Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Musíš to přesně opsat z jiného Xtracks, jediná chybička a vše padne. To samé platí, pokud někdo bude mít jakoukoli jinou verzi Xtracks. Jestli bez Těchto kolejí nemůžeš žít tak hurá do toho. Jen s a sd nestačí. Je to celkem věda zapsat všechny vazby:
Například pro:
TrackShape ( 224
FileName ( A1tFrog6dLft.s )
NumPaths ( 2 )
SectionIdx ( 1 0 0 0 0 351 )
SectionIdx ( 3 -1.9555 0 -0.1932 -11.2768 338 350 350 )
)
musíš nadefinovat:
351, 338 a 350. Najdeš to zde:
TrackSection ( 351
SectionSize ( 1.5 25 )
)
TrackSection ( 348
SectionSize ( 1.5 15 )
)
TrackSection ( 350
SectionSize ( 1.5 0 )
SectionCurve ( 101.2882 5.6384 )
)

Stavitelxx napsal:
Zdravím,
tak dneska jsem si prošel nově budovaný úsek Hoštejn - Lupěné včetně dvou Hněvkovských tunelů, a i přesto, že se tam usilovně pracuje, tak se vůbec nikdo nestaral, kde jsem se tam vzal...
Šel jsem si jak na procházce v parku a místo toho aby mě vyhodili, nebo se alespoň zeptali co tam dělám, tak mě ještě zdravili :D
Martin, buď rád že si narazil na milých robošov.Mňa by to potešilo keby sa mi pozdravili, možno by sme prehodili pár slov a dozvedel by som sa nejaké pikošky ... :twisted: Alebo by si sa cítil lepšie keby ťa odtiaľ vykopli ako keby si im chcel poťiahnúť tunel :lol: a nemohol by si zdokumentovať trať? A myslím si že ich až tak dobre neplatia aby strážili každú živú dušu v okolí stavby ... :wink:

Mirec napsal:
Stavitelxx napsal:
Zdravím,
tak dneska jsem si prošel nově budovaný úsek Hoštejn - Lupěné včetně dvou Hněvkovských tunelů, a i přesto, že se tam usilovně pracuje, tak se vůbec nikdo nestaral, kde jsem se tam vzal...
Šel jsem si jak na procházce v parku a místo toho aby mě vyhodili, nebo se alespoň zeptali co tam dělám, tak mě ještě zdravili :D
Martin, buď rád že si narazil na milých robošov.Mňa by to potešilo keby sa mi pozdravili, možno by sme prehodili pár slov a dozvedel by som sa nejaké pikošky ... :twisted: Alebo by si sa cítil lepšie keby ťa odtiaľ vykopli ako keby si im chcel poťiahnúť tunel :lol: a nemohol by si zdokumentovať trať? A myslím si že ich až tak dobre neplatia aby strážili každú živú dušu v okolí stavby ... :wink:

Samozřejmě jsem rád, že mě nikdo nevyhodil, jen mi to připadalo divné, všude kolem trati jsou tam poházené různé nářadí, přístroje atd, klidně jim to může někdo ukrást.

Zbyňku dík za vysvětlení toho kolejiva, vidím že mě čeká další maturita :?

Skor si myslim, ze Martina považovali za nejakého kádra z investorského, stavebného úradu alebo niečo podobné inšpekčné ... to sme tak išli s kamarátom, ja som si ešte začal provokatívne robiť poznámky a by ste neverili, jak keď sme prešli o kúsok ďalej, jak tam všetci makali ... :lol: :lol:

JOHNZ napsal:
Skor si myslim, ze Martina považovali za nejakého kádra z investorského, stavebného úradu alebo niečo podobné inšpekčné ... to sme tak išli s kamarátom, ja som si ešte začal provokatívne robiť poznámky a by ste neverili, jak keď sme prešli o kúsok ďalej, jak tam všetci makali ... :lol: :lol:
No to musela byť poriadna sranda ... Niekedy nieje na škodu vyzerať ako kancelárska krysa, prípadne nejaký pán generálny ... :lol:

Zdravím,
opět se zde obracím o pomoc, nové typy kolejí jsem do Globalu umístil, snad i správně zapsal do Tsection.dat (podle návodu Zbyňka) - nové koleje jsou vidět v editoru a dá se s nimi pracovat.
Ale nastal jiný problém, na ty nově přidané koleje mi v editoru nejdou osazovat objekty typu značka rychlosti, návěstidla atd, vždy se objeví hláška: "Objekt musí být umístěn na koleji či silnici".

Víte někdo v čem je zrada, jak mám tento problém vyřešit?

Naposled editoval moderátor:
Aktualizace 4

Aktualizace 4 bude dostupná ke stažení někdy ve večerních hodinách, velikost je 90 MB, obsahuje nově postavený úsek Žilina - Poprad Tatry, výměnu všech rychlostních značek, přidány značky TV, VZ, přestavěna stanice Zwardoň, zavedeny dva druhy kolejiště (koridor - staré pražce) a další drobné úpravy.

Abych nepřinášel jenom dobré zprávy, tak je tu i jedna špatná zpráva, včera při testovací jízdě jsem našel několik závažných chyb. Bohužel Aktualizace 4 i Akt 5 už jsou uzavřené, takže ty chyby budou opraveny až v Akt 6 (1.7.2006).
Jedná se o špatně nastavenou rychlost z Českého Těšína směrem na Ostravu, místo 100 km/h je tam 60 km/h a druhá závažnější chyba je od Albrechtic u Českého Těšína směrem na Havířov na druhé TK, místo 80 km/h je tam nastaveno 0 km/h, takže tam neprojedete!!
Hold musíte počítat s výlukou 2 TK mezi Albrechticemi a Havířovem až do 1. července.
Je mi líto, nemůžu s tím teď nic dělat.

Jinak děkuji TAXovi za vytvoření objektu jednotky TEŽ do stanice Poprad (bude až v Akt. 5)
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/PP1.jpg
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/PP2.JPG

A taky děkuji za vytvoření koridorových telefonů a zařízení pro AVV (vytvořilo to více lidí najednou).

Současně s Akt. 4 uveřejním na stránce i dvě nové aktivity a některé opravené aktivity, vše od Luďka.

:o)

Minulé léto jsem měl v plánu projet se z Nového Mesta nad Váhom až do Štrby vlakem a pokochat se nádhernou krajinou a pak do Tater na dovolenou. Ale drahá polovička odmítla cestovat vlakem tak sme udělali kompromis a auto nechali v Liptovskym Mikuláši a dál jeli vlakem Ale teď, teď si to vynahradim všechno až do posledního pražce

trat do popradu

zdravim! tak som sa previezol v aktivite r607 - liptov zo ziliny do popradu. pekne spravena trat. pekne mesta (lm, ruzomberok, poprad...) skutocnosti sa nevyrovna ale inak nadhera. dve pripomienky:
* chybaju tratove km (nie ze by to moc vadilo, ale aj detaily sa pocitaju)
* skoda garazi na vyjazde z popradu smer SnV... az tamad najblizsie pojdem mozem skusit nafotit :)))) (ale to bude az cca o mesiac)

Re: trat do popradu

jeffer napsal:
zdravim! tak som sa previezol v aktivite r607 - liptov zo ziliny do popradu. pekne spravena trat. pekne mesta (lm, ruzomberok, poprad...) skutocnosti sa nevyrovna ale inak nadhera. dve pripomienky:
* chybaju tratove km (nie ze by to moc vadilo, ale aj detaily sa pocitaju)
* skoda garazi na vyjazde z popradu smer SnV... az tamad najblizsie pojdem mozem skusit nafotit :)))) (ale to bude az cca o mesiac)
Zdravim všechny. Asi pro oči nevidím, ale na stránkách tratě 321 není odkaz na aktualizaci 4 aktivní, kde prosím stahujete tuto aktualizaci? Díky za odpověď.

Pelikán napsal:
Sroluješ sajtu dolů a u obrázků s nápisem aktualizace 4 je velká kolonka download.
Díky už to funguje, ale od rána to zkouším a nešlo to až nyní

Mám dotaz pro Stavitelxx-e. Dneska jsem provedl důkladnou očistu svého počítače, nainstaloval všechno od A až do Z a nyní jsem ve fázi,kdy jsem nainstaloval samotnou trať Zdeňka Šemory a teď se chystám k instalaci Tratě321. To, že se musí zazálohovat složky Global a Routes a přejmenovat je na GlobalBP a RoutesBP je mi jasné, ale co mi není jasné je složka Sound. Tedy když nainstaluji složku SOUND z instalačního CD tratě 321 do počítače, může to mít nějaký vliv a kolizi při provozu tratě Zbyňka Šemory ? Nebo taky musím adresář Sound přejmenovat na SoundBP ?

zoznamy vozidiel k aktivitam

a teda: preco sa uvadzaju k aktivitam na doplnenie vozidla, ktore su sucastou trainsetu BP? pochopim nejake nestandardne (historicke vozne od Taxa a podobne), ale trainset BP a jeho (sic stale sa meniaci) obsah je v podstate standard. tj vyraz "treba doplnit" pre mna obvykle znamena "uz je to tam davno".
(nenadavam, len sa mi to zda ako zbytocnych 5-10 minut prace)

Stavitelxx napsal:
Jiří,
zaprvé pan Šemora se jmenuje Zbyněk a né Zdeněk, a zadruhé neznamená že když používám Internet Explorer, tak že jsem blázen!

Složka Global je jediné, co se musí zálohovat pro každou trať zvlášť, jinak tratě můžou být všechny v jedné složce Routes a zvuky můžeš klidně nakopírovat do Soundu, jsou totožné se zvukama z tratě BP. (teda alespoň byli, pokud Zbyněk neudělal nějakou úpravu...)
Hlásím se k bláznům, kteří používají IE a nemám nejmenší problém. Shodou okolností jsem si právě proletěl v editoru novou aktualizaci. Teda Martine opravdu jedeš perfektním tempem, blahopřeji.
Složku Sound mám společnou a měním jen Global a Routes. Kdyby tam něco ze sound chybělo, tak by to v trati řvalo. Ale vše je OK

S vypsáním potřebných vozů ke každé aktivitě je docela problém, protože každý má Trainset od Zbyňka z jiného data a tudíž i v jiném stavu. Proto na své stránce uvádím, že je nutné ke spuštění aktivit mít Trainset z data 31.8.2005 a k tomu se musí doplnit zbývající vypsané vozy. Nevím v jakém stavu je zasílaný Trainset dnes :?
Ale taky mi to docela leze na nervy, myslím že už to vypisovat nebudu...

Zbyňku nejde o to, jestli ve Soundu něco chybí, ale jestli nemáš nějaké jiné zvuky pod stejným názvem jako já? Aby moje zvukové soubory nepřepsaly tvoje. Pokud máš pořád to samé, tak je to v pohodě.

Na Mirecovej stránke (http://mireck.ic.cz) je aktuálny zoznam vozidiel z Trainsetu BP (Trainset.xls). Tento zoznam sa priebežne upravuje, aby bol aktuálny. Ak si teda tento zoznam porovnáte so svojím nainštalovaným zoznamom vozidiel dajú sa zistiť odchýlky od aktuálneho stavu. Teda jak chybajúce vozidlá, tak aj nesprávne označené vozidlá.
Je dobré si občas porovnať tieto dva zoznamy, a tak si udržiavať aktuálny stav platného Trainsetu. Potom by sa nemalo stávať, že si nainštalujete aktivitu a vypíše Vám spústu chýb.

Martin, mohol by som ťa poprosiť, či by si nemohol presunúť svoje stránky z webzdarma.cz niekde inde (nechcem robiť reklamu na nejakú konkrétnu službu) ... jedná sa o to, že ja (a polovica Slovákov) mám pripojenie na NET, hoc vysokorýchlostné, ale prechádzajúce linkami T-com.

A tak akákoľvek stránka umiestnená na ktorejkoľvek doméne webzdarma je pre mňa len obtiažne dosiahnuteľná ... pripojenie mám síce 2 MBit, ale stránka sa načítava rýchlosťou 5-6 kbit pri značne žalostnej stabilite spojenia (napr. obrázky ak si ich chcem pozrieť, musím ich dať stiahnuť download managerom a nezriedka to trvá i dve-tri hodiny, kým sa to stiahne) ... keď už je tá trať aj na takom kusisku Slovenska, asi by bolo vhodné, keby sa tam dostali aj Slováci :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře