Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

A ještě něco týkající se přímo tohoto vlákna. Dostal jsem tento mail:

Ahoj Jirik,
ich habe ein Problem: Ich habe "trat 321 " - aktualizace 10 1.2.3. gedownloaded. Aber ich kann dil 2 und 3 nicht öffnen. Fehler: "bad block".
(Ich habe die ganze Strecke und alle Aktualizace ! )
Gibt es eine Lösung? ----)) Stavitelxx antwortet nicht ----))
Se srdecnym pozdravem
Achim

Můžete-li, poraďte. Díky za Achima.

Kontakt: Achim Funder <a.funder@propstei-arnsberg.de>

S JirkouTK jsme vyřešili vše v SZ.
Dík za ni, Jirko, zase se ukázalo, že psaný text nejsou slova z očí do očí.

S právem použít objekty ve své trati to opravdu není jednoduché, já to vím moc dobře. Když mi přímo někdo udělá objekt, tak jsem rád a samozřejmě mu poděkuji, ale velkou většinu objektů jsem stahoval z internetu a taky beru z jiných trati, hlavně BP a u těchto objektů nevím kdo je vytvořil a taky nevím, jestli jsou určené pouze pro určitou trať, nebo jestli je může používat i někdo jiný. A zjišťovat kdo který objekt vytvořil a žádat o povolení, to by mi stavba tratě trvala dvakrát déle. Navíc si také myslím, že pokud někdo vytvoří pěkný objekt do MSTS, tak určitě chce, aby se tento objekt co nejvíce používal.
Můj styl je takový, že nezjišťuju autory objektů a nežádám o povolení, prostě libovolně používám kterékoliv objekty a pokud se některému autorovi nelíbí, že jeho objekt použiju, tak mi to může napsat a já ten objekt z tratě odstraním.

Kolejivo?

Pozdrav všem.
Dík Martinovi za další pokračování jeho pěkné trati. Zajímavost vzrostla i tím, že nyní máme možnost porovnat přístup různých autorů k jednotlivým úsekům trati (zejména Praha - Č.T. - Olomouc). Já osobně jsem zvědav na zpracování tzv. Nového spojení...
Zároveň mám malou otázku: po aktualizaci 10 se mi v prostoru Bohumína objevuje požadavek na chybějící koleje: Track_k\Shapes\AA1t1mStrt.s, dále AA1tEndPnt3d.s a konečně AA1tYPnt3d.s. Tyto koleje nikde jinde neexistují, ale při bližším zkoumání jsem zjistil, že existují soubory s podobným označením, využívající na začátku pouze jeden znak "A", tedy A1t1mStrt.s atd. Nejjednodušší by zřejmě bylo z těchto správných souborů vytvořit kopie s názvy chybějících, ale přijde mi to neprofesionální. Dá se to někde opravit? :?:
Pozn.: problém může souviset se skutečností, že při rozbalování 2. části archivu se mi objevila hláška o nesouhlasícím kontrolním součku, ač se všechny soubory dekomprimovaly. Archiv jsem zkoušel stahovat asi 3×, při rozbalování VŽDY stejné hlášení... :eek:
Díky za pomoc!

Naposled editoval moderátor:

mohu Tě alespoň trošku potěšit, mě žádný archiv při rozbalování žádnou chybu nehlásil,ale chybějící koleje mi taky vyskakují :(

AlesB napsal:
mohu Tě alespoň trošku potěšit, mě žádný archiv při rozbalování žádnou chybu nehlásil,ale chybějící koleje mi taky vyskakují :(
A co si to opravit dodatkovou opravou z autorových stránek ?

Za prvé si stáhni soubor "oprava" aby se ti chyby v Bohumíně nevyskytovaly a za druhé stahuješ všechny tři části aktualizace 10, ale rozbaluješ pouze první díl, nic víc. potop teprve ještě tu Opravu.

Zdravím! :D
trať je super!
až na to, že tam můžu mít jen vlaky ze základní nabídky. když tam vložím stáhnutý vlak jiný vlak (český) tak mi to píše samé chyby a nakonec se to pose..... V čem je problém? jediná souprava která mi tam jede je 460 s kabinou DASH9 :cry:

Johníík napsal:
...jiný vlak (český) tak mi to píše samé chyby a nakonec se to pose.....

Tak mě napadá jesli máš nainstalovaný MSTS Bin...Bez něj ti to asi nepůjde :wink:

Zdravím, uzrál mi v hlavě takový nápad. Neustále mi lidé píšou (hlavně začátečníci) jak mají stáhnout aktivitu, jak ji mají nainstalovat, jak stáhnout vozy, kam je mají dát, proč je nevidí v MSTS, proč to pořád píše chyby, proč mám tak málo počátečních bodů ve volné jízdě atd... :roll:
Tak mě napadlo (taky už mi to několik lidí navrhlo), že bych mohl už přímo na DVD posílat nějaké aktivity. Já myslím, že by to nebyl špatný nápad, šlo by jen o pár úplně jednoduchých fiktivních aktivit bez trafficu, jen aby si i úplní začátečníci mohli po nainstalování tratě hned něco zahrát a netrápit se tím, že mají trať, ale neví co mají dělat dál...
Trochu jsem nad tím přemýšlel a stačilo by mi k těm aktivitám jen pár vozů:

ZSSK 350, CD 162, CD 810, CD 750, osobní vagony Apee, Bpee, Aee, Bee, Bdt, 010, A, B + soubory zvuků a kabin, nic víc asi potřebovat nebudu. Samozřejmě tyto vozy budou 100% kompatibilní s trainsetem BP!!!

A proč Vám to tu píšu? Jednoduché, potřeboval bych vědět, kdo je autorem těchto vozů, případně u koho mám žádat o povolení, abych mohl tyto vozy posílat na DVD?

Děkuji.

Chyba - Bohumín

Tak jsem asi nějak zapomněl rozbalit a použít onu opravu, ač jsem si ji stáhl... Po náhradě souboru se zdá vše OK. Tak vzhůru na trať... :salut:

Re: Trať Č�ŽS�Olomouc - Ostrava - Žil�a - (Košice�

Zdravíčko, po přeinstalování MSTS mi už nejede trať 321. Hned po nainstalování 1. aktualizace mi to napíše, že "svět nejde načíst". Po nainstalování 2. aktualizace mi to píše že chybí textura ColorCloudEcho.ace

tož je toto normální když jsem to předtím hrál dva roky a vždycky to šlo???? :eek:
máte nějakou radu?? předem díky za odpověď

Re: Trať Č�ŽS�Olomouc - Ostrava - Žil�a - (Košice�

irisbus_4293 napsal:
Zdravíčko, po přeinstalování MSTS mi už nejede trať 321. Hned po nainstalování 1. aktualizace mi to napíše, že "svět nejde načíst". Po nainstalování 2. aktualizace mi to píše že chybí textura ColorCloudEcho.ace

tož je toto normální když jsem to předtím hrál dva roky a vždycky to šlo???? :eek:
máte nějakou radu?? předem díky za odpověď

Možno je to blbosť, ale máš zapnuté zobrazovanie textúr oblohy? :roll:

Vezmi si texturu nějakýho nebe, okopíruj si ji někam, tam ji přepiš na tebou požadovaný název a vrať tam kde má být. Uvidíme... :roll:

Zdravím všechny. Až dnes jsem si nainstaloval novou aktualizaci 10, ale má to jeden háček. V zimě mi tam chybí "sturc.ace", to nevadí nakopíruji si tam jinej, ale mám otázku, ono se něco měnilo s oblohama?? Mám tam najednou novou nějakou bouřku, tu bych si tam klidně nechal, ale chybí mi tam to azuro od Blackwolfa. Takže dotaz, měnilo se počasí??

DJ LA DÉFENSE napsal:
Zdravím všechny. Až dnes jsem si nainstaloval novou aktualizaci 10, ale má to jeden háček. V zimě mi tam chybí "sturc.ace", to nevadí nakopíruji si tam jinej, ale mám otázku, ono se něco měnilo s oblohama?? Mám tam najednou novou nějakou bouřku, tu bych si tam klidně nechal, ale chybí mi tam to azuro od Blackwolfa. Takže dotaz, měnilo se počasí??
Pri aktualizaci jsi nemel prepsat soubor .trk Mnel si zrejme pred tim pocasi od BW.Takze reseni je jednoduche, prepis si jej znovu.

Jojo tušil jsem to. A ještě jedna věc, zkouším toho "portáše" a nevim proč u přerova mi to vždycky zahučí, nestalo se to také někomu??
P.S. Staviteli jeden ten světelný kužel je v Hranicích na Moravě na přerovském zhlaví, nějak asi vysoko, svítí totiž ne na zemi, ale jako mlha uprostřed vozu.

Já to jel a nic nehučelo.
S tím světelným kuželem je to v Hranicích pravda.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře