Objekty pre staviteľov tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Paráda. Super práca. Len tak ďalej smerom na východ. Taká Spišská Nová Ves by to strašne potrebovala ;).

To čo si stihol a ukázal je celkom dosť. Nejaká beta kde by som testoval svoje modely v OR by sa fakt šikla. Na takto spracovanom úseku by to náramne dobre ukázalo.

Dem, toto je oficiálna trať 321 a jej tvorca má všetko k dispozícii, takže si myslím, že ak sa mu bude dariť, bude mať čas a chuť sa s týmto paprať a vracať sa k už vydanému, tak to bude v aktualizácii.

Rozumiem.......Je to veľká škoda. Tak veľké projekty kvôly prezentácii a testu mojich modelov je zbytočné dávať na disk. Ale vyzerá to parádne to sa musí uznať.

Pekný model. ale neviem ho otestovať. Pri otváraní trate len tak vyhodilo, že nie je možné načítať jej databázu ( žiadne zmeny som v nej nevykonal )a to pretrváva aj po reinštale nielen trate, ale aj MSTS celkovo. Ani po inštale do panenského MSTS, len CD + MSTS Bin + trať s globálom sa situácia nemení. Toto ma na MSTS pekne sere a preto som sa ani nepustil do dostavby trate Trnava - Kúty, nemám na to nervy. Takže model síce mám, ale je na prd....no vyzerá dobre.
SFCAN180.jpg SFCAN181.jpg SFCAN182.jpg SFCAN183.jpg SFCAN185.jpg SFCAN186.jpg SFCAN184.jpg

Skús to otvoriť v OR a TSRE. Na otestovanie modelu a jeho osadenie by to mohlo stačiť.

Je dobré mít databázi zazálohovanou a pokud se stane něco takového při pouhém doplňování objektů nebo prací s terénem, nakopíruje se do tratě ta záloha.

Koľko kilometrov ma tvoja trat??? Ak je krátka dajme to mu do 100 km tak tu databázu výhod (pre istotu do iného priečinka) a skus spusti trať z nova síce bude ti msts papuľovať s miliónom hlášok ale podstate by si mohol trat načítať a odklepeš nanovo všetky návestidla a krajina s kolajami by ostala zachovana. Mohlo sa ti to stat ze keď si aj ukladal nie jaky objekt a drbol si s myškou do databázovo objektu trebárs to koľaji alebo ciest a dal si save. Alebo skus aj tak možno pomôže nájdi si súbor v koreňovom priečinku tvoja_trat~tdb.bk a vlnovku prepis za bodku a .bk odmaž a uvidiš a ked nie tak prva možnosť furt lepšie ako atomovy vybuch po par uložení. Mne sa to stalo pri vystavbe useku ZSR 190 od slovenskeho noveho mesta po pribenik ze som omylom dal dve vyhybky s hrotmi proti sebe bez 1m kolaje a zistil som ked som robil testovaciu jazdu a uz to neslo nijak vymazat. Sice som použil staru databazu zo zalohy kde ten usek nebol prepisal som novu a nove kolaje som odklikal a potom ešte raz mal som nešpecifikovaný problem v Ciernej, proste mapper nechcel načitať a vyhadzoval niejaku chybu v štyle index -1 a neviem tušim aj v RE bol aj dajaky problem tak isto som zopakoval ten isty postup. Alebo skus pohladať trošku staršiu databazu buchnut ju do trate alebo aj bez nej

Hoši, s MSTS som už zažil kopec nervov. Zálohovanie adresárov, úprav súborov atď., ale tu je problém niekde úplne inde a neviem kde. Proste si PC uložil dajaké info niekam, kde to neviem nájsť. Nepomohlo vloženie pôvodných súborov späť do trate a ani reinštal, je to proste haluz. Opakujem, toto nie je moja trať, toto sú objekty do 321 a screeny sú z revitalizovanej 321, nie z mojej vlastnej trate, na ktorej sa mi dajako nechce pracovať:).

Zjistil jsem, že původní plechové tabule mají krásných 282 polys a 0,02 kujus, což mi přijde na tak jednoduchý objekt docela dost, a tak jsem spáchal nové, 16 polys, 0,00 kujus, viditelnost 800m.
Pivot a rozměry jsou stejně, sloupek jde trochu do mínusu, aby značka nelítala ve vzduchu při malé úpravě terénu.
Textura je nová, umožňuje snadnější skinování (každá cedule bere v textuře čtvrtinu na šířku, na výšku celou bez 1 pixelu dole).
znacky1.jpg znacky2.jpg

Ke stažení zde: http://alsat.sk/mikulda/znacky.zip

Back
Nahoře