Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Helmutt napsal:
Mam prośbę w temacie - Trat 321 Activity

napiszcie na stronie www - jakie konkretne wozy są potrzebne do activity zamieszczonych na trat321.ama-cb.cz

Nie chcę ściągać całego Trainsetu BP a tylko te wozy które są mi potrzebne.

---------------------------------------------------
Please, write on the Trat 321 website or on that forum - what trainsets are needed to the downloadable activities from that website.
I dont want to download ALL the Zbynek Semora's trainset (for the BP Project) - i want only the locos/wagons from that trainset that are neded to Trat 321 activities.

http://msts.sinus.cz/

Naposled editoval moderátor:
Boby napsal:
Helmutt napsal:
Mam prośbę w temacie - Trat 321 Activity

napiszcie na stronie www - jakie konkretne wozy są potrzebne do activity zamieszczonych na trat321.ama-cb.cz

Nie chcę ściągać całego Trainsetu BP a tylko te wozy które są mi potrzebne.

---------------------------------------------------
Please, write on the Trat 321 website or on that forum - what trainsets are needed to the downloadable activities from that website.
I dont want to download ALL the Zbynek Semora's trainset (for the BP Project) - i want only the locos/wagons from that trainset that are neded to Trat 321 activities.

http://msts.sinus.cz/
OK, thank you, but...
I want to know - WHAT definitely trains are needed to activity? Now i don't know what trains are needed, then i have to download ALL vehicles from that website... :(

Stavitelxx napsal:
Tak myslím že by bylo možné postavit zubačku ze Štrby na Štrbské Pleso, přišel jsem na to jak udělat v MSTS větší sklony kolejí (až 100 promile). Akorát by někdo musel udělat texturu kolejí s ozubeným pásem :wink:

Ahoj, budeš se možná divit, ale zubaté koleje, dokonce myslím s metrovým rozchodem, existují. Jsou v XTracks součástí tsection.dat od verze 00030 jako Z-Tracks, jen je třeba si stáhnout modely a texturu, třeba tady http://www.aporem.net/hcl/schneeberg/downloads.html ... a může se vesele do hor. Stejně tak je kolejivo s metrovým rozchodem MT-Tracks pro električky.

Helmutt: Use 3rd party software, like ConBuilder or Activity Analysis, to identify missing stock. Then search pages with trainset for the BP project. You can address any missing vehicles (NOT published on these sites) at the english section of this forum.

JOHNZ napsal:
Helmutt: Use 3rd party software, like ConBuilder or Activity Analysis, to identify missing stock. Then search pages with trainset for the BP project. You can address any missing vehicles (NOT published on these sites) at the english section of this forum.
Dekuju JOHNZ! (i don't know if i write this propertly :) )

pomale jazdy

nieco prosim urob s pomalymi jazdami v aktivitach - predzvest (tj. zlty trojuholnik) je asi 10-50 metrov pred zaciatkom pomalej jazdy - to nezodpoveda mojim predstavam o zabrzdnej vzdialenosti.

tiez nechapem zmysel pevne osadenych znaciek pomalej jazdy na studeneckom zhlavi svinova (kedze cez ne nie je nastavena znizena rychlost)

----------
(uprava): vsetko po aktualizacii 6, aktivity pendolino aj spesnak zabreh-prerov (ten mal naviac problem na vjazde do olomouce - na vyhybke sa pretrhol/vykolajil pri nejakych 15 km/h)

Re: pomale jazdy

jeffer napsal:
....tiez nechapem zmysel pevne osadenych znaciek pomalej jazdy na studeneckom zhlavi svinova (kedze cez ne nie je nastavena znizena rychlost)

Taky bych se přimlouval za její zrušení, protože tam ta pomalá jízda asi 2-3 roky není.

jeffer napsal:
nieco prosim urob s pomalymi jazdami v aktivitach - predzvest (tj. zlty trojuholnik) je asi 10-50 metrov pred zaciatkom pomalej jazdy - to nezodpoveda mojim predstavam o zabrzdnej vzdialenosti.

tiez nechapem zmysel pevne osadenych znaciek pomalej jazdy na studeneckom zhlavi svinova (kedze cez ne nie je nastavena znizena rychlost)
To by opravdu chtělo dát to o nějaký ten metr dál,tak jak to je se to v žádném případě nenechá ubrzdit.

jeffer napsal:

Ve Svinově jsou značky pomalé jízdy, ale žádný vlak je tam nedodržuje, jako kdyby tam ani nebyly... Proto jsou v MSTS osazeny taky, ale není na nich omezená rychlost, aby se ani v MSTS nemusely dodržovat.
To samé je i v Havířově.

Bobe, já nevím jaký smysl ty značky mají, já jen vím že tam jsou, ale nikdo je nedodržuje... A byly tam už před rokem a půl, když jsem ty úseky stavěl, taky je nikdo nedodržoval.

Stavitelxx napsal:
Bobe, já nevím jaký smysl ty značky mají, já jen vím že tam jsou, ale nikdo je nedodržuje... A byly tam už před rokem a půl, když jsem ty úseky stavěl, taky je nikdo nedodržoval.
A jakou rychlost fírové nedodržují? Když je někde Z, to neznamená, že je tam pomalá 30km/h, pomalá jízda se běžně vyskytuje i 100km/h a proto si myslíš, že pomalou nikdo nedodržuje. Já situaci neznám, ale z příspěvku taková kombinace vyplývá. Takže není problém k takové pomalé jízdě dát skrytý rychlostník (v případě pomalé jízdy, která se vyskytuje několik let)

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
A jakou rychlost fírové nedodržují? Když je někde Z, to neznamená, že je tam pomalá 30km/h, pomalá jízda se běžně vyskytuje i 100km/h a proto si myslíš, že pomalou nikdo nedodržuje. Já situaci neznám, ale z příspěvku taková kombinace vyplývá. Takže není problém k takové pomalé jízdě dát skrytý rychlostník (v případě pomalé jízdy, která se vyskytuje několik let)

Ve Svinově je pomalá jízda na 50km/h, ale jezdí se přes ní normální rychlostí až 140 km/h. To by šlo poznat, kdyby tam vlaky brzdili ze 140 na 50.

Tady to asi nevyřešíte... Chce to vidět rozkaz, tam je to přesně definováno . Pomalá jízda může být vyhlášena třeba jen pro jízdu do odbočky ( srdcovka , přídržnice ... ).

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
No příkaz neznám, taky mi tam ta pomalá jízda připadá nesmyslná, navíc je jen na pár metrech... viz foto:
Ta pomalá platí jen pro kolej, vedle níž jsou značky usazeny bezprostředně vpravo, je to ještě v obvodu stanice, je to odjezdová ze Svinova do Polanky, vlak se teprve rozjíždí, takže nemá proč brzdit. V opačném směru u druhé koleje pomalá není, tak tam jezdí naplno.

No dle mého názoru tam ta pomalá jízda není už aspoň 2 roky a když tam byla tak co jsem viděl tak ji všichni dodržovali. Jak staré máš ty fotky???

Kuba napsal:
bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
No příkaz neznám, taky mi tam ta pomalá jízda připadá nesmyslná, navíc je jen na pár metrech... viz foto:
Ta pomalá platí jen pro kolej, vedle níž jsou značky usazeny bezprostředně vpravo, je to ještě v obvodu stanice, je to odjezdová ze Svinova do Polanky, vlak se teprve rozjíždí, takže nemá proč brzdit. V opačném směru u druhé koleje pomalá není, tak tam jezdí naplno.

No dle mého názoru tam ta pomalá jízda není už aspoň 2 roky a když tam byla tak co jsem viděl tak ji všichni dodržovali. Jak staré máš ty fotky???

Fotky jsou staré rok a půl a ta pomalá jízda je tam pořád.
No jo, platí to asi pro tu jednu kolej, ale proč to tam je?

Tak vám řeknu lidi, dneska byl ten nejhorší den, co jsem zažil. Chtěl jsem na svém PC provést běžné přeinstalování windowsu, ale smrtelný pot mě zachvátil ve chvíli, kdy jsem zjistil, že jsem sformátoval nesprávný disk - ten záložní!!!
Všechno důležité co jsem měl bylo na tom disku a šlo to do háje, od hudby, filmů, přes dokumenty, programy, hry, až po věci z MSTS. Přišel jsem o všechny fotky tratí, videa z lokomotiv, plány stanic, objednávky, ortofotomapy a samozřejmě i o celou Trať 321. Během pár sekund bylo všechno pryč... Řeknu vám, nepřál bych nikomu zažít tento pocit!

Už jsem si myslel, že je konec, totální finish se stavbou tratě, no ale s pomocí jednoho známého se nám nakonec podařilo většinu souborů obnovit, včetně všech věcí okolo MSTS.
Takže tento tragický den skončil s dobrým koncem.... a jaké z toho plyne ponaučení??? ZÁLOHOVAT!!! Zálohovat všechno a často a nejlíp někam na DVD, já už se poučil.

Aktualizace nevím kdy bude, doufám že ji do Vánoc stihnu udělat.

bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
Tak vám řeknu lidi, dneska byl ten nejhorší den, co jsem zažil. ...Zálohovat všechno a často a nejlíp někam na DVD, já už se poučil.
Stačí pro sichr ten záložní disk fyzicky úplně odpojit, to je jediná jistota.
Nebo použít externí a po záloze ho odpojit...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře