Řazení slovenských EC a IC - Dunaj - trat 321

Tomas Lee

Skladník
Dotaz

Nevěděl jsem kde se zeptat a protože tahle trať už je v podstatě taky Slovenská zeptám se tady a asi mi poradí přátelé ze Slovenska. Když jsem byl mlád a jezdil často na Slovensko do Nového Mesta nad Váhom k starej mame, párkrát jsem viděl jak prolétl nádražím (možná že to bylo i nějak kolem poledne) vlak (R, Ex..nevim) který vozil max. 2-3 vagóny (nepamatuji přesně) Myslím že jezdil Bratislava-Košice. Nevíte jak se jmenoval a jestli ještě jezdí?

Naposled editoval moderátor:
To bol Dunaj, akasi slovenska verzia Manažeru ... ale nechytilo sa to ...

Jazdilo to snad iba jeden rok, bol to IC a mal iba prvu triedu, mali by to byt 4 vozne, 3x Amee a WRRm (vtedy nikto o RIC160 ani nechyroval). Zastavoval BA-PP-ZA-KE (vtedy este IC stavili BA-TT-TN-PU-ZA-VR-LM-PP-KE)

JOHNZ napsal:

Presne tak Johny ... Fakty zo ZCP 106 (Púchov - Kraľovany) z GVD 1997:

Rušiaci IC 1610/1611 "Dunaj", premával len cez parcovné dni, len vozne prvej triedy, normatív hmotnosti 300 ton, brzdiace percentá do 20 náprav (to je max. 5 vozňov), lokomotíva rady 350.Pobyty v Žiline: IC 1610: 7.12 - 7.16, IC 1611: 19.55 - 19.59

Fakty zo ZCP 105 (Kraľovany - Košice) z GVD 1997:

Lokomotíva rady 363.IC 1610: Košice odchod 4.30, Poprad 5.35 - 5.37, IC 1611: Poprad 21.34 - 21.36, Košice príchod 22.40

V GVD 1998 bol už tento pár vlakov zrušení ...

"Gorila" s troma Amee a WRRm, to by bolo teda foto ...

AndrewM

Mirec napsal:
JOHNZ napsal:

Presne tak Johny ... Fakty zo ZCP 106 (Púchov - Kraľovany) z GVD 1997:

Rušiaci IC 1610/1611 "Dunaj", premával len cez parcovné dni, len vozne prvej triedy, normatív hmotnosti 300 ton, brzdiace percentá do 20 náprav (to je max. 5 vozňov), lokomotíva rady 350.Pobyty v Žiline: IC 1610: 7.12 - 7.16, IC 1611: 19.55 - 19.59

Fakty zo ZCP 105 (Kraľovany - Košice) z GVD 1997:

Lokomotíva rady 363.IC 1610: Košice odchod 4.30, Poprad 5.35 - 5.37, IC 1611: Poprad 21.34 - 21.36, Košice príchod 22.40

V GVD 1998 bol už tento pár vlakov zrušení ...

"Gorila" s troma Amee a WRRm, to by bolo teda foto ...

Tak moment, kde je chyba ? Za jizdy se asi v Kralovanech loko nemenila a za 4 minuty v Ziline by to byl na mistni pomery nevidany cas :-)

Bud je chyba v ZCP alebo to Mirec zle odpisal, chodila 350 vsade ... (ale inak, to ze za 4 minuty sa masina na IC vymenit DA potvrdili Zilincania neraz ked na IC na ktorom vypovedala sluzbu rada 350 vymienali radu 163 za radu 362/3.

Re: AndrewM

AndrewM napsal:
Tak moment, kde je chyba ? Za jizdy se asi v Kralovanech loko nemenila a za 4 minuty v Ziline by to byl na mistni pomery nevidany cas :-)
Chyba je v ZCP ... Nestalo sa to prvý krát ... Keby si si zalistoval v terajšom ZCP 105 a 106 zistil by si že na EC "Košičan" je písaný "banán" 151 ... A chodí naňom??? To sú už naše ZSSK, píšu si mašinu ako chcú ... Ale bolo by zaujímavé vidieť ako za jazdy v Kraľovanoch menia mašinu ... :lol:

JOHNZ napsal:
... (ale inak, to ze za 4 minuty sa masina na IC vymenit DA potvrdili Zilincania neraz ked na IC na ktorom vypovedala sluzbu rada 350 vymienali radu 163 za radu 362/3.
Johny, všetko sa dá keď sa chce ... :wink:

Mirec: Tam s tym Kosicanom je problem v tom, ze to, ze ziadny banan nebude sa rozhodlo az ked boli ZCP vytlacene ... tak sa na to vybodli ...

JOHNZ napsal:
Mirec: Tam s tym Kosicanom je problem v tom, ze to, ze ziadny banan nebude sa rozhodlo az ked boli ZCP vytlacene ... tak sa na to vybodli ...
Tak to sú poriadny blbci ... Tak sa najprv dohodnem a potom vytlačím ZCP ... A potom by sa nemalo už nič meniť ...

AndrewM

JOHNZ napsal:
Bud je chyba v ZCP alebo to Mirec zle odpisal, chodila 350 vsade ... (ale inak, to ze za 4 minuty sa masina na IC vymenit DA potvrdili Zilincania neraz ked na IC na ktorom vypovedala sluzbu rada 350 vymienali radu 163 za radu 362/3.

Ale ja netvrdim, ze se to neda stihnout, jen v nasich zemepisnych sirkach je to jev nevidany :-)

No to su potom blbci vsetci, bo 151 bola aj v ceskom zositaku ... to je tak, ked sa na poslednu chvilu komplet prehadzu masiny ...

JOHNZ napsal:
No to su potom blbci vsetci, bo 151 bola aj v ceskom zositaku ... to je tak, ked sa na poslednu chvilu komplet prehadzu masiny ...
Johny, ale v českom ZCP je to napísané dobre.V úseku Praha - Bohumín 151 a Bohumín - Košice 163.To vždy len "naši" musia niečo po ... :mad:

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:

Jazdilo to snad iba jeden rok, bol to IC a mal iba prvu triedu, mali by to byt 4 vozne, 3x Amee a WRRm (vtedy nikto o RIC160 ani nechyroval). Zastavoval BA-PP-ZA-KE (vtedy este IC stavili BA-TT-TN-PU-ZA-VR-LM-PP-KE)

Nejezdilo něco co by se jmenovalo nějak jako "Tatranská strela" ???

Nie, chodil (a chodí) maximálne tak Tatran ...

Mirec: Ja mam doma tlaceny a tam je to spatne ... asi na webe uz maju nejaku zmenu ...

JOHNZ napsal:
Mirec: Ja mam doma tlaceny a tam je to spatne ... asi na webe uz maju nejaku zmenu ...
Johny, myslíš tlačení ZCP ČD? Lebo ja som si sťiahol SJŘ po 1.zmene a je to tam OK.

Keď už hovoríte o raritných vlakoch na trati ŽSR120 zaujímavým vlakom bol aj R 1380/1381 "NESEBAR", chodilo to odniekade z Poľska cez Žilinu,Galantu,Nové Zámky a Komárno do Budapešti,taktiež to malo len 3-4 PKP vozy /väčšinou staré chlievy/,vídaval som to v Trenčíne ráno okolo 7.00 /R 1380/ kam som v tom čase /rok 1990/ chodil na strednú, vozili to 363-ky.

...

Taky jsme jezdili něčím podobným. Museli sme jezdit autem do Piešťan nebo do Trenčína na rychlík kterej jezdil kolem půlnoci (nepamatuji přesně). Vozil lehátkový vozy odněkud z balkánu, vyvrácený dveře, smrad, špinavý okna a různá havěť. Jezdili sme ve směru Žilina...Katowice. Už si ale nevzpomenu co to bylo za vlak, otec tvrdí že Bathory, ale nějak mi to nesedí časově. Až dnes si ale uvědomuji jak strašně pomalu sme jezdili na polský straně. :roll:

Back
Nahoře