Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Ten program vypadá sice dobře, ale kdybych měl brát ohled na ty tisíce hlášek co napsal, tak bych několik měsíců jen upravoval soubory. Program třeba vypíše, které soubory jsou v trati navíc, jenže ten program už neví to, že ty soubory navíc nejsou, že je tam mám třeba na pozdější použití. Nebo některé soubory jsou navíc, a tak je vypíše, pak vypíše že jim chybí textury atd, ale to bych musel po jednom ty objekty dávat pryč, odebírat je současně z refu, ze Shapes, odebírat textury............ no takže děkuji za návrh, ale tento program odmítám. Nejjednodušší je, abyste tu trať projeli ve všech možných ročních obdobích a navíc za tmy a vypsali ty chybějící textury, tím bude stoprocentní úspěšnost a ušetřím si obrovské množství času.

Stavitelxx napsal:
Ten program vypadá sice dobře, ale kdybych měl brát ohled na ty tisíce hlášek co napsal, tak bych několik měsíců jen upravoval soubory. Program třeba vypíše, které soubory jsou v trati navíc, jenže ten program už neví to, že ty soubory navíc nejsou, že je tam mám třeba na pozdější použití. Nebo některé soubory jsou navíc, a tak je vypíše, pak vypíše že jim chybí textury atd, ale to bych musel po jednom ty objekty dávat pryč, odebírat je současně z refu, ze Shapes, odebírat textury............ no takže děkuji za návrh, ale tento program odmítám. Nejjednodušší je, abyste tu trať projeli ve všech možných ročních obdobích a navíc za tmy a vypsali ty chybějící textury, tím bude stoprocentní úspěšnost a ušetřím si obrovské množství času.

Ale ten program neví, že je máš připraveny do budoucna, to snad víš jen ty, tak je tam klidně nech. Sice by ve veřejné distribuci být neměly protože jsou zbytečné MB navíc, ale to vem čert. Důležité jsou ty co vypíše že chybí. Toto je potřeba opravit aby nedocházelo k pádům trati.

Stavitelxx napsal:
Martine, pokud máš model zapsaný v ref, tak jej TR nevyhodí, ikdyž jsi jej ještě nepoužil. Podle mne je oprava podle seznamu mnohem rychlejší než trať projet všemi ročními obdobími. Ve finále se dopracuješ k úplně stejnému seznamu. Maximálně nepříjdeš například na 300MB nadbytečných souborů, které zbytečně zabírají místo. Nesmíš se toho bát. Když nejprve vyhodíš jen to co přebývá, pak zjistíš že seznam chybějících objektů je podstatně menší. Až si trať vyčistíš, další kontroly jsou už brnkačka a poznáš že TR je vynikající pomocník při aktualizacích.

Já jen dodám, že speciálně u trati 321 nezaručuju správný chod programu. Martin má totiž spoustu objektů nesmyslně nastrkaných do globalu...

Já jsem rád, že trať funguje docela dobře a je na úpravy dost choulostivá, takže do toho nechci moc vrtat... Jednou už jsem se pokoušel z Globalu odebírat zbytečné věci (nepoužívané koleje, nebo nepoužívané typy silnice) a skončilo to tak, že jsem vše musel ze zálohy vrátit do původního stavu. Já na tohle opravdu nejsem, chci jen co nejrychleji doplnit chybějící textury, a dále se věnovat jen stavbě trati. I kdybych ty přebytečné soubory odstranil, tak by to bylo stejnak celkem zbytečné, protože tu trať už doma lidé mají a nikdo si ji kvůli těchto oprav nebude objednávat znovu. Něco jiného by bylo, kdyby trať byla ke stažení na internetu, tam by bylo třeba ušetřit co nejvíce místa a každý by si mohl stáhnout trať znovu už bez nadbytečných souborů. Ale posílám to na DVD, takže není tak důležité ty soubory dávat pryč, místo snad má na harddisku každý a to že je v trati víc souborů než je nutné, na to doplatím akorát já sám, protože mám větší chaos v editoru :D

Tak jak to jde lidi? Já jsem s aktualizací 10 hotový, už jen čekám na ten seznam chybějících textur... :wink:

Stavitelxx napsal:
Tak jak to jde lidi? Já jsem s aktualizací 10 hotový, už jen čekám na ten seznam chybějících textur... :wink:
Ten jsi snad dostal ode mne jako výstup z Michalova TR, a věř mě a Zbyňkovi že ten TR nekecá...... :wink: :wink: :wink: :wink:

Tedy pokud jsi opravil to o čem psal Michal:
Michal napsal:
Já jen dodám, že speciálně u trati 321 nezaručuju správný chod programu. Martin má totiž spoustu objektů nesmyslně nastrkaných do globalu...
:wink: :wink: :wink: :wink:

Ja len tak na okraj...Neviem prečo,ale strašne mi chýbajú v 321tke tieto domčeky stavadiel :D Veď tie su takmer všade (Dolný Hričov,Bytča,Pov.Teplá,Pov.Bystrica,potom Beluša,Ilava,Zlatovce,Brunovce...no je ich dosť) Tak ma napadlo,mohol by som si ich tam vlastnoručne v Editore dorobiť,ale bojím sa potom že by mi začalo niečo blbnúť s refom alebo tak.A po aktualizáciach neviem či to tam ostane či nie.
Tu je ten domček :wink:
http://www.vlaky.net//upload/online/diskusia/231756-2.jpg

P.S. Strašne sa teším na aktualizáciu

Naposled editoval moderátor:

Neopravil jsem přebytečné soubory, k tomu jsem se tady vyjádřil. A někdo tu psal, že už trať několikrát projel, tak ten někdo by se mohl ozvat a dát seznam. Pár dní ještě počkám, potom si to projedu sám...

Takový domeček v MSTS nemám, kdybych ho měl, tak ho používám.

stavitelxx - Zdarec, ve svých projektech na tento rok píšeš, že uděláš spojení z Pha Libně do Pha hl.n včetně nového spojení. Slovo včetně znamená "s" a tak jestli to špatně chábu nebo co, budou tam i ta stará spojení jako například přes Hrabovku a Vítkov...? Díky a nezlob se, pokud si vymýšlím :eek:

heme napsal:
stavitelxx - Zdarec, ve svých projektech na tento rok píšeš, že uděláš spojení z Pha Libně do Pha hl.n včetně nového spojení. Slovo včetně znamená "s" a tak jestli to špatně chábu nebo co, budou tam i ta stará spojení jako například přes Hrabovku a Vítkov...? Díky a nezlob se, pokud si vymýšlím :eek:

Z Libně na masaryčku a na Hlavní to bude ve stylu Nového Spojení, bez starých tratí.

Pro všechny: Aktualizace 10 bude mít nějakých cca 280 MB.

Napísal by som skôr, ale akosi sa zmenila situácia a musel som trať prechádzať aj cez deň. Ospravedlňujem sa za zdržanie :eek:
Takže, trať som prešiel v úseku Č. Třebová - Poprad celkom 7 krát. Každé ročné obdobie cez deň aj v noci, okrem leta cez deň. tam by to malo byť v poriadku. Tu je môj výstup: Trat321/TEXTURES...
night/sper02T . . . . .snow/ACleanTrack1_K . . . . . . . winter/IZ_helem . . .spring/dub13b . . . .Autumn/briza15_1
. . . .telefon . . . . . . . . .Alb_rock_rough_transfer3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . IZ_helem . . . . . . . . buk24_1
. . . .Villawit . . . . . . . . ATrackTunWall1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .dub10a
. . . .Villawit_dak. . . . . .DTesso. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . dub13b
. . . . . . . . . . . . . . . . . DTesso1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .dub17b
. . . . . . . . . . . . . . . . . forest00_basic. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .IZ_helem
. . . . . . . . . . . . . . . . . lansperk. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .olse13
. . . . . . . . . . . . . . . . . ppk01. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . WaterSlab128m
. . . . . . . . . . . . . . . . . PTR_TGTETO
. . . . . . . . . . . . . . . . . rye05_basic
. . . . . . . . . . . . . . . . . shots04_basic
. . . . . . . . . . . . . . . . . sper02T
. . . . . . . . . . . . . . . . . TELEFON

* (Sorry, za riadkovanie, ale takto je to v stĺpcoch a je to snáď prehľadnejšie.)
Samozrejme, že všetko sú to súbory "xxx.ace"
Dúfam, že to je všetko a na nič som nezabudol :salut:
Chcel som sa ešte opýtať, či by sa dslo niečo robiť aj niektorými násypmi, ktoré sú v zime stále zelené a pritom ich nehlási ako chybné. Napr. medzi Žilinou a Tepličkou n. Váhom hneď za mostami. Nechcem rýpať, ja len že to tam tak kričí. A inak, na 10. už sa všetci tešíme :ole:

Miran napsal:
Stavitelxx napsal:
Ten jsi snad dostal ode mne jako výstup z Michalova TR, a věř mě a Zbyňkovi že ten TR nekecá......
Tedy pokud jsi opravil to o čem psal Michal:
Michal napsal:
Stavitelxx napsal:
Neopravil jsem přebytečné soubory, k tomu jsem se tady vyjádřil. A někdo tu psal, že už trať několikrát projel, tak ten někdo by se mohl ozvat a dát seznam. Pár dní ještě počkám, potom si to projedu sám...
Myslím, že jsi to správně nepochopil. Jde o to, že máš v globalu nastrkané objekty, které mají být přímo v trati. Simulátor hledá objekty v trati a teprve při jejich absenci je hledá v globalu, což samozřejmě prodlužuje dobu načítání a může způsobovat cukání obrazu.

Stavitelxx napsal:

Obsahuje ho trať 130 Bratislava-Štúrovo,nemohol by si ho použiť odtial? ono asi potom treba potom nejaký ten súhlas na použitie,že?
________________________________________________________________________________________________________________________
Dnes mi napísalo takúto chybu,ešte sa mi to nestalo.Išiel som od Čadce do Žiliny a pri depe v Žiline mi napísalo :

"Selhalo vytvoření SMS objektu". Čo si mám pod tým predstavit? Po odklikaní stale nabiehala táto chyba,takže aktivita sa mi skončila :mad:

http://www.ukazto.com/?img=1851634,chyba.jpg

Shader napsal:
Stavitelxx napsal:

Obsahuje ho trať 130 Bratislava-Štúrovo,nemohol by si ho použiť odtial? ono asi potom treba potom nejaký ten súhlas na použitie,že?
________________________________________________________________________________________________________________________
Dnes mi napísalo takúto chybu,ešte sa mi to nestalo.Išiel som od Čadce do Žiliny a pri depe v Žiline mi napísalo :

"Selhalo vytvoření SMS objektu". Čo si mám pod tým predstavit? Po odklikaní stale nabiehala táto chyba,takže aktivita sa mi skončila :mad:

http://www.ukazto.com/?img=1851634,chyba.jpg

To presne robilo aj mne v zime v noci a klikal som do zblbnutia...

Možná,že je to blbost,zkuste nechat zkontrolovat aktivitu ConBuilderem,snad vypadne hláška,kde je chyba. :study:

Petr Novák napsal:
Možná,že je to blbost,zkuste nechat zkontrolovat aktivitu ConBuilderem,snad vypadne hláška,kde je chyba. :study:

Conbuilder nič nehlási,takže by to malo byť ok.No v Editore by som sa nerád rýpal :D

možná se pletu, ale pokud vykáže chybu v podstatě neexistujícího SMS objektu, tak by to měla být absence statické zvukové značky....resp. zvuku na který odkazuje.Myslím tím např. zvuk protékajícího potoku, nebo v zahraničních tratích štěkot psa atd.Že by se kvůli tomu ale ukončovala aktivita,to se mi ještě nikdy nestalo.Pak by to také mohla být zvuková značka pro zvuk traťového úseku "klapot kol na kolejích". Pak by to odpovídalo tomu, že tato hláška bude vyskakovat stále a stále a nebude možno vlastně s vlakem jet. Vykazuje simulátor tuto chybu i ve volné jízdě ve stejném úseku ? Není v daném úseku moc silný traffic provoz, že by to PC všechno nestíhal ?

AlesB napsal:
možná se pletu, ale pokud vykáže chybu v podstatě neexistujícího SMS objektu, tak by to měla být absence statické zvukové značky....resp. zvuku na který odkazuje.Myslím tím např. zvuk protékajícího potoku, nebo v zahraničních tratích štěkot psa atd.Že by se kvůli tomu ale ukončovala aktivita,to se mi ještě nikdy nestalo.Pak by to také mohla být zvuková značka pro zvuk traťového úseku "klapot kol na kolejích". Pak by to odpovídalo tomu, že tato hláška bude vyskakovat stále a stále a nebude možno vlastně s vlakem jet. Vykazuje simulátor tuto chybu i ve volné jízdě ve stejném úseku ? Není v daném úseku moc silný traffic provoz, že by to PC všechno nestíhal ?

Mne to vyhadzovalo vo "volnej jazde" v zime v noci. Vždy v určitych úsekoch. Potom to išlo o.k. a potom zase v inom úseku...

Ales aj to ma napadlo,že to môj PC nestíha.Mám práve všetko naplno aby mi nechýbali mosty,divné kolaje...a v Žiline mám taký dojem,že je maximum objektov keďže mi to seká.Ale zase ešte sa mi to tu nikdy nestalo keď som jazdil,preto som z toho vyvalený.Ono ide o to,že po naskočení hlášky a po jej odklikaní proste nejde dalej,stále bude vyskakovať do nekonečna,preto som potom nútení opustiť aktivitu...Idem to ešte prebehnúť,no som zvedavý :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře