Objekty pre staviteľov tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Kebarko napsal:
Vytvoril som model koľajových polí. Je možné ho vkladať ako objekt do tratí.
Je k dispozícii na mojich stránkach.
Hezké, hned to ve Dvoukolejce povyměňuju.

Všem,kdo používájí z mé kolekce domků z Kostěnic soubor KeDomekB1.s
Byl jsem upozorněn na chybně umístěný pivot a domek zapadal do země,tak jsem provedl opravu.Rozhodl jsem se na základě toho,že oficielně mě nikdo o jeho použití nepožádal a na svých stránkách mám upozornění,že modely jsou tvořeny pro konkrétního uživatele,takže může dojít k jejich dodatečným úpravám,proto o jejich užití je lépe se se mnou domluvit.
Za chybu se omlouvám
dílčí oprava je zde: http://mates.boletice.cz/modely/KeDomekB1.zip" nebo pak stáhnout celý balík z mých stránek

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/skiny/sloupy.jpg
Nebulus s obrovskou ochotou vytvořil pro aktualizaci Dvoukolejky další typy telefonních sloupů. Část z nich je určena pro automatické rozmístění do tratí s tím, že mají posunutý pivot a tak se automaticky umístí několik metrů vedle kolejí. Takřka všechny jeho sloupy naleznete ke stažení na mých stránkách. Patří mu za ně velký DÍK.

Pro stavitele tratí mám menší bombu: Radiovník s nastavitelnými číslicemi.

c5f624bb47393bea754b40441c1e8308.jpg e4ac80e9bb18cbc04c6a021d437f489f.jpg
Ke stažení zde.

Naposled editoval moderátor:
Po niekoľkotýždňových vytrvalých urgenciách Jirku-TK som upravil sadu obytných domov, tzv. bytoviek z 50-tych rokov. Jednak som vytvoril rôzne varianty v tvare písmena C, E, I a W, ale hlavne som odstránil vegetáciu, ktorá sťažovala vytváranie zimných, jarných či jesenných textúr. Viditeľnosť som nastavil na 1200 m.

Pre ilustráciu

64abb7c81dc0fb0f538db29451fa52c5.jpg 4d65301dbdfb723e893becef50eeedb6.jpg

Pokiaľ ich potrebujete pre svoje nekomerčné projekty, nájdete ich na mojom webe.

JiříkTK prichystal pre upravenú sadu bytoviek nočné a zimné textúry. Kto máte záujem, aktualizovaný archív je na webe, môžete sosať ...

Na nasej stranke je k downloadu sada vykurovacich stojanov pre stavitelov tratí. Obsahuje tri verzie stojanov s nastavenou vyditelnostou 80m. Dufam, ze sa budu hodit.

Ďalšia várka objektov pre staviteľov tratí je k dispozícii u mňa na webe. Jedná sa o núdzové prístrešky - búdy z vyradených starých vagónov Ztr/Glm. Podobné je možno vidieť v záhradách popri tratiach, v rôznych dvoroch, kde slúžia na odkladanie materiálu a niekedy aj na zapadnutých zastávkach ako prístrešky pre cestujúcich.
Archív obsahuje dve farebné varianty - hnedú a zelenú, každú v troch verziách - otvorenú, uzavretú a s pootvorenými dverami. Autorom ináč excelentných textúr je Vikfe z Trainzu.

bdc99074e08320fbcc1c1583b9ce3b57.jpg a 6ae2b88d603b523f7938e2435731b709.jpg

Jednotlivé verzie majú od 190 do 245 poly a 0,01 kujus. Viditeľnosť 900 m. Postupné zjednodušenie som u takéhoto jednoduchého objektu neriešil.

Free na nekomerčné použitie.

Statické modely Blm, BDlm a BDFlm

Sada statických modelov prípojných vozov Blm, BDlm a BDFlm z 30-tych rokov 20. storočia s nápismi z rokov 1957 -1967 je uvolnená k downloadu.

Modely sú určené exkluzívne pre trať Ztracená_Old, no nevylučujem ich použitie v ďalších nekomerčných projektoch ...

8cd4c8e45ac0b9236933882184f7693c.jpg a 711ac333b28de2ba2b67ea56c41bce93.jpg

Sada obsahuje 3 verzie Blm a po 2 verzie BDlm a BDFlm. Viditeľnosť je nastavená na 900 m, model má okolo 4400 poly a 0,40 kujus. Tieto statické modely sú značne zjednodušené a neobsahujú interiér.

Objekty pro stavitele tratí Dominik

Vážení kolegové,
rád bych Vám představil svůj první objekt po delší době, jedná se o model do projektu 321 - přejezdový domek v Bohumíně. Nějaké mouchy určitě má, ale věřím, že se budu další prací zdokonalovat.

V současné době se chystá již další nový model, vše se včas dozvíte. Tvorbu naleznete ZDE.

Dominik napsal:
Další model venku... ;)
...

Zdravím,
to vypadá na budku posunovačů z Polanky nad Odrou.Bude tedy třeba o ní informovat autory projektů "321" a "270".:)
Jinak,jako začátek tvorby modelů to není špatné a jako trénink na tvorbu výpravní budovy v Ostravě-Svinově je to velmi dobré.;)

David

Davide nevím jestli jsi to zkoušel, ale na tom modelování v podstatě nic není. Je to celkem jednoduchá věc. Žádná složitost, jak říkají všichni. Ovšem velkým problémem jsou textury a u hodně složitých objektů i doba modelování a přemýšlení nad tím, jak to udělat. Jde o to, že to sežere hodně času a textury i hodně snahy, dále je potřeba dodržet "rozumy" získané z podkladů.

David Hájek napsal:
Zdravím,
to vypadá na budku posunovačů z Polanky nad Odrou.Bude tedy třeba o ní informovat autory projektů "321" a "270".:)
Jinak,jako začátek tvorby modelů to není špatné a jako trénink na tvorbu výpravní budovy v Ostravě-Svinově je to velmi dobré.;)

David

Davide, díky ;). Ano, je to tak, Polanka nad Odrou :). Jinak většinou je to tak, jak píše Čouda
Ach jo, tu editaci by to chtělo, omylem jsem zmáčkl nějaké tlačítko a odeslalo se to. Je to většinou tak, jak píše Čouda; udělat hrubý model není u budovy problém, spíše jde o to namapování a textury obecně, dost budov je foceno přes "nežádoucí objekty" jako stromy, keře a jinak to nejde... Co se týče Svinova, počítám nejen s tím :cool:

No, možná si mohl udělat i to schodiště tam. Jinak koukám, že v Tanvaldě taky mají vyhýbkářský stanoviště ;-)

Čouda napsal:
No, možná si mohl udělat i to schodiště tam.
Podle mě není třeba. Stejně je tam všude křoví a stromy, projedeš kolem toho a na schody koukat nebudeš :D Jinak Dominikovi velké díky :) A možná by ses mohl pochlubit ï St.II ;)

Back
Nahoře