Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martine, jestli to pomůže, tak se komplet přestěhuj na http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/ . Stejně tam máš všechny aktualizace, tak tam můžeš být komplet s celými stránkami.
A pokud by jsi měl zájem o přestěhování, stačí říci. Těch 36MB z tvých stránek tam nasypu ve chvilce, mám komplet u sebe doma :-).
Karel

Naposled editoval moderátor:
Re: trat do popradu

Tax napsal:
Vieš, miláčik, ono to neni od toho, kto má aký prehliadač, ale od toho, kto má v akom stave svoj PC a operák
Presne tak ... Detto to isté aj pri aktivitách - môžete mať našlapaní stroj, ale keď je v žalostnom stave tak idete do hája a každá (aj rutinná práca) je utrpením.

Zbyněk Šemora napsal:
Hlásím se k bláznům, kteří používají IE a nemám nejmenší problém.
K členom klubu bláznov, ktorý (vo väčšine prípadov - 99%) používajú IE sa hlásim aj ja.

Jiří napsal:
Firefox je omnoho lepší a bezpečnější a ti co používají dial-up jim to vřele doporučuji, už proto, že u Internet Explorer mohou stáhnout nějaký virus či dialer a ten je pak může přepojit na linku se zvýšeným tarifem.
Jiří, nato existuje tzv. antidialer.Ja som doteraz mal dial-up, a všetko bolo OK.Ono je to o softvérovom vybavaní a taktiež o správaní sa používateľa na internete :!:

JOHNZ napsal:
Martin, mohol by som ťa poprosiť, či by si nemohol presunúť svoje stránky z webzdarma.cz niekde inde (nechcem robiť reklamu na nejakú konkrétnu službu) ... jedná sa o to, že ja (a polovica Slovákov) mám pripojenie na NET, hoc vysokorýchlostné, ale prechádzajúce linkami T-com.

A tak akákoľvek stránka umiestnená na ktorejkoľvek doméne webzdarma je pre mňa len obtiažne dosiahnuteľná ... pripojenie mám síce 2 MBit, ale stránka sa načítava rýchlosťou 5-6 kbit pri značne žalostnej stabilite spojenia (napr. obrázky ak si ich chcem pozrieť, musím ich dať stiahnuť download managerom a nezriedka to trvá i dve-tri hodiny, kým sa to stiahne) ... keď už je tá trať aj na takom kusisku Slovenska, asi by bolo vhodné, keby sa tam dostali aj Slováci
Môžem to potvrdiť, na domácom 512 ADSL a taktiež v práci na 1024 ADSL síce súbory ťahá rýchlo (Aktualizácia 4 za necelých 10 min.), ale pokiaľ nabehne stránka trvá to.

A na záver sa chcem poďakovať Martinovi za skvelú prácu ... :wink:

Martin -

niet čo dodať, perfektné, Strečno, Krpeľany, Liptov, Tatry...1*

Martinova trať je po updatu úplný Vladivostok. Z Bohumína do Popradu mi to trvalo 3 hodiny a 15 minut ( započítáno zastavování vlaku ve větších stanicích Karviná,Č.Těšín,Čadca,Žilina,Růžomberok,L.Mikuláš,Štrba). Až to Martin postaví až do Košic to bude jízda na celý den. Inu někdo tady chtěl trať do Vladivostoku, tak ji má mít. :lol: :lol: :lol:

Krásné objekty,krásná panenská příroda, moc pěkná krajina. Akorát nechápu,proč v Českém Těšíně je uprostřed nástupiště odjezdový návěstidlo ? Viz obrázek

Jiří napsal:
blablabla blablabla blablabla ... odjezdový návěstidlo ? Viz obrázek
Slovami nášho drahého velemysliteľa a IT supermana s nickom Jiří: len blázon dá na web ( alebo nalinkuje ) MEGAOBRÁZOK v NESKOMPRIMOVANOM formáte PCX, ktorý sa aj na linke s 4 Mbps zobrazuje takmer pol hodinu ... všakže, Jiří ??? :wink: :lol:

Heslo dňa: Ten umí to a ten zas tohle, jenom Jiří neumí a neudělá nic.

Jiří napsal:
Akorát nechápu,proč v Českém Těšíně je uprostřed nástupiště odjezdový návěstidlo ?

Protože to návěstidlo tam je i ve skutečnosti, viz obrázek:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/IMG_0038.jpg

S přesunutím stránky z webzdarma na web Karla by neměl být problém, ale momentálně to řešit nebudu, mám teď jiné starosti.

Jinak děkuji všem za uznání dobré práce, jsem rád, že se Vám aktualizace líbí. A pokud mi pomůžete sehnat plány stanic z Popradu na Košice, případně do Humenného, tak to protáhnu ještě dále na východ. (plán Margecany, Kysak a Košice mám).

Ano, trať je super ( najlepšie to je zo Štrby do Lipt. Mikuláša ). Inak horšie je, že môj PC nezvláda žst. Žilina a Přerov. Tam mám fps najviac 4 ( :cry: ) inak hocikde inde od 9 do 15 ( :D ) . Prajem veľa chutí dalej na východ Slovenska....

zsbeer napsal:
Ano, trať je super ( najlepšie to je zo Štrby do Lipt. Mikuláša ). Inak horšie je, že môj PC nezvláda žst. Žilina a Přerov. Tam mám fps najviac 4 ( :cry: ) inak hocikde inde od 9 do 15 ( :D ) . Prajem veľa chutí dalej na východ Slovenska....
Akú zostavu konkétne máš? Mne Přerov aj Žilinu zvláda s tými 15 aj v aktivite ako napr. EC 104 Sobieski.

Žilina mi připadá jako nejnáročnější stanice na hardware. Já mám P4 3,0 Ghz, 1GB RAM, grafiku Radeon 9600 128 MB a např v Žilině mám fps kolem 7 (jízda bez trafficu):(

Nechápem prečo mám na tejto trati aj v medzistaničných úsekoch FPS okolo 15. Iba okolo Liptovskej Mary sa to zdvihlo na 30. Na iných tratiach mám v podobnej krajine dvojnásobné FPS :twisted: .
Ale inak slušná práca, samozrejme drobné chybičky sa nájdu, ale tie sú odstránitelné. .

Tax napsal:
Jiří napsal:
blablabla blablabla blablabla ... odjezdový návěstidlo ? Viz obrázek
Slovami nášho drahého velemysliteľa a IT supermana s nickom Jiří: len blázon dá na web ( alebo nalinkuje ) MEGAOBRÁZOK v NESKOMPRIMOVANOM formáte PCX, ktorý sa aj na linke s 4 Mbps zobrazuje takmer pol hodinu ... všakže, Jiří ??? :wink: :lol:

Heslo dňa: Ten umí to a ten zas tohle, jenom Jiří neumí a neudělá nic.
Nechcem aby to vyznelo ako navážanie sa, ale musím dať za pravdu Taxovi, nakoľko mi ten obrázok ťahalo 12 min! a to sú len 2 MB.Pre príklad uvediem, že Mulderove 25 MB fotky som sťiahol za 6 min.Takže nabudúce ťa Jiří prosím, aby si obrázky komprimoval, nakoľko takéto jednanie pokorí aj najrýchlejší net.

Ja mám: AMD Duron 9MHz
RAM: 256+128 MB
grafika: Radeon 9000

( Ale už som si zvykol, že na tejto chrapine to lepšie nebude..... A ešte mám zníženú viditelnosť, zníženú kvalitu objektov,nemámzapnuté tiene,..... )

Na stránke sa pracuje? Lebo posledný dostupný download mám na aktualizáciu 1 a posledný údaj na stránke "Úsek ČD 276:<s"..a nedá sa stiahnuť aktualizácia 4.

Jene napsal:
Na stránke sa pracuje? Lebo posledný dostupný download mám na aktualizáciu 1 a posledný údaj na stránke "Úsek ČD 276:<s"..a nedá sa stiahnuť aktualizácia 4.

Zkus si načíst stránku a v liště zmáčkni AKTUALIZOVAT

Stavitelxx napsal:
Jene napsal:

Zkus si načíst stránku a v liště zmáčkni AKTUALIZOVAT

Co popisuje autor tratě 321 tak mě to pomohlo .S pozdravem latich

Tak jsem si stáhl aktualizaci, vypadá to perfektně.
Mám jen drobnou poznámku ke stanici Ružomberok (tam mám příbuzné). Ty dva vysoké dlouhé baráky za staniční budovou bych zboural. Z nádraží je ve skutečnosti vidět část města za řekou.

Stavitelxx napsal:
Jiří napsal:
Akorát nechápu,proč v Českém Těšíně je uprostřed nástupiště odjezdový návěstidlo ?

Protože to návěstidlo tam je i ve skutečnosti, viz obrázek:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/IMG_0038.jpg

S přesunutím stránky z webzdarma na web Karla by neměl být problém, ale momentálně to řešit nebudu, mám teď jiné starosti.

Jinak děkuji všem za uznání dobré práce, jsem rád, že se Vám aktualizace líbí. A pokud mi pomůžete sehnat plány stanic z Popradu na Košice, případně do Humenného, tak to protáhnu ještě dále na východ. (plán Margecany, Kysak a Košice mám).

Tak dívám se na obrázek, ale to návěstidlo je položeno až na konci nástupiště,ale v tom MSTS je to návěstidlo doslova "zabořeno" " zalito" do perónu, ale ten perón ještě nekončí je naopak delší.

To Tax : Ok, příště to zkomprimuji, ale bylo to děláno ve spěchu jelikož jsem měl zrovna spuštěný MSTS a tak jsem to rychle hodil na web + a ještě jsem to okomentoval, pak jsem pokračoval v MSTS.

To Stavitelxx : Chci se zeptat plánuje se někdy výhledově dostavba tratě z Frýdlantu nad Ostravicí až do ValMezu ? Jinak v Editoru jsem si všimnul, že trať je prodloužena z Olomouce až do Zábřehu na Moravě, což mne překvapilo, jelikož při aktualizaci 4 jsem počítal pouze prodloužení trasy Žilina - Poprad.
Co víc si přát, jen další elán do stavby tratě

Jiří, dal jsem ti tam tu fotku ještě jednou, tak se na ní podívej, teď snad poznáš, že to návěstidlo je na nástupišti, je 70 metrů před koncem nástupiště!

Výhledově se plánuje trať do České Třebové, do Košic a pak buď z Žiliny do Bratislavy, nebo z Vrútek do Zvolena, nic jiného.

A všiml sis dobře, že koleje do Zábřehu už jsou postavené, ale neprojedeš tam, až za 10 dní :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře