiným stylem a můžeme být vůbec rádi,že takové autory máme.Když už,tak měl vyhlásit dotaz na svoji oblíbenou trať,to by se pak nikdo nemohl urazit.Jak už tady byla připomínka na CR140 od P.Šimrala,tak ta trať byla mojí oblíbenou,na ni jsem něco najezdil.Chtěla by opravdu dodělat.Od nás na severu máme zatím jen betu 090 a jiné kraje jsou na tom lépe.Když by se 140 udělala v hávu 60-70 tých let,byla by to prima trať na smíšený provoz,Pikku slíbil české páry.Petře,nechceš se do toho pustit,prosím?

Ona nejlepší tať je ta trať která vyjde a je k radosti nejen tvůrce ale hlavně těch kteří ji mají nainstalovanou na počítači a jezdí si po ní,takže vlastně nejlepší jsou všechny tratě ktere jsou dostupné a za to jejich tvůrcům díky Každá trať je svůj vlastní originál a to ji dělá jedinečnou a nezaměnitelnou.

Môj názor je ten, že toto vlákno je úplne zbytočné, lebo ako píše Mirec všetci môžme byť vôbec radi že niekto niečo stavia a vôbec že to aj vydá, a už len túto skutočnosť treba oceniť, samozrejme že každý autor reálnej trate sa snaží čo najviac to prispôsobiť realite, tak si myslím že hodnotenie a všelijaké ankety a rebríčky sú zbytočné.
Je diametrálny rozdiel stavať dvojkoľajku alebo lokálku alebo horskú trať alebo 500 km projekt alebo 50 km trať.
Lebo ruku na srdce, koľkí sú takí čo sedia so založenými rukami pri compoch a čakajú kým niekto niečo vydá. Každý staviteľ sa snaží na 100 percent tomu verte, ale je prihlúple podľa mňa tu tvoriť akúsi hitparádu.
Hawk, čo si Ty spravil pre MSTS že takto tu vyhlasuješ takéto ankety ha?
Okrem blábolov asi nič že ?

Petr Novák napsal:
Jak už tady byla připomínka na CR140 od P.Šimrala,tak ta trať byla mojí oblíbenou,na ni jsem něco najezdil.Chtěla by opravdu dodělat.Od nás na severu máme zatím jen betu 090 a jiné kraje jsou na tom lépe.Když by se 140 udělala v hávu 60-70 tých let,byla by to prima trať na smíšený provoz,Pikku slíbil české páry.Petře,nechceš se do toho pustit,prosím?

Do původní CR 140 se už nepustím. Ta trať byla založena od základu špatně, protože jsem se na ní učil. A když jsem položil první kousek od Nebanic po Sokolov, tak jsem zapevnil chyby v zeměpisné orientaci, ve zkracování, v tenkrát ještě nedokonalé návěstní soustavě a podobně.
Pokud se na to dnes přinutím šáhnout, tak to bude zcela jiná CR 140, postavená na reálném terénu, s tratí danou podle GPS, v rozsahu od Marktredwitzu do Chomutova, asi by mě i lákala Plzeň, samozřejmě kompletní šachta v Sokolově, kompletní horské lokálky a podobně, prostě systém. Jedna holá trať mě nikdy nebavila. Ale i tak, pokud začnu stavět, položím jenom koleje, návěstidla, ale těžko udělám baráky a podobné. Já na to moc nemám, nikdy se mi v pokládání těchto věcí moc nedařilo, takže bych stejně přivítal spolupracovníky. Když jsem s CR 140 začal, byl jsem na pracáku a pak se flákal u jedné strojařské firmy, kde jsem dělal docela solidně od - do. Dnes mám svou firmu a dělám 25 hodin denně :-(
Jo, pokud nebude nikomu vadit, že ty sedmdesátá léta budou kolejově tak rok 1987, tak ať to jsou klidně sedmdesátá léta se štokrama v Sokolově, s Karkulema ve Varech, s Hektorama a Brejlovcema v Chebu a trolejí jen po Sokolov. To není problém.
Ahoj Petr

No trochu mě mrzí vaše reakce, ale to že mi umyjete hlavu mi bylo jasný 8) ......ale asi to vážně mělo být o nejoblíbenější trať a tak to přejmenujem...
Jinak mylsím, že komunitu okolo MSTS a jejich tvůrců máme dost silnou, ale nevím jak to mají v jiných zemích...
Každopádně se bojím chvíle kdy vyjde TMTS a RS, protože to kartami pořádně zamýchá...
Nechci nikoho pobuřovat, ale je pravda, že srovnávat i trochu jo...

P.S.: přejmenováno

Mít vlastní firmu,to je dneska práce od nevidím do nevidím,sám taky trošku podnikám,takže chápu,že nová 140 jen tak brzy nebude.Rád bych ti s ní pomohl,ale s editorem pracovat neumím,musel bych se to nejdříve naučit.Jak čtu tady příspěvky ve foru,není to jen tak jednoduchá věc.Čas bych si našel,třeba jen hodinu denně,ale musel by jsi říci co a jak.Nějak se začít musí.Ta rozloha je teda síla,ale bylo by to prima.Když se to naučilo více lidí,zkusil bych to tedy taky.
Ten provoz jak jsi napsal se mi líbí,to jsem měl na mysli.Sem tam nějaké mechaniky,zbytek světelná,to by mohla být realita jako hrom.Já se tedy hlásím jako pomocník.

Back
Nahoře