Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Shader napsal:
Ales aj to ma napadlo,že to môj PC nestíha.Mám práve všetko naplno aby mi nechýbali mosty,divné kolaje...a v Žiline mám taký dojem,že je maximum objektov keďže mi to seká.Ale zase ešte sa mi to tu nikdy nestalo keď som jazdil,preto som z toho vyvalený.Ono ide o to,že po naskočení hlášky a po jej odklikaní proste nejde dalej,stále bude vyskakovať do nekonečna,preto som potom nútení opustiť aktivitu...Idem to ešte prebehnúť,no som zvedavý :lol:

Pojde ti to, ale budu ta bolet prsty od klikania... Robí to tuším ešte v okolí Č. Tešína, ČR/SR hraníc, Lipt. Mikuláša a tuším ešte na pár miestach...

Naposled editoval moderátor:

Kevin napsal:
Pojde ti to, ale budu ta bolet prsty od klikania... Robí to tuším ešte v okolí Č. Tešína, ČR/SR hraníc, Lipt. Mikuláša a tuším ešte na pár miestach...

No a ja mám super chuť odklikávať 30minút jednu hlášku :salut:

Selhání SMS objektu je tím, že PC nestíhá. Mě se toto sice nestává, ale zrovna včera jsem jel testovací jízdu z Břeclavi do Prahy a při vjezdu do Kolína mi vyskočila tato hláška. Měl jsem jízdu uloženou kousek před Kolínem, takže jsem si nahrál uloženou pozici a pak už jsem Kolínem projel v pohodě.
Takže několik dobrých rad: Pořiďte si lepší počítač :D , často při jízdě ukládejt F2 a pokud se na nějakém místě stále objevuje tato hláška a vy se nemůžete dostat dál, tak to místo projeďte pomalejší rychlostí, nebo dejte pohled kamery do boku, tím PC ulehčíte...

Tak ako? Môžme sa dnes tešiť na výlet do Prahy? :)

Kevin napsal:
Dúfam, že to moc nezbrzdil môj výpis chýbajúcich textúr :eek:
To je tak práce maximálně na hodinu plus nový test TR, jestli nedošlo k překlepům a kontroly zda už opravdu nic nechybí.

Zbyněk Šemora napsal:
Kevin napsal:
Dúfam, že to moc nezbrzdil môj výpis chýbajúcich textúr :eek:
To je tak práce maximálně na hodinu plus nový test TR, jestli nedošlo k překlepům a kontroly zda už opravdu nic nechybí.

TR toho vypísal viac. Tie textury som písal podľa hlášok z jazdy v MSTS.

TR opravdu nevypíše nic navíc. Snad jen to, co stavitel ještě nepoužil. Pokud to míní použít, je v jeho zájmu opravit i tohle. Ale pokud smaže vše, co tam má navíc z dob začátků stavění a válí se to tam jen tak a zbytečně dráždí testovací programy, přispěje jen k dobru věci. Tento krok by měl udělat každý stavitel. Pak další údržba je už brnkačka a práce na pár minut. Michale, za TR velký dík. Je nepostradatelným pomocníkem.
Ale možná se už odchylujeme od téma tohoto vlákna.

Zdrawim.... mám takovej dotaz .. aktualizace vypada mooc zajimavě a moc se na ni těším ale chtěl bych se zeptat jestli by se taky dala přistavět stará trat po ktere dnes už jezdí jen, naše žlutý mašinky s modrým páskem tedy pod vlajkou OKD Trať se napopojuje s ostravy směr Ostrava heřmanice až na rychvald kde se spojuje s tratí od Bohumína a společne po jednokolejne trati přes Orlovou až směrem na Darkov doly a louky nad olší,,jezdí se po ni pri Oslavach.vyročí dni železnice na ostravsku :) dík za odpověď :)

Micky napsal:
Zdrawim.... mám takovej dotaz .. aktualizace vypada mooc zajimavě a moc se na ni těším ale chtěl bych se zeptat jestli by se taky dala přistavět stará trat po ktere dnes už jezdí jen, naše žlutý mašinky s modrým páskem tedy pod vlajkou OKD Trať se napopojuje s ostravy směr Ostrava heřmanice až na rychvald kde se spojuje s tratí od Bohumína a společne po jednokolejne trati přes Orlovou až směrem na Darkov doly a louky nad olší,,jezdí se po ni pri Oslavach.vyročí dni železnice na ostravsku dík za odpověď
Dala by se přistavět jakákoliv trať včetně bývalých OKD, NHKG, VŽKG, ..., ale základní podmínkou pro takovou stavbu je chuť a zájem ze strany stavitele, druhou je pak sehnání kvalitních podkladů ze strany navrhovatele ( případně další nabídka aktivní spolupráce ).

Přeji pěkný večer.
Tak aktualizace je na světě. Byla by už dnes, ale v posledních okamžicích testování jsem objevil v Bohumíně chybu v databázi, nedalo se projet přes jednu důležitou vyhybku a tím pádem bylo odříznuté jedno nástupiště a několik nákladních kolejí :D Ale naštěstí tentokrát byl anděl strážný na blízku a chybu se mi podařilo opravit.
Takže teď už by mělo být vše v pořádku, musím ještě vytvořit aktualizační soubor RAR, upravit internetové stránky a během noci dám aktualizaci na internet. Velikost je asi 280 MB.
Ještě jedno upozornění, je důležité mít nainstalovanou co nejnovější verzi BINu, aby fungovalo velké množství návěstidel ve stanicích...
Textury jsem doplnil ty, které byly vysány z jízd. Někdy kdyžtak udělám generálku všech objektů, ale teď už na to nebyl čas.

Co se týče dotazu uživatele Micky, tak je mi líto, ale já stavím důlžité mezinárodní tratě, nějaké vlečky na OKD a tak podobně, to mi nic neříká... Určitě se časem najde nědo, kdo právě takové vlečky stavět bude.
Tak to je vše, ať se daří a kdyby byl nějaký problém, tak dejte vědět... :wink:

Dobry den, mam problem, kdyz chci jit na internetove stranky http://trat321.ama-cb.cz/ a stahnout aktualizaci tak mi to vypise

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Co ted ? :eek: :cry:

Jestli ono to nebude tím, že jí tam Martin teprve nahrává, víš? Já se taky těším, ale jak je to v jednom českém známém filmu - Vydrž Prďka, vydrž!

Asi sa až moc ponáhlame... Nechajme "majstra" pracovať
To chce trochu trpezlivosti

Jejda, tady je to jak na závodech :D Omlouvám se za zdržení, ale ani na třetí pokus se mi nepodařilo na net dostat celou aktualizaci o velikosti 280 MB, vždy to někde kolem 130 MB spadlo... Tak jsem ten aktualizační soubor rozdělil na tři části a soukal to na net po jednom 8)
Takže teď už by to mělo všechno jet bez problému. Musíte stáhnout všechny tři aktualizační soubory a potom rozbalit jenom ten první z nich ( Aktualizace_10.part1.rar ), ostatní dva už se rozbalí automaticky.

Zbyňku jestli tu aktualizaci budeš stahovat a budeš mít čas, tak zkus prosím udělat nějakou úpravu v trati a uložit, abych věděl, jak dlouho ti to ukládání bude trvat. Teď máme úplně stejnou verzi tratě, tak to uložení můžeme časově porovnat. Díky

Tak jsem si nainstaloval aktualizaci a 321 mi přestala chodit :roll: nevíte kde by mohl být problém :?: nenaskočí mi ani základní menu.Prostě to spadne při nahrávání

Já si taky nainstaloval aktualizaci a sveszl jsem se v úseku Běchovice - Poříčany a vše jede v pohodě . Martine velké díky a klobouk dolů.

to LLukass: Zkontroluj si jestli tam máš správný global (nebo jestli si updatoval sprábný global) ...to nenaskočení základního menu by tomu odpovídalo.

Stavitelxx napsal:
Zbyňku jestli tu aktualizaci budeš stahovat a budeš mít čas, tak zkus prosím udělat nějakou úpravu v trati a uložit, abych věděl, jak dlouho ti to ukládání bude trvat. Teď máme úplně stejnou verzi tratě, tak to uložení můžeme časově porovnat. Díky
Po příchodu domů jsem trať aktualizoval a zde je čas SAVE databázového objektu. 2 minuty a 5 sekund. (BP je minuta deset). V práci jsem to zkoušel na notebooku a tam jsem čekal 3 minuty a 15 sekund. Zde jsem i prolít novinky. Martine, opravdu jsi se snažil a odvedl kus práce. Kontroloval jsem každý oblouček a myslím, že to máš dobře a dokonce jsi udělal i takové, které já ignoroval. Ale aby to bylo 1:1, tak jsi zase ignoroval mnohé sklony :D . (namátkově jsem kontroloval) Břeclav bude po rekonstrukci? Viděl jsem tam nějaké nové koleje. Ale vyděsily mne Pečky stejně, jako to měl Vlastík. Pečky mají domky max 1 patro, nikoli sídliště 4 patrových činžáků. (ale tohle není problém opravit) Ale pařanům, kteří pojedou Pendolino z Prahy do Bohumína nebo nějaký noční rychlík do Košic to bude stejně úplně jedno. Jen tak mimochodem, v Kolíně už zrušili P? (stará návěstní soustava) Ale po rekonstrukci to tak určitě dopadne. No nic, jdu pokračovat ve stavění, ať moje aktualizace také nezahanbí :P .
Ještě jsem chtěl poznamenat, že jsi nepoužil všechny originál modely. Ve Valech u Přelouče je vymodelovaná originál čekárana. (asi Tě odradilo rasistické graffiti uvnitř. Citovat raději nebudu, ničeho jsem si nevšiml. :colors: ) Český Brod, ikdyž ne moc povedený je také originál. Obec Kostěnice, jak bydlel Mates, zde jsi také nepoužil originál seskupení domků. Však klikni na mé a opiš. To jsou baráky i s ohleden na převýšení terénu. Jinak jsi asi použil vše.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře