Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pomoc

Mohol by mi niekto poradit preco ked si nainstalujem traz bratislava praha a spustim ms train sim tak mi spusti len zaciatok tie reklamy a ked uz ma nacitavat hlavne menu tak mi hru vypne do windowsu diki

Přináším dobré zprávy, aktualizace 9 je hotová. Ještě doladím pár detailů, udělám testovací jízdu a dejme tomu zítra odpoledne může do světa.
Akorát je dost odlišná od původního plánu a to především z časových důvodů.
Takže v aktualizaci je dokončená trať z Ostravy Svinova do Opavy, kompletně znovu postavená trať z Ostravy Kunčic přes Ostravu Střed do Ostravy hl. n., tentokrát se správnými sklony - tato předělávka byla speciálně na žádost Roberta Tulise (Boba), který i pomohl s rekonstrukcí tohoto úseku.
Bohužel kvůli této předělávce jsem musel i výškově upravit část tratě z Ostravy Kunčic do Ostravy Vítkovic, takže pokud tam někdo tvořil aktivity, bude třeba aktualizovat Paths soubory.
Dále byly na celé trati vyměněny sloupy TV, které vyrobil a poskytl Pavel Krulich, kterému tímto moc děkuji. Hned ta trať vypadá lépe. :D
Dále byly na trati upraveny nedostatky ohledně posunových tyčí a posunových návěstidel rušících omezenou rychlost, byly pojmenované bezejmenné nákladní koleje ve Vrútkách (upozorňoval mě na to několikrát "Robo" ), sloupy mezi Liptovským Mikulášem a Popradem jsem vyměnil z původních betonových na žebřiňáky (na tohle zas upozorňoval Dušan Gordík, který mi sloupy také zaslal), také bylo třeba u všech odjezdových návěstidel správně nadefinovat Předvěst, tam kde má být, čili toto už je taky opraveno, přehodil jsem stanice Milochov a Nosice (ostuda, já vím!!!), ve stanicích Mohelnice a Zábřeh se zrodili originální nádražní budovy (děkuji autorům, kteří je vytvořili), no a pak už jenom drobné úpravy, jako úpravy zábradlí v některých stanicích, oprava vyhybky v Krásnu nad Kysucou, aby se nerozpojovaly soupravy (někdy se to stávalo), upraveny některé objekty, aby v noci nesvítili atd.

A navíc v této aktualizaci jsou postaveny úseky Poprad Tatry - Košice - Cierna nad Tisou a Púchov - Bratislava.
Tyto úseky jsou pro jízdu a tvorbu aktivit zcela hotové, je tam vše od nástupišť, přes návěstidla až po zvuky, takže se zde již mohou začít tvořit aktivity, s kolejema už nebudu nijak hýbat.
Chybí zde akorát dotvořit krajinu, což je práce pro následující dobu.
Hlavně mi prosím nikdo nepiště, že někde za Košicema chybí most a podobně, jak říkám jsou to úseky teprve ve stavbě, kolejiště je hotové, ale krajina (mosty, řeky, stromy, hory) ne.

Dále bych chtěl poděkovat některým lidem, kteří pomáhají se stavbou Tratě 321, jedná se například o pana
Michala Chmulíka, za vytvoření předvěstních tabulí pro koridorové tratě, za model stanice Bratislava Vinohrady, a portál tunelu v Bratislavě,
Dráčikovi za natočení videa některých částí tratě mezi Bratislavou a Žilinou, za plány stanic, a další info o trati,
další poděkování patří jednomu rušnovodiči ze Slovenska za natočení tratě z Popradu až do Cierne nad Tisou a další info o trati, další pán ze Slovenska (nemůžu jmenovat) poskytl plány stanic od Popradu až po Ciernou n.T.,
Jan Melicher natočil video mezi Púchovem a Žilinou,
Martinu Tomaníkovi děkuji za foto stanice Predmier,
Martinu Halásovi za plány stanic mezi Vrútkami a Zvolenem, a velké díky si zaslouží i Roman Gabko za natočení videa mezi Žilinou a Bratislavou, za tvorbu modelů staničních budov, fotografie z některých stanic, rozkazy pro vlaky, zajistil plány od Žiliny až po Bratislavu atd.
Takže všem těmto lidem moc děkuji za pomoc při stavbě.

No a to je asi vše, v další aktualizaci bych chtěl dotvořit krajinu z Púchova do Bratislavy, akorát je to úsek dlouhý přes 150 km, tak nevím, jestli to bude v jedné aktualizaci, nebo to rozdělím do více částí, které budu zveřejňovat častěji.
Takže Aktualizace 9 k downloadu zítra odpoledne, přeji všem pěkný den :wink:

stavitelxx: nexem byt otravny, ale vsimol som si, ze dakujes aj za plany stanic medzi vrutkami a zvolenom, znamena to, ze raz sa vyberies stavat aj tym smerom?

Tak dnes jsem kouknul na tvé stránky a koukám,že už zítra vydáš docela velký update :eek: .Těšim se na Poprad-Košice

Naposled editoval moderátor:
Šnek napsal:
přesně tak,u sebe si to vůbec nedokážu představit.

Ak by si staval pol na pol reál/fikcia a vynechával by si nejaké objekty, určite by si bol ďalej, ale dúfam, že k týmto sklonom neprepadneš, pretože 180+183 vyzerajú výborne.

Robo napsal:
Šnek napsal:
přesně tak,u sebe si to vůbec nedokážu představit.

Ak by si staval pol na pol reál/fikcia a vynechával by si nejaké objekty, určite by si bol ďalej, ale dúfam, že k týmto sklonom neprepadneš, pretože 180+183 vyzerajú výborne.

Ano a kdybych netvořil vůbec objekty, tak už bych byl na půl cesty do Vladivostoku :D Ne ne, samozřejmě se snažím objekty osazovat co nejlépe, i když jde stavba pomaleji.
Já dřív býval větší blázen, za dob studia, kdy jsem u MSTS proseděl celé dny. Teď už u toho sedím tak průměrně dvě hoďky denně, takže to už nejde tak rychle :?
Každopádně tato aktualizace byla spíš předělávací, než tvořící, tak už se spíš těším na tu další :D

Stavitelxx napsal:
... už se spíš těším na tu další :D...
Tak to jsme dva. :D
A díky za Opavu, ještě by to chtělo Elefanta a bude to super.

Stavitelxx napsal:
Teď už u toho sedím tak průměrně dvě hoďky denně, takže to už nejde tak rychle :?
Každopádně tato aktualizace byla spíš předělávací, než tvořící, tak už se spíš těším na tu další :D
Tak tomu nevěřím, že by jsi za dvě hodiny denně postavil, co jsi napsal. Právě jsem se chtěl zeptat jestli někdy chodíš i spát :lol: Nejvíc práce právě dá položit ty koleje, pokud to chceš mít v určité přesnosti s reálem.

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
Teď už u toho sedím tak průměrně dvě hoďky denně, takže to už nejde tak rychle :?
Tak tomu nevěřím, že by jsi za dvě hodiny denně postavil, co jsi napsal. Právě jsem se chtěl zeptat jestli někdy chodíš i spát :lol: Nejvíc práce právě dá položit ty koleje, pokud to chceš mít v určité přesnosti s reálem.

Ale jo Zbyňku, já na to fakt moc času nemám, když mám odpolední, tak MSTS nevidím skoro vůbec a když je ranní, tak si k tomu sednu kolem třetí odpoledne a při setmění už valím do postele, protože v půl třetí ráno vstávám :( Asi by to chtělo nějakou delší dovolenou (alias nemocenskou, aspoň půl roku, páni to by se stavělo) :D :D :D
Pokládání kolejí není až tak zdlouhavý proces, každý hold nestaví složité Pražské uzly, kde to na sebe navazuje z každé strany :D Dýl trvá uvést ty koleje do provozu (umístit a nastavit návěstidla, zvuky, značky atd), no a pak ta krajina, jéééé :?

Zradááá!!! Počítač jde dneska do servisu kvůli montáži nové grafické karty a sdělili mi, že bude hotový až ve čtvrtek, takže vydání aktualizace odkládám na čtvrtek. :roll:

Stavitelxx napsal:
Zradááá!!! Počítač jde dneska do servisu kvůli montáži nové grafické karty a sdělili mi, že bude hotový až ve čtvrtek, takže vydání aktualizace odkládám na čtvrtek. :roll:
Doufám, že jsi tam nenechal hardisk se všemi zálohami......

A víš že nechal.... :D :D :D 8)
Ale mají to tam jenom vložit a nainstalovat, zdůrazňoval jsem, že nic jiného tam dělat nemají. Takže se datům snad nic nestane, no každopádně celou trať včetně poslední aktualizace mám u sebe na DVD a v nootebooku, akorát samotnou aktualizaci jsem zapomněl v PC, takže proto ten oklad se zveřejněním až na čtvrtek :?

Omlouvám se za zdržení, musel jsem ještě instalovat windows, moje noční můra!!! Padlo spousta sprostých slov, málem jsem rozbil židli, ale je to dobrý, povedlo se.
Takže Aktualizace 9 je na moji stránce dostupná ke stažení, snad budete spokojeni. :roll:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře