Pořizování dokumentace na stavbu tratí

perinakx

Skladník
No aby som sa ešte ja vrátil k problematike. Radím vám nechváľte sa radšej s tým ako a podľa čoho ste stavali vašu trať pre MSTS, lebo predpisy ŽSR sú prinajmenšom hlúpe. Ja mám teraz konkrétne opletačky s tým ako som si mohol dovoliť natočiť úsek trate ŽSR169 bez povolenia. Vraj nejaký žel. predpis zakazuje nakrúcať trať. Ale ak sa trochu zamyslime existuje GoogleEarth či iné mapy kde je trať tiež dobre vidieť takže aký to má zmysel že teraz ma otravuje žel. polícia s takými hlúposťami. A ešte niečo, som zvedavý čo povedia policajti nato keď vydám aktualizáciu s Ťahanovským tunelom ktorý je podľa nich strategický objekt a nemal by byť v simulátore zobrazený.

Re:

perinakx napsal:
No aby som sa ešte ja vrátil k problematike. Radím vám nechváľte sa radšej s tým ako a podľa čoho ste stavali vašu trať pre MSTS, lebo predpisy ŽSR sú prinajmenšom hlúpe. Ja mám teraz konkrétne opletačky s tým ako som si mohol dovoliť natočiť úsek trate ŽSR169 bez povolenia. Vraj nejaký žel. predpis zakazuje nakrúcať trať. Ale ak sa trochu zamyslime existuje GoogleEarth či iné mapy kde je trať tiež dobre vidieť takže aký to má zmysel že teraz ma otravuje žel. polícia s takými hlúposťami. A ešte niečo, som zvedavý čo povedia policajti nato keď vydám aktualizáciu s Ťahanovským tunelom ktorý je podľa nich strategický objekt a nemal by byť v simulátore zobrazený.
Buď v klidu a klidně je pošli do sedínky. Nemají jediný právní podklad, který by to zakazoval. Zákonem je dáno jen ochranné pásmo v okolí dráhy proti vstupu nepovolaných, ale nikde není zakázáno focení a točení všeho, co může vidět kdokoliv třeba při procházení okolo dráhy nebo ze dveří posledního vozu a veřejnosti přístupných míst atd. Pokud ale budeš fotit a točit komerčně ( třeba reklamu aj. ), povolení již potřebuješ. To ale není dáno zákonem o dráhách. Policajti asi budou staršího data z doby komančové nebo dokonce švejkovské :D .

Re:

perinakx napsal:
Je škoda,že ještě v dnešní době je tohle možné,mluví se o demokracii,ale každý to bohužel chápe po svém.Osobně si myslím,že na Slovensku se tohle bere ještě trochu vážněji než v Čechách.( Doufám,že se to nikoho nedotkne osobně).

Re: Re:

Šnek napsal:
perinakx napsal:
Je škoda,že ještě v dnešní době je tohle možné,mluví se o demokracii,ale každý to bohužel chápe po svém.Osobně si myslím,že na Slovensku se tohle bere ještě trochu vážněji než v Čechách.( Doufám,že se to nikoho nedotkne osobně).
Ad ta posledna veta, maš pravdu.... zapadakov :bms:

Re:

perinakx napsal:
Kto ťa bonzol? Alebo nejaky "fízel" hraje MSTS? :bounce:

Re: ŽSR 169 Košice-Hidasnémeti

Ono tomu tuším "dopomohlo" aj to, že niekto zverejnil do istého slovenského periodika, že vôbec taká trať existuje. Medializácia urobila svoje a už to ide ...

peter55 napsal:
Alebo nejaky "fízel" hraje MSTS? :bounce:
Hamuj chlapec môj dobre !!! By si sa čudoval koľko fízlov hrá MSTS a koľko fízlov do MSTS robí addony ! Nie všetci sú takí jebnutí ako ich vykresľujú v médiách a dementných vtipoch.Myslím, že skorej viac zavážila tá medializácia trate aj keď niektorí "osožáci" žijú ešte pred rokom 1989.

Naposled editoval moderátor:

Nějaká 169, že někomu leží v žaludku? Já mám na území Slovenska trať do Bratislavy včetně modelu depa. Duuso pak pokračuje do Komárna. A co Jene se 150? Ale největší zločinec asi bude Martin, který má koleje od českých hranic až na hranice s Ukrajinou. Za totality by jsme už všichni byli odsouzeni k trestu smrti za vlastizradu. :salut:

bob57_cz napsal:
Buď v klidu a klidně je pošli do sedínky. Nemají jediný právní podklad, který by to zakazoval. ...

Zdravím,
podle všeho má bob57_cz pravdu.Vlastním jak historické,tak aktuální povolení vstupu na ... no a na jeho druhé straně se píše něco ve smyslu že "Fotografovat a filmovat je možné všude tam,kde to nezakazuje tabule s patřičným nápisem" /Zákaz fotografování apod./.Jen dodávám,že jak staré,tak nové "povolení" má shodný tiskopis z roku 198x a píše se v něm ještě něco o Federálním ministerstvu dopravy ČSSR. :D
Takže shrnuto,když není na mašině či na každém domku,mostu či tunelu kolem a na trati tabule s nápisem "Zákaz filmování",nevidím problém.Samozřejmě že povolení vstupu na lokomotivu je zase o něčem jiném.
Další věcí je také současná podoba zákonů a předpisů na Slovensku. :?

David

David Hájek napsal:
bob57_cz napsal:
Buď v klidu a klidně je pošli do sedínky. Nemají jediný právní podklad, který by to zakazoval. ...

Zdravím,
podle všeho má bob57_cz pravdu.Vlastním jak historické,tak aktuální povolení vstupu na ... no a na jeho druhé straně se píše něco ve smyslu že "Fotografovat a filmovat je možné všude tam,kde to nezakazuje tabule s patřičným nápisem" /Zákaz fotografování apod./.Jen dodávám,že jak staré,tak nové "povolení" má shodný tiskopis z roku 198x a píše se v něm ještě něco o Federálním ministerstvu dopravy ČSSR. :D
Takže shrnuto,když není na mašině či na každém domku,mostu či tunelu kolem a na trati tabule s nápisem "Zákaz filmování",nevidím problém.Samozřejmě že povolení vstupu na lokomotivu je zase o něčem jiném.
Další věcí je také současná podoba zákonů a předpisů na Slovensku. :?

David

Za totality nebyl problém cokoli fotit na železnici. Mě jen jednou i s kamarádem sebrali fízlové, když jsem v Chornici filmoval vlak 433+služební vůz+433na postrku. (záběr mohu doložit, mám jej už i v avi a něco stejného je i v knížce Parní symfonie, asi to tam jezdilo takto pravidelně) Problém byl jen v tom, že v pozadí byl nějaký vojenský objekt, který si hlídali. Ale vše se vysvětlilo, jen jsme museli sepsat prohlášení, co přesně jsem filmoval a jelikož objekt byl kus vedle, tak nás pustili a ani film nezabavili. Ale byl to zážitek na celý den. Ráno jsme udělali tento první snímek, pak nás odvezli na VB (VB to je tehdejší zkratka současného Pomáhat a chránit) do Boskovic a měl jsem co dělat, abych po propuštění ze služebny stihnul poslední noční vlak domů.
Ale bejt tenkrát MSTS a posílat přesné modely tratí do imperialistického Německa, to by asi neprošlo. :D

Asi před půl rokem byl, myslím, v Dráze hezký článek, kde nějaký železniční fotograf vzpomínal na svoje začátky v 70. létech. Také byl za katrem mnohokrát, o debilitě tehdejších příslušníků ani nemluvě.
Pak prý v novinách vyšel článek, kde se jasně psalo, že fotit se nesmí místa jen veřejnosti nepřístupná.
Člověk se ale nestačí divit i dnes. Když fotím objekt/lokomotivu na textury vždy to oznámím výpravčímu/fírovi, aby o mě věděli.
Co se však nesmí stát, že okolo půjde ředitel zeměkoule (rozuměj koloťuk, místní opilec již patřící k inventáři stanice atd), to je pak velký problém. Naposledy s HarkIVem ve Velkém Oseku jsme málem dostali přes držku kelímky od piva, v Chlumci to hrozilo lahváčem, v Kropáčově Vrutici na mě volali policii. :eek: Lidská blbost je neomezená. :bounce:

Naposled editoval moderátor:

Schválně jsem se pánové podíval na zákony Slovenska a podle zákona platného z roku 1972 je zakázáno fotit,točit,pořizovat jakýkoliv materiál o veřejné dopravě.Bez souhlasu VB,ministerstva cestování či vzdělání.Pokud bude pořizováno obrazové médium za účelem obohacení, nebo vyžití pro podvracení ČS bude odejmuta svoboda v délce trvání 5 - 11 let. Takže když jste nazažádaly soudruhy (KSČM) o souhlas k publikování jakéhokoliv informace o trati na Slovensku (v Česku zrušeno) pak budete mít problémy ... A to že je Slovensko demokratické?

phptt napsal:
Schválně jsem se pánové podíval na zákony Slovenska a podle zákona platného z roku 1972 je zakázáno fotit,točit,pořizovat jakýkoliv materiál o veřejné dopravě.Bez souhlasu VB,ministerstva cestování či vzdělání.Pokud bude pořizováno obrazové médium za účelem obohacení, nebo vyžití pro podvracení ČS bude odejmuta svoboda v délce trvání 5 - 11 let. Takže když jste nazažádaly soudruhy (KSČM) o souhlas k publikování jakéhokoliv informace o trati na Slovensku (v Česku zrušeno) pak budete mít problémy ... A to že je Slovensko demokratické?
Muzeum.Tohle už dávno neplatí ani tam a je to zrušeno, jinak by nemohly ZSR vůbec fungovat. Poslední "apačovské" změny legislativy byly snad v roce 1987, nehledě k tomu, že samostatný slovenský stát "Mečiarovo" si urobil poté vše nanovo a "lepší" ako čehůni. :lol:

Boze muj, Mirane, vyhodte to do HydeParku, tohle se samotnou trati nema nic spolecneho, jsou to jen zvasty off topic. :salut:
Furt mate reci o zprehledneni fora, ale je to tu samy plevel, kdo z novych uzivatelu se ma v tom vyznat. Nebo staci, odejit na mesic z tohoto fora a vratit se zpet a je to tu neprehledne atd.

Čuřil napsal:
Boze muj, Mirane, vyhodte to do HydeParku, tohle se samotnou trati nema nic spolecneho, jsou to jen zvasty off topic. :salut:
Furt mate reci o zprehledneni fora, ale je to tu samy plevel, kdo z novych uzivatelu se ma v tom vyznat. Nebo staci, odejit na mesic z tohoto fora a vratit se zpet a je to tu neprehledne atd.
Čím včera zasvinil forum ty?Odkazem na erotický stránky?To bylo košer? S pozdravem latich

Čuřil napsal:
Čuřile....zrovna ty něco říkej....víš co se říká ne???: Mlčeti zlato :wink: .

Back
Nahoře