Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Stavitelxx napsal:
Jinak mohl by prosím někdo, kdo má přístup na web Karla Keberta a kdo má aktualizaci 8, umístit ji na tento web? Protože mi pořád nešla umístit Aktualizace 10 na web, tak jsem se domníval, že by to mohlo být z nedostatku místa a tak jsem smazal Akt. 8, ale stejně to nepomohlo. A teď tam tu Akt. 8 nemůžu dostat zpátky, vždy se mi to přesouvání po chvíli přeruší a někteří uživatelé mi píšou, že ji potřebují stáhnout :(
Tak jestli někdo můžete, dejte ji prosím na ten web, do sekce trat321/download. Velikost je 175 MB. Děkuji.
Já jsem klidně ochoten a aktualizaci tam šoupnu, ale malý problém, už nemám aktualizaci 8. Kouknu ještě doma.

Omlouvám se, nějak jsem teď nekoukal na SZ, nebyl čas :eek: Klidně to umísti na simtrains, žádný problém. Potom kdyžtak napiš, až to tam bude a pošli odkazy, já to přelinkuju na své stránce.

No Zbyňku, já aktualizaci 8 mám, ale nemůžu ti ji předat, no smůla :(

Naposled editoval moderátor:

Tak jsem projel aktualizovanou trať TR a zde je výpis. Jen upozorňuji, když se smažou nadbytečné soubory (jak jsem koukal, určitě je Martin nikdy nebude potřebovat, jedná se většinou o default MSTS, tak chybějících souborů bude podstatně méně. Také chci upozornit, že jeden model vyhazuje totální chybu, ale to už si musí vyřešit Martin sám. (pokud jej použil).

http://ama-cb.cz/zbynek/report321.rar

Nejdůležitější je udělat ten první krok s čistkou a pak už to nikdy není tak zlé.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak jsem projel aktualizovanou trať TR a zde je výpis. Jen upozorňuji, když se smažou nadbytečné soubory (jak jsem koukal, určitě je Martin nikdy nebude potřebovat, jedná se většinou o default MSTS, tak chybějících souborů bude podstatně méně. Také chci upozornit, že jeden model vyhazuje totální chybu, ale to už si musí vyřešit Martin sám. (pokud jej použil).

http://ama-cb.cz/zbynek/report321.rar

Nejdůležitější je udělat ten první krok s čistkou a pak už to nikdy není tak zlé.

Budu si na to muset udělat někdy čas a pročistit tu trať... :roll:

Třeba se některý příznivce 321 nudí a opravené nebo vyčištěné složky Shapes, Textures, ref, Global, atd Ti pošle (dle seznamu). Na další Tvé práce to vliv nemá, jen si doplníš eventuelně přidané nové věci.

bob57_cz napsal:
Ondra.H napsal:
Já bych ty odstavené vozy nezavrhával, ale do názvu koleje na které vozy stojí bych přidal něco v tom smyslu že tam ty vozy jsou, např. kolej 423 odst.vozy
A to já je zase zavrhuji. Pro aktivitáře je pak takto trvale obsazená kolej již nepoužitelná. Smysl takto obsazené koleje je jen ve volné jízdě, že to není mrtvě prázdné, jinak je to spíše na obtíž. V aktivitě je pak lépe místo LC použít trf. Na druhou stranu zase při takovém trvalém obsazení některých kolejí si může autor dovolit zjednodušení a díky nepoužitelnosti takové koleje nemusí u ní linkovat návěstidla. Třeba to byl právě účel.
Tak to já jsem zase PRO, aby se do stanic dávaly odstavené vagóny. Hodně to ulehčí práci a taky těch koleji může být obsazených více než se dá v aktivitě pomocí trafficu.

Ahoj
Martine, klobouk smekám a hluboce se klaním, tak to je paráda, projel jsem úsek Praha - ČT a nemám námitek kromě té Chocně (fotky pošlu). Okolí paráda, v tom nám Zbyněk trochu pokulhává. Ani jediná hláška nevyskočila. Tak problém vidím u ostatních. Teď si projedu opravenou aktivitu za nocí a rána a pokud něco bude hlásit chybu dám vědět. A budu první co ti v Praze podá ruku a hluboce se ukloním. A nedopadnu snad jako Zbyněk v Bratislavě, kdy po asi hodině se ptal kde je Martin a ten seděl celou dobu proti němu. Ono je fakt, že na fotce vypadáš trošku jinak.

Také se přidávám k Alcaponemu výborná krajina i samotná trať. Mám jen výhrady k trasování tratě u Peček (přehnané esíčko za pražským zhlavím), Českým u Brodu (skladiště ti levituje) a k Běchovicícm (přebujená a příliš vysoká vegetace obzvláště na kolínském zhlaví). Jinak ta trať nemá chybu. Zbyněk má co dohánět v krajině.

To Alcapone a VáclavS
a celé je to zaplaceno polovičním FPS proti BP. Běchovice v BP 18 - 20 tady 7 - 9, totéž Úvaly. I na volné trati je snížení FPS znatelné. Dál jsem nejel protože jsem hned spustil BP se stejnou soupravou na stejném železe ve stejnou dobu na stejném úseku (Libeň - Rostoklaty) pro porovnání. Výsledek je popsán v první větě. Zpracování je pěkné, klobouk dolů, ale je třeba taky pamatovat na slabší stroje. Pro nějaké Durony 1GHz a slabší GK to nebude žádná sláva. Možná to tam dělají hustě nasázené lesy, ty má Zbyněk řidší, nebo že by použité kolejivo? Nevím...

Doplněno:
Tak teď opravdu nevím co s tím. Chová se to pokaždé jinak. Pokud jedu z Libně tak těsně před Běchovicemi se mi občas stane že FPS náhle spadne z 20 na uvedených 7 - 9 a někdy ne. Co tam může kde být za zradu? Je vidět probliknutí textury jakoby ji počítač nemohl najít a FPS padá a zůstane na oné snížené rychlosti, přitom vše jede dál...

Potvrzeno dalšími pokusy, pokud dám začátek path na nástupiště Běchovice, tak je vše OK. Takže moje první poznámka platí pouze omezeně a budu zkoumat co se tam v mém PC u Běchovic děje.

Jo je to něco za něco, uvidím až tam nasadím trafik. A také mě tam něco probliklo. Zkoušeno na Atlonu 2000+, paměť 512.

alcapone napsal:
...
Okolí paráda, v tom nám Zbyněk trochu pokulhává... .
Chci jen poznamenat, když na padáku 5 až 10 promile někdo udělá absolutní rovinu, to se to pak lépe a rychleji staví. Například osazení náspů. Na rovině to můžeš nasekat vpohodě, ale do stoupání vše naklápět a hlavně přepočítávat, to už tak rychle neosejpá. Ale jen tak mimochodem, krajina se dá vždy zkrášlit, ale profil trati už ne. To nic proti Martinovi, ale jen pro ty, kteří mne vybízí, že mám co dohánět.

S tou aktualizáciou prišlo aj výraznejšie svietenie návestidiel ? Prepáčte,ale mne sa to absolútne nepáči,hlavne keď tie rusácke žiaria jak Las Vegas :lol:
Neviete ako by som to dal do pôvodného stavu? teda lepšie,dá sa to ešte dať do pôdovného stavu? vďaka :wink:

Já se k tomu také vyjádřím: Raději mám, když autor trati staví sklony přesně dle reálu. To se to potom jezdí a chování vlaku je také úplně jiné.
Na druhou stranu zase hezčí krajina je větším lákadlem. Bude to dilema zvolit si trať po které jet. Možná má pan Šemora motivaci a te´d se budou s martinem předhánět, kdo postaví hezčí ten a ten úsek. Není nad konkurenci....

Tak trat vypada perfektne, ale cemu nerozumim je, pro autor nepouzil original objekty v nekterych mistech na trati jako napriklad original budova Chocne a nadrazni rozhlas v Pardubicich, ktery je mimochodem v trati BP. :roll: :?

děláš jako by byla originální budova chocně už udělaná....

Toto je asi najlepšie otázka pre Martina (stavitelxx)
Keď si pridám do ref-u nejake objekty,po ďalšej aktualizácii ref-u mi to tam ostane alebo sa to zmaže ? Ja len,že čo ma čaká :lol:

samozřejmě se Ti to smaže a to z prostého důvodu. Je to pouze textový soubor,který se v aktualizacích defakto vymaže a vloží se tam nový (laicky řečeno !!)-prostě se přepíše.To samé platí i u .w souboru.Přidáš li si do tratě svůj objekt a stavitel tento daný čtverec upraví také, tak se Ti aktualizací samozřejmě také přepíše.Proto Ti doporučuji,zkontaktuj autora tratě a můžeš se s ním třeba částečně podílet na další tvorbě - samozřejmě za předpokladu,že autor tratě tvoje nápady schválí.

Teda tady se to zase rozjelo :eek:
Alcapone, vůbec se mi nemusíš klanět, dělám jen co umím, navíc mi ta aktualizace zase až tak vyjímečná nepřipadá :D
To že je trať pěkná, za to vděčíme hlavně tvůrcům objektů do MSTS, objekty jsou stále dokonalejší a proto je z čeho vybírat a pak je i trať dokonalejší, bez objektů by nebylo nic...
Navíc v Praze se moc nezdržím, budu tam jen v sobotu dopoledne do 11 hodin, pak už musím pryč.

No Mirane, na jednu stranu máš pravdu, že s dokonalejší krajinou stoupá i náročnost na hardware, a lidé, kteří mají slabší počítače, můžou mít problémy. Ale na druhou stranu se počítače stále modernizují, málokdo už dneska bude mít třeba nějakou 486 s DOSem. Ti co měli nedávno takové vykopávky, mají dnes P 1GHz a za chvíli budou mít 3 GHz atd. Tím chci říct, že já při stavbě nemyslím na lidi kteří mají slabé počítače. Já myslím na to, že za nedlouho budou mít všichni dost výkonné počítače, aby jim plynule fungovala i Trať 321. Rozhodně si nehodlám kazit krajinu kvůli slabým počítačům. Slabé počítače brzo vymizí, ale trať už pak nikdo nepředělá.

No s těma sklonama už jsem se vyjádřil, že do 5 promile je to akorát komplikace při stavbě krajiny, ale pokud je sklon nad 5 promile, tak se to ve většině případů snažím dodržet.
Ale že by byl někde padák 10 promile a já tam měl rovinu, to mi Zbyňku řekni kde jsem se tohoto hříchu dopustil, teď jsem trochu dezorientován :?:

Jinak já nechci aby si někdo myslel, že já mám trať do Prahy naprosto správně a Zbyněk ne, to není pravda. Každý máme nějaké odchylky, ale bohužel každý je máme někde jinde, proto se to neutají :lol: Ale nebudu říkat co a kde není dobře, nejsem tu od toho, abych někomu vyčítal chyby.

Výraznější svícení návěstidel vrátíš do původního stavu tak, že si nakopíruješ do tratě původní texturu. Název textury ale nevím...

Stavitelxx napsal:
Výraznější svícení návěstidel vrátíš do původního stavu tak, že si nakopíruješ do tratě původní texturu. Název textury ale nevím...

No tak to sme dvaja :lol: Tak páni,vie prosím niekto jej názov ?? Veľká vďaka

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře