Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem si myslel, že je vše v pohodě, ale není to v pohodě. Právě naopak, je to zlé a moc zlé!!! Ze sformátovaného harddisku se podařilo obnovit většinu věcí, ovšem ty nejdůležitější jsou pryč. Jedná se o soubory z Tratě 321 ze složek World a Tiles, zachovány jsou pouze ty, co byly vytvořeny do 11.6.2006 (do poslední vydané aktualizace). Ostatní je pryč, celá trať od Popradu směrem na Košice vypadá teď takto:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/trat_1.JPG
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/trat_2.JPG

Je to prostě v pr..... a já končím se stavbou, definitivně!
Je mi líto, ale znovu to stavět nebudu, ani kdybyste mě rozkrájeli... Tady se ještě můžete podívat na stav tratě před tím pravým atomovým výbuchem:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/trat.bmp

Sahala až na hranici s Ukrajinou (Čierná nad Tisou), byla by to super štreka, no co, bohužel...
Možná si teď myslíte, že jsem blázen, když jsem stavbě tratě zasvětil už několik let a teď to vzdávám. Jenže já mám trauma už z toho, když mám něco předělat, natoš abych postavil 200 km znovu, to ne, na to nemám absolutně žádnou chuť. A bez chutě se stavět nedá.
Možná se někdy časem ke stavbě vrátím, ale teď jde celá trať na hodně dlouho do šuplíku, je mi líto.

A jak se to vlastně stalo?? Zkrátka jsem si koupil nový harddisk kvůli nedostatku místa, napojil jsem ho do PC, a následně jsem všechny věci z původního harddisku přesunul na ten nový, abych na původním harddisku mohl nainstalovat nový Windows atd. Pak se stala ta chyba, že jsem v programu PQMagic omylem sformátoval místo starého harddisku ten nový se všemi daty. Vlastně jsem ho ani nesformátoval, já ten harddisk jenom jakoby zneviditelnil, aby se mi tam nepletl při instalaci. No a to byla velká chyba, nevěděl jsem, že tím zneviditelněním příjdu o vše co na něm bylo. Ale hlavní je, že jsem ho nesformátoval, jenom jsem ho zneviditelnil, takže data zůstaly. Potom jsem teda pomocí programu Easy Recovery Pro obnovil data zpět, ale neobnovily se úplně všechny data. Neobnovilo se několik fotek a hlavně soubory ze složek World a Tiles vytvořené po 11.6.2006. A to je věc, které vůbec nerozumím. Měl jsem na tom harddisku i několik záloh z července a srpna (celkem asi 10) a ve všech zálohách se obnovily soubory World a Tiles pouze do toho 11.6.2006, ty novější se prostě vypařily.
Nechápu proč se to tak stalo, ale bohužel je to tak, nikde jinde už zálohy nebyly. Čili poslední dostupná komplet funkční verze tratě je z června, když jsem vydal poslední aktualizaci.
Je to divné, protože jsem s tím novým harddiskem vůbec nic dalšího nedělal, pouze jsem na něj přesunul všechny věci, potom je omylem jakoby smazal a nic víc!!! Takže nevím, proč se nemůžou obnovit soubory world a tiles od 11.6.2006 a to ze žádné z deseti záloh...
Já se ještě pokusím sehnat nějaký jiný program na obnovu ztracených souborů a zkusit to obnovit znovu, ovšem pokud to nepůjde, tak je konec.

Tak se mějte, hodně štěstí, hlavně ať se Vám někomu nepřihodí něco podobného. Martin

Naposled editoval moderátor:
No ani sa ti nedivim, ze sa ti nechce stavat. Sa divim Zbynkovi, ze niektore useky stavia aj 3x a stale ho to bavi .

V poslednom case citam same smutne spravy... Mirec konci s aktivitami, Stavitelxx s tratou...

V kazdom pripade som obom vdacny, co pre MSTS urobili...

Tak toto je důležité memento ( zálohovat,zálohovat i za cenu,že by se nám po baráku hromadila hromada CDček a DVDček) i pro ostatní stavitele tratí, nedovedu si představit,že by s prací skončil i pan Šemora, to by bylo horší než teroristické útoky Alkajda na Londýn. Ono vlastně,když se vám posere počítač a o všechny data na disku příjdete tak je to srovnatelné s teroristickými útoky. Já jen pevně doufám,že něco podobné se nestane i tvůrcum konkurenční tratě 270 viz http://www.drahy.info

Nicméně Martinovo oznámení mne hluboce zaskočilo,protože jsem se těšil,že si zajedu vlakem z Ostravy do Košic, ale takle je to citelná rána.Člověk to bral jakousi samozřejmost,že Martin bude stavět,a my jezdit,ale toto je ta nejhorší zpráva v MSTS :cry:

A já ještě nedávno se ptal, jestli takové ošklivé pády MSTS editoru mám jenom já. Když jsem objevil víc než rok starou chybu v Kolíně, záludnou jak rakovina (když jsem se pokoušel koleje smazat a úspěšně, tak to totálně znefunkčnilo jisté funkce MSTS), také jsem měl pocity, že 3 roky práce je v pr. a myslel na harakiri.
Ale nekonečná trpělivost nakonec zvítězila. Hodně pomůže poškozenou trať si pustit na jiný monitor a vše opisovat. Jenomže co zbylo Martinovi, z toho se moc opisovat nedá. Ale copak nikdo nemá pracovní aktualizace? Já to tak dělám. A když je nejhůř, jak jsem rád, že mám takové průběžné zálohy. Proto nemá smysl celé měsíce práce mít jen u sebe doma na HD. Ale po bitvě je vždy každý generál. Také dělám kolikrát školácké chyby.
Martine, to bude dobrý. Vždy nejtěžší je trať vymyslet, když to stavíš podruhé, už to jde rychleji, protože víš co a jak kam položit. Kdyby jsi udělal obnovu databáze, nevytvořily by se ty koleje do world znovu? Pak by jsi už měl od čeho opisovat. Ale obnova někdy koleje doplní, jindy naopak odebere databázové provázky. Muselo by se to vyzkoušet.

Ivan.ps napsal:
V poslednom case citam same smutne spravy... Mirec konci s aktivitami, Stavitelxx s tratou...
No nejak sa to začína sypať.Aj mňa mrzí že si Martin dal prácu a teraz je fuč a keď vidím tie obrázky z RE tak sa mi chce tiež Vlastne sa Martinovi nečudujem že sa mu (aspoň zatiaľ) nechce tých 200 km stavať znovu.Ono kvalitných aktivitárov je dosť, ale dobrých staviteľov nieje až tak veľa.A teraz je to ešte -1.Čo dodať na záver? Len to že je to veľká ŠKODA, ale ako sa hovorí "V najlepšom treba prestať", alebo "Aj najlepší raz odídu ..."

Martine neházej flintu do žita, uvidíš, že ono zase půjde stavět .

Teď jsem dostal šílenej nápad,co takhle,kdybychom se všichni složili a poslali nějaké peníze na Martinův účet ( jenom ti co mají doma jeho trať a na ní jezdí ),nevím jestli by se to dalo řešit financemi,ale myslím si,že kdybychom ho aspoň nějak finančně podpořili,mohl by dostat kuráž v pokračování stavby.
Je to jako vlna Tsunami,která taky dělá škody a celý svět pak finančně pomhá lidem,co nemají střechu nad hlavou nebo při povodních. A to co se stalo Martinovi to je jako přírodní katastrofa.

Jiří napsal:
Teď jsem dostal šílenej nápad,co takhle,kdybychom se všichni složili a poslali nějaké peníze na Martinův účet .
Tak doufám, že jsi šel příkladem a současně už mu nějaký větší finanční obnos poslal.

Je to docela katastrofa, ale financemi se to nespraví. Já měl šílenou radost z toho jak trať rostla, měl jsem radost z každého nového kilometru, dokonce jsem se těšil, že konečně trhnu Zbyňka, protože moje trať by měla po plánované aktualizaci něco přes 1000 km.
No ale asi je to osud, je to trest za to, že jsem chtěl pokořit krále :D
Král zůstane králem i nadále a mě zbydou jen oči pro pláč...

Znovu těch 200 km stavět nemůžu, psychicky se to nedá, aspoň né teď.

Už od včerejška tady v kuse zkouším obnovovat soubory z harddisku, ale zatím neúspěšně, požadované World a Tiles ne a ne se objevit. Ještě mám v záloze dva programy na obnovu ztracených souborů, tak vyzkouším i ty, ale obávám se, že to bude k ničemu.
A taky je to na dlouhou dobu, poslední program, který jsem zkoušel, zkoumal harddisk skoro 14 hodin, to abych si na to vzal dovolenou.

Jinak Zbyňku, nikdo žádné pracovní aktualizace nemá, já to držel vše jenom u sebe v PC, dokonce jsem si ani nevypaloval zálohy na DVD - obrovská chyba!!! (dřív jsem to dělal, ale potom jsem přestal, kvůli ztrátě času)
Zkrátka není co řešit, žádná zachovalá záloha neexistuje, poslední použitelná trať je postavená do Popradu (AKT-6)

Ještě pár dní strávím na obnově dat a uvidíme...

Martine, tady nejde o závod, kdo postaví víc kilometrů. Stejně Tě obdivuji. 200km za tři měsíce, co mě trvá asi rok. Takže zatímco já zápasím s pár desítkami nových a opravovaných kilometrů, ty už jsi před branami Vladivostoku. Vůbec bych se nedivil, kdyby jsi za měsíc a půl zde prohlásil, že už máš ztracené postavené znovu včetně krajiny. Opravdu bych Tě chtěl vidět při práci jak jedeš. Mě raději vidět nechtěj, jak přeměřuji každou zatáčku a až to mám hotové ,celé to zbourám a postavím znovu, trochu lépe. :lol:

Martine, králové jste všichni, co jste postavili kus štreky a docílili tak vítězství ducha nad hmotou .....

jediný návod na to, jak se z toho dostat je.....vykašlat se na to, dát si třeba voraz, myslet na něco jiného, než je stavba trati, a třeba tak za 14 dní nebo měsíc se na to podívej s odstupem času a uvidíš, že to půjde .....

A nebo zkus něco jiného, jestli je pro Tebe MSTS neodolatelné, a pak se k tomu vrať ....

Svět se nezboří, když to bude za rok, stavíš to pro radost z něčeho co bude fungovat .....

Máš pravdu Martine, chce to asi čas a pak se uvidí. Řeknu ti, kdybych neměl k té trati tolik materiálů, tak se na to vyseru. Ale lidé mi hodně pomohli, jeden strojvedoucí natočil video z Popradu do Košic, nafotil spoustu fotek, poskytl info o sklonových poměrech až k Ukrajině, jiný strojvedoucí zase natočil video z Košic do Čierné nad Tisou, další pán mi poštou poslal perfektní plány všech stanic od Popradu až po Čiernou, včetně plánu stanice Čierná, který má na délku 6 metrů - Musím vyklidit nábytek, když ho chci doma roztáhnout :D
A tito lidé to pro mě udělali všechno zdarma, snaží se abych já měl úspěch a dařilo se mi, takže si snad ani nemůžu dovolit to prostě zabalit...
Ten úsek do Čierné teda postavím znovu, hlavně kvůli těm co mi pomáhají, ale neříkám kdy, rohodně teď MSTS nechci vidět na hodně dlouho!!!

Já si taky občas dávám pauzy, i když pro ně není katastrofický důvod. A to se to moje šnečí ploužení s Martinovým hltáním kilometrů na "Dálném východě" vůbec nedá srovnat. Ale na druhou stranu bez Route editoru se moc dlouho vydržet nedá, že Zbyňku :wink: . Tak doufám, že to teď v Martinově případě platí dvojnásob .

VolejnikTomas napsal:
. Ale na druhou stranu bez Route editoru se moc dlouho vydržet nedá, že Zbyňku :wink: . .
Také to beru jako úchylku nebo jiné postižení. Ale důležité je, že výsledek takové činnosti je užitečný pro tisíce lidí.

Už jsem plno výbuchů taky zažil,ale naštěští to vždycky relativně dopadlo docela dobře.Chvíle kdy jsem chtěl vyhodit počítač z okna-těch bylo.Je mi moc líto co se stalo,ale přimlouvám se i za ostatní,aby jsi si dal pauzu a načerpal trochu energie.Právě jsem byl týden na Slovensku a cestou vlakem jsem sledoval úseky od Čadce až po Kralovany.Nádherná trať jak v reálu tak i v MSTS.Šnek

VolejnikTomas napsal:
Já si taky občas dávám pauzy ...
Presne o tom to je ... človek vyčerpá sily a musí sa dať od MSTS dokopy ... My s Pikkom mie a nie dať dohromady záverečnú fázu úpravy prívešákov k M242.0, je to banalita na pol dňa, ale jak sa človek nevie naštartovať a prekonať v sebe ten odpor k tvorbe, je zle. :wink: Motoráky sú hotové, prívešáky sú hotové, len doladiť jednu textúru, prisposobiť *.wag súbory, urobiť inštalačky a upraviť web ... to je všetko. Ale dosť na to, aby sa avizovaná premiéra uskutočnila neskôr, než sme plánovali.

Mě když nebaví stavět tak prostě nestavím.Nejde to dělat úkolově.Musím na to mít chuť a pak stačí párkrát spadnutí editoru a je po chuti.Šnek

Tak moje obavy se vyplnily, nepodařilo se mi získat zpět ztracená data.

Použil jsem na to několik programů, ale vždy to dopadlo se stejným výsledkem - obnovily se soubory ze složek World a Tiles pouze do 11.6.2006, po těch novějších ani stopa.

Takže teď na neurčito zastavuji stavbu Tratě 321 a až se z toho psychicky "dostanu", tak začnu od znovu (znovu těch 200 km z Popradu do Čierné nad Tisou)

Mějte se lidi, ať se Vám daří a hlavně ZÁLOHUJTE!!!!!!! :wink:

Tvořím aktivitu pro tuto trať a nevím, jestli je i levostranný provoz z Bohumína do Dětmarovic. Někde jsem četl, že ano, ale když jsem tam jezdil, tak bylo pouze do Bohumína. Díky

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře